Sebija All about

Post Reply
djevojka bez imena

#5501 Re: Sebija All about

Post by djevojka bez imena »

Fudo Bosna wrote:
djevojka bez imena wrote:
Fudo Bosna wrote:
A sta je dr Ismet, koji je bio sef 19 godina, (on nije trazio mito, a sta je poduzeo da ga sprijeci na Klinici gdje je bio glavni "baja"), sta je poduzeo da sprijeci "favorizovane" pacijente, rad na 3 mjesta istovremeno, i tek sad ode na TV da kritikuje, kada se njemu personalno stalo na "rep"? Sta su preduzeli svi Sebijini predhodnici, (nije valja kada su u proteklih 20 godina oni bili gen. direktori, Sebija i tada bila No 1 na UKCS i kao , "sve se pitala"?)
Nabroj mi sta je bilo pozitivno kod tih predhodnika, ko je prijavio korupciju, kada je stanje sa lijecenjem bilo kao " bolje"?
Sebija nije nista bolja ni losija od ranijih menadzera...
Pa gdje si ti procitao da ja branim Gavrana ko ti Sebiju? Ista je to stranka othranila :mrgreen: samo sto se njemu mora priznati strucnost, ma sta ko rekao on je tata mata za ortopediju. A taj rad na tri mjesta? :lol: Pa rade i danas pojedinci tako. Jedino sto oni Seki ljube skute pa ih niko ne dira. Kad dodje pacijent kao hitan slucaj, jel. normalno za jednu bolnicu koju vodi tako jedna vrsna menadzerica da dr pita sestru: ima li ista u apoteci? Nema. I posalje porodicu da kupi lijek. Je li uspjeh jedne takve sposobne direktorice, krah na onkoloskoj? Je li njen uspjeh takodje sto i dan danas ono malo doktora koji jos mare za pacijente a ne za proracun, i dalje kupuju vatu, zavoj, iz slovenije narucuju o svom trosku neke rukavice itd?
Sta je dobro kod prethodnika ne znam, sem onog stoje evidentno, u njihovo doba bilo je sposobnih vise nego sada, i to je 100% tacno.

Po meni je sve isto bilo u 5 dkg, samo sto sada neki kmece jer ih se malo pritislo... Sve isto i Sebija i ovi sto "brane" Klinicki ...

Iz tvojih postova ne bi se reklo da ti je isto. Majstorski eskiviras konkretne odgovore na postavljena pitanja kako se ne bi upustio u diskusiju o ociglednoj nesposobnosti gdje kao menadzera.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#5502 Re: Sebija All about

Post by pici »

Konaković piše dopis direktorici Izetbegović: Čija su odgovornost pacijenti, djeca, građani Sarajeva

Prošle sedmice šest hirurga sa Klinike za ortopediju i traumatologiju koji odlaze ili su najavili odlazak sa KCUS-a održali su sastanak sa premijerom KS Elmedinom Konakovićem i upoznali ga sa problemima koji opterećuju njihov rad ali i svih njihovih kolega.

Sastanku su prisustvovali prof.dr. Ismet Gavrankapetanović, dr. Senad Maksić, dr. Hasan Tanović, dr. Semin Bećirbegović, dr. Mehmed Jamakosmanović i dr. Mirza Biščević. Od ovih šest vrsnih ljekara trojica prelaze u Opću bolnicu „Prim.dr. Abdulah Nakaš“. To su dr. Tanović, dr. Bećirbegović i dr. Maksić.

Sa KCUS-a je otišao i patolog dr. Semir Vranić koji uživa svjetski ugled. On će svoju karijeru nastaviti u Kataru. Odlaskom dr. Sanke Pandura jedinog dječijeg kardiohirurga kojeg je imao KCUS zaustavljene su sve operacije te su liste čekanja djece sve duže. O tome direktorica KCUS-a Sebija Izetbegović šuti.

Dr. Tanović koji je prisustvovao sastanku sa premijerom Konakovićem kazao je za agenciju Patria da su iznijeli sve probleme te su ga napomenuli da on ima veliku odgovornost prema građanima Sarajeva i djeci ovog grada.

- Upoznali smo ga sa mobingom, pritiscima, narušenim međuljudskim odnosima. Mi ne možemo dići ruke od ovoga bez obzira što neki od nas prelaze u drugu bolnicu. Svima nam je bilo važno da ostanemo u sistemu javnog zdravstva. Sada je na Vladi i premijeru da omoguće jačanje Opće bolnice, da se sredstva preusmjere i dozvoli otvaranje odjeljenja u Općoj bolnici. Jer javno zdravstvo ne može opstati bez pomoći države. Dugujemo pacijentima mogućnost da se liječe na šta imaju pravo - kazao je dr. Tanović.

Dr. Tanović ističe da se od Opće bolnice može napraviti jaka zdravstvena institucija samo ako bude volje za to. Osim ako neko iz određenih interesa to ne dozvoli.

Prema navodima doktora, Konaković je shvatio ozbiljnost problema koji vladaju na KCUS-u, te će ove sedmice menadžmentu uputiti dopis sa konkretnim pitanjima o gorućima problemima. Kako će se riješiti ti problemi, odlasci šest hirurga-ortopeda i šteta koja će biti učinjena, kako nadomjestiti odlazak dr. Vranića. Šta će biti sa operacijama djece sa srčanim manama?

Pitanja su brojna, a odgovora nema. Ono što je najvažnije pitanje je ko će snositi odgovornost kada se zbog očitog nemara menadžmenta KCUS-a počnu gubiti ljudski životi.

Ne treba zaboraviti da na KCUS-u nema osnovnih sredstava za rad, od osnovnih higijenskih potrepština do medicinskog materijala, gaza, lijekova, konca, rukavica...

Umjesto da se čini sve kako bi se ojačali kapaciteti najveće bolnice u BiH, upravo suprotno, ona se uništava na sve moguće načine.

Ono što iznenađuje jeste izostanak revolta ljekara, ima li tu kolegijalnosti ili je proradila čista sujeta. Kako je moguće da „heroji u bijelom“ pod zakletvom da će spašavati ljudske živote ne dižu glas? Da su to tek pojedinci od 580 ljekara KCUS-a. Da li je čast izgubila svaki smisao u ovom slučaju? Da li je ambicija direktorice Sebije Izetbegović otišla toliko daleko da joj se ne smiju suprotstaviti ni najveći finansijeri bolnice i čelni ljudi KS? Gdje je u svemu ministrica zdravstva? Zašto se ne učini više kako bi se barem pokušala ublažiti šteta izazvana lošim potezima menadžmenta KCUS-a?

Tragično zvuči rečenica da se ni za deset godina ne može nadoknaditi gubitak 10-ak profesora i desetina vrhunskih stručnjaka koji su napustili KCUS od početka 2016. godine. Zapitajmo se svi gdje ćemo biti za deset godina i hoće li nas imati ko liječiti, našu djecu, naše roditelje, naše bližnje?
evo pa branite kuju
nadInsan

#5503 Re: Sebija All about

Post by nadInsan »

Sve dok mi doktori ne traže kovertu i ne šalju me na privatne klinike, neka Seke, a sve ove ostale priče su bijedni spin ljevice koja skuplja jeftine poene.
djevojka bez imena

#5504 Re: Sebija All about

Post by djevojka bez imena »

pici wrote:
Konaković piše dopis direktorici Izetbegović: Čija su odgovornost pacijenti, djeca, građani Sarajeva

Prošle sedmice šest hirurga sa Klinike za ortopediju i traumatologiju koji odlaze ili su najavili odlazak sa KCUS-a održali su sastanak sa premijerom KS Elmedinom Konakovićem i upoznali ga sa problemima koji opterećuju njihov rad ali i svih njihovih kolega.

Sastanku su prisustvovali prof.dr. Ismet Gavrankapetanović, dr. Senad Maksić, dr. Hasan Tanović, dr. Semin Bećirbegović, dr. Mehmed Jamakosmanović i dr. Mirza Biščević. Od ovih šest vrsnih ljekara trojica prelaze u Opću bolnicu „Prim.dr. Abdulah Nakaš“. To su dr. Tanović, dr. Bećirbegović i dr. Maksić.

Sa KCUS-a je otišao i patolog dr. Semir Vranić koji uživa svjetski ugled. On će svoju karijeru nastaviti u Kataru. Odlaskom dr. Sanke Pandura jedinog dječijeg kardiohirurga kojeg je imao KCUS zaustavljene su sve operacije te su liste čekanja djece sve duže. O tome direktorica KCUS-a Sebija Izetbegović šuti.

Dr. Tanović koji je prisustvovao sastanku sa premijerom Konakovićem kazao je za agenciju Patria da su iznijeli sve probleme te su ga napomenuli da on ima veliku odgovornost prema građanima Sarajeva i djeci ovog grada.

- Upoznali smo ga sa mobingom, pritiscima, narušenim međuljudskim odnosima. Mi ne možemo dići ruke od ovoga bez obzira što neki od nas prelaze u drugu bolnicu. Svima nam je bilo važno da ostanemo u sistemu javnog zdravstva. Sada je na Vladi i premijeru da omoguće jačanje Opće bolnice, da se sredstva preusmjere i dozvoli otvaranje odjeljenja u Općoj bolnici. Jer javno zdravstvo ne može opstati bez pomoći države. Dugujemo pacijentima mogućnost da se liječe na šta imaju pravo - kazao je dr. Tanović.

Dr. Tanović ističe da se od Opće bolnice može napraviti jaka zdravstvena institucija samo ako bude volje za to. Osim ako neko iz određenih interesa to ne dozvoli.

Prema navodima doktora, Konaković je shvatio ozbiljnost problema koji vladaju na KCUS-u, te će ove sedmice menadžmentu uputiti dopis sa konkretnim pitanjima o gorućima problemima. Kako će se riješiti ti problemi, odlasci šest hirurga-ortopeda i šteta koja će biti učinjena, kako nadomjestiti odlazak dr. Vranića. Šta će biti sa operacijama djece sa srčanim manama?

Pitanja su brojna, a odgovora nema. Ono što je najvažnije pitanje je ko će snositi odgovornost kada se zbog očitog nemara menadžmenta KCUS-a počnu gubiti ljudski životi.

Ne treba zaboraviti da na KCUS-u nema osnovnih sredstava za rad, od osnovnih higijenskih potrepština do medicinskog materijala, gaza, lijekova, konca, rukavica...

Umjesto da se čini sve kako bi se ojačali kapaciteti najveće bolnice u BiH, upravo suprotno, ona se uništava na sve moguće načine.

Ono što iznenađuje jeste izostanak revolta ljekara, ima li tu kolegijalnosti ili je proradila čista sujeta. Kako je moguće da „heroji u bijelom“ pod zakletvom da će spašavati ljudske živote ne dižu glas? Da su to tek pojedinci od 580 ljekara KCUS-a. Da li je čast izgubila svaki smisao u ovom slučaju? Da li je ambicija direktorice Sebije Izetbegović otišla toliko daleko da joj se ne smiju suprotstaviti ni najveći finansijeri bolnice i čelni ljudi KS? Gdje je u svemu ministrica zdravstva? Zašto se ne učini više kako bi se barem pokušala ublažiti šteta izazvana lošim potezima menadžmenta KCUS-a?

Tragično zvuči rečenica da se ni za deset godina ne može nadoknaditi gubitak 10-ak profesora i desetina vrhunskih stručnjaka koji su napustili KCUS od početka 2016. godine. Zapitajmo se svi gdje ćemo biti za deset godina i hoće li nas imati ko liječiti, našu djecu, naše roditelje, naše bližnje?
evo pa branite kuju
Klinika za pagologiju je i bez odlaska dr Vranica bila u deficitu s kadrom, njegovim odlaskom sve ce pasti na ionako preopterecenu dr Bilalovic, doktoricu svjetskog kalibra za koju 90% ljudi i ne zna da je imamo. Kad god citam ko je sve otisao uvijek ocekujem vidjeti i njeno ime, ali drzi se jos izgleda. :-D
JThomas

#5505 Re: Sebija All about

Post by JThomas »

joj kifle nestranačkog eksperta... :-D
Dozer

#5506 Re: Sebija All about

Post by Dozer »

Sve divno i krasno, ali Sebij-ja uredno gazi prema svom cilju - da pokrije i UKC Tuzla.

Ne znamo koliko su ove info tacne, ali...
Ova je iz pouzdanog izvora, a glasi da Sebi-ja sada i rukama i nogama radi na tome da se u Vojnoj bolnici zabrane operacije, i da se to moze obavljati samo na UKCS i UKCT.
Svi koji su ikada usli u Vojnu (Opcu) bolnicu, njihove sobe i operacijske sale, ali i u UKC i njihove identicne prostore, znaju da se radi o odnosu slicnom Enterprise-u iz Zvjezdanih staza i traktoru s njive pored Gluhe Bukovice...
Samim tim je i jasno zasto je Sebiji ova bolnica trn u oku i zasto se lomi da je osakati na svaki moguci nacin.
Iz gornjeg teksta i onoga sto su odlazeci doktori rekli o Opcoj bolnici i potrebi da se ona jos unaprijedi, jasno je da je ova informacija o Sebijinim planocima i ciljevima 99% tacna.

Druga info, za koju ne znam da li je tacna, jeste da Sebi-ja u Vogosci priprema otvaranje svoje privatne klinike. Da li ce biti na njeno ime ili na ime nekoga drugog - nebitno je. Ako je ovo istina, i ako se ovo desi, onda ovdje zaista treba pokrenuti pravi pravcati linc...
Last edited by Dozer on 05/10/2017 12:09, edited 1 time in total.
spreca

#5507 Re: Sebija All about

Post by spreca »

Dozer wrote:Sve divno i krasno, ali Sebij-ja uredno gazi prema svom cilju - da pokrije i UKC Tuzla.

Ova je iz pouzdanog izvora, a glasi da Sebi-ja sada i rukama i nogama radi na tome da se u Vojnoj bolnici zabrane operacije, i da se to moze obavljati samo na UKCS i UKCT.

Druga info, za koju ne znam da li je tacna, jeste da Sebi-ja u Vogosci priprema otvaranje svoje privatne klinike.
a kurvetine mamu joj jebem...znao sam ja da ce ona i Tz unistavati radi konkurencije.....jer UKCS je valjda unistila i da je u rasulu....da nebi ispalo da je Tz N1 on ce ga unistavati koliko moze...Ljudi sta cekate dok sve unisti...na ulicu i tjerajte ovu Seku Causesku u tripmaterine
DaffyDuck

#5508 Re: Sebija All about

Post by DaffyDuck »

Pa ne bi me cudilo, kad na KCUS vise nema ni gaza, rukavica, analgetika, anestetika, aparata koji rade, i neces imati ni kome kovertu dat a da zna sta radi, onda ces nasmijesen ici u privatnu kliniku i platiti SVE.
spreca

#5509 Re: Sebija All about

Post by spreca »

nadInsan wrote:Sve dok mi doktori ne traže kovertu i ne šalju me na privatne klinike, neka Seke, a sve ove ostale priče su bijedni spin ljevice koja skuplja jeftine poene.
A ti po zdatku doso da je branis?
JThomas

#5510 Re: Sebija All about

Post by JThomas »

to je generalni cilj, bilo to sad ili za pet ili deset godina. da plaćaš i na mostu i na ćupriji, a istom begu...

rani feudalizam, nije ni razvijeni...
Dozer

#5511 Re: Sebija All about

Post by Dozer »

A sto se tice sutnje ljekara i ostalog osoblja na KCUS, to zaista jeste jedna naprosto nevjerovatna cinjenica - svi sute.

Ima ih tamo par stotina, raznih, a vecina nije uz Sebiju Causesku. Jeste da ona pokusava pridobiti sto vise njih, pa je sada tamo situacija da postoje i bracni parovi doktora/brace/sestara koji rade u UKCS, kao i da su u njihovim kucama haosi jer je jedno za Babarogu, a drugo protiv, ali...
Ipak je vecina i dalje protiv nje.

Zasto ta vecina od par stotina ljudi samo suti i trpi - meni je nejasno. OK, razumijem strah od gubljenja posla, sikaniranja, itd., ali, brate... Da se njih 300 skupi i jednostavno je iscupaju iz kabineta, otprate do kapije i zabrane joj ulazak u krug UKC-a, zivo me zanima koji bi to zastitar stao pred tu masu da je brani?

Jeste, sutra ce je dovesti murija nazad, jer ce Bakir tako naloziti, ali, hebem mu mater, ako tih 300 ljudi opet stane pred nju i ne da joj da udje - pa eto i mene, i povescu bar jos 30 ljudi.
Logovan

#5512 Re: Sebija All about

Post by Logovan »

Dozer wrote:Sve divno i krasno, ali Sebij-ja uredno gazi prema svom cilju - da pokrije i UKC Tuzla.

Svi koji su ikada usli u Vojnu (Opcu) bolnicu, njihove sobe i operacijske sale, ali i u UKC i njihove identicne prostore, znaju da se radi o odnosu slicnom Enterprise-u iz Zvjezdanih staza i traktoru s njive pored Gluhe Bukovice...
Samim tim je i jasno zasto je Sebiji ova bolnica trn u oku i zasto se lomi da je osakati na svaki moguci nacin.
Iz gornjeg teksta i onoga sto su odlazeci doktori rekli o Opcoj bolnici i potrebi da se ona jos unaprijedi, jasno je da je ova informacija o Sebijinim planocima i ciljevima 99% tacna.

Druga info, za koju ne znam da li je tacna, jeste da Sebi-ja u Vogosci priprema otvaranje svoje privatne klinike. Da li ce biti na njeno ime ili na ime nekoga drugog - nebitno je. Ako je ovo istina, i ako se ovo desi, onda ovdje zaista treba pokrenuti pravi pravcati linc...
U pm, šta kurva radi. :roll:

Ima li kraja ovome.....
Dozer

#5513 Re: Sebija All about

Post by Dozer »

Ima. Kraj moze biti vec danas. Ali - za to je potreban malo inteligentniji i odlucniji narod. A to je ono sto ovdje nedostaje.
spreca

#5514 Re: Sebija All about

Post by spreca »

Dozer wrote:A sto se tice sutnje ljekara i ostalog osoblja na KCUS, to zaista jeste jedna naprosto nevjerovatna cinjenica - svi sute.

Ima ih tamo par stotina, raznih, a vecina nije uz Sebiju Causesku. Jeste da ona pokusava pridobiti sto vise njih, pa je sada tamo situacija da postoje i bracni parovi doktora/brace/sestara koji rade u UKCS, kao i da su u njihovim kucama haosi jer je jedno za Babarogu, a drugo protiv, ali...
Ipak je vecina i dalje protiv nje.

Zasto ta vecina od par stotina ljudi samo suti i trpi - meni je nejasno. OK, razumijem strah od gubljenja posla, sikaniranja, itd., ali, brate... Da se njih 300 skupi i jednostavno je iscupaju iz kabineta, otprate do kapije i zabrane joj ulazak u krug UKC-a, zivo me zanima koji bi to zastitar stao pred tu masu da je brani?

Jeste, sutra ce je dovesti murija nazad, jer ce Bakir tako naloziti, ali, hebem mu mater, ako tih 300 ljudi opet stane pred nju i ne da joj da udje - pa eto i mene, i povescu bar jos 30 ljudi.
ma nek je :izet: tamo...nedati joj izaci sa poljina....tamo blokadu napraviti....ako opet SDA pobijedi u Ks onda treba zamoliti onog Sjeverno Korejskog budalasa da dzaba one rakete ne koka u more nego nek par baci na KS i sarajevo i bosnu
Innovation

#5515 Re: Sebija All about

Post by Innovation »

Dozer wrote: Ne znamo koliko su ove info tacne, ali...
:roll:
Dozer wrote: Druga info, za koju ne znam da li je tacna,
:roll:
spreca wrote: a kurvetine mamu joj jebem.
:facepalm:
spreca wrote:.Ljudi sta cekate dok sve unisti...na ulicu i tjerajte ovu Seku Causesku u tripmaterine
:novine1: :facepalm:
Dozer wrote: Da se njih 300 skupi i jednostavno je iscupaju iz kabineta, otprate do kapije i zabrane joj ulazak u krug UKC-a
:hajmooo: :run: Zar ti nisi obicno na sl. putu, kad god pozivas na neku frku? :mrgreen:

Dozer wrote: hebem mu mater, ako tih 300 ljudi opet stane pred nju i ne da joj da udje - pa eto i mene, i povescu bar jos 30 ljudi.
:suplja:

:pasamoj: :dosadno:
Dozer

#5516 Re: Sebija All about

Post by Dozer »

Lijep igrokaz, nema sta.

Sta je poenta? Da nam kazes kako si Sebijin igrac? Znamo to.

Samo me zanima, ako bi se zaista desilo da ljudima pukne film i da je liferuju odozgo - hoces li nam opet napraviti isti ovakav igrokaz? :D
spreca

#5517 Re: Sebija All about

Post by spreca »

Dozer wrote:Lijep igrokaz, nema sta.

Samo me zanima, ako bi se zaista desilo da ljudima pukne film i da je liferuju odozgo - hoces li nam opet napraviti isti ovakav igrokaz? :D
Mozda mu je Sbija tetka...ma dje ce ba na tetku.... ali da mu je ujna mogo bi on njoj zabit :lol:
Innovation

#5518 Re: Sebija All about

Post by Innovation »

Dozer wrote:Lijep igrokaz, nema sta.

:lol:
Standardno :suplja:
:zdravkocolic: :pisnuo: :vozdra:
ultima_palabra

#5519 Re: Sebija All about

Post by ultima_palabra »

Na koju li će stranu Inovacija ako se Kifla zakači sa Sekom? :-?
wewa

#5520 Re: Sebija All about

Post by wewa »

ultima_palabra wrote:Na koju li će stranu Inovacija ako se Kifla zakači sa Sekom? :-?
'vako

Image
spreca

#5521 Re: Sebija All about

Post by spreca »

ultima_palabra wrote:Na koju li će stranu Inovacija ako se Kifla zakači sa Sekom? :-?
to su oni sto naginju kako vjetar puse...danas mase gacama a cijom li je zastavom mahao do juce a cijom li ce sutra to ni bog nezna
Dozer

#5522 Re: Sebija All about

Post by Dozer »

Sve u skladu s "poglavarima". Titini pioniri, pod zakletvom, postali ENV feudalci :D
Novak20

#5523 Re: Sebija All about

Post by Novak20 »

Ovakva nam je trebala u ratu. Ne boji se kad je gusto.

Zahvaljujući prezimenu. :D

http://vijesti.ba/clanak/377441/necu-se ... d-je-gusto

Direktorica KCUS-a, doktorica Sebija Izetbegović za ** No links ** Portal otvoreno je progovorila o pritiscima kojima je konstantno izložena, o razlozima sukoba unutar KCUS-a, odlascima ljekara, nezadovoljstvu pacijenata, ali i promjenama zbog kojih će ovaj klinički centar na najbolji način služiti pacijentima.

Otkako je došla na čelo najvećeg kliničkog centra u Bosni i Hercegovini, ime doktorice Sebije Izebegović i gotovo svaki njen potez nailaze na burne reakcije medija i bh. javnosti. Ona sama, pak, rijetko se oglašava i odgovara na medijske prozivke jer, kako kaže, znala je šta je čeka i na sve prigovore, opravdane ili ne, odgovara svojim radom..........
The BEN10

#5524 Re: Sebija All about

Post by The BEN10 »

Dozer wrote:Kraj moze biti vec danas. Ali - za to je potreban malo inteligentniji i odlucniji narod.
U 5 deka ko naš narod. Malo sam se crvenio od stida dok sam gledao...
zubi

#5525 Re: Sebija All about

Post by zubi »

nadInsan wrote:Sve dok mi doktori ne traže kovertu i ne šalju me na privatne klinike, neka Seke, a sve ove ostale priče su bijedni spin ljevice koja skuplja jeftine poene.
Ispravno skroz... A sad sto ce ti dati pogresnu dijagnozu, pogresno te lijeciti, nece te imati cime lijeciti... ko da je to bitno... jal ziv jal mrtav, isto ti je to :run:
Last edited by zubi on 05/10/2017 15:19, edited 1 time in total.
Post Reply