Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
Capajebo

#5501 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Capajebo »

Ja mislim, i smatram Ramseya vec mrtvom i rahmetli osobom. Sve najbolje o mrtvima :mrgreen:
Juliuscezar

#5502 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Juliuscezar »

Prvo UH JBT. Jaka epizoda, scena sa Sansom definitvno jedna od najpotresenijih. Theon je na ivici pucanja, nadam se da ce zabiti sta u ledja Ramseyu, ali debeli ne bi dopustio da uzivamo u seriji. Baelish samo nastavlja da igra svoju igru, ali zamislite ako Boltoni nemaju podrsku na sjeveru koliko ce tek podrska faliti porodici sa drugog regiona. Obecao je Sansinu glavu, ali sta je skontao samo on zna.
Glupaca Cersei ne samo da ce izgubiti prijestolje nego bi vrlo lako mogla prokockati i zemlje Lannistera, svakako su švorc.

Izgleda nista od te zasjede sto smo zamisljali, ne vidim kako ce sada stici da je postave prije nego sto Stannis stigne.
karanana

#5503 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by karanana »

jel to remzija puko shemsu?

nemojte mi govoriti. veceras gledam. ne znam ni sto sam dosao ovdje a ima spoilera.
duboka_misao

#5504 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by duboka_misao »

nek je vec napisao, ona scena sa sand snakes, :roll: nidje veze, strategija im nije dostojna mog dvogodisnjeg djeteta, stari doran je znao da ce se zakuhati, mozda su mu noge lose ali mozak mu fercera odlicno, cersei spala da se sveti ko u osnovnoj skoli, a ne gleda vecu sliku. bejlish lives to serve ali kome, a sansa je dobro prosla sta sam joj ja zamisljala, a theonu idu suze sto je on nije pukao.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#5505 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by pici »

a jebat će stara Cersei sve od do...a jes glupaČa bračo moja...fino joj velli da starog nije volila al ga je poštovala al ova izgleda ima muff mjesto mozga...
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#5506 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by pici »

Image

plaĆeš piĆko plaĆešš...RADIŠ LI KLIKERU !!! :izet:
swanfilter

#5507 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by swanfilter »

Cisto sumnjam da ce Mali Prst ubiti Sansu i na taj nacin dobiti Sjever na upravljanje. Bolje mrtav nego na taj nacin vladati tuđom zemljom. Konta on da Sersei gubi konce, a Sansu ima u saci ...
IcedMFEarth

#5508 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by IcedMFEarth »

Jebeni gejmotron, nikad se naučiti da se nikad ništa lijepo ne dešava, sve kontam saće Theon zabiti Ramseyu nož u leđa, a ono ga Ramsey Sansi zabi. Baš me potreslo ovo sa Sansom.
Juliuscezar

#5509 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Juliuscezar »

Nesto sam razmisljao pa nije nemoguce da je Baelish ozbiljan u namjerama da porazi vojsku koja pobjedi izmedju Boltona i Stannisa.
Postaje zastitnik Sjevera, a zna da su Lannisteri na izdisaju (on je vodio i finansije krune tako da zna koliko ga puse). Baelishova ambicija je jasna on hoce da postane kralj Westerosa i ovo je samo jedna etapa u tom cilju. E sad ocito da bi se vladalo sjeverom treba ti neko Starkove krvi, on to moze dobiti samo ako ozeni Sansu. Znaci 2 opcije : Prva je da ispostuje dogovor, druga je da kada i ako razbije Stannisa i Boltona on ozeni Sansu i veze sjever za sebe, a odjebe krunu.

Joj debelog idiota, sto zna zakomplikovat. Jadnica Sansa nikako na zelenu granu da stigne :D .
Rockefeller

#5510 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Rockefeller »

Šteta, primi ga Sansa.
lajkujMe

#5511 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by lajkujMe »

Rockefeller wrote:Šteta, primi ga Sansa.
Steta sto jos nema 18 godina :D da se vidi full picture i to HD :D
Juliuscezar

#5512 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Juliuscezar »

lajkujMe wrote:
Rockefeller wrote:Šteta, primi ga Sansa.
Steta sto jos nema 18 godina :D da se vidi full picture i to HD :D
U stvarnom zivotu je ona 1996. godiste, a i Ayra je postala punoljetna u Aprilu. Samo kazem :D :D :D :D

Jbt idiota :
http://www.telegraph.co.uk/culture/tvan ... rones.html

@JenGasbarro

Sansa Stark has grown into a smart, courageous and strong female character. Why did the #GOT show runners need to invent that rape scene?

Koje glupost majke mi :D
Tito_i_Partija

#5513 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Tito_i_Partija »

bhnapoleon1 wrote: Jbt idiota :

@JenGasbarro

Sansa Stark has grown into a smart, courageous and strong female character. Why did the #GOT show runners need to invent that rape scene?

Citam ovaj clanak sto si linkov'o i ne mogu da vjerujem sta se sve pise. Pa majka mu stara, ako im dosad nije jasno o kakvom se brutalnom svijetu Westerosa radi, onda im nema pomoci. Nije ovo Robin Hood pa da heroj uleti tacno na vrijeme da spasi djevicu. Mislim halo ba, saberite se malo. :roll:

Meni je bilo jako neugodno kad sam gled'o scenu, ali isto tako mi je bilo i kad sam gled'o Red Wedding, kad je Ramsay ganjo onu curu sa kerovima, itd. Ali valjda mi u petoj jebenoj sezoni treba vec bit' jasno u sta se upustam.
Juliuscezar

#5514 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Juliuscezar »

Tito_i_Partija wrote:
bhnapoleon1 wrote: Jbt idiota :

@JenGasbarro

Citam ovaj clanak sto si linkov'o i ne mogu da vjerujem sta se sve pise. Pa majka mu stara, ako im dosad nije jasno o kakvom se brutalnom svijetu Westerosa radi, onda im nema pomoci. Nije ovo Robin Hood pa da heroj uleti tacno na vrijeme da spasi djevicu. Mislim halo ba, saberite se malo. :roll:

Meni je bilo jako neugodno kad sam gled'o scenu, ali isto tako mi je bilo i kad sam gled'o Red Wedding, kad je Ramsay ganjo onu curu sa kerovima, itd. Ali valjda mi u petoj jebenoj sezoni treba vec bit' jasno u sta se upustam.
Dobro ne traze ravnopravnost spolova i ne bune se sto zena ne moze naslijediti prijestolje ili ne kazu da serija promovise homofobiju jer sude onome Lorasu :D. Ja sam se nadao da ce Sansa imati neki pozitivan uticaj na Ramseya ali realno sta ocekivati od psihopate kad se docepa djevice.
Tito_i_Partija

#5515 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Tito_i_Partija »

bhnapoleon1 wrote: Dobro ne traze ravnopravnost spolova i ne bune se sto zena ne moze naslijediti prijestolje ili ne kazu da serija promovise homofobiju jer sude onome Lorasu :D. Ja sam se nadao da ce Sansa imati neki pozitivan uticaj na Ramseya ali realno sta ocekivati od psihopate kad se docepa djevice.
Ja jos uvijek mislim da ce Semsa imat' neki uticaj na Ramu, isto onako kako je Dany imala na Drogu u prvoj sezoni. Sjeti se, i Dany je bila nevina i krhka k'o Semsa, i nije nimalo uzivala prvih par puta kad je Drogo taslacio, ali poslije ga je maltene vrtila oko malog prsta. Ja mislim da mozemo neku vrstu ovakve transformacije i od Semse ocekivat', prije ili kasnije. Ali nevinost je otisla, sto u Martinovom svijetu znaci da je transformacija pocela.
harač

#5516 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by harač »

jedini uticaj vrijedan pažnje bio bi onaj sječiva na aortu
ćiribiribela

#5517 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by ćiribiribela »

Bas je gadna scena bila, treba mu uraditi isto sto je on uradio Theon-u.

Image
shmizlica

#5518 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by shmizlica »

a kralja i face kad mu odvedoše kraljicu....ko će ga sad zabavljati :| jadno dječače :mrgreen:

a i goldi grlom u jagode....ccc :-)
Juliuscezar

#5519 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Juliuscezar »

Tito_i_Partija wrote:
bhnapoleon1 wrote: Dobro ne traze ravnopravnost spolova i ne bune se sto zena ne moze naslijediti prijestolje ili ne kazu da serija promovise homofobiju jer sude onome Lorasu :D. Ja sam se nadao da ce Sansa imati neki pozitivan uticaj na Ramseya ali realno sta ocekivati od psihopate kad se docepa djevice.
Ja jos uvijek mislim da ce Semsa imat' neki uticaj na Ramu, isto onako kako je Dany imala na Drogu u prvoj sezoni. Sjeti se, i Dany je bila nevina i krhka k'o Semsa, i nije nimalo uzivala prvih par puta kad je Drogo taslacio, ali poslije ga je maltene vrtila oko malog prsta. Ja mislim da mozemo neku vrstu ovakve transformacije i od Semse ocekivat', prije ili kasnije. Ali nevinost je otisla, sto u Martinovom svijetu znaci da je transformacija pocela.
Vidjet cemo, svakako je ne treba otpisati. Opet Drogo je mozda bio divljak, ali definitvno nije bio psihopata. Dokaze transformacije je pristanak da se uda. Znala je sta je ceka, pa i ona scena kada je ona pokusava da preplasi pokazuje koliko je ojacala kao licnost.

Lannisteri ako prezive ovu sezonu, garant ce najebat u prvih par epizoda sljedece :D
Tito_i_Partija

#5520 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Tito_i_Partija »

Tommen mutav k'o neko tele. Ja fakat konto da je Margaery od njega muskarca napravila. :D
I am Happy
Location: Profil/Postavke. Vracam avatar koji mi klix redovno izbrise

#5521 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by I am Happy »

Ali....kako je mogao da siluje svoju ženu :blento:
Pitali su je fino, ona je pristala da se uda za njega :D
Juliuscezar

#5522 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Juliuscezar »

I am Happy wrote:Ali....kako je mogao da siluje svoju ženu :blento:
Pitali su je fino, ona je pristala da se uda za njega :D
Jbg i to sto kazes, po danasnjim standardima moze biti silovanje ali ako prenesemo u Westeros i srednji vijek nema teorije :D .
duboka_misao

#5523 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by duboka_misao »

kod martina cim ide vjencanje, znaj da je neko sranje sljedece :D

Image
omar little

#5524 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by omar little »

nisam citala knjige, ali vise je no ocito da scenaristi/producenti veze nemaju bez asistencije i price pisca. ovo sto oni sada sklepavaju je prilicno mlitavo, klisejsko i bas odudara od cvrstoce i kvalitete veza prijasnjih sezona.

jadna sansa, koliko to dijete nema srece u zivotu, to je nesto strasno. taman kada sam pomislila da ce se izboriti nekako sa okolnostima i sudbinom, da je ojacala i stala na svoje noge, dozivi silovanje. mucno bas. i to samo ne bi li lik, za kojeg me apsolutno boli kurac svih pet sezona, stavise islo mi na zivce svako odvajanje vremena na njega i njegovu pricu, dozivio jebeni brejktru. bljak. vise je no ocito da ce on kumovati krahu ramsey.

zanimljivo je da se oberinove kcerke nazivaju svakakvim imenima zbog glupog plana upada u palacu, dok je, valjda, isti takav plan dzejmija i brona sasvim okej. cunning, tail, weasel. :D glupo mi je napravljeno sve to, cijeli taj razvoj. koja je to palaca u koju se moze usetati ko hoce i kako hoce i to jos nakon sto nam scenom nabiju na nos kako se osiguranje pojacava :-) opet slabost u pisanju.

cersei. hm. bila sam ubijedjena da ce joj se ovo obiti o glavu, ali sad vise ne znam. prije ce margaery najebati. nije mi jasno sto su staru lisicu tyrell vracali u king's landing ako ce je cersei pregaziti bez posljedica. povlacenje vojske i sirovina, te naplata duga, to sam ocekivala od stare. :D
a, cijela cersei & peter prica mi je vise mulja uzburkala nego donijela klarifikacije neke. s njim nikad covjek ne zna. jedno radi, drugo misli, trece prica, cetvrto savjetuje. pa ti pohvataj sad tu konce. :D
Tito_i_Partija

#5525 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Tito_i_Partija »

omar little wrote: zanimljivo je da se oberinove kcerke nazivaju svakakvim imenima zbog glupog plana upada u palacu, dok je, valjda, isti takav plan dzejmija i brona sasvim okej.
Poredis Sand Snakes, koje su od rodjenja u dvorcu tu na svom terenu, sa Bronnom i Jaimiem koji nisu nikad vidjeli Sunspear. :-)
Post Reply