zforumas wrote:Jesi li ti svjestan sta pises?
Da. Valjda zbog famelijarnih veza imam priliku da često svratim u bolnicu i razgovaram sa njenim kolegama.
Odlučujem da vjerujem njima a ne nekom ko se izjašnjava ko zforumas.
Evo je i na klixu, prva s lijeva.
Hoš broj da pitaš?
https://www.google.de/amp/s/www.klix.ba ... rce=images
Dogmano wrote:Istina je da će ponešto iskusiti ljudi sa duhovnim/psihičkim disbalansom, ali to ne znači da je neko pod uticajem vradžbine.
Tako je.
Budući da sam imao priliku da vrlo često prisustvujem tim seansama, mogu reći da ima svašta.
Budući da se radi o grupnim seansama, logično je da svašta doživiš.
Neki su tu zbog raznih tegoba(jbg, davljenik se za slamku hvata), neki zbog poziva od strane nekog, neki opet iz radoznalosti.
Ucac obično upita jesu li iscrpljene ostale mogućnosti poput odlaska doktoru i sl.
Onda svi stanu u safove i onda počinje show.
Već nakon par minuta odvaja one koji ne pokazuju njemu poznate znakove.
Onda neki počinju sa smijehom, drugi plaču, treći skaču i izvode vratolomije.
I onda dolaze najteži slučajevi.
Recimo slučaj mog babe.
Da postoji neki mali bmw koji se može voziti po sobama, vjerujem da moj babo nikad koraka ne bi napravio.
Izađe iz kuće i zakorači u auto.
Toliko o njegovoj fizičkoj spremi.
Kako je moguće da takav čovjek radi poteze na kojim bi mu pozavidjela najspremnija rumunska atletičarka?
Ili poput poza onih iz horora kad se izviju i gledaju u svoje listove na nogama.
Ili kad neko počne da priča jezikom kojeg ne poznaje.
Ili kad zatvorenih očiju šprinta kroz kuću. Bukvalno trk bez da udari u neku prepreku.
Bude i scena koje su smiješne, barem nama posmatračima.
Recimo zreo, ozbiljan čovjek, sandzaklija, brdo od čovjeka, počinje da se smije poput vještica iz filmova i govori da se zove kurva šefika
Zato i kažem ovim forumskim ateistima da odu i pogledaju.
Eto neka vide taj spektakl i daju objašnjenje.
Ja ga nemam.
Do unazad par godina nisam ni sanjao da postoji tako nešto.
Ono, kao vjernik sam vjerovao u postojanje džina, ali da rade to što rade, def nisam ni pomislio.