hvala punoDYD666 wrote:Mora li nuzno to dvoje tim redom?aux wrote:Ima li kakva igra za iPhone 2G da nesto hranim i setam
Postavicu ti sutra sta sve igram trenutno i u mene je 2G na 3.1.3. A i sta mozes jos igrati a da valja...
iPhone - All about
Moderator: Benq
- aux
#5501 Re: iPhone - All about
- AdNaN88
#5502 Re: iPhone - All about
Da li je neko "naletio" na ovu aplikaciju Word Lens, ima li se gdje skinuti, ne daje mi se 10dolara a extra je kad negdje ides izvan BIH
- Lady Saray
#5503 Re: iPhone - All about
ima na apptrackeru tj na instalousuAdNaN88 wrote:Da li je neko "naletio" na ovu aplikaciju Word Lens, ima li se gdje skinuti, ne daje mi se 10dolara a extra je kad negdje ides izvan BIH![]()
http://apptrackr.org/?act=viewapp&appid=383463868
ako je to to..
-
Duge
#5504 Re: iPhone - All about
Kakvo vam je iskustvo sa 5.1 na iP4? Jel vrijedi tethered zajebancije
-
iSwagga
#5505 iPhone - All about
Spire mi radi odlicno na i4, nisam jos imao problema sa trzanjem i stekanjem.
Sent from my iPad using Tapatalk HD
Sent from my iPad using Tapatalk HD
-
DYD666
#5506 Re: iPhone - All about
Evo desktopa sa igrama, trenutnog, znaci sve ove i sada rade na 3.1.3aux wrote:hvala punoDYD666 wrote:Mora li nuzno to dvoje tim redom?aux wrote:Ima li kakva igra za iPhone 2G da nesto hranim i setam
Postavicu ti sutra sta sve igram trenutno i u mene je 2G na 3.1.3. A i sta mozes jos igrati a da valja...
Sad zanrovski da li ce ti odgovarati...
Neke su legalne, neke nisu...
Moram ici sad, veceras cu se malo zaroviti da nadjem jos neke koje nemam trenutno ali znam da mogu na 2G 3.1.3 i da su dobre (poput board strategije Carcassonne koja mi je No1 igra ali je tu nema jer je igram na iPadu, svakako probaj, radi na 3.1.3 2Gu).
U medjuvremenu mozes sam malo u AppStore otici, pod sekciju najpopularnije, ili zanr igara koje volis, i provrtis malo, imas kod svake info koji OS i hardware trazi kao minimum.
Kad su u pitanju situacije kao sa Angry Birds koje sad traze iOS4 minimala, trebas samo naci link za .ipa koja radi do 3.1.3 i ne raditi kasnije update.
- aux
#5507 Re: iPhone - All about
Skinuo sam angry birds za svoju verziju i radi mi odlicno,skinuo sam i poker sa fejsa i on je isto odlicno urađen,a svaku igru prije nego sto skinem pogledam da li mi telefon podrzaje,po moju zalost najbolje igre i super programi koji mi zapadnu za oko moj telefon ne podrzaje tako da sam poprilicno ogranicen sto se tice toga ali dok se ne kupi neki bolji iPhone u ovom cu uzivati
-
DYD666
#5508 Re: iPhone - All about
Ako imas zivaca, napisi kakve bi ti aplikacije odgovarale pa cu reci ako koristim slicne koje mogu na 3.1.3.aux wrote:Skinuo sam angry birds za svoju verziju i radi mi odlicno,skinuo sam i poker sa fejsa i on je isto odlicno urađen,a svaku igru prije nego sto skinem pogledam da li mi telefon podrzaje,po moju zalost najbolje igre i super programi koji mi zapadnu za oko moj telefon ne podrzaje tako da sam poprilicno ogranicen sto se tice toga ali dok se ne kupi neki bolji iPhone u ovom cu uzivati
Recimo imas bruku alata za panoramsko slikanje, 95% ih sada trazi noviji Os pa ces teze naici na neki koji moze i na 2G, ali ih ima i ja ti mogu tacno reci koju su da ne trazis puno.
Probaj i koji film ili seriju srendati za telefon, ubaciti titlove pa odgledati...javi kako ti se cini.
-
BASS
#5509 Re: iPhone - All about
Imam "mali" problemcic sa iphone 4,nekad kad završim razgovor tj."spustim slusalicu" ostane mi ekran zaledjen jedno minutu.Onda se vrati na normalni desktop.Nisam nesto preopteretio appovima,appovi nisu vezani za pozive isl. nisam ni napunio muzikom,ima vise od pola slobodne memorije,bacground je isto normala,koristim onu gewei ili tako nekako karticu,da nije zbog toga?
- aux
#5510 Re: iPhone - All about
Ma volio bih da mogu prebaciti seriju Spartacus na iPhone ali ne znam kako cu to uraditi,a sto se tice programa slobodno preporuciDYD666 wrote:Ako imas zivaca, napisi kakve bi ti aplikacije odgovarale pa cu reci ako koristim slicne koje mogu na 3.1.3.aux wrote:Skinuo sam angry birds za svoju verziju i radi mi odlicno,skinuo sam i poker sa fejsa i on je isto odlicno urađen,a svaku igru prije nego sto skinem pogledam da li mi telefon podrzaje,po moju zalost najbolje igre i super programi koji mi zapadnu za oko moj telefon ne podrzaje tako da sam poprilicno ogranicen sto se tice toga ali dok se ne kupi neki bolji iPhone u ovom cu uzivati
Recimo imas bruku alata za panoramsko slikanje, 95% ih sada trazi noviji Os pa ces teze naici na neki koji moze i na 2G, ali ih ima i ja ti mogu tacno reci koju su da ne trazis puno.
Probaj i koji film ili seriju srendati za telefon, ubaciti titlove pa odgledati...javi kako ti se cini.
- aux
#5511 Re: iPhone - All about
Skinuo sam Videora Iphone Converter i convertirao sam neki flv files,u upustvima mi je objasnjeno da ce taj fajl automatski biti prebacan u iTunes i da je nakon toga potrebno samo sihronizovati sa iPhonom,eh sad kad to sve lijepo uradim odem na telefon i sihronuzujem nigdje nema fajla na telefona,zapravo vec u samom iTunesu nema nigdje tog fajla,idem na movies ali tamo samo ima opcija downoload movies nema nigdje add,isto tamo mi nista ne pokazuje kada odem da dodam fajl u telefonu jednostavno uvijek pise 0 movies pa nemam sta da prebacim,sta bi to moglo biti da li ne znam dobro uraditi ili je nesto u opcijama ukljuceno/iskljuceno
- amidzazeher
#5512 Re: iPhone - All about
Probaj otvoriti taj film opcijom "open with" i onda izaberes iTunes, ako ne otvori iTunes onda nesto sa fajlom nije uredu, tj. nije ga konvertirao u mp4 kako trebaaux wrote:Skinuo sam Videora Iphone Converter i convertirao sam neki flv files,u upustvima mi je objasnjeno da ce taj fajl automatski biti prebacan u iTunes i da je nakon toga potrebno samo sihronizovati sa iPhonom,eh sad kad to sve lijepo uradim odem na telefon i sihronuzujem nigdje nema fajla na telefona,zapravo vec u samom iTunesu nema nigdje tog fajla,idem na movies ali tamo samo ima opcija downoload movies nema nigdje add,isto tamo mi nista ne pokazuje kada odem da dodam fajl u telefonu jednostavno uvijek pise 0 movies pa nemam sta da prebacim,sta bi to moglo biti da li ne znam dobro uraditi ili je nesto u opcijama ukljuceno/iskljuceno
-
DYD666
#5513 Re: iPhone - All about
Ne trazi dalje.aux wrote: Ma volio bih da mogu prebaciti seriju Spartacus na iPhone ali ne znam kako cu to uraditi,a sto se tice programa slobodno preporuci
http://handbrake.fr/downloads.php
Imas preset za iPhone, i ako me pitas, stavi bitrate 512 (mjesto defaultnih 916) i to je to. Dodas i subtitle ako hoces...mozes i "rastezati" sliku ako ti se ne svidja aspect ratio filma...itd. Ako sta zapne, pitaj.
Last edited by DYD666 on 12/03/2012 01:07, edited 1 time in total.
-
DYD666
#5514 Re: iPhone - All about
Tacno, dobar nacin za provjeru.amidzazeher wrote: Probaj otvoriti taj film opcijom "open with" i onda izaberes iTunes, ako ne otvori iTunes onda nesto sa fajlom nije uredu, tj. nije ga konvertirao u mp4 kako treba
@aux; Zaboravi razne konvertere - Handbrake majka.
-
Duge
- Suicidal Siberian
#5516 Re: iPhone - All about
Da li mi moze neko postaviti uputstva za jailbreak iPhone 4? Ios je ovaj zadnji, 5 ako se ne varam.
hvala!
hvala!
-
Duge
#5517 Re: iPhone - All about
Koja je tacno verzija, jeli sim free?Suicidal Siberian wrote:Da li mi moze neko postaviti uputstva za jailbreak iPhone 4? Ios je ovaj zadnji, 5 ako se ne varam.
hvala!
- Suicidal Siberian
#5518 Re: iPhone - All about
Da, sim free je...a verzija: ios 5.1Duge wrote:Koja je tacno verzija, jeli sim free?Suicidal Siberian wrote:Da li mi moze neko postaviti uputstva za jailbreak iPhone 4? Ios je ovaj zadnji, 5 ako se ne varam.
hvala!
- basicm
#5519 Re: iPhone - All about
Za 5.1 pricekaj malo, imas tethered ali ako nisi vjest sa tim nemoj.
-
Duge
#5521 Re: iPhone - All about
Jesi li imao JB kada si imao 5.0.1?Suicidal Siberian wrote:Da, sim free je...a verzija: ios 5.1Duge wrote:Koja je tacno verzija, jeli sim free?Suicidal Siberian wrote:Da li mi moze neko postaviti uputstva za jailbreak iPhone 4? Ios je ovaj zadnji, 5 ako se ne varam.
hvala!
- aux
#5522 Re: iPhone - All about
Uspio sam nekako konvertovati video ali ne znam kako da prebacim na telefon,uspio sam sa Leawo converterom ali nikako ne mogu da prebacim na telefon,mislio sam da je mozda do iTunesa da mi ne treba neka novija verzija pa da ce mozda onda upaliti
- Lady Saray
#5523 Re: iPhone - All about

ja ne znam do cega je ali meni fali ova opcija hotspot.. nisam je imala ni na cetvorci.. probala restart network setting, i nije se pojavila.. nadjoh negdje kao da idem Open Settings > General > Network Activate Personal Hotspot ali ni to nemam.. ima li ko kakav savjet?
napravila
ako ko zapne dovoljno je samo napisati apn pod internet tethering i restartovati telefon da se opcija personal hotspot pojavi..
-
DYD666
#5524 Re: iPhone - All about
Napravi sa Handbrake pls.aux wrote:Uspio sam nekako konvertovati video ali ne znam kako da prebacim na telefon,uspio sam sa Leawo converterom ali nikako ne mogu da prebacim na telefon,mislio sam da je mozda do iTunesa da mi ne treba neka novija verzija pa da ce mozda onda upaliti
Stavi m4v file gdje ti je dostupan, recimo na desktop, upali iTunes i lijevo kad ti izbaci iPhone na sidebaru, samo sa desktopa povuci m4v na iPhone.
Naravno uslov je

Ili, povuci m4v na iTunes library, i pojavice se u Movies sekciji.
Onda povuces ovako
Sačekas sync da odradi...
Last edited by DYD666 on 12/03/2012 17:04, edited 1 time in total.
-
Chuckie
#5525 Re: iPhone - All about
Koji mi je najbolji wifi server da šaltam fajlove između pc-a i telefona?