Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
vaca

#5501 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by vaca »

hm :-?
nisam ni mislila da u stranci glasate po svakom 'prijedlogu' na ovoj temi, ali bilo bi mudro da se osvrnete na stvari na koje su pojedinci dobronamjerno ukazivali od samog početka a vi se ograđivali da bi na kraju pali upravo na tim stvarima.
samo isčitavanje ove teme bi vam pomoglo u vašim analizama...

malo ste me demoralisali pa mi se sad neda kopati po postovima :)
sretno!
nokia6170

#5502 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by nokia6170 »

Pedja Kojovic wrote:vaca

Ne zeleci da vas obeshrabrim...
Mi rado primamo savjete ali ne preko foruma i ne od anonimnih ljudi.
Mi imamo poiticki savjet koji cine ljudi koji nisu clanovi ili simpatizeri stranke.
Ja sam, takodje otvoren i za sastanak sa onima koji smatraju da imaju dobar savjet a ne zele biti dio NS-a.

p.k.
:shock:

Znaci bitnije vam je misljenje javnog nesimpatizera stranke nego anonimnog forumskog simpatizera stranke?

Nije ni cudo sto ste ostvarili rezultate kakve ste ostvarili kad vam u stranci sjede ljudi koji vas ne simpatisu.

p.s. kakve veze ima kako ti neko nesto savjetuje...u oci ili preko neta...valjda je bitnije sta ti neko savjetuje. Povrsan mi je to pristup, a rezultati sve govore.
yellow cat

#5503 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by yellow cat »

Dani Tanović, bosansko-hercegovački režiser nagrađen Oscarom za "Ničiju zemlju", na upravo završenom Zagreb film festivalu predstavljao je svoj novi film "Cirkus Columbia", nastao prema romanu novinara i književnika Ivice Đikića.

Tanović se tako nakon punih devet godina i "Ničije zemlje" (koja je postala najnagrađivaniji debitantski film u historiji) vratio matičnoj kinematografiji i maternjem jeziku.

U intervjuu za "Index" Tanović se između ostalog osvrnuo i na svoje političke ambicije koje je najavio nakon povratka u BiH.

- Nakon povratka u BiH najavili ste da se bacate u politiku. Da li se nešto po tom pitanju promijenilo ili i dalje planirate biti politički aktivni?

To je dugoročni projekat. Mi smo osnovali socijalno-liberalnu stranku jer smatramo da je to budućnost BiH i rješenje njenih sadašnjih problema. I na tome radimo. Dobili smo par mjesta u Skupštini Kantona Sarajevo. Put je dugačak, potrebno je mnogo raditi. Ali borimo se.

- Odakle ideja da vi kao umjetnik uđete u politiku, koja se generalno percipira kao nekakvo prljavo zanimanje?

Baš zato što vjerujem da politika trenutno jest prljavo zanimanje i da zbog toga moramo dovesti moralne ljude na vlast. Ne želim opet doživjeti 1992. godinu. Mislim da jedan pravi čovjek na pravom mjestu može puno toga učiniti.

- Kakva je vaša vizija političke budućnosti BiH? I imate li makar u naznakama neku ideju ko bi mogao biti taj "pravi čovjek" koji će promijeniti situaciju u zemlji?

To je više jedna uopštena metafora. Ali evo, na primjer, prije dvije godine smo dobili Ermina Hajdera koji je postao načelnik u Bosanskom Petrovcu. On je napravio značajne pomake, povećao je budžet svoje opštine za 4 ili 5 miliona eura. I to sve zato što je počeo raditi, iskorištavati evropske fondove. To je samo dokaz da neko ko radi u opštem interesu može stvarati rezultate. Ne treba politika uvijek biti prljava niti svi trebaju biti kriminalci, što mi ljudima želimo na svom primjeru pokazati. Ako mi ne promijenimo svoju zemlju, ko će je promijeniti.

- Kako komentarišete izbore u BiH i repove koji se za njima i dalje vuku?

Kao potpunu i totalnu katastrofu.

- Kratko i jasno...

Što se o tome uopšte može reći? Glasa se za ljude koji su ranije maknuti zbog kriminala. Čović je prije pet godina maknut zbog kriminalnih radnji, zbog Lijanovića koji je utajio 40 miliona poreza... A ljudi i dalje glasaju za njega jer to vide kao jedinu opciju. Strašno. Ispada da se rat u BiH nastavlja drugim sredstvima - pljačkanjem. Mi to zovemo etno-kleptomanija. Pljačkanje u ime svog naroda. To treba mijenjati. Na to ne možemo pristati jer ako se na to pristane opet će se ginuti.

- Što mislite o prijedlogu trećeg hrvatskog entiteta kao rješenja za BiH?

Mislim da bi treći entitet značio rat. Ako nije stvoren 1993. godine, ne vidim kako će biti stvoren danas, bez da opet započne rat. Ali ako im nije dosta, neka probaju još jednom. Jedino rješenje za BiH jest da postane istinski građanska zemlja.

- Znači li to onda i da treba ukinuti Republiku Srpsku?

Republiku Srpsku mogu ukinuti samo ljudi koji u njoj žive. Kad shvate da je ona nepotrebna i da bi možda bilo bolje da je nema.

- Ali ti ljudi i dalje glasaju za Milorada Dodika?

Situacija se ipak malo mijenja. Ali činjenica je da mnoge stvari ne funkcionišu kako treba. Mene je stid svakog čovjeka koji je u ime moje nacije počinio zločin. A onda Dodik izjavi da u Srebrenici nije počinjen genocid. Šta ja više imam sa njim pričati? Taj čovjek je za mene fašista, idiot i marš od mene! A to što narod glasa za njega, zahtjeva duboko psihološko istraživanje. Meni se to čini kao nepristajanje da se otvore oči i da se shvati što se događa.

- Zašto narod na Balkanu voli birati baš vođe takvog profila?

Zato što je nepismen, nekulturan, zato što se boji drugog i drugačijeg. Ja volim različitost i ne mislim da je jedan narod bolji od drugoga. A svako ko tako nešto misli, za mene je fašista. Moramo raditi na obrazovanju, prije svega. Mi smo nekad svi zajedno sretno živjeli u BiH, ali dogodio se taj strašan rat. Možemo samo zamisliti što se tek sprema ako nastavimo ovako raditi sa djecom koja se mrze, a da se međusobno i ne poznaju. Zato smo i krenuli u politiku.

- Što mislite o aktuelnom stanju kinematografije u BiH?

Nažalost, u BiH još ne postoje pravi uvjeti za rad na filmu. Postoji ta grupa entuzijasta koja se bori, koja ima talenat. Ali neke promjene se moraju uvesti. Ako želimo da se taj val koji je stvoren nastavi i dalje, onda u njega moramo ulagati. Potrebno je izdvojiti sredstva koja će omogućiti rad mladim režiserima.

- A šta vam se čini od hrvatske kinematografije?

Isto kao i u BiH - srednja žalost. Možda se neke stvari pomiču, s vremena na vrijeme izleti kakav dobar film. Ali daleko je to još od neke kinematografije. Mi smo male zemlje, zbog toga se moramo regionalno povezivati, kazao je Tanović za "Index".
:shock: :shock:

Ovo boldirano mi je ipak malo too much... pa i ako je od Danisa, previše je.
nokia6170

#5504 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by nokia6170 »

yellow cat wrote:Dani Tanović, bosansko-hercegovački režiser nagrađen Oscarom za "Ničiju zemlju", na upravo završenom Zagreb film festivalu predstavljao je svoj novi film "Cirkus Columbia", nastao prema romanu novinara i književnika Ivice Đikića.

Tanović se tako nakon punih devet godina i "Ničije zemlje" (koja je postala najnagrađivaniji debitantski film u historiji) vratio matičnoj kinematografiji i maternjem jeziku.

U intervjuu za "Index" Tanović se između ostalog osvrnuo i na svoje političke ambicije koje je najavio nakon povratka u BiH.

- Nakon povratka u BiH najavili ste da se bacate u politiku. Da li se nešto po tom pitanju promijenilo ili i dalje planirate biti politički aktivni?

To je dugoročni projekat. Mi smo osnovali socijalno-liberalnu stranku jer smatramo da je to budućnost BiH i rješenje njenih sadašnjih problema. I na tome radimo. Dobili smo par mjesta u Skupštini Kantona Sarajevo. Put je dugačak, potrebno je mnogo raditi. Ali borimo se.

- Odakle ideja da vi kao umjetnik uđete u politiku, koja se generalno percipira kao nekakvo prljavo zanimanje?

Baš zato što vjerujem da politika trenutno jest prljavo zanimanje i da zbog toga moramo dovesti moralne ljude na vlast. Ne želim opet doživjeti 1992. godinu. Mislim da jedan pravi čovjek na pravom mjestu može puno toga učiniti.

- Kakva je vaša vizija političke budućnosti BiH? I imate li makar u naznakama neku ideju ko bi mogao biti taj "pravi čovjek" koji će promijeniti situaciju u zemlji?

To je više jedna uopštena metafora. Ali evo, na primjer, prije dvije godine smo dobili Ermina Hajdera koji je postao načelnik u Bosanskom Petrovcu. On je napravio značajne pomake, povećao je budžet svoje opštine za 4 ili 5 miliona eura. I to sve zato što je počeo raditi, iskorištavati evropske fondove. To je samo dokaz da neko ko radi u opštem interesu može stvarati rezultate. Ne treba politika uvijek biti prljava niti svi trebaju biti kriminalci, što mi ljudima želimo na svom primjeru pokazati. Ako mi ne promijenimo svoju zemlju, ko će je promijeniti.

- Kako komentarišete izbore u BiH i repove koji se za njima i dalje vuku?

Kao potpunu i totalnu katastrofu.

- Kratko i jasno...

Što se o tome uopšte može reći? Glasa se za ljude koji su ranije maknuti zbog kriminala. Čović je prije pet godina maknut zbog kriminalnih radnji, zbog Lijanovića koji je utajio 40 miliona poreza... A ljudi i dalje glasaju za njega jer to vide kao jedinu opciju. Strašno. Ispada da se rat u BiH nastavlja drugim sredstvima - pljačkanjem. Mi to zovemo etno-kleptomanija. Pljačkanje u ime svog naroda. To treba mijenjati. Na to ne možemo pristati jer ako se na to pristane opet će se ginuti.

- Što mislite o prijedlogu trećeg hrvatskog entiteta kao rješenja za BiH?

Mislim da bi treći entitet značio rat. Ako nije stvoren 1993. godine, ne vidim kako će biti stvoren danas, bez da opet započne rat. Ali ako im nije dosta, neka probaju još jednom. Jedino rješenje za BiH jest da postane istinski građanska zemlja.

- Znači li to onda i da treba ukinuti Republiku Srpsku?

Republiku Srpsku mogu ukinuti samo ljudi koji u njoj žive. Kad shvate da je ona nepotrebna i da bi možda bilo bolje da je nema.

- Ali ti ljudi i dalje glasaju za Milorada Dodika?

Situacija se ipak malo mijenja. Ali činjenica je da mnoge stvari ne funkcionišu kako treba. Mene je stid svakog čovjeka koji je u ime moje nacije počinio zločin. A onda Dodik izjavi da u Srebrenici nije počinjen genocid. Šta ja više imam sa njim pričati? Taj čovjek je za mene fašista, idiot i marš od mene! A to što narod glasa za njega, zahtjeva duboko psihološko istraživanje. Meni se to čini kao nepristajanje da se otvore oči i da se shvati što se događa.

- Zašto narod na Balkanu voli birati baš vođe takvog profila?

Zato što je nepismen, nekulturan, zato što se boji drugog i drugačijeg. Ja volim različitost i ne mislim da je jedan narod bolji od drugoga. A svako ko tako nešto misli, za mene je fašista. Moramo raditi na obrazovanju, prije svega. Mi smo nekad svi zajedno sretno živjeli u BiH, ali dogodio se taj strašan rat. Možemo samo zamisliti što se tek sprema ako nastavimo ovako raditi sa djecom koja se mrze, a da se međusobno i ne poznaju. Zato smo i krenuli u politiku.

- Što mislite o aktuelnom stanju kinematografije u BiH?

Nažalost, u BiH još ne postoje pravi uvjeti za rad na filmu. Postoji ta grupa entuzijasta koja se bori, koja ima talenat. Ali neke promjene se moraju uvesti. Ako želimo da se taj val koji je stvoren nastavi i dalje, onda u njega moramo ulagati. Potrebno je izdvojiti sredstva koja će omogućiti rad mladim režiserima.

- A šta vam se čini od hrvatske kinematografije?

Isto kao i u BiH - srednja žalost. Možda se neke stvari pomiču, s vremena na vrijeme izleti kakav dobar film. Ali daleko je to još od neke kinematografije. Mi smo male zemlje, zbog toga se moramo regionalno povezivati, kazao je Tanović za "Index".
:shock: :shock:

Ovo boldirano mi je ipak malo too much... pa i ako je od Danisa, previše je.
pa sta je previse, sto je rekao istinu?
yellow cat

#5505 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by yellow cat »

nokia6170 wrote:pa sta je previse, sto je rekao istinu?
Ne ulazim ja u to je li to istina ili nije, ali poslije poraza na izborima ne možeš narod okrivljavati zato što nije prepoznao inteligenciju. Malo taktike im ne bi bilo na odmet.
nokia6170

#5506 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by nokia6170 »

yellow cat wrote:
Ne ulazim ja u to je li to istina ili nije, ali poslije poraza na izborima ne možeš narod okrivljavati zato što nije prepoznao inteligenciju. Malo taktike im ne bi bilo na odmet.
Taktike razvlacenja pameti, taktike davanja laznih obecanja, taktike sirenja mrznje medju etnosima, taktike mita i korupcije, taktike podmetanja i slicnih taktika?

Voli nas narod takticne i odmjerene ljude nema sta...pokazuje to zadnjih 20 godina na svim izborima. Uvijek pobjedjuju ljudi od takta.

p.s. problem upravo lezi u tebi i takvima kao sto si ti sto ne ulazis u to je li nesto istina ili ne. cinjenice, istina, argumenti nisu bitni nasem narodu..bitno je hajcanje...definicija turbo folka Ramba Amadeusa
Last edited by nokia6170 on 27/10/2010 15:26, edited 1 time in total.
yellow cat

#5507 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by yellow cat »

nokia6170 wrote:
yellow cat wrote:
Taktike razvlacenja pameti, taktike davanja laznih obecanja, taktike sirenja mrznje medju etnosima, taktike mita i korupcije, taktike podmetanja i slicnih taktika?

Voli nas narod takticne i odmjerene ljude nema sta...pokazuje to zadnjih 20 godina na svim izborima. Uvijek pobjedjuju ljudi od takta.

Pa onda neka se pripreme na dugotrajnu opoziciju...
pustopoljina

#5508 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by pustopoljina »

Mi imamo poiticki savjet koji cine ljudi koji nisu clanovi ili simpatizeri stranke.
Ja sam, takodje otvoren i za sastanak sa onima koji smatraju da imaju dobar savjet a ne zele biti dio NS-a.

p.k.
postovani pedja,

ako su anonimni gradjani ove drzave dovoljno dobri da daju svoje anonimne glasove na izborima, onda bi i savjeti i analize anonimnih gradjana ove drzave (ako prodju vase (NS) smislene kriterije) trebali da se jednakom ozbiljnoscu uzmu u obzir. jos su i besplatni.
ako je forum bio pametan nacin da dodjete do glasaca (taman i da je brojka jednocifrena), onda bi trebao biti i pametan nacin dobijanja odredjenog feedback-a.
koliko cijenim vasu (NS) hrabrost da javno istupite i uspostavite kontakt, a sto vas cini drugacijim od "velikih" stranaka, toliko treba biti svjestan i cinjenice da vas udio u vlasti nikad nije bio toliki da biste uopste dosli u priliku da imate nesto kriti, tj. da imate "oraha u dzepovima", pa samim tim i mozete rahat stati pred ljude i reci "nije do nas".
ipak, tamo gdje ste vasu vladavinu navodili kao pozitivan primjer, forumas vam je skretao paznju da to i nije bas tako za pohvaliti...pokazalo se nakon izbora da je forumas bio onaj koji je realniji i bolje upoznat sa situacijom.
niste, nazalost, imuni na bilo koju bolest, koja mori nase drustvo, druge stranke...vasi ljudi nisu od druge materije, kao ni vasi glasaci...nisu cak ni bitno drugacijeg mentalnog sklopa.

ono po cemu jeste posebni je nastup u oba entiteta...drzite se onoga po cemu vas razlikuju, ne onoga po cemu ste isti kao sve ostale stranke.

pozz
Last edited by pustopoljina on 27/10/2010 15:32, edited 2 times in total.
nokia6170

#5509 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by nokia6170 »

yellow cat wrote:

jer narodu ne pada ocigledno na pamet da poradi na vlastitom obrazovanju i kulturi.
yellow cat

#5510 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by yellow cat »

pustopoljina wrote:postovani pedja,

ako su anonimni gradjani ove drzave dovoljno dobri da daju svoje anonimne glasove na izborima, onda bi i savjeti i analize anonimnih gradjana ove drzave (ako prodju vase (NS) smislene kriterije) trebali da se jednakom ozbiljnoscu uzmu u obzir. jos su i besplatni.
ako je forum bio pametan nacin da dodjete do glasaca (taman i da je brojka jednocifrena), onda bi trebao biti i pametan nacin dobijanja odredjenog feedback-a.
koliko cijenim vasu (NS) hrabrost da javno istupite i uspostavite kontakt, a sto vas cini drugacijim od "velikih" stranaka, toliko treba biti svjestan i cinjenice da vas udio u vlasti nikad nije bio toliki da biste uopste dosli u priliku da imate nesto kriti, tj. da imate "oraha u dzepovima", pa samim tim i mozete rahat stati pred ljude i reci "nije do nas".
ipak, tamo gdje ste vasu vladavinu navodili kao pozitivan primjer, forumas vam je skretao paznju da to i nije bas tako za pohvaliti...pokazalo se nakon izbora da je forumas bio onaj koji je realniji i bolje upoznat sa situacijom.
niste, nazalost, imuni na bilo koju bolest, koja mori nase drustvo, druge stranke...vasi ljudi nisu od druge materije, kao ni vasi glasaci...nisu cak ni bitno drugacijeg mentalnog sklopa.

ono po cemu jeste posebni je nastup u oba entiteta...drzite se onoga po cemu vas razlikuju, ne onoga po cemu ste isti kao sve ostale stranke.

pozz

u potpunosti se slažem sa gore napisanim. :thumbup: :thumbup:
yellow cat

#5511 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by yellow cat »

nokia6170 wrote:
yellow cat wrote:

jer narodu ne pada ocigledno na pamet da poradi na vlastitom obrazovanju i kulturi.
Znači, svako ko je obrazovan u NS treba da vidi izlaz? Eto, vidjeh ja prije dvije godine, pa glasah za njih... i boga mi, sad mi se to čini kao bačen glas. Nažalost.
nokia6170

#5512 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by nokia6170 »

yellow cat wrote:
nokia6170 wrote:
yellow cat wrote:

Znači, svako ko je obrazovan u NS treba da vidi izlaz? Eto, vidjeh ja prije dvije godine, pa glasah za njih... i boga mi, sad mi se to čini kao bačen glas. Nažalost.
Nista nije baceno...posmatraj to na nacin da si pomogla SDP-u da se malo trzne i shvati da nisu Bogom dani da ubiru glasove gradjanski orjentisanih glasaca. I ranije sam iznio stav da je NS filter vecih gradjanskih partija...neka vrsta korektiva.
fixer

#5513 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by fixer »

nokia6170 wrote:
yellow cat wrote:
nokia6170 wrote:
Nista nije baceno...posmatraj to na nacin da si pomogla SDP-u da se malo trzne i shvati da nisu Bogom dani da ubiru glasove gradjanski orjentisanih glasaca. I ranije sam iznio stav da je NS filter vecih gradjanskih partija...neka vrsta korektiva.
:thumbup: Medjutim jos nedovoljno jaka.
Loulou

#5514 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Loulou »

@vaca, @pustopoljina :thumbup:
Sve što bih i sama napisala bilo bi na tom fonu, pa nema svrhe ponavljati.
Control panel

#5515 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Control panel »

ljudi shvatite jedno. NS nije ta snaga i to su ljudi prepoznali bili oni pismeni ili ne, kulturni ili nekulturni.
pedja je iskoristio odlican fol da se malo promovise i da radi svoju kampanju i ovim putem to je materijalizovao i svaka mu cast na tome. danis je odradio ono sto njegovo ime trenutno vrijedi ali nista dalje od toga.
NS je medju onim strankama kojima su glasaci dali ali nisu presli izborni prag. bez obzira na rezultate analize ovo su katastrofalni i porazavajuci rezultati. iskreno sam ocekivao mnogo, mnogo vise i nadao sam se koaliciji sa SDP-om u Kantonu Sarajevo bez ikoga drugog :(
fixer

#5516 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by fixer »

Control panel wrote:ljudi shvatite jedno. NS nije ta snaga i to su ljudi prepoznali bili oni pismeni ili ne, kulturni ili nekulturni.
pedja je iskoristio odlican fol da se malo promovise i da radi svoju kampanju i ovim putem to je materijalizovao i svaka mu cast na tome. danis je odradio ono sto njegovo ime trenutno vrijedi ali nista dalje od toga.
NS je medju onim strankama kojima su glasaci dali ali nisu presli izborni prag. bez obzira na rezultate analize ovo su katastrofalni i porazavajuci rezultati. iskreno sam ocekivao mnogo, mnogo vise i nadao sam se koaliciji sa SDP-om u Kantonu Sarajevo bez ikoga drugog :(
wahahhahahahah :D :lol: :lol: :lol:
ahuseino

#5517 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by ahuseino »

p.k.
Ma ne beri brigu... i ne sekiraj se puno. :P

Uvijek mi se cinilo da je ovo bila one way street... PR and self promotion. 8-)
Abacija

#5518 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Abacija »

pustopoljina wrote: postovani pedja,

ono po cemu jeste posebni je nastup u oba entiteta
...drzite se onoga po cemu vas razlikuju, ne onoga po cemu ste isti kao sve ostale stranke.

pozz
Zasto je ovo neka posebnost? Niti su prva a ni posljednja stranka koja nastupa u oba entiteta. Ako mislis na dogovor izmedju "dvije" strane onda ima i toga. Zadnji put je bio dogovor u Prudu. NS je pokusala izmisliti vodu i onda smo im mi krivi sto je ta voda zagadjena. :roll: :-)
Abacija

#5519 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Abacija »

ahuseino wrote:

p.k.
Ma ne beri brigu... i ne sekiraj se puno. :P

Uvijek mi se cinilo da je ovo bila one way street... PR and self promotion.
8-)
Upravo tako! :thumbup: Sizofrenija NS-a je sto su od biraca ocekivali da biraju intelektualce, da na izborima koriste svoju inteligenciju. Ali @Pedja Kojovic nije dozvoljavao da mu se postavljaju i inteligentna pitanja. Ignorisao ih je, izbjegavao ili je bezobrazno odgovarao da nece da odgovori na njih. Sa jedne strane nas motivise da budemo ljudi a istovremeno sa druge ocekuje da se ponasamo kao ovce. :-) Pa takav tretman biraci vec imaju kod tri nacionalisticka pokreta. Zato sam jos na pocetku i napisao da NS nije ni po cemu drugacija od nacionalista.
Alfons Kauders

#5520 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Alfons Kauders »

pedja,

je li istina ovo sto govore na tv, da je damir miljevic odlucio formirati novu stranku?
Pedja Kojovic

#5521 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Pedja Kojovic »

alfons kauders

Zaista ne znam, jer se nismo culi vec neko vrijeme.
Nemam razloga da ne vjerujem da je to tacno.
Rekao je da odlazi iz NS-a ali da ostaje u politici.
Najvise bih volio da je ostao u NS-u, ali mi je drago da ostane u politici na bilo koji nacin.
Ako osniva svoju stranku ja mu zelim srecu.

p.k.
Alfons Kauders

#5522 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Alfons Kauders »

Pedja Kojovic wrote:alfons kauders

Zaista ne znam, jer se nismo culi vec neko vrijeme.
Nemam razloga da ne vjerujem da je to tacno.
Rekao je da odlazi iz NS-a ali da ostaje u politici.
Najvise bih volio da je ostao u NS-u, ali mi je drago da ostane u politici na bilo koji nacin.
Ako osniva svoju stranku ja mu zelim srecu.

p.k.
ok, hvala

glavno je pitanje da li ce ta spin-off stranka privuci druge clanove i simpatizere ns u banjaluckoj regiji... jer ne vjerujem da je samo damir bio nezadovoljan, imajuci u vidu ton njegovog pisma...
Pedja Kojovic

#5523 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Pedja Kojovic »

alfons kauders

Pa vjerovatno ste u pravu.
Damir ce vjerovatno u tu novu stranku ukljuciti neke ljude koji su bili u NS_u.
To je dobra ekipa i to je dobro za BiH jer su to ljudi koji su nama ideoloski, programski, bliski i njihovo
nezadovljstvo proizlazi, cini mi se, iz nezadovoljstva na koji je stranka radila.
Siguran sam da bi neka buduca saradnja izmedju nas bila moguca, tacnije, izvjesna.

p.k.
zavrzlama

#5524 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by zavrzlama »

Mi imamo poilticki savjet koji cine ljudi koji nisu clanovi ili simpatizeri stranke.
znamo...stab u srbiji :-)
Boom71

#5525 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Boom71 »

Dugo sam clan NS,ali i pored najbolje zelje da se ukljucim u njen rad,neki drugi,egzistencijalni razlozi su me blokirali u toj nakani.Jednostavno nisam imao vremena,sto ne znaci da se nisam trudio pratatiti desavanja.

Cesto sam u RS-u,svakodnevo srecem i razgovaram s ljudima i prilicno sam upoznat sa stavovima i razmisljanjem stanovnika RS-a,barem ovih u blizini Grada.Cesto sam imao potrebu da komentarisem na forumu,ali zbog ne mogucnosti da budem konstantan u radu stranke-nisam!(propustio sam vise sastanaka u OO!).
Kako god,vise puta sam morao objasnjavati sta je to i ko je to Nasa Stranka!

Propusta je bilo u svim sferama i to se javno priznalo.Kadrovsku kombinatoriku nebih komentirao(mislim da nemam pravo),ali stepen prepoznatljivosti i informiranosti NS u manjem entitetu bio je katastrofalan!

Ipak,bicu pozitivan i sva ova desavanja u Stranci cu gledati kao odrastanje i razvoj,ucenje na sopstvenim greskama.
Mozda upravo ovaj izborni poraz bude temelj za buducnost,jer smo greske prepoznali na sopstvenoj kozi,sto moze biti izrazito pozitivno u daljnjem razvoju NS-a!

Pedja,
od srca ti cestitam !

:-D
Locked