HS kablovska

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Locked
The Realist

#5501 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

Troll_Happens wrote:
okey je to nemam ja nista protiv lokalnih programa ako su u obavezi ili nisu neka ih postave nemam nista protiv. Ali ne moze da mi da ugovor na kom pisu rtl vox pro 7 itd.. a onda da mi odjednom jednog dana smakne to i ubacuje neke druge glupe kanale... Sem toga ako vec hoce da poprave kvalitet sto ne zadrze postojece i dodaju nove to bih vidio kao neki vid truda da zele da rade na kvalitetu. Ali ovo sto oni rade to je bezobrazluk tipican samo nama. Ko oni su budale sta im god serviras gledace i placace.... Vala necu ako ne mogne dogovor da padne wozdra jos ce me oni jeb.. :x :x
Ne razumijem se najbolje, ali mislim da su na analognoj ograničeni sa brojem kanala. Mada, slažem se da izbacuju kanale, koje ne bi trebali.

Što se tiče izmjene programske šeme, na to imaju pravo. To sam i ja gledao u ugovoru.
Troll_Happens

#5502 Re: HS kablovska

Post by Troll_Happens »

The Realist wrote:
Troll_Happens wrote:
okey je to nemam ja nista protiv lokalnih programa ako su u obavezi ili nisu neka ih postave nemam nista protiv. Ali ne moze da mi da ugovor na kom pisu rtl vox pro 7 itd.. a onda da mi odjednom jednog dana smakne to i ubacuje neke druge glupe kanale... Sem toga ako vec hoce da poprave kvalitet sto ne zadrze postojece i dodaju nove to bih vidio kao neki vid truda da zele da rade na kvalitetu. Ali ovo sto oni rade to je bezobrazluk tipican samo nama. Ko oni su budale sta im god serviras gledace i placace.... Vala necu ako ne mogne dogovor da padne wozdra jos ce me oni jeb.. :x :x
Ne razumijem se najbolje, ali mislim da su na analognoj ograničeni sa brojem kanala. Mada, slažem se da izbacuju kanale, koje ne bi trebali.

Što se tiče izmjene programske šeme, na to imaju pravo. To sam i ja gledao u ugovoru.
pa okey to znaci hinjski su se ogradili ugovorom da mogu raditi odn mjenjati sta hoce ako su ograniceni brojem kanala. Ali okey onda kao jedinu mogucnost vidim prelazak na digitalnu ako naravno isto nece mjenjati odn ukidati stare kanale. Sto je u stvari plati nekih 8-9 km vise i gledaj sta hoces.
chakany

#5503 Re: HS kablovska

Post by chakany »

Iskreno, ja nisam gledao VOX, ali znam dosta ljudi koji su ga gledati i naravno da razumijem kako im je kad ugase neki kanal koji su gledati.
Mislim da bi mozda ova opcija po meni bila bolja, a to je da su izbacili onaj francuski Lov i ribolov, koji mislim da niko ne gleda, kanal sigurno nije gledaniji od VOX, a ostavili VOX u ponudi.
Nekome je VOX, kao sto je meni NOVA, RTL HR i ostalo iz regije, tako da razumijem
Tiger 033

#5504 Re: HS kablovska

Post by Tiger 033 »

The Realist wrote:Da, ali kada ulaziš u neko područje, automatski ubacuješ lokalni program. Ne radi ostalih, nego radi lokalnog stanovništva, ali onda se i kod nas pojavi, logično.
O kojem ba ti "automatizmu" pricas :-) :?: ubacuju sta im je volja (kanale koji su bajde...vidis da HS vise radi na kvantitetu nego na kvalitetu) i tu se sva prica zavrsava... ti ovdje mozes pisat' danima kao sto to i radis (raspolazes nekakvim informacijama i polu informacijama koje NEmaju žive veze sa realnoscu) ali ti NE pije vode kao sto i sam mozes vidjeti...jbte ti ovdje odgovaras na sve postove sve "znas i umijes" :-) da nisi portparol "HS-a" :?:

p.s sad ocekujem brz odgovor od tebe :-) :lol:
The Realist

#5505 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

Tiger 033 wrote:O kojem ba ti "automatizmu" pricas :-) :?: ubacuju sta im je volja (kanale koji su bajde...vidis da HS vise radi na kvantitetu nego na kvalitetu) i tu se sva prica zavrsava... ti ovdje mozes pisat' danima kao sto to i radis (raspolazes nekakvim informacijama i polu informacijama koje NEmaju žive veze sa realnoscu) ali ti NE pije vode kao sto i sam mozes vidjeti...jbte ti ovdje odgovaras na sve postove sve "znas i umijes" :-) da nisi portparol "HS-a" :?:

p.s sad ocekujem brz odgovor od tebe :-) :lol:
Pogledaj MOJA TV šta radi sa lokalnim kanalima. Skoro svaki grad imaju, jer skoro svaki grad pokrivaju.

Osim toga, mogao si onda i drugi post citirati i vidjeti da se i sam slažem da pogrešne kanale mijenjaju.

Samo mi reci kojim ja to informacijama i poluinformacijama raspolažem? Onako me zanima. Još me zanimaju te informacije koje nemaju veze sa realnošću. Hajde da vidim šta ćeš izmisliti, baš me zanima?

Ne, nisam portparol HS-a. Da jesam, javno bih rekao, jer bi to bo odličan potez firme i svi bi ga hvalili pošto bi im popravilo onaj segment u kojem su GROZNI, a to je komunikacija sa korisnicima (samo ne znam kako možete ti i još poneki pojedinci biti toliko ograničeni, da to ne shvatite, ali hajde....:) ).

Što se tiče ubacivanja kanala, ovdje je većina zadovoljna sa onim što se do sada ubacilo u digitalnu, a čekaju se još filmski kanali, gdje mogu sve zahebati, što su do sada uradili. Po njihovim obavijestima, neki rok je kraj polovina-kraj januara 2013, pa ću valjda toliko i čekati. Mogu ja kukati kao neki, ali stvarno ne znam šta ću time postići.
Last edited by The Realist on 23/12/2012 18:45, edited 1 time in total.
kupujmodomace

#5506 Re: HS kablovska

Post by kupujmodomace »

Sve kablovske imaju obavezu staviti u svoju shemu sve televizije koje se na tom području može uhvatii antenom.
moraju biti u osnovnom paketu.
Troll_Happens

#5507 Re: HS kablovska

Post by Troll_Happens »

kupujmodomace wrote:Sve kablovske imaju obavezu staviti u svoju shemu sve televizije koje se na tom području može uhvatii antenom.
moraju biti u osnovnom paketu.
to znaci da ce za vrlo kratko vrijeme kako se budu "sirili" pokriti tu kvotu od 70 kanala sa lokalnim stanicama i onda naravno nece biti potrebe za stranim kanalima a time ni izlaza u svijet nego budi prinudjen da gledas domacu bijedu jad i chemer. Nije dovoljno to gledati live nego sad treba da te prinude i u kuci da gledas.Gledaj kako si ugrozen od drugih nacija i kako ti se sve svodi na theme tipa imas li sta pojest i popit da ne razmisljas o problemima koje normalan covjek ima tipa ekonomija i opstanak. Aferim :x
Tiger 033

#5508 Re: HS kablovska

Post by Tiger 033 »

The Realist wrote:Samo mi reci kojim ja to informacijama i poluinformacijama raspolažem? Onako me zanima.
Evo ja cu tebe pitati sta si napis'o a da je BILO... ako je "CULA REKLA KAZALA" informacija onda OK...jer u 95% pvojih postova je ja cuo ,meni rekli,ja mislim itd... :-) daj ba drug oHani malo :oops:
The Realist wrote:Pogledaj MOJA TV šta radi sa lokalnim kanalima.
Isto sto i HS...samo sto je bajde ubacuju kanale koje ni rodbina uposlenih NE gleda...A sta radi "Telemach" :?:
The Realist wrote:Ne, nisam portparol HS-a. Da jesam, javno bih rekao, jer bi to bo odličan potez firme i svi bi ga hvalili pošto bi im popravilo onaj segment u kojem su GROZNI, a to je komunikacija sa korisnicima
Pa si se ti uzivio u tu ulogu :-)
The Realist wrote:Što se tiče ubacivanja kanala
Sto se ovoga tice ja o ukusima NE raspravljam niti ih namecem drugim
The Realist

#5509 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

Tiger 033 wrote:Evo ja cu tebe pitati sta si napis'o a da je BILO... ako je "CULA REKLA KAZALA" informacija onda OK...jer u 95% pvojih postova je ja cuo ,meni rekli,ja mislim itd... :-) daj ba drug oHani malo :oops:
Ja svaki puta kažem da su mi tako prenijeli tehničari, operateri, ili slično. Ali svaki puta i NIKADA nisam nešto tvrdio. Za informacije koje sam dobio drugim putem nisam NIŠTA govorio, apsolutno ništa, mada su se sve ispostavile tačnim, osim jedne (tj. svi ovi najavljeni kanali).
Isto sto i HS...samo sto je bajde ubacuju kanale koje ni rodbina uposlenih NE gleda...A sta radi "Telemach" :?:
Ja vjerovatno imam drugačiji pogled, jer gledam digitalnu i tu je situacija ipak drugačija u odnosu na analognu, što se lako da provjeriti. Jedino još trebaju filmske kanale srediti, ostalo su dosta dobro odradili za sada. Analogna im je katastrofa, mada to ima dosta veze sa cijenom, to sam siguran. A Telemach također ima određene stvari u svojim rukama, koje mnogim operaterima otežavaju poslovanje i to mislim da svi znaju.

Osim toga, zar se nisu korisnici Telemacha žalili na njihove postupke vezane za analognu i pokušaje da sve korisnike prebace na digitalnu? I samo da se zna, smatram da Telemach ima najbolju programsku šemu (osim sporta, to ima Logosoft za sada).

I opet, neopravdavam ja politiku HS-a oko nekih stvari, ali kritike treba uputiti na prave stvari i također nekada i na pravo mjesto. Ja sam ih vala zvao, slao mailove, čak i tamo sam sa njima vodio rasprave.
Pa si se ti uzivio u tu ulogu :-)
Da, zato što želim pomoći ljudima koji imaju pitanje.... Samo ne znam kako i tu uspijete nešto negativno naći :roll: .

A na neke stvari odgovaram, jer ljudi dođu sa pitanjima tipa, zašto se ne uvede Sky, ili Al Jazeera, ili slično i tako gleda Premiership (uglavnom je to problem). Onda bolje odmah reći da to nije moguće i neka traže novog operatera, ako mogu, a to im je bitna stvar.
Sto se ovoga tice ja o ukusima NE raspravljam niti ih namecem drugima
Ovo uopšte nije stvar ukusa. MTV Hits i Rock, Comedy Central Extra, Travel HD, History HD, Eurochannel, HRT 3.... su dobri kanali, ako pogledamo šta obuhvataju. Druga je stvar da li je to dovoljno i naravno da NIJE, ali ti kanali sami po sebi definitivno nisu smeće.
Tiger 033

#5510 Re: HS kablovska

Post by Tiger 033 »

Jarane TEŽAK SI KO ČUMUR...radis li ti ista drugo u zivotu osim sto povazdan cucis pored TV-a i gledas sta testiraju i cekas sta ce ko napisat' na forumu... imas li kakvih obaveza u zivotu?NEmogu jarane vise, fakat si tezak :thumbup: ...pozzz
Troll_Happens

#5511 Re: HS kablovska

Post by Troll_Happens »

koja je procedura prelaska na digitalno. Trenutno placam 11.50 vidio sam da je digitalna 13.50 s tim sto ima ono nesto HBO paket 6.40 predpostavljam da je to dodatna opcija koja nije obavezna za uzeti. Jel ima jos kakvih troskova vezanih za digitalnu ili je to to ? Naravno ako ko zna i ko je presao?

Subjektivni smo mi koji dajemo neko misljenje ovaj kanal nevalja ovaj valja svaki ima svoju publiku slazem se isto tako da predpostavljam da ima manji broj ljudi koji znaju njemacki jezik zato predpostavljam da ih i ne forsiraju toliko ali isto mi tako ne mogu reci sto forsiraju lov i ribolov ili neke slicne kanale od kojih ama bas nemas secunde zanimljivosti.
kakaljin

#5512 Re: HS kablovska

Post by kakaljin »

Troll_Happens wrote:koja je procedura prelaska na digitalno. Trenutno placam 11.50 vidio sam da je digitalna 13.50 s tim sto ima ono nesto HBO paket 6.40 predpostavljam da je to dodatna opcija koja nije obavezna za uzeti. Jel ima jos kakvih troskova vezanih za digitalnu ili je to to ? Naravno ako ko zna i ko je presao?

Subjektivni smo mi koji dajemo neko misljenje ovaj kanal nevalja ovaj valja svaki ima svoju publiku slazem se isto tako da predpostavljam da ima manji broj ljudi koji znaju njemacki jezik zato predpostavljam da ih i ne forsiraju toliko ali isto mi tako ne mogu reci sto forsiraju lov i ribolov ili neke slicne kanale od kojih ama bas nemas secunde zanimljivosti.
Procedura je slijedeca:

nazoves ih i kazes da hoces i digitalnu, onda im kazes hoces li risiver ili ci modul ( za ovo ti treba tv koji moze da ima ci modul i da ima dvb-c tuner)

onda svaki mjesec placas 11,5 KM za analognu i 13,5KM za digitalu
sve ukupno 25 KM

HBO se dodatno placa na sve (nije obavezan jedno ako hoces)

Kratko i jasno
Troll_Happens

#5513 Re: HS kablovska

Post by Troll_Happens »

kakaljin wrote:
Troll_Happens wrote:koja je procedura prelaska na digitalno. Trenutno placam 11.50 vidio sam da je digitalna 13.50 s tim sto ima ono nesto HBO paket 6.40 predpostavljam da je to dodatna opcija koja nije obavezna za uzeti. Jel ima jos kakvih troskova vezanih za digitalnu ili je to to ? Naravno ako ko zna i ko je presao?

Procedura je slijedeca:

nazoves ih i kazes da hoces i digitalnu, onda im kazes hoces li risiver ili ci modul ( za ovo ti treba tv koji moze da ima ci modul i da ima dvb-c tuner)

sve ukupno 25 KM

Kratko i jasno
e hvala puno na informaciji. Predpostavljam da se za risiver nesto placa mjesecno ili ide na tip iznajmljivanja.
bahate

#5514 Re: HS kablovska

Post by bahate »

kakaljin wrote:

Procedura je slijedeca:

sve ukupno 25 KM

Kratko i jasno
Ma roki samo trazis da ti te prebace na KID paket i to je to :-) I placas na kraju 33.90 :)
The Realist

#5515 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

Tiger 033 wrote:Jarane TEŽAK SI KO ČUMUR...radis li ti ista drugo u zivotu osim sto povazdan cucis pored TV-a i gledas sta testiraju i cekas sta ce ko napisat' na forumu... imas li kakvih obaveza u zivotu?NEmogu jarane vise, fakat si tezak :thumbup: ...pozzz
Odgovor ti je..... :roll: :roll: :roll: :roll:
The Realist

#5516 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

Troll_Happens wrote: e hvala puno na informaciji. Predpostavljam da se za risiver nesto placa mjesecno ili ide na tip iznajmljivanja.
Ne plaća se ništa za reciever, osim za HD, tu se MISLIM mora kupiti.
Troll_Happens

#5517 Re: HS kablovska

Post by Troll_Happens »

The Realist wrote:
Troll_Happens wrote: e hvala puno na informaciji. Predpostavljam da se za risiver nesto placa mjesecno ili ide na tip iznajmljivanja.
Ok hvala puno za info :thumbup:
mixone1995

#5518 Re: HS kablovska

Post by mixone1995 »

The Realist wrote:
Da, da.. Obicni resiver i modul se NE placaju, dok se HD resiver placa 100KM ukoliko si prije imao obicni i hoces da zamijenis ili 120KM ukoliko npr tek prikljucujes digitalu i hoces odma' HD :D :D
Tiger 033

#5519 Re: HS kablovska

Post by Tiger 033 »

The Realist wrote:Odgovor ti je...
Image
TheWatcher

#5520 Re: HS kablovska

Post by TheWatcher »

vidim jos se nadate kvalitetnim kanalima :lol: :lol:
Jokericious

#5521 Re: HS kablovska

Post by Jokericious »

Ponuda programa im je svake godine sve gora. A kao stalno rade na poboljsanju. Nelogicno...
TheWatcher

#5522 Re: HS kablovska

Post by TheWatcher »

uvode hrt3 ljudi prezadovoljni a ono odron od kanala ne znam sta ce gledati na njemu :mrgreen: :mrgreen:
Jokericious

#5523 Re: HS kablovska

Post by Jokericious »

Ma smijesno. Da im nije net dobar, davno bih se odjavio. Svakako tv malo gledam, a i vecina stvari se moze naci i na netu pogledati.
addem

#5524 Re: HS kablovska

Post by addem »

Bolje da pola kanala izbace i ubace sport klub. Svakako je sve ostalo bezze.
HomeArt

#5525 Re: HS kablovska

Post by HomeArt »

HSovci :)

moze li mi neko objasniti sta znaci "osnovni digitalni paket", odnosno koji su to kanali jer na njihovom sajtu ima samo jedan spisak svih digitalnih paketa :-?
Takodjer me zanima njihov internet, ima li prekida konekcije i koliko su tacne brzine koje su deklarisane u ponudi?

Hvala :)
Locked