Streptokok wrote:još jedna pro evropska gesta naših nositelja evropskih vrijednosti.
https://www.klix.ba/vijesti/bih/u-mosta ... /170320071
Najsvjetliji primjer "nositelja evropskih vrijednosti"!
Streptokok wrote:još jedna pro evropska gesta naših nositelja evropskih vrijednosti.
https://www.klix.ba/vijesti/bih/u-mosta ... /170320071
Ne samo te porodice nego sve one koji jos uvijek cekaju pravdu!damke71 wrote:To tjesi i porodice 19 nestalih bugojanskih Hrvata....BHCluster wrote:Na tvoju nesreću zločin ne zastarjeva nikada!
To je drugi par cipela ali isto tako sigurno nije neko poveo konvoj tek tako bez prethodnog dogovora.damke71 wrote:pa treba kaznit onoga ko je u jeku rata u srednjoj bosni poveo ovaj konvoj, Hrvati u okruzenju,bez igdje ista a ovi iz TK punih kamiona prolazeDrvosjeca iz Dejcica wrote:Za bošnjačke političare je sramota što ne insistiraju da se ovakvi zločini kazne. Zaista je porazno da nakon 24 godina niko ne odgovara za ovakav zločin zabilježen kamerama HTV-a i CNN-a. Pitam se jesmo li ratovali protiv pogrešnih?fakat naivno...
herojcine..... ponos katolickog naroda u bih ? To ne vjerujem da su prilic i ostari "heroji" ponoh sviju katolika u bih , nego samo legitimnimhizo ramidovic wrote:Тзв. муслимани у тзв. БиХ морају схватити и научити ко у овој назовидржави носи европске вредности.
Овај конвој што је '93. био нападнут у тзв. средњој босни превозио је муџахедине и исламске радикале па је зато и био нападнут. О томе је детаљно својевремено известио Смиљко Шагољ и ту је све јасно.
Што се тиче овог транспарента, па и деци је јасно да је у питању подршка неким бискупима херојима, јер је застава и окачена на ограду богословије, а не Прлићу и другима.
juzni srbi ... nesto mi nema kolinde i afiza da pravdajuwonkaw wrote:Sjednica Predsjedništva HNS održana je danas (20/3/2017) u Mostaru
Razmatrani su problemi braniteljske populacije, period rata i onog što je uslijedilo poslije, a posebno kroz otvaranje žalbenog procesa šestorici predstavnika HVO-a, koji brane čast svih institucija koje su izložene optužbama, kako kaže Čović. Upućena im je poruka podrške da dokažu svoju nevinost. https://www.klix.ba/vijesti/bih/dragan- ... /170320116
opravdavati zlocin je isto biti saucesnikdamke71 wrote:pa treba kaznit onoga ko je u jeku rata u srednjoj bosni poveo ovaj konvoj, Hrvati u okruzenju,bez igdje ista a ovi iz TK punih kamiona prolazeDrvosjeca iz Dejcica wrote:Za bošnjačke političare je sramota što ne insistiraju da se ovakvi zločini kazne. Zaista je porazno da nakon 24 godina niko ne odgovara za ovakav zločin zabilježen kamerama HTV-a i CNN-a. Pitam se jesmo li ratovali protiv pogrešnih?fakat naivno...
Sto i kome bi se pravdali ?mO k3 wrote:juzni srbi ... nesto mi nema kolinde i afiza da pravdajuwonkaw wrote:Sjednica Predsjedništva HNS održana je danas (20/3/2017) u Mostaru
Razmatrani su problemi braniteljske populacije, period rata i onog što je uslijedilo poslije, a posebno kroz otvaranje žalbenog procesa šestorici predstavnika HVO-a, koji brane čast svih institucija koje su izložene optužbama, kako kaže Čović. Upućena im je poruka podrške da dokažu svoju nevinost. https://www.klix.ba/vijesti/bih/dragan- ... /170320116
Ne radi se o tome. Mogu se i ja zajebavati na račun isil-ovaca.bingov buraz wrote:Ovi vozaci su bili preteca isilovih samoubica,namjerno su poginuli da bi bacili ljagu na casne bojovnike.
čuj?Hafis wrote:Ne radi se o tome. Mogu se i ja zajebavati na račun isil-ovaca.bingov buraz wrote:Ovi vozaci su bili preteca isilovih samoubica,namjerno su poginuli da bi bacili ljagu na casne bojovnike.
Konvoj je išao kroz zonu u kojoj mu nitko nije mogao jamčiti sigurnost, obzirom da su u tom području živjeli ljudi koji su bili u itekako mnogo težem položaju od ljudi tuzlanske regije, u potpuno očajnoj i bezizlaznoj situaciji.
Ne opravdavam to što se desilo, daleko od toga, ali ljudi koji su organizirali konvoj su trebali računati na to, i odrediti neku drugu, manje riskantnu rutu
Da. Mogli su kroz srpski teritorij. Tamo su bili pretežno četnici, možda bi se mehkši pokazali od bojovnika.and wrote:čuj?Hafis wrote:Ne radi se o tome. Mogu se i ja zajebavati na račun isil-ovaca.bingov buraz wrote:Ovi vozaci su bili preteca isilovih samoubica,namjerno su poginuli da bi bacili ljagu na casne bojovnike.
Konvoj je išao kroz zonu u kojoj mu nitko nije mogao jamčiti sigurnost, obzirom da su u tom području živjeli ljudi koji su bili u itekako mnogo težem položaju od ljudi tuzlanske regije, u potpuno očajnoj i bezizlaznoj situaciji.
Ne opravdavam to što se desilo, daleko od toga, ali ljudi koji su organizirali konvoj su trebali računati na to, i odrediti neku drugu, manje riskantnu rutu
neku rutu gdje nema terorista?
nisam siguran da bi četnici pokazali ovakvu hrabrost kao ovi teroristiHafis wrote:Da. Mogli su kroz srpski teritorij. Tamo su bili pretežno četnici, možda bi se mehkši pokazali od bojovnika.and wrote:čuj?Hafis wrote: Ne radi se o tome. Mogu se i ja zajebavati na račun isil-ovaca.
Ne znam u te vaše lokalne mentalitete, ja sam bio na ratištu u Hercegovini u to vrijeme, i konvoj je tu propušten dalje, kao i što piše u literaturi..and wrote:nisam siguran da bi četnici pokazali ovakvu hrabrost kao ovi teroristiHafis wrote:Da. Mogli su kroz srpski teritorij. Tamo su bili pretežno četnici, možda bi se mehkši pokazali od bojovnika.and wrote: čuj?
Pricamo o '93.god a ne o '95-toj.Hafis wrote:Ne radi se o tome. Mogu se i ja zajebavati na račun isil-ovaca.bingov buraz wrote:Ovi vozaci su bili preteca isilovih samoubica,namjerno su poginuli da bi bacili ljagu na casne bojovnike.
U svemu ovome si naivan ti.damke71 wrote:pa treba kaznit onoga ko je u jeku rata u srednjoj bosni poveo ovaj konvoj, Hrvati u okruzenju,bez igdje ista a ovi iz TK punih kamiona prolazeDrvosjeca iz Dejcica wrote:Za bošnjačke političare je sramota što ne insistiraju da se ovakvi zločini kazne. Zaista je porazno da nakon 24 godina niko ne odgovara za ovakav zločin zabilježen kamerama HTV-a i CNN-a. Pitam se jesmo li ratovali protiv pogrešnih?fakat naivno...
Tko ti je spominjao 95-u. Valjda znam šta se zbivalo 93. u Srednjoj Bosni. kakve veze ima 1995. godina.Maraschino wrote:
Pricamo o '93.god a ne o '95-toj.
a čuj svašta padne na pamet tim avanturistima iz karitasa.Hafis wrote:Ne znam u te vaše lokalne mentalitete, ja sam bio na ratištu u Hercegovini u to vrijeme, i konvoj je tu propušten dalje, kao i što piše u literaturi..and wrote:nisam siguran da bi četnici pokazali ovakvu hrabrost kao ovi teroristiHafis wrote: Da. Mogli su kroz srpski teritorij. Tamo su bili pretežno četnici, možda bi se mehkši pokazali od bojovnika.
Uostalom, možda se konvoj trebao organizirati u Beogradu i otuda krenuti. Otkud im ideja da krene iz smjera agresorske Hrvatske, i još kroz teritorij agresorskog HVO-a. Avanturizam.
pričaj u svoje imeHafis wrote:Tko ti je spominjao 95-u. Valjda znam šta se zbivalo 93. u Srednjoj Bosni. kakve veze ima 1995. godina.Maraschino wrote:
Ako je i jednu rutu konvoj trebao zaobići to je bilo područje Lašve. Gore je bio kaos i tu nikakvi konvoji nisu trebali prolaziti.
Uostalom, neću se spuštati na nivo balavurdije koja o tome svemu zna s interneta.
Bio sam 1993. u sličnoj situaciji kao i taj konvoj...sve dogovoreno, sve fer, ranjenici, lijekovi, folovi, pa jedva živu glavu izvukoh. I sad mi nije jasno kako sam ono kutarisao.
Djeco draga, u ratu ne važe nikakva pravila. Nema tu viteštva i fer pleja.
Jok u tvoje ćuand wrote:pričaj u svoje imeHafis wrote:Tko ti je spominjao 95-u. Valjda znam šta se zbivalo 93. u Srednjoj Bosni. kakve veze ima 1995. godina.Maraschino wrote:
Ako je i jednu rutu konvoj trebao zaobići to je bilo područje Lašve. Gore je bio kaos i tu nikakvi konvoji nisu trebali prolaziti.
Uostalom, neću se spuštati na nivo balavurdije koja o tome svemu zna s interneta.
Bio sam 1993. u sličnoj situaciji kao i taj konvoj...sve dogovoreno, sve fer, ranjenici, lijekovi, folovi, pa jedva živu glavu izvukoh. I sad mi nije jasno kako sam ono kutarisao.
Ovom cikici ne mozes prosipati te suplje.Hafis wrote:Tko ti je spominjao 95-u. Valjda znam šta se zbivalo 93. u Srednjoj Bosni. kakve veze ima 1995. godina.Maraschino wrote:
U julu '93. Lašvanska dolina bila "u potpuno očajnoj i bezazlenoj situaciji"!?Hafis wrote:Ne radi se o tome. Mogu se i ja zajebavati na račun isil-ovaca.bingov buraz wrote:Ovi vozaci su bili preteca isilovih samoubica,namjerno su poginuli da bi bacili ljagu na casne bojovnike.