FC Barcelona

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
sumirprimus

#5501 Re: FC Barcelona

Post by sumirprimus »

505sCrtom wrote:
sumirprimus wrote: jesu isfulali,al i sudija ga odradi :wink: wenger bi na ovo proplako...

Zanimljivo je to sto si napisao. U Engleskoj sad bi se pljuvalo po sudija do bezsvijesti, u Spaniji to i nije bas moderno.
pa ko i u zivotu,mogu ja sad prosipat žuč,al znam da od tog hajra nema...
ovo je vise podignuta frtutma u zadnje vrijeme,da se vrsi protekcija barce,a statistika govori drukcije...
ljudi igraju lopte,u tom aspektu ne mogu im nista,mogu im il ko wenger kovat teorije zavjere,il ko veceras sevila sjeć noge,il ko smorinjo probat samoubit fudbal,nema drugog nacina za pobijedit ovu barcu.
sama ta cinjenica,cini me sretnim i ravnodusnim na sve sudijske odluke,kao i price van terena.,..
ljudi igrtaju lopte,njihova dominacija dojadila je i bogu i narodu.. štaćeš desi se i najboljim :D 8-)
bitno je da uzivamo :)
5 0 5

#5502 Re: FC Barcelona

Post by 5 0 5 »

Slazem se. Dobro je odigrala Sevilla u drugom poluvremenu. Zasluzili su gol. Ali i Barcelona jos bar 3

Guardiola kaze: "Referee? We shouldn't talk about that, they do the best they can."
sumirprimus

#5503 Re: FC Barcelona

Post by sumirprimus »

Plavih_11 wrote:
Plavih_11 wrote:Igracima Valencie su zaboravili reci da skinu gace prije utakmice pa je bilo malo teze za dobiti. Ono sto je bitno je da su uspjesno savladali prvo jako gostovanje. Ostaju jos tri takva. Dobro, dva za nijansu slabija i jedno koje je tu negdje, mozda za nijansu jace.
Ono sto je bitno u utrci za titulu je da i najveci i jedini konkurent ima 5 nezgodnih gostovanja od kojih su 2 sa timovima koji se bore za direktan plasman u LP-a i 3 ekipama koje se bore za EL. I naravno, jedna utakmica kuci sa aktuelnim prvakom.
Bice svega do kraja sezone ..

13.03. Sevilla-Barcelona 1:1
03.04. Villareal-Barcelona
17.04. Real M.-Barcelona

20.03. Atletico M.-Real M
10.04. Athl. Bilbao-Real Madrid
24.04. Valencia-Real M.
08.05. Sevilla-Real M.
15.05 Villareal-Real M.
Sevilla navukla gace u drugom poluvremenu ... 8-)
pa to i jest fol..u svim ovim tekmama real nek odigra jedan ikx... i barca moze izgubit i protiv reala i protiv viljareala...mada rano je za racunicu,barca igra nadmocnije,ljepse,plodonosnije, i GREOTA BI BILA da real uzme titulu,sto se naravno nece desit :D
zasad nemam ni trunke sumnje.... :mrgreen:
LSD

#5504 Re: FC Barcelona

Post by LSD »

Svima je izgeda dosadila i dojadila Barca i njena dominacija, svima osim njenim fanovima...jedva cekaju da joj dohakaju, ali šteta ce biti kad se to desi...ovakav tim se viđa jednom u 100 godina.
fazer

#5505 Re: FC Barcelona

Post by fazer »

sad ce zlobnici opet: gdje tih 5:0 itd... jbg kraj je sezone i igraci nemogu pruzat partije kao na pocetku,uz to je i raspored tekmi gust...
Bušman

#5506 Re: FC Barcelona

Post by Bušman »

Ma vala ne moraju ni uzeti titulu. Onih 5:0 je sladje od 10 titula :D
5 0 5

#5507 Re: FC Barcelona

Post by 5 0 5 »

Medical report Maxwell: muscle strain in his right thigh, seriously doubtful for Saturday game

Medical report Adriano: muscle strain in his right calf, availability for Saturday game depends on development of the injury

Medical report Pedro: groin injury confirmed after further tests, seriously doubtful for Saturday game

Medical report Messi: serious bruise on his right knee, availability for Saturday game depends on development of the injury
Cyrax

#5508 Re: FC Barcelona

Post by Cyrax »

505sCrtom wrote:Medical report Maxwell: muscle strain in his right thigh, seriously doubtful for Saturday game

Medical report Adriano: muscle strain in his right calf, availability for Saturday game depends on development of the injury

Medical report Pedro: groin injury confirmed after further tests, seriously doubtful for Saturday game

Medical report Messi: serious bruise on his right knee, availability for Saturday game depends on development of the injury
Poubijase ih :shock:
sinkaspud

#5509 Re: FC Barcelona

Post by sinkaspud »

Jao strasne ozlijede propustice mozda svi cak po jednu utakmicu, nevjervatno koji mesari ubise ih.
ultima_palabra

#5510 Re: FC Barcelona

Post by ultima_palabra »

Jedino Messijeva povreda može doći od udarca... ali da su ih ovi nagazili, jesu :D A i bilo je vrijeme, već par godina su im samo skidali gaće...
belafonte

#5511 Re: FC Barcelona

Post by belafonte »

"Želim da me Barcelona više cijeni!"

"U klubu ne rade dovoljno za moj novi ugovor", rekao je brazilski desni bočni branič Barcelone Dani Alves (27) u razgovoru za katalonski dnevnik Sport.

Daniel Alves (Foto: AP)
"To je, doduše, samo moj osjećaj. Možda je i subjektivan. Želim, međutim, da dogovor bude postignut u nekoliko idućih dana", nedvosmislena je poruka koju je vodstvu kluba poslao brazilski nogometaš, koji igra izvrsnu sezonu u klubu s Nou Campa.

"Ne volim što se uokolo šire glasine o tome da želim napustiti klub. Posvećen sam Barceloni kao i bilo koji drugi igrač. Ne želim, međutim, biti licemjer. Ukoliko me žele zamijeniti, moglo bi ih to skupo koštati."

"Želim da me ljudi u klubu cijene u odnosu na moju važnost i utjecaj koji imam u timu. Učine li to, bit ću najsretniji čovjek na svijetu. Ako ne, hvala im za ove tri godine."

"I dalje ću lomiti kičmu za ovu ekipu, čak i ukoliko mi ne obnove ugovor. San je biti dijelom današnje Barcelone. Bez obzira na ono što bude rečeno ili napravljeno, ja znam da je moje ime upisano zlatnim slovima u historiji ovog kluba", završio je Brazilac.

U Barcelonu je Alves stigao u ljeto 2008. godine iz Seville. Ugovor mu važi do ljeta iduće.
Lagano trzavice su pocele, idili dolazi kraj, umjesto jednoroga sad golumi lete :lol:

Dobro je ovo, samo treba igrat od sada na Alvesa i njegove tanke zivce, protiv Arsenala je bio zreo za crvenog, vec u cetvrtfinalu bi mu mogla biti nogara...
smoki_choko

#5512 Re: FC Barcelona

Post by smoki_choko »

asistencija abidala :D
fidoremilienko

#5513 Re: FC Barcelona

Post by fidoremilienko »

505sCrtom wrote:Medical report Maxwell: muscle strain in his right thigh, seriously doubtful for Saturday game

Šta kukate, fudbal je muška igra, nije za baletane... :D
smoki_choko

#5514 Re: FC Barcelona

Post by smoki_choko »

fidoremilienko wrote:

misliš američki
Zmijuga loma

#5515 Re: FC Barcelona

Post by Zmijuga loma »

Image

Sve će se raspasti odlaskom Alvesa, abandon all hope. :D
fidoremilienko

#5516 Re: FC Barcelona

Post by fidoremilienko »

smoki_choko wrote:
fidoremilienko wrote:

misliš američki
Ne, mislim na ovaj baletanski koji katalonci izmišljaju... :D
gogadado

#5517 Re: FC Barcelona

Post by gogadado »

fidoremilienko wrote: Šta kukate, fudbal je muška igra, nije za baletane... :D
Muškarčina samo taka

http://www.youtube.com/watch?v=hF0-8Rfx ... re=related
fidoremilienko

#5518 Re: FC Barcelona

Post by fidoremilienko »

gogadado

#5519 Re: FC Barcelona

Post by gogadado »

fidoremilienko wrote:Ubjedljivo najjači... 8-)
http://www.youtube.com/watch?v=SRJpQ4ro ... re=related
Al u k...u. Od ovoga nejma jačeg... A sve ove fazone u Manchesetru pokupio.

A ovaj bi mog'o Oskara za životno djelo dobit'.
http://www.youtube.com/watch?v=MPd8M510 ... re=related

http://www.youtube.com/watch?v=O0UdpLNi ... re=related

“Diving is something the England lads don’t do and sometimes we’re too honest. Even in the Premier League we see the English lads get a bit of contact and try to stay on their feet to score from the chance. England don’t do diving” - John Terry
Hoš još? Muškarčina prava, za Bollywooda dušu dao.

Evo još malo muškarčina.
fidoremilienko

#5520 Re: FC Barcelona

Post by fidoremilienko »

Ma buskets je vrh! 8-) Inače je doktorirao glumu u kataloniji! ;)
belafonte

#5521 Re: FC Barcelona

Post by belafonte »

Image

Ma ja, raspad sistema, jedino još što Messi odoljeva, al dobro, njemu je teže naći mutant partnera :skoljka:
Bušman

#5522 Re: FC Barcelona

Post by Bušman »

belafonte wrote:Image

Ma ja, raspad sistema, jedino još što Messi odoljeva, al dobro, njemu je teže naći mutant partnera :skoljka:
Messi je dugo s nekom curom. Planirao se vjencat nekad, tako se pricalo :D
5 0 5

#5523 Re: FC Barcelona

Post by 5 0 5 »

Bušman wrote: Messi je dugo s nekom curom. Planirao se vjencat nekad, tako se pricalo :D

Evo i od mene par slika.

Image

Image
Charuga
Globalni moderator

#5524 Re: FC Barcelona

Post by Charuga »

Dalglish: "Barça je za klasu iznad svih"

Trenutni menadžer Liverpoola Kenny Dalglish iskazao je svoje divljenje prema ekipi Barcelone, te je rekao kako je ova ekipa dostojna da se ubroji među najbolje ekipe ikada.

Pišući u svojoj redovnoj kolumni za "Daily Mail", Dalglish je rekao:

- Nikada ne možete sa sigurnošću reći da bi neka ekipa iz jedne ere mogla pobijediti neku drugu od prije 30 godina, ali je došlo vrijeme da ovu ekipu Barcelone usporedimo sa svim legendarnim iz prošlosti. Postoje određeni timovi koji će uvijek ostati zapamćeni kao najbolji iz svoje generacije, redoslijedom: Real Madrid s kraja 50-ih i početka 60-ih sa Puskasom i Di Stefanom, Brazil iz 70-ih u režiji Pelea, AC Milan iz 80-ih i 90-ih s tri velika Holanđana Gullitom, Van Bastenom i Rijkaardom. Sada možete dodati Barcelonu na tu listu, zaslužili su to.

Nakon utakmice Barcelone sa Arsenalom, Dalglish je izjavio:

- Barcelona je klasa iznad svih. Iako oni nisu nepobjedivi, svi se mole da ih izbjegnu u Ligi Prvaka.

Govorio je i o tome kako je stil Barcelone pregledan od strane drugih menadžera:

- Načela Barcelone su svjetski poznata. Ne bih rekao da drugi klubovi mogu kopirati taj stil, ali ok, mogu svi probati.

Unatoč tome što je hvalio individualce kao što su Xavi, Iniesta i Messi, menadžer Redsa prepoznao je važnost radne etike Barcelone rekavši:

- Ono što je interesantno je to da pored mnogih nevjerovatnih talenata, oni su imali tri nominovana igrača za Zlatnu loptu, ovaj tim je kraljevski.

Iako je i on sam igrao u jednom od najboljih timova Liverpoola, Dalglish je na kraju svog članka pozvao sve navijače da budu sretni što mogu uživati i svjedočiti igri Barcelone:

- Mladi danas trebaju biti zadovoljni što gledaju tim koji mogu porediti s najboljim timovima koje su pratili njihovi očevi i djedovi.
gogadado

#5525 Re: FC Barcelona

Post by gogadado »

fidoremilienko wrote:Ma buskets je vrh! 8-) Inače je doktorirao glumu u kataloniji! ;)
Naspram Wayne Rooneya, beba. Zna se odakle je Shakespeare, iz Katalonije svakako nije. 8-)
Eno 'oće da mu daju titulu Sir, kao Sir Laurence Olivieru i Sir Anthony Hopkinsu, za izniman doprinos britanskoj glumi. Sir Wayne Rooney.

To fall or not to fall that is not question! Image Uloga života.

http://www.youtube.com/watch?v=qid9p69O ... re=related

A naslov drugog klipa dovoljno govori: Shrek's dive England : Slovenija http://www.youtube.com/watch?v=refL18Pz ... re=related
Last edited by gogadado on 15/03/2011 19:17, edited 8 times in total.
Post Reply