iPhone - All about

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
aux

#5501 Re: iPhone - All about

Post by aux »

DYD666 wrote:
aux wrote:Ima li kakva igra za iPhone 2G da nesto hranim i setam
Mora li nuzno to dvoje tim redom?

Postavicu ti sutra sta sve igram trenutno i u mene je 2G na 3.1.3. A i sta mozes jos igrati a da valja...
hvala puno :thumbup:
AdNaN88

#5502 Re: iPhone - All about

Post by AdNaN88 »

Da li je neko "naletio" na ovu aplikaciju Word Lens, ima li se gdje skinuti, ne daje mi se 10dolara a extra je kad negdje ides izvan BIH :)

Lady Saray

#5503 Re: iPhone - All about

Post by Lady Saray »

AdNaN88 wrote:Da li je neko "naletio" na ovu aplikaciju Word Lens, ima li se gdje skinuti, ne daje mi se 10dolara a extra je kad negdje ides izvan BIH :)

ima na apptrackeru tj na instalousu

http://apptrackr.org/?act=viewapp&appid=383463868

ako je to to..
Duge

#5504 Re: iPhone - All about

Post by Duge »

Kakvo vam je iskustvo sa 5.1 na iP4? Jel vrijedi tethered zajebancije
iSwagga

#5505 iPhone - All about

Post by iSwagga »

Spire mi radi odlicno na i4, nisam jos imao problema sa trzanjem i stekanjem.

Sent from my iPad using Tapatalk HD
DYD666

#5506 Re: iPhone - All about

Post by DYD666 »

aux wrote:
DYD666 wrote:
aux wrote:Ima li kakva igra za iPhone 2G da nesto hranim i setam
Mora li nuzno to dvoje tim redom?

Postavicu ti sutra sta sve igram trenutno i u mene je 2G na 3.1.3. A i sta mozes jos igrati a da valja...
hvala puno :thumbup:
Evo desktopa sa igrama, trenutnog, znaci sve ove i sada rade na 3.1.3

Sad zanrovski da li ce ti odgovarati...
Neke su legalne, neke nisu...

Moram ici sad, veceras cu se malo zaroviti da nadjem jos neke koje nemam trenutno ali znam da mogu na 2G 3.1.3 i da su dobre (poput board strategije Carcassonne koja mi je No1 igra ali je tu nema jer je igram na iPadu, svakako probaj, radi na 3.1.3 2Gu).
U medjuvremenu mozes sam malo u AppStore otici, pod sekciju najpopularnije, ili zanr igara koje volis, i provrtis malo, imas kod svake info koji OS i hardware trazi kao minimum.
Kad su u pitanju situacije kao sa Angry Birds koje sad traze iOS4 minimala, trebas samo naci link za .ipa koja radi do 3.1.3 i ne raditi kasnije update.
aux

#5507 Re: iPhone - All about

Post by aux »

Skinuo sam angry birds za svoju verziju i radi mi odlicno,skinuo sam i poker sa fejsa i on je isto odlicno urađen,a svaku igru prije nego sto skinem pogledam da li mi telefon podrzaje,po moju zalost najbolje igre i super programi koji mi zapadnu za oko moj telefon ne podrzaje tako da sam poprilicno ogranicen sto se tice toga ali dok se ne kupi neki bolji iPhone u ovom cu uzivati
DYD666

#5508 Re: iPhone - All about

Post by DYD666 »

aux wrote:Skinuo sam angry birds za svoju verziju i radi mi odlicno,skinuo sam i poker sa fejsa i on je isto odlicno urađen,a svaku igru prije nego sto skinem pogledam da li mi telefon podrzaje,po moju zalost najbolje igre i super programi koji mi zapadnu za oko moj telefon ne podrzaje tako da sam poprilicno ogranicen sto se tice toga ali dok se ne kupi neki bolji iPhone u ovom cu uzivati
Ako imas zivaca, napisi kakve bi ti aplikacije odgovarale pa cu reci ako koristim slicne koje mogu na 3.1.3.

Recimo imas bruku alata za panoramsko slikanje, 95% ih sada trazi noviji Os pa ces teze naici na neki koji moze i na 2G, ali ih ima i ja ti mogu tacno reci koju su da ne trazis puno.

Probaj i koji film ili seriju srendati za telefon, ubaciti titlove pa odgledati...javi kako ti se cini.
BASS

#5509 Re: iPhone - All about

Post by BASS »

Imam "mali" problemcic sa iphone 4,nekad kad završim razgovor tj."spustim slusalicu" ostane mi ekran zaledjen jedno minutu.Onda se vrati na normalni desktop.Nisam nesto preopteretio appovima,appovi nisu vezani za pozive isl. nisam ni napunio muzikom,ima vise od pola slobodne memorije,bacground je isto normala,koristim onu gewei ili tako nekako karticu,da nije zbog toga?
aux

#5510 Re: iPhone - All about

Post by aux »

DYD666 wrote:
aux wrote:Skinuo sam angry birds za svoju verziju i radi mi odlicno,skinuo sam i poker sa fejsa i on je isto odlicno urađen,a svaku igru prije nego sto skinem pogledam da li mi telefon podrzaje,po moju zalost najbolje igre i super programi koji mi zapadnu za oko moj telefon ne podrzaje tako da sam poprilicno ogranicen sto se tice toga ali dok se ne kupi neki bolji iPhone u ovom cu uzivati
Ako imas zivaca, napisi kakve bi ti aplikacije odgovarale pa cu reci ako koristim slicne koje mogu na 3.1.3.

Recimo imas bruku alata za panoramsko slikanje, 95% ih sada trazi noviji Os pa ces teze naici na neki koji moze i na 2G, ali ih ima i ja ti mogu tacno reci koju su da ne trazis puno.

Probaj i koji film ili seriju srendati za telefon, ubaciti titlove pa odgledati...javi kako ti se cini.
Ma volio bih da mogu prebaciti seriju Spartacus na iPhone ali ne znam kako cu to uraditi,a sto se tice programa slobodno preporuci
aux

#5511 Re: iPhone - All about

Post by aux »

Skinuo sam Videora Iphone Converter i convertirao sam neki flv files,u upustvima mi je objasnjeno da ce taj fajl automatski biti prebacan u iTunes i da je nakon toga potrebno samo sihronizovati sa iPhonom,eh sad kad to sve lijepo uradim odem na telefon i sihronuzujem nigdje nema fajla na telefona,zapravo vec u samom iTunesu nema nigdje tog fajla,idem na movies ali tamo samo ima opcija downoload movies nema nigdje add,isto tamo mi nista ne pokazuje kada odem da dodam fajl u telefonu jednostavno uvijek pise 0 movies pa nemam sta da prebacim,sta bi to moglo biti da li ne znam dobro uraditi ili je nesto u opcijama ukljuceno/iskljuceno
amidzazeher

#5512 Re: iPhone - All about

Post by amidzazeher »

aux wrote:Skinuo sam Videora Iphone Converter i convertirao sam neki flv files,u upustvima mi je objasnjeno da ce taj fajl automatski biti prebacan u iTunes i da je nakon toga potrebno samo sihronizovati sa iPhonom,eh sad kad to sve lijepo uradim odem na telefon i sihronuzujem nigdje nema fajla na telefona,zapravo vec u samom iTunesu nema nigdje tog fajla,idem na movies ali tamo samo ima opcija downoload movies nema nigdje add,isto tamo mi nista ne pokazuje kada odem da dodam fajl u telefonu jednostavno uvijek pise 0 movies pa nemam sta da prebacim,sta bi to moglo biti da li ne znam dobro uraditi ili je nesto u opcijama ukljuceno/iskljuceno
Probaj otvoriti taj film opcijom "open with" i onda izaberes iTunes, ako ne otvori iTunes onda nesto sa fajlom nije uredu, tj. nije ga konvertirao u mp4 kako treba
DYD666

#5513 Re: iPhone - All about

Post by DYD666 »

aux wrote: Ma volio bih da mogu prebaciti seriju Spartacus na iPhone ali ne znam kako cu to uraditi,a sto se tice programa slobodno preporuci
Ne trazi dalje.

http://handbrake.fr/downloads.php

Imas preset za iPhone, i ako me pitas, stavi bitrate 512 (mjesto defaultnih 916) i to je to. Dodas i subtitle ako hoces...mozes i "rastezati" sliku ako ti se ne svidja aspect ratio filma...itd. Ako sta zapne, pitaj.
Last edited by DYD666 on 12/03/2012 01:07, edited 1 time in total.
DYD666

#5514 Re: iPhone - All about

Post by DYD666 »

amidzazeher wrote: Probaj otvoriti taj film opcijom "open with" i onda izaberes iTunes, ako ne otvori iTunes onda nesto sa fajlom nije uredu, tj. nije ga konvertirao u mp4 kako treba
Tacno, dobar nacin za provjeru.
@aux; Zaboravi razne konvertere - Handbrake majka.
Suicidal Siberian

#5516 Re: iPhone - All about

Post by Suicidal Siberian »

Da li mi moze neko postaviti uputstva za jailbreak iPhone 4? Ios je ovaj zadnji, 5 ako se ne varam.

hvala!
Duge

#5517 Re: iPhone - All about

Post by Duge »

Suicidal Siberian wrote:Da li mi moze neko postaviti uputstva za jailbreak iPhone 4? Ios je ovaj zadnji, 5 ako se ne varam.

hvala!
Koja je tacno verzija, jeli sim free?
Suicidal Siberian

#5518 Re: iPhone - All about

Duge wrote:
Suicidal Siberian wrote:Da li mi moze neko postaviti uputstva za jailbreak iPhone 4? Ios je ovaj zadnji, 5 ako se ne varam.

hvala!
Da, sim free je...a verzija: ios 5.1
basicm

#5519 Re: iPhone - All about

Post by basicm »

Za 5.1 pricekaj malo, imas tethered ali ako nisi vjest sa tim nemoj.
Suicidal Siberian

#5520 Re: iPhone - All about

ok.
Duge

#5521 Re: iPhone - All about

Post by Duge »

Suicidal Siberian wrote:
Duge wrote:

hvala!
Da, sim free je...a verzija: ios 5.1
Jesi li imao JB kada si imao 5.0.1?
aux

#5522 Re: iPhone - All about

Post by aux »

Uspio sam nekako konvertovati video ali ne znam kako da prebacim na telefon,uspio sam sa Leawo converterom ali nikako ne mogu da prebacim na telefon,mislio sam da je mozda do iTunesa da mi ne treba neka novija verzija pa da ce mozda onda upaliti
Lady Saray

#5523 Re: iPhone - All about

Post by Lady Saray »

Image

ja ne znam do cega je ali meni fali ova opcija hotspot.. nisam je imala ni na cetvorci.. probala restart network setting, i nije se pojavila.. nadjoh negdje kao da idem Open Settings > General > Network Activate Personal Hotspot ali ni to nemam.. ima li ko kakav savjet?

napravila :D

ako ko zapne dovoljno je samo napisati apn pod internet tethering i restartovati telefon da se opcija personal hotspot pojavi.. :D
DYD666

#5524 Re: iPhone - All about

Post by DYD666 »

aux wrote:Uspio sam nekako konvertovati video ali ne znam kako da prebacim na telefon,uspio sam sa Leawo converterom ali nikako ne mogu da prebacim na telefon,mislio sam da je mozda do iTunesa da mi ne treba neka novija verzija pa da ce mozda onda upaliti
Napravi sa Handbrake pls.

Stavi m4v file gdje ti je dostupan, recimo na desktop, upali iTunes i lijevo kad ti izbaci iPhone na sidebaru, samo sa desktopa povuci m4v na iPhone.
Naravno uslov je Image

Ili, povuci m4v na iTunes library, i pojavice se u Movies sekciji.
Onda povuces ovako

Sačekas sync da odradi...
Last edited by DYD666 on 12/03/2012 17:04, edited 1 time in total.
Chuckie

#5525 Re: iPhone - All about

Post by Chuckie »

Koji mi je najbolji wifi server da šaltam fajlove između pc-a i telefona?
Post Reply