Safet Susic - Pape, selektor BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
veljaca

#5501 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by veljaca »

salle_eh1986 wrote:
Tarik19 wrote:Takoder, se vidjelo da se on drzi za kuk nakon onog istrcavanja van gola.
pusti to držanje i slično, i ja tako na terminu kad pogriješim ufatim s eza nogu fol da se malo opravdam ;)
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

A da li te onda zamijene ? ( ako imate kakvog selektora ) ....
Comrad

#5502 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Comrad »

missko wrote:Dal ce Papetu bit lakse ili teze raditi sada kada su u svojim klubovima jedino Dzeko,Ibricic i Salihovic standardni, dal ce pritisak javnosti biti manji, dal ce mu se kaciti teret da bude prvak grupe.
Jedan komentar ne vezan za temu , pa kad se misle ove nase zvjezde zenit jbt, to bi trenerima i tekako pomoglo.

:D
missko

#5503 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by missko »

Comrad wrote:
missko wrote:Dal ce Papetu bit lakse ili teze raditi sada kada su u svojim klubovima jedino Dzeko,Ibricic i Salihovic standardni, dal ce pritisak javnosti biti manji, dal ce mu se kaciti teret da bude prvak grupe.
Jedan komentar ne vezan za temu , pa kad se misle ove nase zvjezde zenit jbt, to bi trenerima i tekako pomoglo.

:D
:run: :thumbup: :thumbup:
burek_in_space

#5504 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by burek_in_space »

veljaca wrote: Da li to:

a) znas 100%, jer
a1 - rekao ti Hasagic
a2 - rekao ti selektor
a3 - rekao ti dotkor repke

b) pretpostavljas

Ako moze odgovor ....

:sax:
Rekao Hasagic, potvrdio selektor nakon utakmice, a izvrshio izmjenu uz konsultaciju sa doktorom reprezentacije.
Zadovoljan sad?! :sax:
BaileyS

#5505 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by BaileyS »

SADA NE RAZMIŠLJAM O SELEKTORSKOJ POZICIJI

Piše: A. Beganović
Ponedjeljak, 18.10.10. 09:46.

U nekoliko proteklih dana u Sarajevu je boravio nekadašnji fudbaler Željezničara Mehmed Baždarević koji nakon odlaska s klupe Grenoblea još uvijek nije našao angažman.

Kada se god birao selektor našeg nacionalnog tima Baždarević je figurirao kao jedan od najozbilnijih kandidata, no nikada nije sjeo na užarenu selektorsku klupu.

"Imam želju jednog dana preuzeti reprezentaciju, no dok je Safet Sušić selektor o tome uopšte ne razmišljam. Safet je moj dugogodišnji prijatelj i mislim da je red da ciklus odradi do kraja", rekao je Baždarević za San i dodao:

"Nema tog stručnjaka koji može garantovati rezultat, pogotovo ako je stanje nesređeno, ako ima dosta nesuglasica na relaciji Savez i navijači, te selektor i mediji. Safet je tek startao, u minusu je tek jedan bod. Ovo je teška grupa, ali prolazna. Treba podržati selektora. Nije bitno ime, Sušić ili Baždarević, treba podržati i pomoći reprezentaciji. Ne želim nikome dijeliti lekcije, ali znam kako bih ja radio."

Baždarević smatra da je Miroslav Blažević ostavio Sušiću prevelik teret.

"Ćiro je sve samo ne trener u pravom smislu. On je pravio ambijent, radio je na kraće staze. Ćiro je kao jogurt, koji može trajati dan, dva ili sedam dana, a onda je neupotrebljiv. Safet je posve drugačiji tip čovjeka i trenera. Nije od velikih riječi", ističe Baždarević.

Nekadašnji fudbaler Željezničara smatra da se mora stvoriti pravi ambijent kako bi iskoristili potencijal koji imamo.

"Ne možemo mi sada ništa postići ako će biti svađe, prepucavanja. Sreća da je sada pauza do početka kvalifikacija, koja se može iskoristiti na najbolji način. Ako ima prljavog veša treba ga iznijeti i oprati, a ne trošiti beskorisno vrijeme. Trebamo napraviti pravi ambijent kako bi selektor na najbolji način iskoristio potencijal koji imamo, da se pokuša ostvariti plasman na EP. Nigdje nas neće dovesti priče o bojkotu i peticijama. Ako selektor vjeruje u igrače, i oni njemu moraju uzvratiti, a bez zajedništva sa navijačima i novinarima nema uspjeha", rekao je Baždarević na kraju razgovora novinaru Sana

sportsport.ba
veljaca

#5506 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by veljaca »

burek_in_space wrote:

a) znas 100%, jer
a1 - rekao ti Hasagic
a2 - rekao ti selektor

b) pretpostavljas

Ako moze odgovor ....

Rekao Hasagic, potvrdio selektor nakon utakmice, a izvrshio izmjenu uz konsultaciju sa doktorom reprezentacije.
:thumbup:
Ako je tako onda O.K. Sve za dobrobit Reprezentacije Drzave Bosne i Hercegovine ...
:bih: :sax:
Edin H.

#5507 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Edin H. »

burek_in_space wrote:

a) znas 100%, jer
a1 - rekao ti Hasagic
a2 - rekao ti selektor

b) pretpostavljas

Ako moze odgovor ....

Sve je to u redu, ako je tako, ali sto onda nije odmah izasao da nam ne upropastava utakmicu.
Albanci su jalavo napadali , moglo se sacuvati 1 - 0. Ako bi zesce navalili vjerovatno bi im Dzeko :D spucao drugi gol iz kontre.
Frankyee

#5508 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Frankyee »

Tarik19 wrote:
Frankyee wrote:
Šibicar wrote:Ovo za mjenjanje Mravca na poluvremenu protiv Albanije nekima čovjek fakat mora crtati,evo ovako,zamislite da ste vi igrač odbrane koji ničim izazvan,iz hira,bespotrebno,samo zbog svoje gluposti odigra rukom,i pri tom znate da vas cijela nacija gleda i da vam jebe sve po spisku,jer ste upravo VI krivi za izjednačujući gol Albanije,i ne možete da se pomirite sa tom činjenicom.Jednostavno vi na terenu ne bi više mogli pružiti ono što se očekuje od vas zbog pritiska koji osjećate,tako da je,po meni,apsolutno logično da takav igrač bude zamjenjen,jer nisu svi igrači istog psihološkog profila i karaktera.
Da li moze neko od branitelja Susica ( selektora) da objasni koje je to on kvalitetne poteze povukao u svim utakmicama koje je odradio?

1. Pripreme
2. Takmicenje

daj navedite par strasnih poteza , ili bar solidnih poteza Susica?
Ogranicio je novinarima i navijacima vrijeme koji mogu provesti s igracima i pozvao je Mujdzu i Lulica u reprezentaciji.

Lulic i Mujdza so pozitivni primjeri ali to nisu neki strasni primjeri velikog znalca ili strucnjaka. Nedostatak u zadnjem redu je svima ovde na forumu poznat, pokusaj Susica da to zakrpi je neki minimalni potez. To je mogao da uradi trener Celika na primjer ili bilo koji trener iz Premijere. Vjerovatno vecina forumasa bi pokusala dovesti nove igrace na te pozicije.

Dakle jedno veliko nista, hajmo dalje, koji je strasan potez povukao selektor Safet?
mikogoago

#5509 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by mikogoago »

Citam komentare i moram reci da me dobro zabavljaju.Ja imam jedno pitanje za sve vas:
Sta po vama znaci pravi potez? ili sta vi smatrate da bi selektor trebao uraditi da vas zadovolji?Kakav je to selektor koji nama valja? Murinjo? Cisto sumnjam nasli bi vi i njemu mane.Nego hajde fini bili pa kazite kako to vi zamisljate selektora kojeg mi trebamo i sta on mora uraditi da vas zadovolji? Mislim da se jos takav nije rodio.
@frenkyee kaze nije to nista sto je doveo ovu dvojicu zadnje navedenih,a koga je to trebao dovesti i da hoce da igra za nas.Ja bih samo napomenuo da Susic barem nesto pokusava da uradi za razliku od ranijih selektora koji su samo imrovizovali i cekali ko ce im se javiti da igra za repku ili jos gore koga ce im menadjeri ugurati u tim.Pomak postoji ,po svemu sudeci nedovoljan za neke.I jos jedno pitanje koje su to vrhunske klase igraca koje mi mozemo dovesti i da zele igrati za nas?
Kada ovo definisemo,znaci odredimo neki realan standard, mozemo pricati dalje o Susicu koliko je dobar ili los.
Sve ostalo je palamudjenje.
Obuca9

#5510 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Obuca9 »

BaileyS wrote:SADA NE RAZMIŠLJAM O SELEKTORSKOJ POZICIJI

Piše: A. Beganović
Ponedjeljak, 18.10.10. 09:46.

U nekoliko proteklih dana u Sarajevu je boravio nekadašnji fudbaler Željezničara Mehmed Baždarević koji nakon odlaska s klupe Grenoblea još uvijek nije našao angažman.

Kada se god birao selektor našeg nacionalnog tima Baždarević je figurirao kao jedan od najozbilnijih kandidata, no nikada nije sjeo na užarenu selektorsku klupu.

"Imam želju jednog dana preuzeti reprezentaciju, no dok je Safet Sušić selektor o tome uopšte ne razmišljam. Safet je moj dugogodišnji prijatelj i mislim da je red da ciklus odradi do kraja", rekao je Baždarević za San i dodao:

"Nema tog stručnjaka koji može garantovati rezultat, pogotovo ako je stanje nesređeno, ako ima dosta nesuglasica na relaciji Savez i navijači, te selektor i mediji. Safet je tek startao, u minusu je tek jedan bod. Ovo je teška grupa, ali prolazna. Treba podržati selektora. Nije bitno ime, Sušić ili Baždarević, treba podržati i pomoći reprezentaciji. Ne želim nikome dijeliti lekcije, ali znam kako bih ja radio."

Baždarević smatra da je Miroslav Blažević ostavio Sušiću prevelik teret.

"Ćiro je sve samo ne trener u pravom smislu. On je pravio ambijent, radio je na kraće staze. Ćiro je kao jogurt, koji može trajati dan, dva ili sedam dana, a onda je neupotrebljiv. Safet je posve drugačiji tip čovjeka i trenera. Nije od velikih riječi", ističe Baždarević.

Nekadašnji fudbaler Željezničara smatra da se mora stvoriti pravi ambijent kako bi iskoristili potencijal koji imamo.

"Ne možemo mi sada ništa postići ako će biti svađe, prepucavanja. Sreća da je sada pauza do početka kvalifikacija, koja se može iskoristiti na najbolji način. Ako ima prljavog veša treba ga iznijeti i oprati, a ne trošiti beskorisno vrijeme. Trebamo napraviti pravi ambijent kako bi selektor na najbolji način iskoristio potencijal koji imamo, da se pokuša ostvariti plasman na EP. Nigdje nas neće dovesti priče o bojkotu i peticijama. Ako selektor vjeruje u igrače, i oni njemu moraju uzvratiti, a bez zajedništva sa navijačima i novinarima nema uspjeha", rekao je Baždarević na kraju razgovora novinaru Sana

sportsport.ba
Ćiro uzvraća udarac :)

http://--- SPAM ---/vijesti.aspx?id=22678
Edin H.

#5511 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Edin H. »

Bas me interesuje iz kojeg razloga ovi novinari pravi interview sa covjekom koji se nije udostojio ni na televiziji pogleda utakmicu u Albaniji :x
Tarik19

#5512 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Tarik19 »

Edin H. wrote:Bas me interesuje iz kojeg razloga ovi novinari pravi interview sa covjekom koji se nije udostojio ni na televiziji pogleda utakmicu u Albaniji :x
Zato sto je on, tako receno, nasa legenda.
veljaca

#5513 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by veljaca »

Sušić: Uvijek će biti igrača koji se ljute

Buntovnicima poručujem da pričaju gluposti i da pogledaju kasete sa svojih posljednjih utakmica - komentirao je Sušić nezadovoljstvo pojedinih reprezentativaca.

Ambicije selektora reprezentacije Bosne i Hercegovine nije pokvario ni (ne)očekivani remi (1:1) u Tirani protiv Albanije, iako je javnost podijeljena, s obzirom da mnogi od njih smatraju da smo morali slaviti u gostima kod slabašnog protivnika.
Pape i dalje tvrdi da se ništa nije promijenilo nakon tri kola u odnosu snaga u našoj grupi D u borbi za Euro, da je naš najbolji tim i dalje kandidat za prva dva mjesta koja vode u Poljsku i Ukrajinu. – piše Dnevni Avaz.
- Ništa se nije promijenilo na startu kvalifikacija i dalje smo u utrci za prva dva mjesta. U prva tri kola smo u zaostatku od samo jednog boda, koji smo izgubili na Koševu protiv Francuske.
Što se Albanije tiče, s bodom ne možemo biti nezadovoljni - kaže Sušić.
Našeg selektora više brine atmosfera. Pape kaže da je ona na visokom nivou i nakon remija sa Albanijom.
- Atmosfera je dobra, momci su svjesni da od marta ulazimo u ozbiljniju fazu utakmica - kaže Sušić.
Pape je reagirao i na izjave naših reprezentativaca. Pojedinci su nezadovoljni minutažom, Ibričić, Jahić, Nadarević... očekivali su bolji tretman kod selektora.
- Drago mi je kada se bune, to nam može samo koristiti, stvoriti bolju radnu atmosferu u reprezentaciji, pojačati konkurenciju u ekipi. Dobro je kada svi žele igrati, ali je mjesta na terenu samo za najboljih 11 - kaže Sušić.
On od igrača traži da u naredni period iskoriste da se vrate u formu, da igraju standardno u svojim klubovima.
- Uvijek će biti igrača koji se ljute. Ovim posljednjim „buntovnicima“ poručujem da pričaju gluposti. Bolje im je da igraju, da su među starterima u svojim klubovima. Dodao bih još da pogledaju posljednje kasete sa svojih utakmica, da dobro vide da li su igrali i u kakvoj su formi. Kada odgledaju sve te utakmice, bit će im jasno zašto su preselili na klupu - kazao je Sušić u razgovoru za Avaz.
Sušić je upoznat da čelnici NSBiH vode brojne pregovore oko ugovaranja prijateljske utakmice u slobodnom novembarskom tereminu.
- Bio bih sretan da igramo, ali ne dolazi u obzir da se meč odigra kod nas, u BiH. Svaki test nam dobro dođe i nemam ništa protiv da to bude neka azijska reprezentacija. Taj meč će nam poslužiti kao važan test – zaključio je Sušić.

----------------

Ja bih komentarisao dvije stvari:

1. "U prva tri kola smo u zaostatku od samo jednog boda, koji smo izgubili na Koševu protiv Francuske"

Ovu izjavu neki ce ocjeniti kao realnu, ali po meni trebli smo na Kosevu osvojiti 3 boda ....Sama ova izjava potvrdjuje ono sto neki ovdje kazu - da smo igrali na nerijeseno ( ali onda postavka igre i igraca - nije odgovarala tome ). Mislim da smo u toj utakmice , izmedju OSTALOG i zbog greske selektora, dozivjeli poraz.

2. "Bio bih sretan da igramo, ali ne dolazi u obzir da se meč odigra kod nas, u BiH".

Ovo mi nikako nije jasno. Da li to selektor izbjegava igrati utakmice u nasoj Drzavi Bosni i Hercegovini ? ...

mikogoago

#5514 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by mikogoago »

2. "Bio bih sretan da igramo, ali ne dolazi u obzir da se meč odigra kod nas, u BiH".

Ovo mi nikako nije jasno. Da li to selektor izbjegava igrati utakmice u nasoj Drzavi Bosni i Hercegovini ? ...

Mislim da je jasno sta je mislio.Prije svega zbog atmosfere negativne kod nas.Svi traze dlaku u jajetu zabadaju nos gdje im nije mjesto.Mnogo je lakse raditi sa igracima izvan BiH.Imaju mir,a i ovi ne mogu tako da svrljaju kako su to navikli u BiH.Zna se na koje se to odnosi.Dakle lakse je postici disciplinu i neki ozbiljan rad bez pritiska nego sto bi to bio slucaj da su u BiH. :bih:
veljaca

#5515 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by veljaca »

mikogoago wrote:2. "Bio bih sretan da igramo, ali ne dolazi u obzir da se meč odigra kod nas, u BiH".

Mislim da je jasno sta je mislio.Prije svega zbog atmosfere negativne kod nas.Svi traze dlaku u jajetu zabadaju nos gdje im nije mjesto.Mnogo je lakse raditi sa igracima izvan BiH.Imaju mir,a i ovi ne mogu tako da svrljaju kako su to navikli u BiH.Zna se na koje se to odnosi.Dakle lakse je postici disciplinu i neki ozbiljan rad bez pritiska nego sto bi to bio slucaj da su u BiH. :bih:
Dobro, ti tako mislis. Imas pravo .... :D
Samo, krektnosti radi - ti prozva ovdje sve u negativnom kontekstu - osim onoga ko je da o izjavu ....
Guranjem glave u pijesak i sakrivanjem problema pod tepih - nikada necemo ici naprijed - a to je odlazak na neko veliko takmicenje ....
Ja tako mislim - i imam pravo ..... :D
Comrad

#5516 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Comrad »

OK sve, al kakvi su to vise talovi sa azijskim repkama. Nidje veze, em su im troskovi putovanja troduplo veci+ pripremamo se za Euro, a ne SP. Ipak, sa obzirom kako radi nas NS sa tim prijateljskim utakmicama, dobro je da odigramo bilo kakvu, ali od toliko evropskih ekipa, mi idemo u aziju?!

Ne pratim nesto ove istocne reprezentacije, ali bi bilo dobro nek pokusaju ugovoriti prijateljsku sa Bugarskom, Poljskom, Rusijom i sl. Valjda su te reprezentacije najblize Rumuniji i Bjelorusiji, a ne igrati sad sa Korejom, Iranom il sta ja znam. :-) I nismo vise ni mi za baciti i sigurno da postoji evropskih repki koje bi zeljele igrati sa nama, al jbg valjda s njima nema talova. :x
radiostar

#5517 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by radiostar »

ja mislim da je razlog zasto ne zeli igrati u BiH prvenstveno radi losih vremenskih uslova, sto odmah implicira i lose uvjete na terenu. vjerovatno ne zeli da rizikuje povrjede a isto tako zna i da bi igra bila vrlo losa u takvim uvjetima.

sto se tice azijskih selekcija, vjerovatno je razlog sto one u principu placaju jer je za njih atrakcija igrati malte ne sa bilo kojom selekcijom iz evrope, takodjer i zato jer su one u izvjesnoj mjeri slabije kvalitete (izuzimajuci japan, juznu koreju...) te se mozemo nositi s njima a vjerovatno niko od suparnickih ekipa iz grupe ne bi slao neki scouting na tu utakmicu. definitivno nam u toj prijateljskoj ne bi valjao poraz...
Altsa

#5518 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Altsa »

nema nikakve veze pritisak na igrace vec sasvim jednostavan razlog zasto nece da igra u BiH...zato sto su tereni u bih u novembru ili zaledeni ili kao oranica.
Urban B.

#5519 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Urban B. »

pape jeste legenda bh fudbala,bio je odlican igrac,ali je katastrofa trener,prije nego sto je preuzeo repku vodio je neke turske klubove sa malo uspjeha!
ko god je gledao dosadasnje utakmice mogao je vidjet da mi nismo imali nijedne organizove akcije,nema atmosfera,nema nista a ovo je najbolja generacija sa ekstra igracima!
Comrad

#5520 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Comrad »

Urban B. wrote:pape jeste legenda bh fudbala,bio je odlican igrac,ali je katastrofa trener,prije nego sto je preuzeo repku vodio je neke turske klubove sa malo uspjeha!
ko god je gledao dosadasnje utakmice mogao je vidjet da mi nismo imali nijedne organizove akcije,nema atmosfera,nema nista a ovo je najbolja generacija sa ekstra igracima!
Ovo boldirano nije tacno.

Najbolja generacija sa ekstra igracima...hmm i to je diskutabilno.
veljaca

#5521 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by veljaca »

Altsa wrote:nema nikakve veze pritisak na igrace vec sasvim jednostavan razlog zasto nece da igra u BiH...zato sto su tereni u bih u novembru ili zaledeni ili kao oranica.
A da li to znaci - da nikada nismo niti cemo u buduce igrati zvanicne ( takmicarske ) utakmice u BiH u oktobru, novembru ili martu i aprilu ... jerbo nam je teren tada zeledjen ili oranica ???
Mozemo li to traziti od FIFE i UEFE - jer imamo u oktobru, novembru ili martu i aprilu takve terene ? ....

Ja predlazem onda da igramo samo od maja do avgusta na nasim terenima. Ako FIFA i UEFA to ne zele - igrajmo onda utakmice mimo tih termina van BIH ....
mikogoago

#5522 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by mikogoago »

Riba se cisti od glave a ne od repa. Prvo treba dovesti u red N/FSBiH. Da u njemu sjede ljudi koji poznaju struku, koji su dugo godina sportski radnici, koji su se i prije rata bavili sportom ili bili ukljuceni u njega. Pored njih u savezu treba da sjede sposobni ekonomisti, mehadjeri, pravnici i ostali koji su potrebni za normalan rad. Kad u savezu budemo imali skaute koji ce citavu godinu obilaziti zemlje u kojima je brojna dijaspora kao i klubove u kojima ima makar jedan bosanac i hercegovac. Kad se sjete da organizuju 3-4 utakmice godisnje za nove igrace koji igraju vani. E kad sve to bude kako bi trebalo i kako jeste u "normalnim" evropskim savezima i kad ga napuste bivsi konobari, novinari, policajci i ostali salabajzeri i kad budemo imali puno siri igracki kadar onda se moze teret krivice prebacivati na selektora, trenere i igrace. Naravno, pod uslovom da ne igraju kako treba i ne daju 100% od sebe. Onda se mogu kaznjavati i suspendovati igraci koji ucestvuju u "pijankama", "pobunama", "klanovima" i slicno.

Dok pola od toga ne bude uradjeno, vazda cemo imati prosjecnu reprezentaciju a velika takmicenja cemo gledati preko malih ekrana.[/quote]

Eto covjek vam je tako ljepo napisao gdje lezi zajec,hocu reci problem.Pa sada da vidimo ko zabija glavu u pijesak isklanja probleme pod tepih.Lako je pljuvati po Susicu. Dok se ovo gore navedeno ne rjesi nigdje mi necemo otici,nego kokice i gledati preko tv-a evropska i svjetska prvenstva.
mikogoago

#5523 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by mikogoago »

Inace citirao sam @plavih 11,samo ne znam gdje mi se izgubi citat cijeli.
veljaca

#5524 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by veljaca »

mikogoago wrote:Riba se cisti od glave a ne od repa. Prvo treba dovesti u red N/FSBiH. Da u njemu sjede ljudi koji poznaju struku, koji su dugo godina sportski radnici, koji su se i prije rata bavili sportom ili bili ukljuceni u njega. Pored njih u savezu treba da sjede sposobni ekonomisti, mehadjeri, pravnici i ostali koji su potrebni za normalan rad. Kad u savezu budemo imali skaute koji ce citavu godinu obilaziti zemlje u kojima je brojna dijaspora kao i klubove u kojima ima makar jedan bosanac i hercegovac. Kad se sjete da organizuju 3-4 utakmice godisnje za nove igrace koji igraju vani. E kad sve to bude kako bi trebalo i kako jeste u "normalnim" evropskim savezima i kad ga napuste bivsi konobari, novinari, policajci i ostali salabajzeri i kad budemo imali puno siri igracki kadar onda se moze teret krivice prebacivati na selektora, trenere i igrace. Naravno, pod uslovom da ne igraju kako treba i ne daju 100% od sebe. Onda se mogu kaznjavati i suspendovati igraci koji ucestvuju u "pijankama", "pobunama", "klanovima" i slicno.

Dok pola od toga ne bude uradjeno, vazda cemo imati prosjecnu reprezentaciju a velika takmicenja cemo gledati preko malih ekrana.

Eto covjek vam je tako ljepo napisao gdje lezi zajec,hocu reci problem.Pa sada da vidimo ko zabija glavu u pijesak isklanja probleme pod tepih.Lako je pljuvati po Susicu. Dok se ovo gore navedeno ne rjesi nigdje mi necemo otici,nego kokice i gledati preko tv-a evropska i svjetska prvenstva.
Mes'cini da si meni replicirao ....
Ja uvijek isticem - pogledaj moje postove - da je N/FSBIH najveci problem. Pa oni, izmedju ostalog, postavljaju selektore.
Ali osim njih, ja za razliku od nekih drugih - iznosim kritike i na racun drugih. Necemo valjda reci - kriv je N/FSBIH ( i nista ne raditi da se to stanje promijeni ) a onda amnestirati sve greske u i oko Repke.
Last edited by veljaca on 19/10/2010 13:19, edited 1 time in total.
Urban B.

#5525 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Urban B. »

Comrad wrote:
Urban B. wrote:pape jeste legenda bh fudbala,bio je odlican igrac,ali je katastrofa trener,prije nego sto je preuzeo repku vodio je neke turske klubove sa malo uspjeha!
Ovo boldirano nije tacno.

Najbolja generacija sa ekstra igracima...hmm i to je diskutabilno.
Po cemu ovo boldirano nije tacno,sta smo to uradili kako treba,francuzi nas nadigrali,protiv albanije smo imali srecu kod onog gola jer ono se pogadje jednom od sto pokusaja,jednostavno prave akcije nema!a atmosfera kao sto je prije bila ne postoji vise!
A koja je to generacija bila bolja od ove?
Locked