Ima! Frustrirani građanin koji ti nabije auto u haustor, na pješački prelaz,na prilaz za osobe sa invaliditetom,na šetalište,na......Cafe Camargue wrote:blago nama sa ovakvim sugrađanima
šarajući i razbijajući tuđu imovinu, spuštaš se na još niži
nivo od homoida koji se ovako parkiraju
živimo u gradu gdje ne znaš ni šta je problem..
nit ima dovoljno parkinga, nit je ovo grad sa građanima
ali nikad se ne bih spustio na ovaj nivo i razvaljivao
tuđu imovinu
nema ništa gore od frustriranog "građanina"
"Majstori" parkiranja
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- O'zone
- Globalni moderator
#5501 Re: "Majstori" parkiranja
-
photo
#5502 Re: "Majstori" parkiranja
i ja sam protiv unistavanja licne imovine i razbijanja auta.Cafe Camargue wrote:blago nama sa ovakvim sugrađanima
šarajući i razbijajući tuđu imovinu, spuštaš se na još niži
nivo od homoida koji se ovako parkiraju
živimo u gradu gdje ne znaš ni šta je problem..
nit ima dovoljno parkinga, nit je ovo grad sa građanima
ali nikad se ne bih spustio na ovaj nivo i razvaljivao
tuđu imovinu
nema ništa gore od frustriranog "građanina"
ako ti to smeta, onda se provlaci izmedju auta, udaraj cekerima u auta pri ulasku u haustor, neka ti roditelji ne mogu proci normalno kada te posjecuju, neka se invalid penje preko prepreka na putu kuci jer je neki heroj stao na njegov prolaz, neka hitna ne moze prenijeti nosila do pacijenta i slicno.
ljudi su postali toliko bahati, kao fol zajebani, sebicni, ne razmisljaju o drugima (ni o tome da se i sami mogu nekada naci u istoj situaciji) i nece shvatiti poruku dok im ne desi neka materijalna steta.
citava poenta ovog topica je izbjegavanje materijalne stete na autima pokusavajuci ih ocrniti, ukazati koliko su supci i da ima ljudi kojima smeta to njihovo ponasanje ali ocito ne ide.
-
rookfash
#5503 Re:
ovdje je fakat problem za parking, u krugu poluprecnika 150m oko tog parkinga za koji govoris imaju 4 zgrade i jos baška kuća, a sve "regularnog" parkinga u toj ulici je taj mali parking iznad dzamije od nekih 5-6 mjesta plus onih par mjesta iza bijele zgrade kad se prodje kroz prolaz, uglavnom nedovoljno, tako da je frajer mozda i parkirao tu jer nije imao gdje drugo, a da je poslije neko izasao s parkinga. inace cujem da u zadnje vrijeme cesto pisu i stavljaju cestitke za parkiranje narocito u onom dijelu oko aisine pekare.zLatk0 wrote:http://www.imgur.com/WtKxmNF.jpeg
http://www.imgur.com/7Ooqt7I.jpeg
A parking 3m lijevo..
a ovaj s odvaljenim retrovizorom na raskrscu zlatikuse i bjelava, svaka cast momku koji mu je otkinuo retrovizor! taj kreten ne da je bezobrazan, nego uber-bezobrazan. znaci frajer je par dana hladno tako parkirao i uz upozorenja ljudi (licno vidio papir "upozorenja" zataknut za brisac, sto policija nije reagovala ne pitaj me, nemam pojma, mozda i jest, al se paša nekom inati). lijepo iz ulice bjelave udje u jednosmjernu zlatikusu u kontra smjeru ko u svoju garazu i na samom raskrscu parkira, a zlatikusa je siroka koliko je siroko i auto, ta tako totalno blokira izlaz iz zlatikuse prema bjelavama.
Last edited by rookfash on 27/02/2013 09:55, edited 1 time in total.
- Michun
#5505 Re: "Majstori" parkiranja
ja sam neki dan skontala da ko god ima 4 zmigavca se parkira gdje mu je cejf.
i nije vise fakat samo ni pitanje toga da nema parkinga za ovaj broj auta, realno ni nema.
stvar je recimo da ljudi koji koji trebaju po djecu u skoli na grbavici stanu i upale sva 4 dok potomstvo dodje, a okolno naselje ima parkinga koliko hoces, ali treba prehodati 500 m. zatim ljudi koju kupuju karte za cinema city, sva 4 i na traku za skretanje prema bbi. a security stoji. istovaraju robu u titovoj u 8:20 i sva 4 upaljena (nose kapucino od 20gr). istovaraju robu po ferhadiji, vozaju se i jos ti bibikne. oni u merkatoru sto se oko ulaza parkiraju a na kraju parkinga 30 mjesta.
niko ne zeli da prohoda ni 20m, parkirali bi se u granap da mogu.
postali smo bahati i nekulturni po svakom pitanju...vecina, ne svi. ali vecina ubi.
i nije vise fakat samo ni pitanje toga da nema parkinga za ovaj broj auta, realno ni nema.
stvar je recimo da ljudi koji koji trebaju po djecu u skoli na grbavici stanu i upale sva 4 dok potomstvo dodje, a okolno naselje ima parkinga koliko hoces, ali treba prehodati 500 m. zatim ljudi koju kupuju karte za cinema city, sva 4 i na traku za skretanje prema bbi. a security stoji. istovaraju robu u titovoj u 8:20 i sva 4 upaljena (nose kapucino od 20gr). istovaraju robu po ferhadiji, vozaju se i jos ti bibikne. oni u merkatoru sto se oko ulaza parkiraju a na kraju parkinga 30 mjesta.
postali smo bahati i nekulturni po svakom pitanju...vecina, ne svi. ali vecina ubi.
- O'zone
- Globalni moderator
#5506 Re: "Majstori" parkiranja
što reče par postova iznad @Cafe Camargue ti samo jedan u nizu frustriranih "građana"Michun wrote:ja sam neki dan skontala da ko god ima 4 zmigavca se parkira gdje mu je cejf.
- Michun
#5507 Re: "Majstori" parkiranja
molim te, graDJankiO'zone wrote:što reče par postova iznad @Cafe Camargue ti samo jedan u nizu frustriranih "građana"Michun wrote:ja sam neki dan skontala da ko god ima 4 zmigavca se parkira gdje mu je cejf.
ma nisam frustrirana, ali kontam dokle? gdje je kraj bahatosti?
a i policija, umjesto da kaze hajmo produzi (edin pekara carsija u 8 ujutro 3 auta, sva 4 upaljena) oni kaznjavaju pjesake. i pjesaci ne postuju zakon, slazem se. ali da ti to bude prioritet...svasta.
-
Emir92
#5508 Re: "Majstori" parkiranja
nisu bahati i nekulturni nego su postali ljeni gdje ce on 20m prohodat znas li da se od toga mrsaMichun wrote:ja sam neki dan skontala da ko god ima 4 zmigavca se parkira gdje mu je cejf.
-
ozdrlje_donje
#5509 Re: "Majstori" parkiranja
Eh nek si nam dao do znanja da ti vozis BMW. Svaka cast pasa `arrane, imas mocno autobordo_boy wrote:muz66 wrote:
jao zao mi je, slucajno sam se okliznuo bas kad sam prolazio pored vaseg auta i u padu zapnem bas za vas cijenjeni retrovizor presvucen karbonskom folijomovim putem pozdravljam seljacinu koja vozi crnog 207, i porucujem mu da vise ne ostavlja auto na krizanju izmedju ulica bjelave i zlatikusa jer ce iduci put gore proci.
Junačino, idući put kad to budeš naumio, sačekaj vlasnika, pa onda odvaljuj... Ovako si samo ispao kukavica i kompleksaš. Nije tvoje da provodiš pravdu i otkidaš ljudima vlastitu imovinu. Za provođenje pravde služi policija, a ti si trebao vlasniku objasniti da tu ne ostavlja auto, ako ti smeta...
Volio bih da te zateknem jednom kako diraš moje auto. Tebe, i onoga ko mi je preko cijele strane isparao ključem liniju na BMWu koji je apsolutno pravilno bio parkiran na uredno obilježenom parking mjestu, na propisan način.
- O'zone
- Globalni moderator
#5510 Re: "Majstori" parkiranja
Scusami bella Milijana!Michun wrote:molim te, graDJankiO'zone wrote:što reče par postova iznad @Cafe Camargue ti samo jedan u nizu frustriranih "građana"Michun wrote:ja sam neki dan skontala da ko god ima 4 zmigavca se parkira gdje mu je cejf.
postali smo bahati i nekulturni po svakom pitanju...vecina, ne svi. ali vecina ubi.to ti je jos gore jer su zene histericne
![]()
a i policija, umjesto da kaze hajmo produzi (edin pekara carsija u 8 ujutro 3 auta, sva 4 upaljena) oni kaznjavaju pjesake. i pjesaci ne postuju zakon, slazem se. ali da ti to bude prioritet...svasta.
- Michun
#5511 Re: "Majstori" parkiranja
ooooo, budaliceO'zone wrote:Scusami bella Milijana!Michun wrote:molim te, graDJankiO'zone wrote:
što reče par postova iznad @Cafe Camargue ti samo jedan u nizu frustriranih "građana"to ti je jos gore jer su zene histericne
![]()
a i policija, umjesto da kaze hajmo produzi (edin pekara carsija u 8 ujutro 3 auta, sva 4 upaljena) oni kaznjavaju pjesake. i pjesaci ne postuju zakon, slazem se. ali da ti to bude prioritet...svasta.Naka me gripa safatala pa ne znam ni šta pišem
apolodzi eksepted
-
zLatk0
#5512 Re: "Majstori" parkiranja
Kod aisine su nekoliko puta zaredali sa cestitkama i parkiraju sad obično poslijepodne, ali problem je tu sto je dvosmjerna, a ne jedna traka i parking, pogotovo kad dodjes do pola i neki neće da se vrati odozgo, jer on je u svojoj traci ili kad je gužva, za mimoići se...rookfash wrote:
ovdje je fakat problem za parking, u krugu poluprecnika 150m oko tog parkinga za koji govoris imaju 4 zgrade i jos baška kuća, a sve "regularnog" parkinga u toj ulici je taj mali parking iznad dzamije od nekih 5-6 mjesta plus onih par mjesta iza bijele zgrade kad se prodje kroz prolaz, uglavnom nedovoljno, tako da je frajer mozda i parkirao tu jer nije imao gdje drugo, a da je poslije neko izasao s parkinga. inace cujem da u zadnje vrijeme cesto pisu i stavljaju cestitke za parkiranje narocito u onom dijelu oko aisine pekare.
- muz66
#5513 Re: "Majstori" parkiranja
cekao sam ga pola sata u huji i molio Boga da se pojavi pa da i njega demoliram kao njegovog PezoVa. upratio sam ga, mnogo se kurci po gradu. sto bih izgrebao tvog BMW-a ako si parkirao kao covjek, normalno? naravno da ne bih, to je cista zavist i zloba a hvala Bogu nisam takav. medjutim nervira me primitivizam i davanje sebi za pravo da blokira 50 ljudi svojim kurcenjem. e meni se niko ne kurci.bordo_boy wrote:muz66 wrote:
jao zao mi je, slucajno sam se okliznuo bas kad sam prolazio pored vaseg auta i u padu zapnem bas za vas cijenjeni retrovizor presvucen karbonskom folijomovim putem pozdravljam seljacinu koja vozi crnog 207, i porucujem mu da vise ne ostavlja auto na krizanju izmedju ulica bjelave i zlatikusa jer ce iduci put gore proci.
Junačino, idući put kad to budeš naumio, sačekaj vlasnika, pa onda odvaljuj... Ovako si samo ispao kukavica i kompleksaš. Nije tvoje da provodiš pravdu i otkidaš ljudima vlastitu imovinu. Za provođenje pravde služi policija, a ti si trebao vlasniku objasniti da tu ne ostavlja auto, ako ti smeta...
Volio bih da te zateknem jednom kako diraš moje auto. Tebe, i onoga ko mi je preko cijele strane isparao ključem liniju na BMWu koji je apsolutno pravilno bio parkiran na uredno obilježenom parking mjestu, na propisan način.
- Hemera
#5514 Re: "Majstori" parkiranja
nek si mu ga razvalio ko mu hebe mater
trebao si ga jos samo malo usitniti
trebao si ga jos samo malo usitniti
- punta
#5515 Re: "Majstori" parkiranja
muz66 bozemuz66 wrote:cekao sam ga pola sata u huji i molio Boga da se pojavi pa da i njega demoliram kao njegovog PezoVa. upratio sam ga, mnogo se kurci po gradu. sto bih izgrebao tvog BMW-a ako si parkirao kao covjek, normalno? naravno da ne bih, to je cista zavist i zloba a hvala Bogu nisam takav. medjutim nervira me primitivizam i davanje sebi za pravo da blokira 50 ljudi svojim kurcenjem. e meni se niko ne kurci.bordo_boy wrote:muz66 wrote:
muz66 za presednika
a ovi nek parkiraju na svojim selima kako su naucili
iz dana u dan otpadima ce da krene prodaja retrovizora
pripremamo se za obracun

nasi dojavljivaci vrijedno rade na terenu
u slucaju da dođe do

ima da ih
za rucak spremni smo na sve

ali murija nista nece pronaci

a dotad ide obavezno
parking papaka-
mahalas505
#5516 Re: "Majstori" parkiranja
Ma ne zna covjek da li bi plakao ili smijao od muke, kad je taj isti Lindov ucestovao u izradi tog zakona.Qler wrote:Jutros slusam na radiu neki ministar iz SDP-a prica o zakonu za parkiranje, kao nije do juce znao da je izbrisana kaznena odredba! DVIJE GODINE NIJE ZNAO! I sad kao vec su predlozili zakon da se promjeni i za 10 dana ce opet moci kaznjavati... kasnije zovu nekog prof. Lindov meni se cini sa saobracajnog fakulteta, kaze samo budala moze da ne zna za taj propust 2 godine, i nije se ovo slucajno desilo (a ovaj ministar je rekao i da je neko slucajno to izbrisao) nego se neko pravi budala i suti.
-
zLatk0
- pitanjee
#5518 Re: "Majstori" parkiranja
muz66 svaka cast treba papke nauciti kulturi pa i na taj nacin 
- Logovan
-
photomag
- Logovan
#5521 Re: "Majstori" parkiranja
Nevjerovatno...

-
citroen xm
#5522 Re: "Majstori" parkiranja
Ovo su oni jadovići što zarad komšiluka istresu zadnju paru iz džepa za dobro auto. Onda ga ovako "sigurno" parkira i noćima ne spava već posmatra sa prozora odsjaj zvijezda na njegovom ljubimcu.
-
photomag
#5523 Re: "Majstori" parkiranja
jos covjek zivi u haustoru preko puta (onaj sto se vidi na fotki, ispred auta lijevo) ali ga parkira na ovom mjestu konstantno.
- smurf
#5524 Re: "Majstori" parkiranja
Pa da ga parkira ispred svog onda ga ne bi fino vidio
Samo dok muz66 prodje tuda, nece mu biti zao 60 KM za garazu
Samo dok muz66 prodje tuda, nece mu biti zao 60 KM za garazu
-
quarterback
#5525 Re: "Majstori" parkiranja
istetovirao sam "muz66" na ramenu