REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post Reply
saibaba

#5501 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by saibaba »

It_is_a_Leclerc wrote:Zahtjev za reviziju nije uopšte trebalo podnositi.
Nije postojao formalno pravni, suštinski ni dokazni okvir za njen uspjeh, što je dakle ukazivalo da je jedini mogući ishod novo poniženje BiH kao međunarodnog pravnog subjekta i žrtava genocida.
Dakle, bez saglasnosti druga dva člana Predsjedništva, revizijom se nije trebalo baviti.

Al' aplaudiralo se Bakiru "makar što je zakuhao". E sad kad su se kolači ispekli, svi pobjegli od stola.

Žalba se podnosi kad se ne slazes sa presudom. Bosnjaci se ne slazu sa presudom i naravno da je trebalo da se podnese zalba..

Druga stvar je sto je sistem nakaradan pa se mora od zlocinaca traziti dozvola za tuzbu.. Ja ne mogu da zamislim univerzum u kojem Himler potpisuje

sa Vizentalom tuzbu za genocid Njemacke nad jevrejima. a to se upravo trazi ..

Čović je neocekivano stao na stranu zlocinaca, ne znam kako ce to objasniti biracima koji

su isto tako ginuli po logorima.. On se slaze da nije srbija ucestvovala u ratovima i da milosevic nije kriv ni za srebrenicu ni za vukovar itd...
karanana

#5502 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by karanana »

Hocemo li sada ikako vidjeti dokaze i nove cinjenice koje je sake pripremio?
vješalica

#5503 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by vješalica »

Banksy wrote:
vješalica wrote: U periodu od 10 godina bi cinila sve a ne bi ovako bitnu stvar sjebuckala za 2 mjeseca.Pa i sam vidis da je bio indolentan na temu Revizije.
Oaim toga samo cu podcrtati jednu bitnu stvar koja moze ubosti mnoge na forumu.
Alija i sin Kakir au inace imali mnogo savjetnika u avom poslu pa su uradili po svom.Ppgotovo babo u ratu.Iatina imao je mnoge razumnije intelektualce oko sebe na koje se popisao i uradio na stetu drzave.I nema niko drugi veze sa ovim.Ni Pijanic ni ratni zlocinac Covic ni bilo ko.Nego kretenluk Bakirov a znao je jos 2016 da Sake nije legitiman.Opet kazem nikad niko normalan i moralan ne bi ovo dopuatio.To je sve.10 godina nije malo a svaki bi mjesec teazila izvjestaj i vodila posao i lobirala i do boga prevrnula da mi to ne ispadne iz ruke.
Kratki ot, jesi li ti ona vatrena braniteljica sa teme o Sebiji Izetbegović, ili sam nešto pobrkala...?
Pobrkala si ti mnogostosta
Ja nigdje nisam branila Sebiju
Ali to je perapektiva oaobe koja nije u stanju kad hoce da ukaze na necije manjkavoati i pogresne poteze u djelovanju da to konkretno kaze sa objektivnim dokazima.
To ti je nesto poput aukoba Mektic-Juric.
Ukratko nemaa pojma i ne znas.;)
muha_sa

#5504 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by muha_sa »

karanana wrote:Hocemo li sada ikako vidjeti dokaze i nove cinjenice koje je sake pripremio?
trebaju ti dokazi :? :?
zavrzlama

#5505 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by zavrzlama »

Postby zavrzlama » 03/03/2017 20:48

Meni nesto opasno smrdi...presuda iz 2007 je uglavnom podobro naskodila srbiji i njihovim slugama u BIH...pa po meni revizija vise ide u korist velikosrbima nego probih strani,a protiv revizije se velikosrbi zestoko bore.. :shock: ..sta je zakljucak,bakir cecka mecku i od presude za genocid kojeg su pocinile vrs,politicki vrh rs i policija rs i srbija koja je osudjena za ne sprecavanje genocida, daje sansu srbiji da u danasnjem odnos snaga na geopolitickom stanju u svijetu i presudu iz 2007 -e ugrozi...vec sam napisao da ovu reviziju trazi bakir samovoljno radi spasavanja sda ili je sa zapada neko istog nagovorio da sa istom revizijom ucjenjuju srbiju,jer se opasno spisala,sa rusima...

kako god BIH ovim dobiva...ako je bakir samostalno izveo salto mortale,mi se rjesavamo sda kao raka bosnjaka i probih ideologije,a ako je sve maslo zapada ,bar znamo kako stojimo na geopolitickoj mapi zapadnih sila...ha ja.
DonieBrasco

#5506 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by DonieBrasco »

Sad ce "kao" politicari iz RS da krenu sa poslom boljitka za BiH ?

:lol:

Sva sreca pa se blizi novembar i izricanje presude Mladicu da pa cemo vidjeti njihov stav.
Last edited by DonieBrasco on 09/03/2017 16:19, edited 1 time in total.
ljevoruki

#5507 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by ljevoruki »

Ne kontam - je li Sud odbio reviziju zbog nedostatka dokaza ili proceduralne greske oko agenta drzave BiH?
Ako je ovo drugo u pitanju najebem im se uze i blize familije.
Ako je ovo prvo Bakir mora da seli u Zenicu zajedno sa Zukicem.
:bih:
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#5508 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by mali_milojica »

Ne moze se sve svaliti na Izetbegovica. Nijedan,ponavljam,nijedan bosnjacki politicar ne bi smio uraditi suprotno od ovoga sto je on uradio. To bi bila smrtna presuda politicke karijere. Ovako Bakir uvijek moze svaliti na Dragana i Mladena i ostat politicki ziv.

Ovo mu je i dobra zaledjina za obracun sa Covicem. Oko kladionica,treceg entiteta,kanala na HR jeziku. Samo ce reci,nisi podrzao tuzbu,neces nikada dobiti ono sto trazis,a Bosnjaci ce pljeskati.

Sve je predstava za sire narodne mase i cuvanje svoje guzice. Zali Boze mrtve i njihove porodice sto ovo ponizenje moraju prezivljavati.
vješalica

#5509 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by vješalica »

DonieBrasco wrote:Sad ce "kao" politicari iz RS da krenu sa poslom boljitka za BiH ?

:lol:

Sva sreca pa se blizi novembar i izricanje presude Mladicu da pa cemo vidjeti njihov stav.
Ako dozivi presudu....
Banksy

#5510 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by Banksy »

vješalica wrote:
Banksy wrote: Kratki ot, jesi li ti ona vatrena braniteljica sa teme o Sebiji Izetbegović, ili sam nešto pobrkala...?
Ali to je perapektiva oaobe koja nije u stanju kad hoce da ukaze na necije manjkavoati i pogresne poteze u djelovanju da to konkretno kaze sa objektivnim dokazima.
Ukratko nemaa pojma i ne znas.;)
Znači, istina je... :mrgreen: nisam vjerovala... jadan :lol:
vješalica

#5511 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by vješalica »

ljevoruki wrote:Ne kontam - je li Sud odbio reviziju zbog nedostatka dokaza ili proceduralne greske oko agenta drzave BiH?
Zbog agenta jer se tronozac nije dogovorio tj.usaglasio oko njegovog statusa
arzuhal

#5512 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by arzuhal »

ljevoruki wrote:Ne kontam - je li Sud odbio reviziju zbog nedostatka dokaza ili proceduralne greske oko agenta drzave BiH?
Ovo drugo, ocijenili su da agent nema podršku Predsjedništva BiH da podnosi aplikaciju. Samu aplikaciju nisu ni razmatrali nego onoga koju ju je podnio. I tu je odmah stalo.
karanana

#5513 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by karanana »

muha_sa wrote:
karanana wrote:Hocemo li sada ikako vidjeti dokaze i nove cinjenice koje je sake pripremio?
trebaju ti dokazi :? :?
Cisto da vidim koliko je ozbiljan bio podnesak. Jer tomoze reci mnogo o tome da su znali da ce zahtjev biti sasjecen odmah na pocetku kao i o tome koliko su se pripremali.
zavrzlama

#5514 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by zavrzlama »

Sta god da je ,bakir je politicki amater i neprijetelj probih politike...imao 10 godina za podnosenje revizije ,a on cekao 9 godina i 11 mjeseci pa navrat nanos podnio zahtjev za reviziju..bolje je sto je sud u Hagu i odbio istu,da se od gotova ne pravi veresija,s obzirom na strucnost i pragmatizam sda i bakira..
mali_milojica

#5515 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by mali_milojica »

Ovo drugo. Sakib Softic nije legitimni predstavnik BiH u ovom slucaju.
Aplikaciju nisu ni otvorili.
Banksy

#5516 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by Banksy »

Capsicum wrote:
Banksy wrote:
Capsicum wrote: Mislis da Bakir nije znao da Softic nece biti prihvacen od suda jer nema ovlastenje? Ne budimo bas toliko naivni. Znao je on to dobro, ali je odlucio da iskoristi priliku da zakuha situaciju, ne bi li usicario kakvih politickih poena kod svojih maloumnih glasaca.
To što govoriš je politikanstvo, pokušaj političkog poentiranja, ali bez argumenata.
Ja nisam čula nijednog pravnog stručnjaka, niti bilo koga drugog, osim Ivanića i Dodika, koji je to argumentirano tvrdio za Softića.
I sta mislis? Da se nije nimalo raspitao oko ovoga? Nego hajd da probamo, pa cemo vidjet.
Da bi potkrijepio svoju teoriju, daj mi relevantno ime koje je prije predaje zahtjeva u javnosti argumentirano tvrdilo da je Softiću ''istekao rok''?
peepeep

#5517 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by peepeep »

mali_milojica wrote:Ne moze se sve svaliti na Izetbegovica. Nijedan,ponavljam,nijedan bosnjacki politicar ne bi smio uraditi suprotno od ovoga sto je on uradio. To bi bila smrtna presuda politicke karijere. Ovako Bakir uvijek moze svaliti na Dragana i Mladena i ostat politicki ziv.

Ovo mu je i dobra zaledjina za obracun sa Covicem. Oko kladionica,treceg entiteta,kanala na HR jeziku. Samo ce reci,nisi podrzao tuzbu,neces nikada dobiti ono sto trazis,a Bosnjaci ce pljeskati.

Sve je predstava za sire narodne mase i cuvanje svoje guzice. Zali Boze mrtve i njihove porodice sto ovo ponizenje moraju prezivljavati.
Vuk sit a ovce na broju. Evo šta je ovo : Uradio je što je mogao u okvirima svojih sposobnosti, čak je i prekršio zakon, igrao se malo špijuna i unatoč svom hrabrom istupu, pretrpio je poraz.
vješalica

#5518 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by vješalica »

"]
Kratki ot, jesi li ti ona vatrena braniteljica sa teme o Sebiji Izetbegović, ili sam nešto pobrkala...?[/quote]
Ukratko nemaa pojma i ne znas.;)[/quote]

Znači, istina je... :mrgreen: nisam vjerovala... jadan :lol:[/quote]
Jos uvijek si osrala na starom dobrom prejadnom nivou shvatanja odredjenih stvari. :D
VjecitiStudent

#5519 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by VjecitiStudent »

Ovo drugo
CHAPTER II - COMPETENCE OF THE COURT
Article 34

1. Only states may be parties in cases before the Court.
arzuhal

#5520 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by arzuhal »

Jedini put kada sam vidio Bakira da je pokazao emocije i izgledao, onako, pomalo ljut, a povodom sve dosadašnje priče o pokretanju revizije, je onda kada se osvrnuo na Čovićevu odluku da bude "neutralan". Ivanić je uvijek bio sasvim jasan.
Očekujem nešto od Bakira u pogledu odnosa spram Čovića. I očekujem da će nešto, ako ne direktno i eksplicitno, ono barem implicitno reći na tu temu na konferenciji u 17h.
zagortenej

#5521 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by zagortenej »

peepeep wrote:
mali_milojica wrote:Ne moze se sve svaliti na Izetbegovica. Nijedan,ponavljam,nijedan bosnjacki politicar ne bi smio uraditi suprotno od ovoga sto je on uradio. To bi bila smrtna presuda politicke karijere. Ovako Bakir uvijek moze svaliti na Dragana i Mladena i ostat politicki ziv.

Vuk sit a ovce na broju. Evo šta je ovo : Uradio je što je mogao u okvirima svojih sposobnosti, čak je i prekršio zakon, igrao se malo špijuna i unatoč svom hrabrom istupu, pretrpio je poraz.
tako je. bakir je samo radio u najboljim interesima za Bošnjake. bakir je car!
Fudo387

#5522 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by Fudo387 »

Lukavi Plan wrote:
detroit-mercy wrote: Ovako cilj je ostanak na vlasti i sirenje kriminalne hobotnice u sve pore drustva za licnu korist par familija.
Ko ovo ne vidi on je totalni slijepac kod ociju.
Taj posao je završen ima 10 godina, sada se rade pripreme za nešto drugo, savjet pročitaj islamsku deklaraciju!
Eto detroit, citaj. :D
mali_milojica

#5523 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by mali_milojica »

peepeep wrote:

I najvaznije,on i stranka nisu politicki sahranjeni.
hAZNADAR

#5524 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by hAZNADAR »

Koja dreka hebote. A istovremeno mi se cini da je mnogima i drago sto su ispali u pravu i sto ce sad eto pasti Bakir.

Malo ko je od revizionista ukljucujuci i mene se nadao da ce ovo proci, a i ako prodje - da ce se dobiti.

Velika vecina je izjavila da se ovo jednostavnp moralo progurati. I drago mi je da jeste iako su sanse bile male ili nikakve od samog pocetka. Bitno je da smo pokusali. Bitno je da smo ista uradili - jer u protivnom bi bila jos veca dreka vjerovatno istih osoba - zasto nismo.

I znamo jako dobro da antirevizionisti nisu svoju argumentaciju iznosili na osnovu poznavanja prava - vec zato da se ne talasa, te Bakir ima poen, te SDA,... Drago mi je sto smo uopce imali ovu avanturu samo zato da se sami razotkrijemo - koliko smo slozni i koliko nam je stalo do stvari koje su iznad stranackog.

A Bakir uz sve mane - nije nista mogao uraditi bolje. Bio bi isti q da je neko drugi uradio, da je uradjeno ranije - jer sve vrijeme imas isti problem a to je trijumvirat u predsjednistvu. Zar stvarno neko misli da bi drugacija taktika, tajming,... rezultirala jednostranim stavom predsjednistva?
A izbori ce pokazati koliko narod ima kriticku svijest - i tu nisam siguran da ce kazniti Bakira.

Narod ipak cijeni patriotizam - makar neko glumio patriotizam. Prije ce svi antirevizionisti u Bosnjaka popusiti negoli Bakir. Jer su samo dokazali da nisu sposobni za nesto vece i vise od unutrasnje konkurencije. Ako neko ima gard samo prema "svojima" a ne prema okupatorima, agresorima,.. taj nece znacajno proci.
peepeep

#5525 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by peepeep »

zagortenej wrote:
peepeep wrote:

tako je. bakir je samo radio u najboljim interesima za Bošnjake. bakir je car!
Heroj naš! HEROJ JA KAŽEM HEROJ! SPOMENIK U SVAKOM GRADU IMA DA DOBIJE
[insert random dick pic]
Post Reply