Evolucija

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
Post Reply
Dozer

#5501 Re: Evolucija

Post by Dozer »

Pa, eto... Sta onda imamo dalje diskutovati? Sve lijepo pise, nema potrebe za daljim razmisljanjem o tome.
beni-bu-man

#5502 Re: Evolucija

Post by beni-bu-man »

Amin tacka idemo dalje :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Dozer

#5503 Re: Evolucija

Post by Dozer »

Empirijske, Smrle, empirijske. Ne empiricke...
Smrcak15 wrote: da demoni se mogu dokazati empricki, dovljno je odraditi exorcizam ali da se pod uslovom nalazi demon u tijelu, pa bi vidio sta je empiricko dokazivanje a sta nije.
da demoni se mogu dokazati empricki, dovljno je odraditi exorcizam ali da se pod uslovom nalazi demon u tijelu, pa bi vidio sta je empiricko dokazivanje a sta nije.
Jesi li ikada to vidio uzivo, osim u filmovima?
druga stvar sto se tice evolucije, to nije dokazano empriciki nego se bazira na pretpostavkama, nadju neke koscice , i na osnovu tih koscica donose sudove, kako je ovaj od ovoga se razvijo, sta je jeo, sta je radio, samo na osnovu jedne koscice se sudovi donose, to su ciste pretpostavke, i ti se osloanjas na pretpostavke naucnika kao empiricki dokaz, u tom grmu lezi problem.
Zapravo, to su empirijski nalazi, potvrdjeni raznim naucnim metodama :D
Pretpostavka da je evolucija samo pretpostavka je - samo tvoja pretpostavka. I tebi slicnih. Ili, ako ti je lakse, tvoje nevjerovanje i neprihvacanje empirijskih dokazanih cinjenica.
Inace, pretpostavljam da znas sta znaci "empirijski"...?

E, ako znas, hajde nam onda daj te empirijske cinjenice vezano za demone :D
Smrcak15

#5504 Re: Evolucija

Post by Smrcak15 »

Dozer wrote: Jesi li ikada to vidio uzivo, osim u filmovima?
druga stvar sto se tice evolucije, to nije dokazano empriciki nego se bazira na pretpostavkama, nadju neke koscice , i na osnovu tih koscica donose sudove, kako je ovaj od ovoga se razvijo, sta je jeo, sta je radio, samo na osnovu jedne koscice se sudovi donose, to su ciste pretpostavke, i ti se osloanjas na pretpostavke naucnika kao empiricki dokaz, u tom grmu lezi problem.
Pretpostavka da je evolucija samo pretpostavka je - samo tvoja pretpostavka. I tebi slicnih. Ili, ako ti je lakse, tvoje nevjerovanje u empirijske cinjenice.

to sto je na filmovimva je pretjerivanje radi zabavljanja masa, a u onome sto sam ucestvovao je kako se desavaju u stvarnosti

jeli ti dovoljno reci podatak da sam probao exoricizam a i radio sam exorcizam drugima, prvo sam vidio na svom tijelu sta to znaci , tako da to nije samo trla baba dlan da joj prodje dan, znaci tu se stvari osjete fizicki, nesto sto je opipljivo.
kojim druze naucnim metodama mozes emprijski pratiti milione Godina da vidis tacno sto se desavalo, nema ga ko to moze raditi na svijetu.

jedino sto mogu je da na osnovu fosila daju pretpostavke.

E, ako znas, hajde nam onda daj te empirijske cinjenice vezano za demone
kako ces empirijski dokazati demona, jednostavno, ako je demon usao sam na ovaj ili onaj nacin, ili je poslat crnom magijom, ti ces njegovo prisutvo osjetiti da nesto nije uredu sa tobom ubrzo ali neces povezivati to sa demonom ako neznas nista o njima.

tek kad dodjes na exorcizam, Kur'anskom recitacijom tek tad osjetis, kad ih pocne da przi, i pocnu da bjeze kroz krvotok, reakcije su sledece, kapci se tresu brzo nekontrolisano, podrhtavanje dijelova tijela, strujanja pod kozom, trnjenja dijelova tijela, da te nesto vuce nazad ili naprijed kao magnet, ruke lebde same u zraku bez da imalo koristis snagu, moze mucninca da se javi, gubitak svijesti, demon moze da progovori kroz usta tog covjeka, znaci jednostavno preuzme ti kontrolu govora i moze da se javi.

uglavnom ovo je siroko polje, ko hoce da sazna nesto vise o ovoj temi, onda bi trebao da procita knjigu najboljeg exorciste na balkanu po mom misljenju

knjiga od Almina Omersesevica, gdje detaljo obradjuje temu i govori o svojim iskustvima exorcizma sto je imao dugi niz godina
Image

imas ovdje cijelu knjigu od njega u pdf na ovu temu
https://pt.scribd.com/doc/306909225/Kur ... -print-pdf#
Last edited by Smrcak15 on 15/03/2017 11:51, edited 1 time in total.
Dozer

#5505 Re: Evolucija

Post by Dozer »

Nemoj, ziv bio....
beni-bu-man

#5506 Re: Evolucija

Post by beni-bu-man »

ooooo opet bajke :nindzastajl:
r_faruk

#5507 Re: Evolucija

Post by r_faruk »

ima li igdje neko ko utjeruje demone u ljude pa da nam ga onda istjera?!
evo ima dragovoljaca :D
beni-bu-man

#5508 Re: Evolucija

Post by beni-bu-man »

r_faruk wrote:ima li igdje neko ko utjeruje demone u ljude pa da nam ga onda istjera?!
sad ce prica cim mi ovako mislimo opsjednuti smo demonima :lol:
r_faruk

#5509 Re: Evolucija

Post by r_faruk »

beni-bu-man wrote:
r_faruk wrote:ima li igdje neko ko utjeruje demone u ljude pa da nam ga onda istjera?!
jos bolje, onda je ovaj prvi korak utjerivanja bespotreban. samo ga treba istjerat :)
beni-bu-man

#5510 Re: Evolucija

Post by beni-bu-man »

r_faruk wrote:
beni-bu-man wrote:
jos bolje, onda je ovaj prvi korak utjerivanja bespotreban. samo ga treba istjerat :)
to je ba fora, da ti sejtana ili ti ga demona gratis a da ti ga isceraju opale te po usima :izet:
BHCluster

#5511 Re: Evolucija

Post by BHCluster »

21. vijek, a na temi o evoluciji on pise o demonima i crnoj magiji!!! Da se vratimo u sadasnjost >>Otkriven fosil crvene alge od 1,6 milijardi godina<<
Dozer

#5512 Re: Evolucija

Post by Dozer »

Mah...sta ce alge... To je "samo" fosil koji nista ne dokazuje :lol: :lol:
beni-bu-man

#5513 Re: Evolucija

Post by beni-bu-man »

Dozer wrote:Mah...sta ce alge... To je "samo" fosil koji nista ne dokazuje :lol: :lol:
dobar za sushi-a :mrgreen:
Dozer

#5514 Re: Evolucija

Post by Dozer »

Yes, pa da se pretvorim u Triceratopsa....
triconja

#5515 Re: Evolucija

Post by triconja »

Smrcak15 wrote:
Dozer wrote: Jesi li ikada to vidio uzivo, osim u filmovima?
Pretpostavka da je evolucija samo pretpostavka je - samo tvoja pretpostavka. I tebi slicnih. Ili, ako ti je lakse, tvoje nevjerovanje u empirijske cinjenice.

to sto je na filmovimva je pretjerivanje radi zabavljanja masa, a u onome sto sam ucestvovao je kako se desavaju u stvarnosti

jeli ti dovoljno reci podatak da sam probao exoricizam a i radio sam exorcizam drugima, prvo sam vidio na svom tijelu sta to znaci , tako da to nije samo trla baba dlan da joj prodje dan, znaci tu se stvari osjete fizicki, nesto sto je opipljivo.
kojim druze naucnim metodama mozes emprijski pratiti milione Godina da vidis tacno sto se desavalo, nema ga ko to moze raditi na svijetu.

jedino sto mogu je da na osnovu fosila daju pretpostavke.

E, ako znas, hajde nam onda daj te empirijske cinjenice vezano za demone
kako ces empirijski dokazati demona, jednostavno, ako je demon usao sam na ovaj ili onaj nacin, ili je poslat crnom magijom, ti ces njegovo prisutvo osjetiti da nesto nije uredu sa tobom ubrzo ali neces povezivati to sa demonom ako neznas nista o njima.

tek kad dodjes na exorcizam, Kur'anskom recitacijom tek tad osjetis, kad ih pocne da przi, i pocnu da bjeze kroz krvotok, reakcije su sledece, kapci se tresu brzo nekontrolisano, podrhtavanje dijelova tijela, strujanja pod kozom, trnjenja dijelova tijela, da te nesto vuce nazad ili naprijed kao magnet, ruke lebde same u zraku bez da imalo koristis snagu, moze mucninca da se javi, gubitak svijesti, demon moze da progovori kroz usta tog covjeka, znaci jednostavno preuzme ti kontrolu govora i moze da se javi.

uglavnom ovo je siroko polje, ko hoce da sazna nesto vise o ovoj temi, onda bi trebao da procita knjigu najboljeg exorciste na balkanu po mom misljenju

knjiga od Almina Omersesevica, gdje detaljo obradjuje temu i govori o svojim iskustvima exorcizma sto je imao dugi niz godina
Image

imas ovdje cijelu knjigu od njega u pdf na ovu temu
https://pt.scribd.com/doc/306909225/Kur ... -print-pdf#
Pa gdje ces udarat na bastion ateizma, iznenadjujes me smrcak pravo. :lol:
Smrcak15

#5516 Re: Evolucija

Post by Smrcak15 »

saimidin wrote:
fazon i jeste sto je vec dokazano, nema potrebe da ja nesto dokazujem
meni je samo zao sto ti nemozes da shvatis da je dokazano
nesto si kao oni koji nemogu shvatiti da je definitivno zemlja loptasta
ili i za to tvrdis suprotno
:lol:
cuj demoni
ooooh my facking god and baby jesus
alaha ti idi se lijeci
:-)
nisi ti tacan
objasni kako je dokazano?

ako je dokazano i znas dosta o evoluciji, kako onda da mutacija se ponasa kao neko ko vidi i ima emocije, jer da bi kopirao okruzenje moras da vidis kako izgleda, nemozes kopirati a da neznas kako izgleda, pa poslije daje kamuflazu zivotinjama, da jedan insekat lici na list, bojom, formom i linijama kao da ga hoce zastititi od predatora, a to ukazuje na susosjecanje, jer ga stiti kamuflazom.

nemoj mi molim te sad fazone, ah to je slucajnim mutacijama akumuliralo se godinama dok nije se napravio lazni list da insekat lici na okruzenje, kao eto slucajno slucajnosti dizajnirale milione i milione zivotinja. :-)
beni-bu-man

#5517 Re: Evolucija

Post by beni-bu-man »

Dozer wrote:Yes, pa da se pretvorim u Triceratopsa....

sta fali imati ces rogove :D
listopad

#5518 Re: Evolucija

Post by listopad »

Dozer wrote:Mah...sta ce alge... To je "samo" fosil koji nista ne dokazuje :lol: :lol:
To je Sejtan666 stavio tu da bi Smrcak postao cafir ateist. Al' ne mere to, on ga je odmah skontao i odhebao protuzracnom hamajlijom.
saimidin

#5519 Re: Evolucija

Post by saimidin »

Smrcak15 wrote:
saimidin wrote:
cuj demoni
alaha ti idi se lijeci
nisi ti tacan

ako je dokazano i znas dosta o evoluciji, kako onda da mutacija se ponasa kao neko ko vidi i ima emocije, jer da bi kopirao okruzenje moras da vidis kako izgleda, nemozes kopirati a da neznas kako izgleda, pa poslije daje kamuflazu zivotinjama, da jedan insekat lici na list, bojom, formom i linijama kao da ga hoce zastititi od predatora, a to ukazuje na susosjecanje, jer ga stiti kamuflazom.

nemoj mi molim te sad fazone, ah to je slucajnim mutacijama akumuliralo se godinama dok nije se napravio lazni list da insekat lici na okruzenje, kao eto slucajno slucajnosti dizajnirale milione i milione zivotinja. :-)
uh pa ne fali tebi puno da to skontas, jos par sati da se malo obrazujes i skuzit ces

:thumbup:

mozda ipak nisi izgubljen slucaj
Smrcak15

#5520 Re: Evolucija

Post by Smrcak15 »

saimidin wrote:
Smrcak15 wrote:
saimidin wrote:
cuj demoni
alaha ti idi se lijeci
nisi ti tacan

uh pa ne fali tebi puno da to skontas, jos par sati da se malo obrazujes i skuzit ces

:thumbup:

mozda ipak nisi izgubljen slucaj
drugim rijecima neznas objasniti niti je dokazano.
Dozer

#5521 Re: Evolucija

Post by Dozer »

:lol: :lol: :lol:
Sam si rekao na koji nacin je dokazano, crni Smrle :lol:
Drugi par rukava je sto ti to ne priznajes kao dokaze, za razliku od cjelosvjetske naucne zajednice :D
Last edited by Dozer on 17/03/2017 14:08, edited 1 time in total.
beni-bu-man

#5522 Re: Evolucija

Post by beni-bu-man »

upravo citam nejgov komentar i kontam mozda je covjek u sukobu sam sa sobom :?
belfy

#5523 Re: Evolucija

Post by belfy »

Smrcak15 wrote: objasni kako je dokazano?

samo da te pitam... da li je moguce da dva covjeka imaju mladez na istom mjestu, a nisu se nikada vidjeli? i...kako je to moguce ili nemoguce?
Dozer

#5524 Re: Evolucija

Post by Dozer »

Sad ide leptir s kamuflaznim bojama pasrtmke :lol: :lol: :lol:
Zasto bas pastrmke? Pa, logicno - da bi se prikrio kad leti iznad vode i da ga pastrmka ne bi pojela :D
Last edited by Dozer on 17/03/2017 14:25, edited 1 time in total.
beni-bu-man

#5525 Re: Evolucija

Post by beni-bu-man »

leptir transformer :mrgreen:
Post Reply