Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Murisno1 wrote:
Bjezte ba vise s tim prvim milionom
pa sto ne bi objasnio onda i kako je zaradio prvih 100, 1000, 10.000, 100.000. KM pa onda i milion? Kako raji ne dosadi jednu te istu luzersku pricu ponavljat, nikad mi nece bit jasno
Jasta je nego je luzerska prica. Prava luzerska. Dok se neko smrzavao u rovovima on novine izdavao. Vidis pocetni uslovi nisu isti. Samo ostaje jedna cinjenica da ti sto rova nisu vidjeli danas strasne milione okrecu. A niko nije nista patentirao, izmislio, unaprijedio.
Finansijski guru koji u emisiji na tv-u kaze da je na osnovu dividendi zaradio toliko i toliko. A drustvo mu registrovano kao d.o.o. I sad meni neko ovdje kaze da on nema sta objasnjvati.
znam ih dvojicu koji su bili u rovu, a zaradili su milion
ma hajd, ibretite se kad vas to uzbuđuje toliko jbg
Optimus Prime wrote:
I mene interesuje kako se gospodin Radoncic domogao tog prvog miliona u poratnom periodu.
Ali jos vise me interesuje onih njegovih minimum milion KM godisnje ustede na kamatama kroz njegov deal sa razvojnom bankom, sa obzirom da bi kod komercijalnih banaka vjerovatno placao preko 7% godisnje.
Pa naravno da te to interesuje, da te interesuje nesto drugo, ne bi bio ovdje
Murisno1 wrote:
Bjezte ba vise s tim prvim milionom
pa sto ne bi objasnio onda i kako je zaradio prvih 100, 1000, 10.000, 100.000. KM pa onda i milion? Kako raji ne dosadi jednu te istu luzersku pricu ponavljat, nikad mi nece bit jasno
Jasta je nego je luzerska prica. Prava luzerska. Dok se neko smrzavao u rovovima on novine izdavao. Vidis pocetni uslovi nisu isti. Samo ostaje jedna cinjenica da ti sto rova nisu vidjeli danas strasne milione okrecu. A niko nije nista patentirao, izmislio, unaprijedio.
Finansijski guru koji u emisiji na tv-u kaze da je na osnovu dividendi zaradio toliko i toliko. A drustvo mu registrovano kao d.o.o. I sad meni neko ovdje kaze da on nema sta objasnjvati.
znam ih dvojicu koji su bili u rovu, a zaradili su milion
ma hajd, ibretite se kad vas to uzbuđuje toliko jbg
Nego hoce li Fahraon isplatiti drzavi onu razliku u kamatama (izmedju stope komercijalnih banaka i razvojne banke)? Mislim da je vec ustedio nekih 3 miliona KM kroz njegov bezobrazni deal.
Ili mozda i dalje ima u planu da zakine poljoprivredne proizvodjace (koji nisu mogli dobiti kredite od razvojne banke) sa ciljem izgradnje nekog novog, megalomanskog WTC-a u Sarajevu?
Optimus Prime wrote:
Nego hoce li Fahraon isplatiti drzavi onu razliku u kamatama (izmedju stope komercijalnih banaka i razvojne banke)? Mislim da je vec ustedio nekih 3 miliona KM kroz njegov bezobrazni deal.
Ili mozda i dalje ima u planu da zakine poljoprivredne proizvodjace (koji nisu mogli dobiti kredite od razvojne banke) sa ciljem izgradnje nekog novog, megalomanskog WTC-a u Sarajevu?
Neam pojma 'arane. Pa daj nam više info o tom dealu ebemu misha
Optimus Prime wrote:
Pa nisam bas upucen.
Nacuo sam da je za izgradnju tornja dobio nekih 22 miliona KM od razvojne banke, i to za smijesno niske kamatne stope (realno cak negativne), dok se vecina (ne povlastenih) graditelja (nekih 99%) u BiH za tako nesto moraju zaduzivati kod komercijalnih banaka sa nekih 7 do 8% kamata godisnje.
I ja bi bio tajkun da mi neko odobri takav kredit.
Optimus Prime wrote:
Pa nisam bas upucen.
Nacuo sam da je za izgradnju tornja dobio nekih 22 miliona KM od razvojne banke, i to za smijesno niske kamatne stope (realno cak negativne), dok se vecina (ne povlastenih) graditelja (nekih 99%) u BiH za tako nesto moraju zaduzivati kod komercijalnih banaka sa nekih 7 do 8% kamata godisnje.
Murisno1 wrote:
Pa hajd, sta je sad kvaka? Jel ne vraca kredit?
Pa vraca, ali po realno negativnim kamatama. Dakle drzava mu kroz razvojnu banku poklanja novac pri cemu ce doticni gospodin vjerovatno ustedjeti nekih 10 miliona KM dok se kredit ne otplati.
Izgradnja ATT-a moze samo u zemlji poput Bosne proci kao razvojni projekat . Ali dobro, tu je ipak najvise kriva uprava razvojne banke, ne Fahraon. Ali od njega zato ocekujem da barem ne glumi majku Terezu ili Donalda Trumpa.
Murisno1 wrote:
Pa vraca, ali po realno negativnim kamatama. Dakle drzava mu kroz razvojnu banku poklanja novac pri cemu ce doticni gospodin vjerovatno ustedjeti nekih 10 miliona KM dok se kredit ne otplati.
Izgradnja ATT-a moze samo u zemlji poput Bosne proci kao razvojni projekat . Ali dobro, tu je ipak najvise kriva uprava razvojne banke, ne Fahraon. Ali nek barem ne glumi majku Terezu ili Donalda Trumpa.
Pa sve je to OK, ako je to istina, ali ako si neupucen i ne znas, nagađaš, sta onda laprdamo
Murisno1 wrote:
Izgradnja ATT-a moze samo u zemlji poput Bosne proci kao razvojni projekat . Ali dobro, tu je ipak najvise kriva uprava razvojne banke, ne Fahraon. Ali nek barem ne glumi majku Terezu ili Donalda Trumpa.
Pa sve je to OK, ako je to istina, ali ako si neupucen i ne znas, nagađaš, sta onda laprdamo
Ne nagadjam sve. Ono sto je javnosti poznato je to da je doticni gospodin dobio kredit od 22 miliona KM sa nekih 2% kamate. Sve ostalo je samo matematika.
Optimus Prime wrote:
Ne nagadjam sve. Ono sto je javnosti poznato je to da je doticni gospodin dobio kredit od 22 miliona KM sa nekih 2% kamate. Sve ostalo je samo matematika.
Sreća pa frajer zna dobro uposlit svoje pare. Da Zlatko i Tihić i Suljagić ovako troše pare koje im dajemo ja bi bio presretan
U vrijeme kad je Fahrudin Radončić pod povoljnim uslovima dobijao milionske kredite od Razvojne banke, na račun Revizorske kuće Džaferović iz Avaza je uplaćeno 150.000 KM
AmirEmira wrote:135275 ljudi je pregledalo ovu temu. Recimo da su utrosili po samo 2minute na nju (a cisto sumnjam, ali eto optimizma radi) to bi znacilo da su ljudi utrosili minimalno 270550 minuta na Fahra. To je 4509 sati. To je 187,8 dana, znaci nesto vise od pola godine. Ovo znaci da je pola godine izgubljeno na pisanje gluposti o Fahru. Za pola godine se moglo izgraditi jos 3 tornja. Pa vi sad gledajte ko je tu pametan..
AmirEmira wrote:Da su se 3 mjeseca zaradjivale pare, a 3 mjeseca gradilo mozda se mogao jedan toranj izgraditi.. Samo vi diskutujte sto se mene tice. Malo me samo zbunjuje to sto se svi zale kako nemaju para, a svo vrijeme provode na forumu kritikujuci lokalne supke. Ljudi bi i jare i pare, da imaju vremena, nista ne rade i uz to imaju para, najradije koje je neko drugi zaradio. Samo da imaju para, ne bi se imali na sta zaliti, pa je pitanje kako bi onda prezivjeli bez kukanja.. Fascinantno mi je kako je toliko vremena i energije utroseno na nekog koga svi mrze umjesto na stvari koje vole.. Da sa toliko strasti i energije radimo stvari koje volimo, zivjeli bi u najnaprednijoj zemlji svijeta.. Dabogda vi svi na Fahri napravili karijeru i preuzeli njegov posao i radili ga 100 puta bolje.. Nazalost mi nesto kaze da samo svoje dragocjeno vrijeme trosite na nekog ko nije vrijedan toga.. Just my humble opinion..
jos jedan savjetnik
U pravu je za svako slovo koje je napisala/o , i mislim da razmišlja normalno ako uzmemo u obzir koliko je frustracija prisutno u tekstu koji čita na temi....
Dodao bih samo šta je propušteno, a najbitnije: Forum je platforma baš za ovo o čemu se Amiremira ibreti. Zato traži stanovitu količinu živaca i smisla za prežvakavanje jedne te iste priče. Najčešće je priča nebitna..bitno je da je ista raja okupljena oko nje
Mislim da ćemo se svi složiti, bez potrebe da dajem argumente, da je stanje u državi loše i to u svakom pogledu. Usudio bih se reći da imamo problem sistema, ljudi se okupljaju u društvo koje dobrovoljno prepušta upravljenje nad samim sobom tvorevini zvana država. Ne radi se to iz ljubavi nego iz potrebe jer društvu da funkcioniše i razvija je potreban sistem, okvir unutar kojeg će da isto čini. Stanje u našoj državi i društvu nije dobro stoga ni sistem ne radi kako treba. Povodom ovog posta mislim da je nužno da se osvrnemo na jedan podsistem u već navedenom općem sistemu a to je sistem vrijednosti. Po meni iznimno važan sistem ali i veoma neodređen, veoma teško je stanje istog mjeriti nekim nama poznatim sistemom vrednovanja. Zbog toga ću govoriti u vlastito ime po meni je u ova dva-tri posta gore vidljiv sistem vrijednosti u kojem glavnu i jedinu tačku čini novac. Imaš novac odmah si dobar pozitivan, ugledan, vrijedan, pametan, fin sve najbolje. Radnočić ima novac, novine, nekretnine šta smo i ko smo mi da istog uopšte uzimamo u usta. Ja u takvom društvu ne želim da živim. Za razliku od gore citiranih forumaša ja smatram da je ovo jedan od rijetkih dobrih momenata našeg društva kad se pitamo bez obzira na kojoj platformi komunikacije je li neko ko ima novac automatski pozitivna pojava ili postoje još i dodatni uslovi koji bi isti morao ispuniti pa da bude pozitivna pojava. Odgovor na ovo pitanje barem ovdje je apsolutno DA postoje i drugi uslovi. Ja lično ne želim da živim u društvu izvrnutih vrijednosti i ne želim da se divim niti da ignorišem nekoga ko je u samom srcu problema društva u kojem živim samo zato jer je napravio toranj, jedan ili hiljadu.
U vrijeme kad je Fahrudin Radončić pod povoljnim uslovima dobijao milionske kredite od Razvojne banke, na račun Revizorske kuće Džaferović iz Avaza je uplaćeno 150.000 KM
sića
steta sto nije niko skonto na diktafonu to zabiljezit pa proslijedit tuzilastvu, mada bi to bio nebitan materijal danas
Optimus Prime wrote:
Sreća pa frajer zna dobro uposlit svoje pare. Da Zlatko i Tihić i Suljagić ovako troše pare koje im dajemo ja bi bio presretan
S tim da su Zlatko i Tihić i Suljagić izabrani voljom naroda, raspolažu našim parama ali i odgovaraju za njih.
Fahro je privatnik, vodi privatnu firmu, niko ga nije birao (osim rahmetli Alije), a naše pare koje mu je prije 15 godina dao za pokretanje privatnog biznisa stavio je u svoj privatni džep, bitna razlika.
Optimus Prime wrote:
S tim da su Zlatko i Tihić i Suljagić izabrani voljom naroda, raspolažu našim parama ali i odgovaraju za njih.
Fahro je privatnik, vodi privatnu firmu, niko ga nije birao (osim rahmetli Alije), a naše pare koje mu je prije 15 godina dao za pokretanje privatnog biznisa stavio je u svoj privatni džep, bitna razlika.
Optimus Prime wrote:
Ja ne znam da su Zlatko, Tihic i Suljagic dobili beskamatne milionske kredite??
A sto se tice Radoncica, neka on trosi, ali sljedeci put brate nek fino ode u Unicredit banku i nek izvali deset miliona KM kamata na glavnicu od 22 miliona.
Kvaka prva: Kredit je odobren za fabriku kartona i kutija koja u biti niti je tada postojala niti sada postoji ali je bila potrebna jer se treba raditi o nekoj vrsti proizvodnje. Izgradnja poslovno stambenog prostora nije u smislu poslovanja Razvojne banke vrsta proizvodnje.
Kvaka druga: Kao i svi i Fahro je prvo morao Džaferoviću u njegov revizorski ured uplatiti 150.000 KM da bi kredit uopšte dobio.
Znači radi se zapravo o više krivičnih dijela kojima je Radnočić došao do kredita. Da zlo bude veće kredit koji je dobio odnosno svi plasmani koje čini Razvojna banka dolaze u većini od mojih i tvojih poreza i u manjoj mjeri od ostvarene dobiti Razvojne banke.
Ovo je samo jedan u nizu grijehova ali ko ima koristi od njih ili očekuje korist od budućih njemu to i nije strašno kao već rečeno u prijašnjem postu - sistem vrijednosti.
Optimus Prime wrote:
Ja ne znam da su Zlatko, Tihic i Suljagic dobili beskamatne milionske kredite??
A sto se tice Radoncica, neka on trosi, ali sljedeci put brate nek fino ode u Unicredit banku i nek izvali deset miliona KM kamata na glavnicu od 22 miliona.
Oni nisu dobili kredite, oni su dobili nepovratna sredstva.
Ne znam kome sve i zasto razvojna banka daje lovu, pa ne bih o tome vise. S obzirom sta je fahro legenda do sada uradio na polju biznisa, ja da imam pare, da bi mu kredit s vrlo malo kamatom
Oni nisu dobili kredite, oni su dobili nepovratna sredstva.
Ne znam kome sve i zasto razvojna banka daje lovu, pa ne bih o tome vise. S obzirom sta je fahro legenda do sada uradio na polju biznisa, ja da imam pare, da bi mu kredit s vrlo malo kamatom
Dao si već drug samo što izgleda ne znaš a ako već ne znaš kome, kako i zašto Razvojna banka daje kredite te kako bi zapravo to trebala da činiš ne čini li ti se malo kratkovidno da Fahru braniš u vezi kredita te iste banke.
Kvaka prva: Kredit je odobren za fabriku kartona i kutija koja u biti niti je tada postojala niti sada postoji ali je bila potrebna jer se treba raditi o nekoj vrsti proizvodnje. Izgradnja poslovno stambenog prostora nije u smislu poslovanja Razvojne banke vrsta proizvodnje.
Kvaka druga: Kao i svi i Fahro je prvo morao Džaferoviću u njegov revizorski ured uplatiti 150.000 KM da bi kredit uopšte dobio.
Znači radi se zapravo o više krivičnih dijela kojima je Radnočić došao do kredita. Da zlo bude veće kredit koji je dobio odnosno svi plasmani koje čini Razvojna banka dolaze u većini od mojih i tvojih poreza i u manjoj mjeri od ostvarene dobiti Razvojne banke.
Ovo je samo jedan u nizu grijehova ali ko ima koristi od njih ili očekuje korist od budućih njemu to i nije strašno kao već rečeno u prijašnjem postu - sistem vrijednosti.
mescini dzaferoviceva agencija zabiljezila manji promet dok je frajer bio na poziciji direktora RB. i to pofino. al hajd, postavili su ga oni sto su u relaciji sa SDP-om sad