wickerman wrote:DMXallen wrote:Ma nije toliko ni bitno šta je tačno uzrokovalo pad tornja, bitnije je to što Alexandrijanci nisu dovoljno osigurali područje oko grada, tj izvan ograde.
Oni su mislili kako su sve probleme rješili postavljanjem ograde.
A sad se postavlja pitanje, a zašto Rick i ekipa nisu riješili te propuste. Hmm, s obzirom na zadnja dešavanja i nisu imali vremena o tome misliti, al' onda opet se nameće pitanje a zašto to nisu riješili u vrijeme kad su tek stigli i neko vrijeme živjeli u miru.
Pa i tu ima logičan odgovor, jednostavno su doživjeli šok ''mirnog života'', uljuljkali su se u tom navodnom miru i na momenat su postali slabi kako je to jednom Carl rekao, da se boji kako će postati i oni slabi kao stanovnici Alexandrije.
Mislim da će uspjeti odbraniti grad, zadržat će se oni tu duže vremena sigurno. Samo platiti će visoku cijenu za to, ginut će tu dosta ljudi.
i ti trazis logiku u seriji o zombijima, mislim zasto

ma ne, ja više tražim logiku u pojedinim ''primjedbama'', da ih tako nazovem. Kako ovo kako ono, bilo je priče o tome prije. Neke stvari se trebaju zaključiti same od sebe a ne da scenaristi idu u detalje. Hoću da kažem da svako od nas može doći do odgovora na svako pitanje, kao eto naprimjer rušenje tornja. Ili npr ono za bajkere, kaže zašto ih nisu jednostavno pregazili kamionom. Hmm da, ići ćeš tako na ljude sa automatskim puškama sa cisternom benzina.
Možda si donekle i upravu, tražim ponekad logiku, al' samo zato što ja ovu seriju ne gledam kao seriju o zombijima
Meni lično ne bi bilo zanimljivo da svaku epizodu završavaju u stilu detektivskih serija, imamo slučaj i riješimo slučaj i idemo nanovo u sledećoj epizodi.