Real Madrid C.F.

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Richard Peti

Post by Richard Peti »

.
Last edited by Richard Peti on 31/05/2015 06:32, edited 2 times in total.
veljaca

#5502 Re: Real Madrid C.F.

Post by veljaca »

Jedini hrvatski klub koji je igrao na stadionu Santiago Bernabeu prije Dinama, bila je Rijeka, u 2. kolu Kupa UEFA-e 1984. godine. Epska je bila Rijekina pobjeda na Kantridi 3:1 pred rekordnih 22.000 gledatelja, a uzvrat u Madridu pretvoren je u neviđenu lakrdiju u režiji belgijskog suca Schoetersa.
"Već nakon pola sata igre dobili smo dva crvena kartona. Ja zbog dva žuta nakon startova nad Camachom, od kojih drugi sigurno nije bio za žuti, a Desnica samo zato što je malo pomaknuo loptu pri slobodnom udarcu Reala", prisjeća se tadašnji igrač Rijeke Nikica Milenković.
U drugom poluvremenu pocrvenio je i Rijekin igrač Boris Tičić, a Real je poveo s 1:0 tek u 67. minuti iz izmišljenoga jedanaesterca (Juanito).
Zabili su još Michel i Valdano za 3:0, a igralo se pred 80.000 gledatelja.
"A mi smo i s osmoricom igrača, pri rezultatu 2:0, imali stopostotnu šansu. Fegica je u ključnom trenutku spriječio suparnički igrač. I još nešto: kad smo dolazili na utakmicu, naš autobus usmjerili su ulicom Castellana, prepunom ljudi, pa smo na stadion stigli samo nekoliko minuta prije utakmice. Nismo se stigli ni izmasirati, ni zagrijati", dodao je Milenković.
I još jedna zanimljivost vezana uz tu utakmicu... Real je očito vrlo studiozno planirao akciju 'Rijeka' pa je, između ostaloga, istaknuo i tako visoku cijenu TV prijenosa da ga tadašnji JRT nije otkupio. Publika u bivšoj državi uopće nije vidjela tu antologijsku utakmicu, koju svjedoci i danas pamte kao jednu od najvećih nogometnih prevara svih vremena.

-----------------

Interesantno .....
simonese

#5503 Re: Real Madrid C.F.

Post by simonese »

boli vas racku kad imate najboljeg igraca na svijetu
Richard Peti

Post by Richard Peti »

.
steven8

#5505 Re: Real Madrid C.F.

Post by steven8 »

3:0 protiv Dinama za 9 minuta igre!
budva

#5506 Re: Real Madrid C.F.

Post by budva »

4
Lucazode

#5507 Re: Real Madrid C.F.

Post by Lucazode »

dajte mi link za tekmu ljudi :x poludiiii
Djokej

#5508 Re: Real Madrid C.F.

Post by Djokej »

Gol Higuaina umjetnost...
Richard Peti

Post by Richard Peti »

.
Tomahawk11
Globalni moderator

#5510 Re: Real Madrid C.F.

Post by Tomahawk11 »

Drago mu sto su stali na 6 :-D
ultima_palabra

#5511 Re: Real Madrid C.F.

Post by ultima_palabra »

Šta mislite ko je ovo? :D
Image
Tomahawk11
Globalni moderator

#5512 Re: Real Madrid C.F.

Post by Tomahawk11 »

Raul?!
ultima_palabra

#5513 Re: Real Madrid C.F.

Post by ultima_palabra »

Ni blizu :)
darius_maximus

#5514 Re: Real Madrid C.F.

Post by darius_maximus »

A Mourinho, prepoznaje se iz aviona ova njegova faca... :D
RMD

#5515 Re: Real Madrid C.F.

Post by RMD »

Vidi kako mu je kosica uredno zalizana :D
fidoremilienko

#5516 Re: Real Madrid C.F.

Post by fidoremilienko »

ultima_palabra wrote:Šta mislite ko je ovo? :D
Image
Mourinho 8-)
BHF_Manijak

#5517 Re: Real Madrid C.F.

Post by BHF_Manijak »

Slatko dijete sto jes' jes', ko bi reko da ce od ovakvog maksuma kasnije supak postati! :mrgreen: :mrgreen: Jedan je od najboljih, ali brate ko insan pakas zestoki, bar za mene...
Baudelaire

#5518 Re: Real Madrid C.F.

Post by Baudelaire »

BHF_Manijak wrote:Slatko dijete sto jes' jes', ko bi reko da ce od ovakvog maksuma kasnije supak postati! :mrgreen: :mrgreen: Jedan je od najboljih, ali brate ko insan pakas zestoki, bar za mene...
Ma nije on pakaš, ne zna niko kakav je privatno. Ja sam recimo siguran da je jedan od najinteligentnijih trenera današnjice, možda i najinteligentniji. Svi igrači koji su igrali za njega se kunu u njeg. Eh sad, drugo je njegov nastup u javnosti, to je nešto što je dio posla i to je njegov način da dolazi do pobjeda.
veljaca

#5519 Re: Real Madrid C.F.

Post by veljaca »

Baudelaire wrote:
BHF_Manijak wrote:Slatko dijete sto jes' jes', ko bi reko da ce od ovakvog maksuma kasnije supak postati! :mrgreen: :mrgreen: Jedan je od najboljih, ali brate ko insan pakas zestoki, bar za mene...
Ma nije on pakaš, ne zna niko kakav je privatno. Ja sam recimo siguran da je jedan od najinteligentnijih trenera današnjice, možda i najinteligentniji. Svi igrači koji su igrali za njega se kunu u njeg. Eh sad, drugo je njegov nastup u javnosti, to je nešto što je dio posla i to je njegov način da dolazi do pobjeda.
Ja ga ne simpatisem .... Oni koji ga simpatisu - imaju pravo na to ....

Koliko se prica ( sa pravom ili ne ) da je najbolji trener danasnjice - volio bih ga vidjeti da recimo Vrbanjusu dovede do Lige Sampiona .... Sta hocu reci - lako mu je biti trener u Realu sada ( a to bi vjerujte mogli i neki odavde sa foruma ) kada ima dobre igrace i kada mu dovedu koga pozeli ....
Budi dobar ( najbolji ) trener sa osrednjim igracima ... E to je onda najbolji trener ....

Isto tako je i sa Guardiolom ..... kada ima vanzemaljca Mesija i odlicne Inisetu, Xavia, Fabregasa, Piquea ....
madFlava

#5520 Re: Real Madrid C.F.

Post by madFlava »

veljaca wrote:
Baudelaire wrote:
Ja ga ne simpatisem .... Oni koji ga simpatisu - imaju pravo na to ....

Koliko se prica ( sa pravom ili ne ) da je najbolji trener danasnjice - volio bih ga vidjeti da recimo Vrbanjusu dovede do Lige Sampiona .... Sta hocu reci - lako mu je biti trener u Realu sada ( a to bi vjerujte mogli i neki odavde sa foruma ) kada ima dobre igrace i kada mu dovedu koga pozeli ....
Budi dobar ( najbolji ) trener sa osrednjim igracima ... E to je onda najbolji trener ....

Isto tako je i sa Guardiolom ..... kada ima vanzemaljca Mesija i odlicne Inisetu, Xavia, Fabregasa, Piquea ....
pa nije on,dobio trenersku licencu i odmah dobio posao u Chelsea,Realu itd itd.(valjda posao u velikim i bogatim klubovima,dobijes svojim prijasnjim zaslugama)

alo dozovi se pameti ;)
bordo gandalf
Grijem se na: Gree Hansol 12

#5521 Re: Real Madrid C.F.

Post by bordo gandalf »

Zaboravio prof. veljaca na Porto i Inter :D Nemojte samo price da je lahko biti trener u Realu Barci i sl...nije
Tomahawk11
Globalni moderator

#5522 Re: Real Madrid C.F.

Post by Tomahawk11 »

Mourinhov put: Porto, Chelsea, Inter, Real Madrid....ne moze se reci da je covjek uvijek dobijao sve na gotovo. Porto ne spada u klasu Reala, Barcelone, Manchestera, Bayerna, Milana....pa je uspio s njima. U Chelsea je mogao imati (skoro) sve sto mu dusa pozeli - ali je i tu odradio odlican posao.
U Interu je isto tako odradio odlican posao. Mancini je prije njega osvajao titulu prvaka Italije, ali nije mogao do LP. Mourinho je osvojio trostruku krunu u Italiji. To nije nimalo lahko.
Dosao je u Real u veoma nezgodnom trenutku, kad je izmijenjano milion trenera, valjalo je izgraditi ekipu. Koliko je ekipa sastavljenih od zvijezda propalo?! Da, lahko je voditi ekipu sastavljenu os zvijezda, how yes no.
veljaca

#5523 Re: Real Madrid C.F.

Post by veljaca »

rashtiman wrote:Zaboravio prof. veljaca na Porto i Inter :D Nemojte samo price da je lahko biti trener u Realu Barci i sl...nije
Joj sto me napadoste ..... Eto necu vam vise napadati Murinja ....

Poenta je moja bila - da u uspjehu trenera ( kao i uzivotu ) veliku ulogu igra i sa kime radis ....
Da ne omalovazavam Bracu ( iz Vrbanjuse ) ali i njemu daj Mesija, Ronalda, Dzeku i jos odlicnih igraca - i on ce osvojiti Ligu Prvaka sigurno .....
E sada druga je stvar sto to niko nece dati Braci - ali to nije poenta moga posta ...

Btw - hvala na ovome prof. Veljaca ............
madFlava

#5524 Re: Real Madrid C.F.

Post by madFlava »

veljaca wrote:
rashtiman wrote:Zaboravio prof. veljaca na Porto i Inter :D Nemojte samo price da je lahko biti trener u Realu Barci i sl...nije

Poenta je moja bila - da u uspjehu trenera ( kao i uzivotu ) veliku ulogu igra i sa kime radis ....
Da ne omalovazavam Bracu ( iz Vrbanjuse ) ali i njemu daj Mesija, Ronalda, Dzeku i jos odlicnih igraca - i on ce osvojiti Ligu Prvaka sigurno .....
E sada druga je stvar sto to niko nece dati Braci - ali to nije poenta moga posta ...

:lol: :?
Obuca9

#5525 Re: Real Madrid C.F.

Post by Obuca9 »

veljaca wrote:

Pa što onda Guardila nije osvojio Ligu prvaka 2010. godine, ako je najvažnije to da u ekipi imaš Messija, Xavija i Iniestu?
Post Reply