Android OS

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
MGB

#5501 Re: Android OS

Post by MGB »

Ko ima iskustva sa Baterijom na Galaxy S3?! 2100 mAh

Jede bateriju ko luud, donekle mi je shvatljivo kad ukljucis sve i svasta, ali imam Go Power Manager s kojim dobro upravljam baterijom i pozadinskim procesima na telefonu.. ali kad istekam mob od punjaca, na tom manageru mi pokazuje da na 100% baterije moze tek 30h da drzi telefon.

Za razliku, moj stari Xperija arc imao je slabiju bateriju ali mogo je na 100% bat. drzi 50-60h. :?
kontam da nije jer je "nova" baterija, odnosno uzeo sam S3 prije par dana, pa sam je 2-3 puta crpio do kraja pa punio opet, da se dohaviza baterija, al ne znam jos, moram cekati koji dan da vidim hoce li biti promjene na bolje...

Sta drugi kazu? Nadam se da ce neko ko ima S3 takodje dodati neki komentar. :-)
zLatk0

#5502 Re: Android OS

Post by zLatk0 »

Displey, svjetlina, procesor jaci.. Svaku noc punjenje je normalno za nove telefone, pogotovo sa jacom konfiguracijom...

Do 15% pa je onda do kraja napuni, na 0 mA da bude
inSighT
Vozim: na guranje

#5503 Re: Android OS

Post by inSighT »

MGB wrote:Ko ima iskustva sa Baterijom na Galaxy S3?! 2100 mAh

Jede bateriju ko luud, donekle mi je shvatljivo kad ukljucis sve i svasta, ali imam Go Power Manager s kojim dobro upravljam baterijom i pozadinskim procesima na telefonu.. ali kad istekam mob od punjaca, na tom manageru mi pokazuje da na 100% baterije moze tek 30h da drzi telefon.

Za razliku, moj stari Xperija arc imao je slabiju bateriju ali mogo je na 100% bat. drzi 50-60h. :?
kontam da nije jer je "nova" baterija, odnosno uzeo sam S3 prije par dana, pa sam je 2-3 puta crpio do kraja pa punio opet, da se dohaviza baterija, al ne znam jos, moram cekati koji dan da vidim hoce li biti promjene na bolje...

Sta drugi kazu? Nadam se da ce neko ko ima S3 takodje dodati neki komentar. :-)
Probaj onaj "juice defender", lično ga nisam isprobao, i meni ga haver preporučuje već dugo, kaže da se preporodio sa njim!

https://play.google.com/store/apps/deta ... nder&hl=en
nermin.padez

#5504 Re: Android OS

Post by nermin.padez »

Smanji osvjetljenje na minimum, gasi WiFi, GPS, BT, 3G, Sinhronizaciju kad ne koristis... :)

Produzices trajanje baterije za 30- 50% :sax:
Fauja Singh

#5505 Re: Smartphone diskusije

Post by Fauja Singh »

Edit: fulio temu

Sent from my Galaxy Nexus
vukojebina

#5506 Re: Smartphone diskusije

Post by vukojebina »

stroga normala wrote:Edit: fulio temu

Sent from my Galaxy Nexus

haha ko da vecina postova imaju veze sa temom :p
MGB

#5507 Re: Android OS

Post by MGB »

zLatk0 wrote:Displey, svjetlina, procesor jaci.. Svaku noc punjenje je normalno za nove telefone, pogotovo sa jacom konfiguracijom...

Do 15% pa je onda do kraja napuni, na 0 mA da bude
znam da sve sto je bolje, i da svaka dzidza vuce jos vise struje.. al opet mi neki crnjak da mi nije baterija udure? :-?
mada, ipak sam uzeo nov... ali mi je smijesno da nema garancija bas na bateriju... haha... :|
nermin.padez

#5508 Re: Android OS

Post by nermin.padez »

Ma hebeš kvalitetu samo dane kliza iz ruke. Sa Samsungom imam tzakvo iskustvo :) :D :skoljka: :run:
MGB

#5509 Re: Android OS

Post by MGB »

nermin.padez wrote:Ma hebeš kvalitetu samo dane kliza iz ruke. Sa Samsungom imam tzakvo iskustvo :) :D :skoljka: :run:
al fkt je S3 nekakva glomazna, i ja uvijek imam osjecaj da ce mi ispasti iz ruke... :D

a htio sam Note 2 da kupim... hahahahahha :evil:
man.utd

#5510 Re: Android OS

Post by man.utd »

nermin.padez wrote:Ma hebeš kvalitetu samo dane kliza iz ruke. Sa Samsungom imam tzakvo iskustvo :) :D :skoljka: :run:
Kupi gumeni oklop za mob, 10KM...neces ga skidati nikad kad se naviknes, toliko dobro mob sjeda u ruci sa njom...a napolje neces ni pomisljati da izades bez nje :D Guma glavu cuva :D
quarterback

#5511 Re: Android OS

Post by quarterback »

jedini problem gumenog oklopa je sto vrlo tesko ulazi u futrolu ako istu koristite

radi toga ga uopste ne stavljam na mobitel
Astrix

#5512 Re: Android OS

Post by Astrix »

ne moze brate i jedno i drugo jbg

bolji ti je gumeni oklop nego futrola, uvjek postoji mogucnost da ti ispadne iz ruke kad nije u futroli, a ovako kad ti ispadne opet koliko toliko spasi telefon, ja taj gumeni oklop imam od prvog dana i ne pomisljam da ga skinem...
Djubre_

#5513 Re: Android OS

Post by Djubre_ »

Kakav je to gumeni oklop? Ja to nikad vidio nisam za recimo samsung galaxy s plus... ostetio mi se samo ova sjajni obruc okolo dispjela sto ide.,.. da mi je to srediti, nekako mi krnjav sad majka mu stara..
nermin.padez

#5514 Re: Android OS

Post by nermin.padez »

andr0id wrote:Kakav je to gumeni oklop? Ja to nikad vidio nisam za recimo samsung galaxy s plus... ostetio mi se samo ova sjajni obruc okolo dispjela sto ide.,.. da mi je to srediti, nekako mi krnjav sad majka mu stara..
Imam ja silikonski (tzv gumeni) oklop, ali ga ne koristim! :D Mozda jedino ako krenem u neke avanture po teskom terenu, voznja bajsa po trebević itd :run:
Astrix

#5515 Re: Android OS

Post by Astrix »

ma to su one gel maske, imas ih u svakoj radnji sa mobitelima, ima i za s plus ja bratu uzeo...
Nermin_BH

#5516 Re: Android OS

Post by Nermin_BH »

andr0id wrote:Kakav je to gumeni oklop? Ja to nikad vidio nisam za recimo samsung galaxy s plus... ostetio mi se samo ova sjajni obruc okolo dispjela sto ide.,.. da mi je to srediti, nekako mi krnjav sad majka mu stara..
To se zove gel maska ili silikonska maska. Samo navučeš na mobitel i ako ti ispadne ništa mu :), a nema peglane vadi vracaj u futrolu pogledaj na piku kakvih ima

http://www.pik.ba/?trazilica=galaxy+s+plus+maska
nermin.padez

#5517 Re: Android OS

Post by nermin.padez »

Astrix wrote:ma to su one gel maske, imas ih u svakoj radnji sa mobitelima, ima i za s plus ja bratu uzeo...
Pretpostavljam da su iste za S i S+. Ja sam kupio ko malo bolju. Malo je preciznija izrada , ali je i dalje felsava. Mogu misliti tek one od 5-10KM koliko zafelsa :lol:
Astrix

#5518 Re: Android OS

Post by Astrix »

nermin.padez wrote:
Astrix wrote:ma to su one gel maske, imas ih u svakoj radnji sa mobitelima, ima i za s plus ja bratu uzeo...
Pretpostavljam da su iste za S i S+. Ja sam kupio ko malo bolju. Malo je preciznija izrada , ali je i dalje felsava. Mogu misliti tek one od 5-10KM koliko zafelsa :lol:
Vjerovatno jesu, ja onu sto sam uzeo za 10 KM je stvarno dobra, nije felsava sekunde, jedva je mozes skinuti dok ja na svom arcu sam dobio uz telefon i to iz inostranstva i vrlo lako se skida, prasine se zavuce koliko hoces...
nermin.padez

#5519 Re: Android OS

Post by nermin.padez »

Astrix wrote: Vjerovatno jesu, ja onu sto sam uzeo za 10 KM je stvarno dobra, nije felsava sekunde, jedva je mozes skinuti
Hajd posalji sliku(e) da vidim i to cudo.. :skoljka: :D Jesi l' kod univerzalaca kupio :P
Fauja Singh

#5520 Re: Android OS

Post by Fauja Singh »

Ja isto imam gel masku mada cuvam mobitel i samo mi je jednom ispao, nije bilo sa velike visine ali opet haj znaj kako bi zavrsio da nije bilo gel maske... kontam nekad mi casa ispadne na pod i ne razbije se a nekad pukne dok je perem ili jace spustim na stol... tako da covjek nikad ne zna kad ti gel maska moze spasiti mobitel... obavezno je treba mati...
e jedino je njesra sto mobitel (bar meni) 100 puta ljepse izgleda bez gel maske.
Astrix

#5521 Re: Android OS

Post by Astrix »

Nermin_BH

#5522 Re: Android OS

Post by Nermin_BH »

stroga normala wrote:Ja isto imam gel masku mada cuvam mobitel i samo mi je jednom ispao, nije bilo sa velike visine ali opet haj znaj kako bi zavrsio da nije bilo gel maske... kontam nekad mi casa ispadne na pod i ne razbije se a nekad pukne dok je perem ili jace spustim na stol... tako da covjek nikad ne zna kad ti gel maska moze spasiti mobitel... obavezno je treba mati...
e jedino je njesra sto mobitel (bar meni) 100 puta ljepse izgleda bez gel maske.
Kako bolan ti pereš čaše XD, jel te to žena teroriše hahahahahaha malo šale ne zamjeri :). Meni je ispo 100 puta i spasi ga uvjek gel maska, ko nov ništa mu nije.
nermin.padez

#5523 Re: Android OS

Post by nermin.padez »

Mogu pogledati sutra ako imaju, bitno da fino legne i uklopi sa svih strana. Gdje si kupio grbavica ili importane? Ova kod mene mi se ne svidja i debela, nema proreze sa strane pa tesko pritiskati. Nisi valjda bijelu kupio:grin:

Sent from my GT-I9000 using Tapatalk 2
Astrix

#5524 Re: Android OS

Post by Astrix »

Nermin_BH wrote:
stroga normala wrote:Ja isto imam gel masku mada cuvam mobitel i samo mi je jednom ispao, nije bilo sa velike visine ali opet haj znaj kako bi zavrsio da nije bilo gel maske... kontam nekad mi casa ispadne na pod i ne razbije se a nekad pukne dok je perem ili jace spustim na stol... tako da covjek nikad ne zna kad ti gel maska moze spasiti mobitel... obavezno je treba mati...
Kako bolan ti pereš čaše XD, jel te to žena teroriše hahahahahaha malo šale ne zamjeri :). Meni je ispo 100 puta i spasi ga uvjek gel maska, ko nov ništa mu nije.
Samo nek ti ispada i dalje, pa kad ti ode touch i kad budes morao dati 50 KM za popravak neces tako govoriti... :P
Nermin_BH

#5525 Re: Android OS

Post by Nermin_BH »

nermin.padez wrote:Mogu pogledati sutra ako imaju, bitno da fino legne i uklopi sa svih strana. Gdje si kupio grbavica ili importane? Ova kod mene mi se ne svidja i debela, nema proreze sa strane pa tesko pritiskati. Nisi valjda bijelu kupio:grin:

Sent from my GT-I9000 using Tapatalk 2
Kod mene je xperia neo v, kupio u importanu svejedno gdje ti je bliže :). A ovo za proreze nije teško pritiskati tu ima tvrda plastika koja dodiruje dugmiće :).

@edit: Ah ovo se pitanje odnosilo na Asterixa nema veze neću brisati post :)
Last edited by Nermin_BH on 20/11/2012 20:38, edited 1 time in total.
Post Reply