Izrael je opet pocinio zlocin!

Locked
Malak

#5501 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by Malak »

A sto tolika briga za Izrael, ko moze sta Izraelu danas? Niko nista, dok je AIPAC-a, dok je brojnih finansijera, samo moze bilo ko da pjeva. Da li je Izrael u pravu ili Palestinci, to i nije toliko bitno, bitna je moc, koju ovi prvi imaju pa se mogu izvuci sa svakakvim stvarima.
zonbirile

#5502 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by zonbirile »

MUNAFIK wrote:
callmethebreeeze wrote:
Desert Wind wrote: Mozda zato sto je Ataturk pripadnik masonerije - covjek koji sa turskom i turcima blage veze nema kao ni islamom.
Ili pak mozda sto je Iran 1948 bio marionetska drzava kao uostalom sada i Turska i bruka arapskih marionetskih drzava kontroliranih MOSAD-om, CIA-om i ostalim produzenim prstima prljavih vlada? Nemoj mi samo trazit dokumente jer mi je mrsko trazit po Lengliju i bazi MOSAD-a u TelAvivu.

Nagradno pitanje = 0 bodova. Sreca pa odgovor znam na osnovu zdravog razuma a ne antiislamskog i antimuslimanskog razmisljanja.
oho, teorije konspiracije, ovo-ono.
:D
jihaaaaaa.
A sta je to zavjera i nesto sto nije tako? Mislim stvari su ocite bar sto se tice Irana, pa nije Homeini (koji je protjerao okupatore USA) priznao Izrael... :-) nego bas ta marioneta vlada kontroslisana od USA a valjda je jasno kako cionisti Koriste USA za svoje ciljeve... Al eto teorija zavjere mi svi ludi :-)
-------------------------------------------------------------
mala opaska koja može pomoći u sagledavanju stvari.Samo obrni,igra riječi i imaš potuno drugi smisao-nisu cionisti ti koji koriste USA za svoje ciljeve,Amerika je njihova tvorevina,njihova država i kao sa svojom rade što im je čeif.Tu i jeste sva oprečnost,hajde priče,nego razmišljanja.Nema tog lobiranja,upliva i lično koji može navesti neku zemlju na ovakve stvari.Treba znati istoriju postanka i temelje i onda vidiš da je sve naglavačke okrenuto.SAD su tvorevina jevrejskog kapitala i sve ostalo izvire iz te činjenice.
Prozor

#5503 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by Prozor »

osa wrote:jesu ameri prijatelji, ali pametni najviše vjeruju u sebe i svoje mogućnosti....

Špijunski satelit će nagdledati i aktivnosti u Siriji koja ne krije želju za nukleranim kapacitetima

JERUZALEM - Izraelci su u utorak iz baze Palmachim na jugu zemlje lansirali špijunski satelit Ofek-9, potvrdilo je ministarstvo obrane da bi nakon toga izvijestilo kako je satelit obavio svoje prvo kruženje oko zemlje te ušao u svoju orbitu.

Samo 300 kilograma
Riječ je o satelitu težine svega 300 kilograma opremljenom s vrlo preciznim kamerama, čija je ključna funkcija nadziranje nuklearnih aktivnosti Irana - ministarstvo obrane je objavilo kako je riječ o “nadzornom satelitu s naprednim tehološkim mogućnostima” - koje za Izrael predstavljaju ključno sigurnosno pitanje.

Naime, u Jeruzalemu smatraju kako je vlada u Teheranu spremna, ukoliko se dokopa nuklearnog oružja, u nekom trenutku napasti tim oružjem Izrael. Izraelski dužnosnici vjeruju da je iranski predsjednik Mahmud Ahmadinedžad bio vrlo ozbiljan kad je u jednom od svojih govora izjavio kako bi želio “izbrisati Izrael s lica zemlje”.

Izrael, uspješnim lansiranjem Ofeka-9 (prije par godina sličan satelit se srušio u Sredozemno more), ima u orbiti ukupno šest špijunskih satelita. Prema državnom radiju, satelit je u cjelosti izrađen u izraelskoj tvrtki Izrael Aircraft Industries, a lansiran je pomoć rakete Shavit.

Osim Irana, Ofek-9 će pratiti i niz aktivnosti u Siriji. Naime, u jesen 2007. godine izraelske zračne snage su izvele napad na lokalitet u Siriji za koji se kasnije utvrdilo da je bio nuklearni reaktor u izgradnji. Izrael i Sirija su i dalje u ratnom stanju, a Damask traži da im Jeruzalem vrati Golansku visoravan.

Naše satelitske snimke
Izrael se očito odlučio da sam prikuplja podatke o iranskom nuklearnom programu kako bi u bilo kojem trenutku mogao koroborirati svoje stavove o naravi iranskog programa satelitskim snimcima.
Ti konstantno na ovoj temi pokušavaš provesti (iz samo tebi poznatih razloga) nekakvu pro-izraelsku propagandu koja želiš predstaviti kao "razmišljanje hladnom glavom". Evo sa ovim izvještajima hoćeš da predstaviš Izrael kao neku supersilu sa kojom se apsolutno ne treba šaliti jer će dići Istanbul u zrak i raspuhati Siriju. Jak je Izrael ali nije nepobjediv. Šaka gerijalaca ih je dobro zeznula u Libanonu, to dovoljno govori o njihovoj "svemoći"... Nije je Izrael toliko jak koliko su Arapi slabi.
callmethebreeeze

#5504 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by callmethebreeeze »

MUNAFIK wrote:
callmethebreeeze wrote:
Desert Wind wrote: Mozda zato sto je Ataturk pripadnik masonerije - covjek koji sa turskom i turcima blage veze nema kao ni islamom.
Ili pak mozda sto je Iran 1948 bio marionetska drzava kao uostalom sada i Turska i bruka arapskih marionetskih drzava kontroliranih MOSAD-om, CIA-om i ostalim produzenim prstima prljavih vlada? Nemoj mi samo trazit dokumente jer mi je mrsko trazit po Lengliju i bazi MOSAD-a u TelAvivu.

Nagradno pitanje = 0 bodova. Sreca pa odgovor znam na osnovu zdravog razuma a ne antiislamskog i antimuslimanskog razmisljanja.
jihaaaaaa.
A sta je to zavjera i nesto sto nije tako? Mislim stvari su ocite bar sto se tice Irana, pa nije Homeini (koji je protjerao okupatore USA) priznao Izrael... :-) nego bas ta marioneta vlada kontroslisana od USA a valjda je jasno kako cionisti Koriste USA za svoje ciljeve... Al eto teorija zavjere mi svi ludi :-)

price o masonima, cia-i kao izvrsiocima napada 11/9, jevrejskom kapitalu koji stoji IZA SVEGA su za mene teorije konspiracije. naranvo da niko normalan ne misli da se svejtska politicka igra odvija otvoreno pred nama, ali ne vjerujem bas ni da je sve smisljeno u tajnim centrima moci..
zonbirile

#5505 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by zonbirile »

[
Nagradno pitanje = 0 bodova. Sreca pa odgovor znam na osnovu zdravog razuma a ne antiislamskog i antimuslimanskog razmisljanja.[/quote]

jihaaaaaa.[/quote]

A sta je to zavjera i nesto sto nije tako? Mislim stvari su ocite bar sto se tice Irana, pa nije Homeini (koji je protjerao okupatore USA) priznao Izrael... :-) nego bas ta marioneta vlada kontroslisana od USA a valjda je jasno kako cionisti Koriste USA za svoje ciljeve... Al eto teorija zavjere mi svi ludi :-)[/quote]

price o masonima, cia-i kao izvrsiocima napada 11/9, jevrejskom kapitalu koji stoji IZA SVEGA su za mene teorije konspiracije. naranvo da niko normalan ne misli da se svejtska politicka igra odvija otvoreno pred nama, ali ne vjerujem bas ni da je sve smisljeno u tajnim centrima moci..[/quote]
-----------------------------------------------------------------------------------
ne postoji jevrejski kapital,nego kapital ljudi deklarisanih jevreja.Oni stoje iza svog interesa,a sad to traje predugo i normaslno da je sve isprepleteno.
osa

#5506 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by osa »

Prozor wrote:
osa wrote:jesu ameri prijatelji, ali pametni najviše vjeruju u sebe i svoje mogućnosti....

Špijunski satelit će nagdledati i aktivnosti u Siriji koja ne krije želju za nukleranim kapacitetima

JERUZALEM - Izraelci su u utorak iz baze Palmachim na jugu zemlje lansirali špijunski satelit Ofek-9, potvrdilo je ministarstvo obrane da bi nakon toga izvijestilo kako je satelit obavio svoje prvo kruženje oko zemlje te ušao u svoju orbitu.

Samo 300 kilograma
Riječ je o satelitu težine svega 300 kilograma opremljenom s vrlo preciznim kamerama, čija je ključna funkcija nadziranje nuklearnih aktivnosti Irana - ministarstvo obrane je objavilo kako je riječ o “nadzornom satelitu s naprednim tehološkim mogućnostima” - koje za Izrael predstavljaju ključno sigurnosno pitanje.

Naime, u Jeruzalemu smatraju kako je vlada u Teheranu spremna, ukoliko se dokopa nuklearnog oružja, u nekom trenutku napasti tim oružjem Izrael. Izraelski dužnosnici vjeruju da je iranski predsjednik Mahmud Ahmadinedžad bio vrlo ozbiljan kad je u jednom od svojih govora izjavio kako bi želio “izbrisati Izrael s lica zemlje”.

Izrael, uspješnim lansiranjem Ofeka-9 (prije par godina sličan satelit se srušio u Sredozemno more), ima u orbiti ukupno šest špijunskih satelita. Prema državnom radiju, satelit je u cjelosti izrađen u izraelskoj tvrtki Izrael Aircraft Industries, a lansiran je pomoć rakete Shavit.

Osim Irana, Ofek-9 će pratiti i niz aktivnosti u Siriji. Naime, u jesen 2007. godine izraelske zračne snage su izvele napad na lokalitet u Siriji za koji se kasnije utvrdilo da je bio nuklearni reaktor u izgradnji. Izrael i Sirija su i dalje u ratnom stanju, a Damask traži da im Jeruzalem vrati Golansku visoravan.

Naše satelitske snimke
Izrael se očito odlučio da sam prikuplja podatke o iranskom nuklearnom programu kako bi u bilo kojem trenutku mogao koroborirati svoje stavove o naravi iranskog programa satelitskim snimcima.
Ti konstantno na ovoj temi pokušavaš provesti (iz samo tebi poznatih razloga) nekakvu pro-izraelsku propagandu koja želiš predstaviti kao "razmišljanje hladnom glavom". Evo sa ovim izvještajima hoćeš da predstaviš Izrael kao neku supersilu sa kojom se apsolutno ne treba šaliti jer će dići Istanbul u zrak i raspuhati Siriju. Jak je Izrael ali nije nepobjediv. Šaka gerijalaca ih je dobro zeznula u Libanonu, to dovoljno govori o njihovoj "svemoći"... Nije je Izrael toliko jak koliko su Arapi slabi.
bože, kakvo razmišljanje, ovo je samo tekst koji pokušava ukazati , na to da se unatoč prijateljstvu, treba prvenstveno osloniti na svoje snage, razmisli malo.....
Prozor

#5507 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by Prozor »

na koga misliš, na palestince? i ja mislim da samo sami sebi mogu pomoći.
zonbirile

#5508 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by zonbirile »

Prozor wrote:na koga misliš, na palestince? i ja mislim da samo sami sebi mogu pomoći.
---------------------------------------------
još kada bi se odlučio ko kome može i treba pomoći.Mislim da su imali šansu na startu i sa drugom opcijom,ali to je opet pitanje interesa i upliva moćnijih i susjeda.Kada sagledaš dešavanja oko WWI skontaš da su davno žrtvovani,ali eto drže se.Najveći neprijatelji i provokatori su im braća u okruženju,i kao i uvijek oni sami,naravno uz objektivno istorijsko nasljeđe.
osa

#5509 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by osa »

Prozor wrote:na koga misliš, na palestince? i ja mislim da samo sami sebi mogu pomoći.
na sve....
Prozor

#5510 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by Prozor »

osa wrote:
na sve....
Jedno je to a drugo je rigidni pragmatizam.
osa

#5511 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by osa »

Prozor wrote:
osa wrote:
na sve....
Jedno je to a drugo je rigidni pragmatizam.

uvijek sam ga cijenio više od idealizma bez pokrića...
karanana

#5512 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by karanana »

boga vam, nesto jutros u tramvaju kontam, jeli onaj ariel sharon jos na aparatima ili je umro?
BiH-x

#5513 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by BiH-x »

karanana wrote:boga vam, nesto jutros u tramvaju kontam, jeli onaj ariel sharon jos na aparatima ili je umro?
Jos uvijek na aparatima
Delboy.Trotter

#5514 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by Delboy.Trotter »

Žilav k'o i svaki Židov.
Nije to džaba najstariji i najvitalniji narod.
Prozor

#5516 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by Prozor »

osa wrote:

srednji put je najbolji....
osa

#5517 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by osa »

Prozor wrote:
osa wrote:

srednji put je najbolji....
srednji, to kao ljudi što "nit smrde nit miriše", ne sviđaju mi se takvi....
callmethebreeeze

#5518 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Mizanfil wrote:
Delboy.Trotter wrote:Žilav k'o i svaki Židov.

Ova naizgled bezazlena izjava krije u svojoj dubini fašističku ili ako hoćeš rasističku sadržinu. Niti su najstariji niti najvitalniji narod nego jedan od mnogih koji imaju dugu historiju a nisu niti žilaviji od drugih.
mizanfil, :thumbup:
osa

#5519 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by osa »

Mizanfil wrote:

Ova naizgled bezazlena izjava krije u svojoj dubini fašističku ili ako hoćeš rasističku sadržinu. Niti su najstariji niti najvitalniji narod nego jedan od mnogih koji imaju dugu historiju a nisu niti žilaviji od drugih.
usporedi ih s nekim drugim narodom, povjesni put, postignuća, broj znanstvenika s obzirom na brojnost, itd., vidjet ćeš da fašizam vidiš tamo gdje mu nema mjesta, to su jednostavno činjenice...
callmethebreeeze

#5520 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

osa wrote:
Mizanfil wrote:

usporedi ih s nekim drugim narodom, povjesni put, postignuća, broj znanstvenika s obzirom na brojnost, itd., vidjet ćeš da fašizam vidiš tamo gdje mu nema mjesta, to su jednostavno činjenice...
bez da se igram mizanfilovog advokata, ali ja mislim da je on reagovao protiv generalizacije. znam da ja jesam.
osa

#5521 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by osa »

callmethebreeeze wrote:
osa wrote:
Mizanfil wrote:

bez da se igram mizanfilovog advokata, ali ja mislim da je on reagovao protiv generalizacije. znam da ja jesam.
bilo generalizacije ili ne, ali ja osobno bih volio da je moj narod na barem 50% kapaciteta izraelskog, ali nije, pa taman da netko moju izjavu proglasi fašističkom...
callmethebreeeze

#5522 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

volio bih i ja, ali generalizacija je generalizacija, bez obzira kakve namjere bile.
bogoljub

#5523 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by bogoljub »

Pa sta ima novoga na Bliskom istoku_?

Fahre veli da ce nas spasiti da ne postanemo druga Palestina<?

Koliko vidite slicnosti izmedju Palestine i Bosne_?

Zlocini koji su se desili Bosancima i zlocini koji se danonocno neprestano vrse nad Palestincima?
osa

#5524 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by osa »

bogoljub wrote:Pa sta ima novoga na Bliskom istoku_?

Fahre veli da ce nas spasiti da ne postanemo druga Palestina<?

Koliko vidite slicnosti izmedju Palestine i Bosne_?

Zlocini koji su se desili Bosancima i zlocini koji se danonocno neprestano vrse nad Palestincima?
prošao moratorij na gradnju židovskih naselja, dakle mješalice rade punom parom...
Locked