SDP

Post Reply
Alfons Kauders

#5501 Re: SDP

Post by Alfons Kauders »

nosara wrote:Sve suplje ne mogu sakrit jedan jedini motiv ulaska sdp-a u vlast, ovakvu kakva je, sa svojim najgorim katilima i light-ustasama... :D Kad ce kontratuzba sdp-a za klevetu protiv Nihada Imamovica...? Potpuno je nelogicno da su SVI akteri afere na slobodi, a cijeli slucaj zaboravljen... Ili sam nesto propustio...?
Pa nista brate, onda glasaj za SBB, NS i rijesio si sve svoje probleme. :D

Ili ponavljaj istu pricu i kukaj radi koalicije sa SDA i HSP naredne tri godine. :D Godinu si vec odradio. :D
madner

#5502 Re: SDP

Post by madner »

nosara wrote:Jednu-dvije fotelje spominju svi... I sef bivseg sdp-a... Nije do mene...

Jedino ako ne mijenja stvar nacionalnost fotelje...!? To je malo blize principijelnoj borbi bivseg sdp-a za multietnicku BiH... Ali jos uvije daleko od ustava i slicnih gluposti...
Pa ako primjenimo Cova Dodo princip dodjemo do raspodjele X, a ako primjenimo Zlaja princip do Y. Uvijek ce razlika biti samo par fotelja, ali bitno je koji je princip u pitanju.

Ustav je odmah iza, prijedlozi se vec uveliko prave i objavljuju.
VjecitiStudent

#5503 Re: SDP

Post by VjecitiStudent »

madner wrote:
VjecitiStudent wrote:
madner wrote:
Nacin na koji nova vlast bude formirana ce odrediti kakav ce biti novi ustav BiH i zato traje ovoliko dugo koliko traje. Fotelja gore dole nije bitna.

Sada nastavi po svom, kme sda kme.
Koji crni novi Ustav?
Novi ustav koji se mora usvojiti zbog Seidic Fincija i puta za EU. Dok su neki za samo kosmeticke promjene, drugi ce to iskoristiti za puno vise. Mali je problem za Dodu i Covu sto im treba pristanak SPD-a i da izmjene da vise ne pise Srbin kao clan presjednistva iz RS-a.
Prepravke ustava, kada se jednog dana dese, bit ce samo kozmeticke, tek da se zadovolje skromni uslovi odluke Sejdic-Finci.
"Hvala" Harisu jos jednom.
nosara

#5504 Re: SDP

Post by nosara »

Alfons Kauders wrote:
nosara wrote:Sve suplje ne mogu sakrit jedan jedini motiv ulaska sdp-a u vlast, ovakvu kakva je, sa svojim najgorim katilima i light-ustasama... :D Kad ce kontratuzba sdp-a za klevetu protiv Nihada Imamovica...? Potpuno je nelogicno da su SVI akteri afere na slobodi, a cijeli slucaj zaboravljen... Ili sam nesto propustio...?

Ili ponavljaj istu pricu i kukaj radi koalicije sa SDA i HSP naredne tri godine. :D Godinu si vec odradio. :D
To nije odgovor na pitanja koja sam postavio... Doduse, ni ti nisi adresa...
nosara

#5505 Re: SDP

Post by nosara »

madner wrote:
nosara wrote:Jednu-dvije fotelje spominju svi... I sef bivseg sdp-a... Nije do mene...

Jedino ako ne mijenja stvar nacionalnost fotelje...!? To je malo blize principijelnoj borbi bivseg sdp-a za multietnicku BiH... Ali jos uvije daleko od ustava i slicnih gluposti...
Pa ako primjenimo Cova Dodo princip dodjemo do raspodjele X, a ako primjenimo Zlaja princip do Y. Uvijek ce razlika biti samo par fotelja, ali bitno je koji je princip u pitanju.

Ustav je odmah iza, prijedlozi se vec uveliko prave i objavljuju.
:lol:

Sta je dobroga donio "zlaja princip" u KS...? Koliko je hrvata i srba na direktorskim pozicijama u JP...?
Last edited by nosara on 13/12/2011 11:05, edited 1 time in total.
ultima_palabra

#5506 Re: SDP

Post by ultima_palabra »

Pa upravo jest nužno zlo... pogotovo na nižim nivoima, gdje je SDA ima hrpu lopova i budaletina. Sigurno bi SDP-u lakše bilo upravljati sa SBB-om, Fahru je lako zadovoljiti :-D Ja razmišljam o koaliciji sa SDA kao žrtvi za državni interes.

Bošnjački nacionalizam je u teoriji isti kao srpski i hrvatski... u praksi ne. Stariji ste od mene, ne moram vam prepričavati bližu istoriju ;-)
madner

#5507 Re: SDP

Post by madner »

VjecitiStudent wrote:Prepravke ustava, kada se jednog dana dese, bit ce samo kozmeticke, tek da se zadovolje skromni uslovi odluke Sejdic-Finci.
Ne. Nema niti jednog razloga da se pristane na takvo nesto. Ako hoce da ispune normu, moraju prihvatiti i uslove druge strane.
Alfons Kauders

#5508 Re: SDP

Post by Alfons Kauders »

nosara wrote:
Alfons Kauders wrote:

To nije odgovor na pitanja koja sam postavio... Doduse, ni ti nisi adresa...
Znaci...

To dakle nije odgovor... :D A onda kazes da ta pitanja svakako nisi ni postavio meni :D

Kazes da tema nisu alternative SDP-SDA, i da te ne zanimaju... :D A onda kazes da te ne zanima ni SDP... :D

Jesam li sta propustio?
nosara

#5509 Re: SDP

Post by nosara »

madner wrote:
VjecitiStudent wrote:Prepravke ustava, kada se jednog dana dese, bit ce samo kozmeticke, tek da se zadovolje skromni uslovi odluke Sejdic-Finci.
Ne. Nema niti jednog razloga da se pristane na takvo nesto. Ako hoce da ispune normu, moraju prihvatiti i uslove druge strane.
Meni nije jasno u kojem svom dijelu ustav prijeci formiranje Z. Njemacke za covjeka u FBiH...? :D Ili barem kantona za covjeka...!? Opstine...? :?
madner

#5510 Re: SDP

Post by madner »

nosara wrote:
madner wrote:
Meni nije jasno u kojem svom dijelu ustav prijeci formiranje Z. Njemacke za covjeka u FBiH...? :D Ili barem kantona za covjeka...!? Opstine...? :?
Niti u jednom, to je do nesposobnosti SDP-a na nizim nivoima. To sto neka ekipa ima dobar napad ne znaci da im je vezni red odlican :roll:
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#5511 Re: SDP

Post by plain vanilla »

ultima_palabra wrote:Pa upravo jest nužno zlo... pogotovo na nižim nivoima, gdje je SDA ima hrpu lopova i budaletina. Sigurno bi SDP-u lakše bilo upravljati sa SBB-om, Fahru je lako zadovoljiti :-D Ja razmišljam o koaliciji sa SDA kao žrtvi za državni interes.

Bošnjački nacionalizam je u teoriji isti kao srpski i hrvatski... u praksi ne
. Stariji ste od mene, ne moram vam prepričavati bližu istoriju ;-)
Apsolutno se ne slazem, i ne mislim da ih uopce treba mjeriti koji je veci ili opasniji nego svaki nacionalizam treba osuditi i pokusati ga iskorjeniti..

evo bosnjackog nacionalizma u Tuzli, u ratu, kad covjek popljuva djecu iz mjesovitih brakova i ostade ziv..ma sta ostade ziv, mislim da i danas radi kao profesor. Skoro je bila vijest da je pretucen, bas mi nekako bilo drago..

Image
nosara

#5512 Re: SDP

Post by nosara »

madner wrote:
nosara wrote:
madner wrote:
Niti u jednom, to je do nesposobnosti SDP-a na nizim nivoima. To sto neka ekipa ima dobar napad ne znaci da im je vezni red odlican :roll:
Ali fokus je na ustavnim "promjenama"...!? Da li igdje imaju radne verzije prijedloga sdp-a kad su te "promjene" u pitanju...?

Ako je to pitanje svih pitanja, da vidimo tu nasu poziciju...
VjecitiStudent

#5513 Re: SDP

Post by VjecitiStudent »

nosara wrote:
madner wrote:
Niti u jednom, ali je zato univerzalni izgovor za sav nerad, slampavost, lopovluk, ...
nosara

#5514 Re: SDP

Post by nosara »

plain vanilla wrote:
ultima_palabra wrote:Pa upravo jest nužno zlo... pogotovo na nižim nivoima, gdje je SDA ima hrpu lopova i budaletina. Sigurno bi SDP-u lakše bilo upravljati sa SBB-om, Fahru je lako zadovoljiti :-D Ja razmišljam o koaliciji sa SDA kao žrtvi za državni interes.

Bošnjački nacionalizam je u teoriji isti kao srpski i hrvatski... u praksi ne
. Stariji ste od mene, ne moram vam prepričavati bližu istoriju ;-)
Apsolutno se ne slazem, i ne mislim da ih uopce treba mjeriti koji je veci ili opasniji nego svaki nacionalizam treba osuditi i pokusati ga iskorjeniti..

evo bosnjackog nacionalizma u Tuzli, u ratu, kad covjek popljuva djecu iz mjesovitih brakova i ostade ziv..ma sta ostade ziv, mislim da i danas radi kao profesor. Skoro je bila vijest da je pretucen, bas mi nekako bilo drago..

Image
Sve je do okolnosti i cilja koji je zacrtan... Vidjecete sranja ako bude "treci"...
nosara

#5515 Re: SDP

Post by nosara »

VjecitiStudent wrote:
nosara wrote:
madner wrote: Ne. Nema niti jednog razloga da se pristane na takvo nesto. Ako hoce da ispune normu, moraju prihvatiti i uslove druge strane.
Niti u jednom, ali je zato univerzalni izgovor za sav nerad, slampavost, lopovluk, ...
Sto si ti spomenuo Energopetrol...?
madner

#5516 Re: SDP

Post by madner »

nosara wrote:Ali fokus je na ustavnim "promjenama"...!? Da li igdje imaju radne verzije prijedloga sdp-a kad su te "promjene" u pitanju...?

http://www.ustavnareforma.ba/bs/aktuelnosti.html

Potrazi sam.
VjecitiStudent

#5517 Re: SDP

Post by VjecitiStudent »

madner wrote: Niti u jednom, to je do nesposobnosti SDP-a na nizim nivoima. To sto neka ekipa ima dobar napad ne znaci da im je vezni red odlican :roll:
A gdje taj dobri napad igra, na video igrama?
Mi ga na nasoj kozi jos ne osjetismo, ali zato itekako osjetimo na sta lici vezna ekipa.
VjecitiStudent

#5518 Re: SDP

Post by VjecitiStudent »

nosara wrote: :lol:

Sta je dobroga donio "zlaja princip" u KS...? Koliko je hrvata i srba na direktorskim pozicijama u JP...?
0
nosara

#5519 Re: SDP

Post by nosara »

Ministar Emir Suljagić za ** No links ** PORTAL: Naša stvarnost se mora mijenjati hitno i radikalno - ognjem i mačem!
Prvi korak je koalicija sa sda... :lol:
madner

#5520 Re: SDP

Post by madner »

VjecitiStudent wrote:
nosara wrote: :lol:

0
Aerodrom? Domovi Zdravlja? ZOI

Ono cisto iz glave, mozda i fulam.
addem

#5521 Re: SDP

Post by addem »

Kad ce povecanje plata?
nosara

#5522 Re: SDP

Post by nosara »

madner wrote:
nosara wrote:Ali fokus je na ustavnim "promjenama"...!? Da li igdje imaju radne verzije prijedloga sdp-a kad su te "promjene" u pitanju...?

Potrazi sam.
Nisi me shvatio... Tvrdis da postoji jasna pozicija sdp-a glede ustavnih promjena, principijelna i zasnovana na radikalnom zaokretu prema funkcionalnoj drzavi... Ali ja to nigdje, pa ni na ovom linku, ne vidjeh napismeno... Sejdic-Finci, Sejdic-Finci, Sejdic-Finci... Jel' to...?

Ima strategija, ili nema...? Ako ima, daj da vidimo, ako ne, ne spominji je vise... Smijesno je...
madner

#5523 Re: SDP

Post by madner »

nosara wrote:
madner wrote:

Potrazi sam.
Nisi me shvatio... Tvrdis da postoji jasna pozicija sdp-a glede ustavnih promjena, principijelna i zasnovana na radikalnom zaokretu prema funkcionalnoj drzavi... Ali ja to nigdje, pa ni na ovom linku, ne vidjeh napismeno... Sejdic-Finci, Sejdic-Finci, Sejdic-Finci... Jel' to...?

Ima strategija, ili nema...? Ako ima, daj da vidimo, ako ne, ne spominji je vise... Smijesno je...
Iscitao si sve zapisnike? I sta je pozicija SDPa?
ultima_palabra

#5524 Re: SDP

Post by ultima_palabra »

plain vanilla wrote:

Ma ne kažem da ga nema... koliko ljudi bi se u Tuzli složilo s tim profesorom? Jel tamo zadnjih 20 godina ljudi glasaju za SDP kakav god da je... i to je neki statement.

Ako Dodik-Čović koalicija uspije u svojim nakanama, tek ćemo onda vidjeti bošnjačko-islamski kleronacionalizam u punom zamahu :roll: Zato je uloga Platforme mnogo bitna.
nosara

#5525 Re: SDP

Post by nosara »

madner wrote:
nosara wrote:

Iscitao si sve zapisnike? I sta je pozicija SDPa?
Da zajebava posten svijet... :D

Nema tamo nista, samo suplja...
Post Reply