ima opcija samo ju je zeznuto naci, imas na temi internet kupovina objasnjeno korak po korak kako iskljucitizippoo87 wrote:kloniran wrote:channel10 wrote: http://www.klix.ba/forum/viewtopic.php?p=9250119Znam da sam citao negdje, ali hajd sad nadji na ovolikom broju stranica i tri teme
.
Preletio sam i ako sam dobro shvatio, treba prebaciti da mi banka preracunava, a ne Paypal? Tako je ili ne?
Danas sam napravio nekih 7-8 transakcija i na zadnjoj sam prebacio na banku, cisto onako da vidim koliko ce oni uzeti.
ove opcije nema kada se udje normalno u paypal account
kako sada citam...ova opcija se pojavi prilikom kupovine,ustvari kada te sa ebay-a prebacuje na paypal i tu se onda odabere ova opcija
sada procita na bugovom forumu,da paypal uzima oko 4-5% sebi od konverzije valuta i tako zaradjuje fine svote
i ja do sada sve sto sma kupio,kupio sam po ovoj vecoj razlici...vidim svaki puta mi veci iznos od onog koji ja sebi izracunam
pitao sam i ovdje,ali nije bilo odgovora
Kupio bih nesto sa eBay-a
Moderator: anex
- kloniran
#5501 Re: eBay - Vaša iskustva
- dinooh
#5502 Re: eBay - Vaša iskustva
Tema Internet kupovina iz inostranstva, 102 strana, 4. post odozdo ili link u postu iznad 
- _Reds_
#5503 Re: eBay - Vaša iskustva
U svoju poštu, ili Centar pošta ??seoBIH wrote:U pošti, logično. Ako je krenuo iz SA mora se znati gdje je stigao.
Ma ne mora kod nas ništa da se zna. Jer ovaj hahar od poštara je i ova dva paketa samo ostavio u sandučiću, iako mi je logično da se pošiljke sa TN moraju potpisati.
- seoBIH
#5504 Re: eBay - Vaša iskustva
Zovi glavnu poštu i pitaj za detalje. Vec sam vam pisao. Borite se protiv tih nepismenih neradnika koji NE OBAVLJAJU POSAO za koji su PLAĆENI! Prijavi ga, naredni put će odraditi kako treba posao.
Samo da ti kažem, falsifikovao je tvoj potpis. Pa ti vidi
Samo da ti kažem, falsifikovao je tvoj potpis. Pa ti vidi
- kloniran
#5505 Re: eBay - Vaša iskustva
kao sto kolega seo kaze, ja bih tu prijavio postara, bez obzira bio tn ili ne pisma kakva mi dobivamo od kineza se moraju predavati na ruke, nisu to racuni, nego paketi, ako ne moze da isporuci ostavi se ceduljica a ne da ga ostavi na ormaric na milost i nemilost prolaznicima
-
alenkvaka91
#5506 Re: eBay - Vaša iskustva
Prijavio sam se na ovaj forum da zahvalim svima vama jer pomocu vas sam napravio paypal i ebay i sve sto je potrebno za internet kupovinu. Zanima me samo jel dovoljno kliknuti na artikal da ga kupis i ono potvrdi da ti je skinulo sa paypala i sve pise da si kupio i nista vise ne treba nikog kontaktirati pisati ili?
Hvala vam momci prejaki ste svi
- dinooh
#5507 Re: eBay - Vaša iskustva
Udi u paypal i vidi jesi li platio. Cim se logiras bit ce prikazana ta transakcija. Ako je nema, nisi ni platio. Na mail ce ti doci i obavijest da je poslan paket kada ga posaljealenkvaka91 wrote:Prijavio sam se na ovaj forum da zahvalim svima vama jer pomocu vas sam napravio paypal i ebay i sve sto je potrebno za internet kupovinu. Zanima me samo jel dovoljno kliknuti na artikal da ga kupis i ono potvrdi da ti je skinulo sa paypala i sve pise da si kupio i nista vise ne treba nikog kontaktirati pisati ili?
-
alenkvaka91
#5508 Re: eBay - Vaša iskustva
Hi Alen - Order confirmed. eBay will update you when your order ships todinooh wrote:Udi u paypal i vidi jesi li platio. Cim se logiras bit ce prikazana ta transakcija. Ako je nema, nisi ni platio. Na mail ce ti doci i obavijest da je poslan paket kada ga posaljealenkvaka91 wrote:Prijavio sam se na ovaj forum da zahvalim svima vama jer pomocu vas sam napravio paypal i ebay i sve sto je potrebno za internet kupovinu. Zanima me samo jel dovoljno kliknuti na artikal da ga kupis i ono potvrdi da ti je skinulo sa paypala i sve pise da si kupio i nista vise ne treba nikog kontaktirati pisati ili?
PAID : EUR 1.75 with Paypal
Jel taj mail kad dodje znaci da je sve placeno? Kad udjem na paypal ima ta transakcija, a ne moram prodavcu pisati? dovoljno samo klik da kupim i on automatksi salje na moju adresu?
Last edited by alenkvaka91 on 24/08/2014 18:42, edited 1 time in total.
- dinooh
#5509 Re: eBay - Vaša iskustva
da, samo izbrisi adresu sa ovog postaalenkvaka91 wrote:Hi Alen - Order confirmed. eBay will update you when your order ships to Turski Luzani 2.dinooh wrote:Udi u paypal i vidi jesi li platio. Cim se logiras bit ce prikazana ta transakcija. Ako je nema, nisi ni platio. Na mail ce ti doci i obavijest da je poslan paket kada ga posaljealenkvaka91 wrote:Prijavio sam se na ovaj forum da zahvalim svima vama jer pomocu vas sam napravio paypal i ebay i sve sto je potrebno za internet kupovinu. Zanima me samo jel dovoljno kliknuti na artikal da ga kupis i ono potvrdi da ti je skinulo sa paypala i sve pise da si kupio i nista vise ne treba nikog kontaktirati pisati ili?
PAID : EUR 1.75 with Paypal
Jel taj mail kad dodje znaci da je sve placeno? Kad udjem na paypal ima ta transakcija, a ne moram prodavcu pisati? dovoljno samo klik da kupim i on automatksi salje na moju adresu?
-
EFs-sarajevo
#5510 Re: eBay - Vaša iskustva
Da li je neko porucivao kad tablet sa ebay-a??? i sta mislite o onim tabletima koji se nalaze na aukciji cija je pocetna cijena jako malena a pri kraju aukcije dospije svega maksimalno do 20 dolara???ima li ko kakvog iskustva sa aukcijama??Sta mislite koilko ce biti carine i da li ce je uopste biti posto sam citala da za narudzbu do 25 dolara ne treba platiti carinu
- dinooh
#5511 Re: eBay - Vaša iskustva
do 50KM sa postarinom. A probaj pa ako ti dodu carape ili nausnice umjesto tableta, nemoj se cuditi. Pogotovo ako je nov tablet, to je nerealna cijena. Bilo je i prije ponuda tableta po 20-ak dolara, novih. Ljudi masovno kupovali i po nekoliko komada, a dosle im Nike carape ili nausnice i lancici.EFs-sarajevo wrote:Da li je neko porucivao kad tablet sa ebay-a??? i sta mislite o onim tabletima koji se nalaze na aukciji cija je pocetna cijena jako malena a pri kraju aukcije dospije svega maksimalno do 20 dolara???ima li ko kakvog iskustva sa aukcijama??Sta mislite koilko ce biti carine i da li ce je uopste biti posto sam citala da za narudzbu do 25 dolara ne treba platiti carinu
-
EFs-sarajevo
#5512 Re: eBay - Vaša iskustva
hvala sto si mi to rekao, i meni je bilo to previse cudno jer se nov tablet od 20 dolara ne moze nigdje kupiti.dinooh wrote:do 50KM sa postarinom. A probaj pa ako ti dodu carape ili nausnice umjesto tableta, nemoj se cuditi. Pogotovo ako je nov tablet, to je nerealna cijena. Bilo je i prije ponuda tableta po 20-ak dolara, novih. Ljudi masovno kupovali i po nekoliko komada, a dosle im Nike carape ili nausnice i lancici.EFs-sarajevo wrote:Da li je neko porucivao kad tablet sa ebay-a??? i sta mislite o onim tabletima koji se nalaze na aukciji cija je pocetna cijena jako malena a pri kraju aukcije dospije svega maksimalno do 20 dolara???ima li ko kakvog iskustva sa aukcijama??Sta mislite koilko ce biti carine i da li ce je uopste biti posto sam citala da za narudzbu do 25 dolara ne treba platiti carinu
- seoBIH
#5513 Re: eBay - Vaša iskustva
20 ne, ali 30-33$ je bila akcija na geekbuy npr.
-
adincebic
#5514 Re: eBay - Vaša iskustva
Jel moze na paypal raiffeisen debitna maestro kartica? Ja pokusavao al ne ide
Sent from my iPhone using Tapatalk
- dinooh
#5515 Re: eBay - Vaša iskustva
neadincebic wrote:Jel moze na paypal raiffeisen debitna maestro kartica? Ja pokusavao al ne ide
-
adincebic
#5516 Re: eBay - Vaša iskustva
Pa zasto mater im?!
- dinooh
#5517 Re: eBay - Vaša iskustva
zato sto je maestro. Trebao si Visa debit uzeti
-
adincebic
#5518 Re: eBay - Vaša iskustva
Oj Boze!dinooh wrote:zato sto je maestro. Trebao si Visa debit uzeti
Sad bi jebo gdje god sta ima
-
quarterback
#5519 Re: eBay - Vaša iskustva
quarterback wrote:za sve kojima je bilo mrsko da citaju stare postove jos jednom, valjda su slova ovaj put dovoljno velikaquarterback wrote: 1. otidji u unicredit/raiffeisen, trazi da ti otvore VISA ELECTRON DEBITNU karticu (nisam ti dzaba ovo napisao velikim slovima)
2. kada dobijes karticu polozi na nju 10 KM, registruj se na paypal i unesi karticu u paypal
3. paypal ce skinuti nesto manje od 2$ sa kartice
4. trazi od banke 4 zadnja broja te transakcije, mozes i telefonom
5. unesi te brojeve u paypal da karticu verifikujes
6. paypal ce vratiti skinuti iznos nazad tebi
od tog momenta mozes placati za usluge preko weba
kod mene nije obicni paypal account pa ti ne znam sada objasniti sta treba da primas pare, mislim da je neko gore napisao da mu to ne radi sa obicnim accountom, pogledaj par stranica unazad, bilo je to pitanje, uglavnom ja s tim nisam imao nikakav problem samo vodi racuna da PP nije nikakva humanitarna organizacija i da uzimaju proviziju na to
- valjuga
#5520 Re: eBay - Vaša iskustva
Može li ona BAM card od union-a 
- Hemera
#5521 Re: eBay - Vaša iskustva
Trebalo bi neke osnovne upute o ebay i paypal i karticama staviti u neku sticky temu 
-
alenkvaka91
#5522 Re: eBay - Vaša iskustva
Planiram uzeti micro sd karticu za telefon koja kosta 72km pa jel moguce da kazem prodavacu da posalje najobicnije pismo i stavi to u papir obican? msm postoji sansa da dodje to da bi izbjegao carinu na to? 
-
quarterback
#5523 Re: eBay - Vaša iskustva
ako ne napise pravu vrijednost na posiljci cisto sumnjam da ce i biti carinjeno
-
isx
#5524 Re: eBay - Vaša iskustva
Ma i da napise pravu vrijednost izgledno je da ce u obicnom pismu to proci bez carinjenja. Ne drze se striktno 50KM.alenkvaka91 wrote:Planiram uzeti micro sd karticu za telefon koja kosta 72km pa jel moguce da kazem prodavacu da posalje najobicnije pismo i stavi to u papir obican? msm postoji sansa da dodje to da bi izbjegao carinu na to?
-
aless
#5525 Re: eBay - Vaša iskustva
Imam problem na ebay-u narucio sam artikal i dosao je neospravan. Eh sada imam problem za povrat novca, seller trazi od mene da otkazem transakciju prvo (jer mu onda nece ostati "bad record") pa ce onda napraviti refund. Posto sam ja to odbio on mi zaprijeti kao otvori case i moraces artikal vratiti po pravilima ebaja i ispusiti postarinu. Artikal je vrijednosti 30-tak dolara. Sta raditi?