Republika Turska

Post Reply
vivaldi

#5501 Re: Republika Turska

Post by vivaldi »

brko i dalje tjera po svom..ne znam zasto sve dobro sto je uradio stavlja na kocku ni zbog cega..
JThomas

#5502 Re: Republika Turska

Post by JThomas »

bh.tornjak wrote:nek´ svako nosi svoju etiketu koju je zasluzio pa tako i Turska.
zaduzeni za etiketiranje drugih su upravo oni kojima su ruke krvave ne do laktova....nego do ramena.

ne znam dal´ ima neka rezolucija za etiketiranje francuza.....a materijala ima bar za tri rezolucije o pocinjenom genocidu.
Belgija...???
Holandija...???
V.Britanija....????
Spanija...???
Portugal...???
Italija...???
USA....????
Rusija....????
Kina...???
Japan...???
Njemacka....(osim II svjetskog rata)...ima aferima po Africi i to krvavih...
jedina zemlja koja je ikad sama sebe etiketirala za neki genocid, i rekla jesmo, nećemo više, uradićemo sve da se to ne ponovi...je njemačka. i nije je fer trpati u koš sa (svima) ostalima.
mmaar

#5503 Re: Republika Turska

Post by mmaar »

Kikibombona wrote:
mmaar wrote:Kiki, cijenio sam i tebe i Chelija ranije prateci teme o Siriji, ali ti si definitivno puko i sve sto je od tebe ostalo, jeste jedna bolesna turkofobija i navijaštvo često začinjeno rusofilijom, koja je jos izrazenija kod od Chelija i ne mogu se oteti dojmu da ste obojica potpali pod uticaj rusofila Babica, koji ima stavove kao i prezimenjak mu iz Knina, jos je skupio sav najgori nacionalisticki i islamofobni sljam na svom sputnjokovsko-propagandistickom blogu. Kad sam vidio sta covjek pise, kakve zakljucke izvodi i ko mu aplaudira, nisam mogao sebi doci, a sva ona ekipa oko Advancea cinila se kao glas razuma u pocetku.
Meni Ruse ne uvaljuj, ako Boga znas. Za mene je ruska politika isto smece kao turska. To sto Turci sada rade Kurdima, Rusi su radili Cecenima. Ono sto su Turci radili Armenima, to su Rusi radili Tatarima. Nabijem na kurac i jedne i druge. Erdogan i Putin su dvije veoma slicne budale. Turci u Siriji rokaju po Kurdima, Rusi po Arapima.

Ne mozes meni nakaciti da podrzavam ijednu zemlju. Nabijem i Rusiju, i Ameriku, i Tursku, i Iran, i Kinu, i Saudiju, i Britaniju... Sve je to manje vise isti kurac. Imperijalisti.

Ne mozes me vezati za neku ideologiju, jer nisam sljedbenik nijedne. Nevjernik sam, Bogu hvala, nemam svoj tor. Slaven, bijelac, slobodni strijelac! :D

Ne vidim te na temi o Rusiji, niti na jednoj drugoj temi, samo ovdje prosipas zuc toliko navijacki da i kada si u pravu, ljudi od toga zaziru.
BTW, kako si siguran da si Slaven i koji k. znaci biti Slaven? Neki egzaktan pokazatelj genetika, folovi, golovi, itd. ili ti je to samo kulturni identitet?
Kikibombona

#5504 Re: Republika Turska

Post by Kikibombona »

mmaar wrote:

Ne vidim te na temi o Rusiji, niti na jednoj drugoj temi, samo ovdje prosipas zuc toliko navijacki da i kada si u pravu, ljudi od toga zaziru.
BTW, kako si siguran da si Slaven i koji k. znaci biti Slaven? Neki egzaktan pokazatelj genetika, folovi, golovi, itd. ili ti je to samo kulturni identitet?
Ma naumpala mi pjesma od Balasa... Od stare Kanjize, pa malko nanize, gde Tisa uspori, dici cu salas na bregu...

Mozda sam Vlah ili Turcin, ko to moze znati. :D Ne zanima me to. Zapravo, boli me kurac za porijeko i pretke. Nema tu nista plaho zanimljivo, nista na sto bi covjek mogao biti ponosan... Da mi je da sutra na dijete budem ponosan, da ono valja! :D

Ne vidim da Rusi napadaju Kurde pa da moram intervenisati!?? :-)

Moja meta su Turska, Iran, Irak i Sirija! :evil:

Inace, iznenadili bi se ako bi vam rekao da sam u haustoru nekada ispisao grafiti 'BJK' (Beşiktaş Jimnastik Kulübü). Prekrecen je sada! :D
mmaar

#5505 Re: Republika Turska

Post by mmaar »

Kikibombona wrote:
mmaar wrote:

Ma naumpala mi pjesma od Balasa... Od stare Kanjize, pa malko nanize, gde Tisa uspori, dici cu salas na bregu...

Mozda sam Vlah ili Turcin, ko to moze znati. :D Ne zanima me to. Zapravo, boli me kurac za porijeko i pretke. Nema tu nista plaho zanimljivo, nista na sto bi covjek mogao biti ponosan... Da mi je da sutra na dijete budem ponosan, da ono valja! :D

Ne vidim da Rusi napadaju Kurde pa da moram intervenisati!?? :-)

Moja meta su Turska, Iran, Irak i Sirija! :evil:

Inace, iznenadili bi se ako bi vam rekao da sam u haustoru nekada ispisao grafiti 'BJK' (Beşiktaş Jimnastik Kulübü). Prekrecen je sada! :D
Kurdi su vrijedniji od Tatara, Cecena, Turkmena, Gruzijaca i desetina drugih naroda koje ugnjetava ruski nacizam i imperijalizam?

Puko si Kiki, kao balon sa vasara u Puracicu, a vjeruj mi, ne zahebavam se, cijenio sam te i smatrao jednim od razumnijih forumasa, kao i Chelija. Popi vam pamet Sputnik i Babic.
Kikibombona

#5506 Re: Republika Turska

Post by Kikibombona »

mmaar wrote:
Kurdi su vrijedniji od Tatara, Cecena, Turkmena, Gruzijaca i desetina drugih naroda koje ugnjetava ruski nacizam i imperijalizam?

Puko si Kiki, kao balon sa vasara u Puracicu, a vjeruj mi, ne zahebavam se, cijenio sam te i smatrao jednim od razumnijih forumasa, kao i Chelija. Popi vam pamet Sputnik i Babic.
Sve mi pomrlo ako znam na kojeg Babica mislis i ako sam ikada u trazilicu ukucao rijec 'sputnik'. Nekada sam otvorio link 'sputnik', ali tu stranicu trazio nisam nikada. Isto vazi za Raša Tudej! Ne citam te portale, uopste!

Bice da te jebe paranoja!

Nisu vrijedniji!

Pa ja kazem da je ruska politika genocidna, da bastine tekovine genocida, zlocina, da su monstrumi itd. Lako bi se mi slozili kada je Rusija i ruska proslost u pitanju.

Ali zato se ne bi slozili oko Turske, zato sto si ti islamista i imas svoj tor. Ja svoj tor nemam. Ja mogu oplesti po svima, sta me boli kurac, nijedna od tih velikih sila mi ni po cemu nije bliska. Ti ces rado oplesti po Izraelu i Rusiji, zato sto su ćafiri, ali neces po Turskoj zato sto su braca muslimani. E tu je strahovita razlika izmedju mene i tebe.
Co0l

#5507 Re: Republika Turska

Post by Co0l »

Viđu Kikija sto tekfiri :lol:
insomnia78

#5508 Re: Republika Turska

Post by insomnia78 »

Portugalac, je l' ono bi Portugalac :D jebe , ne vadi
mmaar

#5509 Re: Republika Turska

Post by mmaar »

Kikibombona wrote:
mmaar wrote:

Sve mi pomrlo ako znam na kojeg Babica mislis i ako sam ikada u trazilicu ukucao rijec 'sputnik'. Nekada sam otvorio link 'sputnik', ali tu stranicu trazio nisam nikada. Isto vazi za Raša Tudej! Ne citam te portale, uopste!

Bice da te jebe paranoja!

Nisu vrijedniji!

Pa ja kazem da je ruska politika genocidna, da bastine tekovine genocida, zlocina, da su monstrumi itd. Lako bi se mi slozili kada je Rusija i ruska proslost u pitanju.

Ali zato se ne bi slozili oko Turske, zato sto si ti islamista i imas svoj tor. Ja svoj tor nemam. Ja mogu oplesti po svima, sta me boli kurac, nijedna od tih velikih sila mi ni po cemu nije bliska. Ti ces rado oplesti po Izraelu i Rusiji, zato sto su ćafiri, ali neces po Turskoj zato sto su braca muslimani. E tu je strahovita razlika izmedju mene i tebe.

Moguce i da jesam, ako islamista moze biti nemusliman, preciznije ateista.

Nije valjda da je to sve sto imas prisiti?

I sam sam toliko puta kritikovao politiku AKP kako prema Siriji, tako i u samoj Turskoj, ali to sto ti radis jeste cisto navijanje koje pomalo granici sa na ovim prostorima dobro poznatom turkofobijom zbog koje su Bosnjaci kroz historiju platili i previsoku cijenu, iako su se mnogo vise bunili protiv Osmalija nego oni koji su ih uzeli na zub kako bi na njima ni krivim ni duznim lijecili svoje historijske i druge frustracije, iako Osmanlijama vjerovatno niko odanije nije sluzio i za to bio vise nagradjen.

Kako po Turskoj, tako postoje debeli razlozi da se oplete i po Rusiji, Izraelu, SAD, vecini zemalja EU, a razlika izmedju tebe i mene je sto ti pletes iskljucivo po Turskoj i to koristeci najgore generalizacije, dok ostale i ne dotices iz cega se moze izvuci zakljucak da gajis snazan animozitet prema Turskoj i turskom narodu, a Kurde stavljas iznad svih drugih zrtava (nisu samo zrtve, vec ako generalizujemo, i zlocinci) sirom svijeta, kao i turski imperijalizam iznad svih drugih, cak i onih mnogo destruktivnijih imperijalizama, iz cega se da zakljuciti da nisu u pitanju principi, vec licni, a mozda i kolektivni animozitet prema Turskoj i turskom narodu.

I nije u pitanju samo ruska proslost vec i aktualni trenutak u kojem Rusija sprovodi isto ili gore nad manjinama, kao i AKP, a uz to provodi i agresivnu imperijalisticku politiku, puno goru nego sto to radi Turska.
bh.tornjak

#5510 Re: Republika Turska

Post by bh.tornjak »

JThomas wrote:
bh.tornjak wrote:nek´ svako nosi svoju etiketu koju je zasluzio pa tako i Turska.
zaduzeni za etiketiranje drugih su upravo oni kojima su ruke krvave ne do laktova....nego do ramena.

ne znam dal´ ima neka rezolucija za etiketiranje francuza.....a materijala ima bar za tri rezolucije o pocinjenom genocidu.
Belgija...???
Holandija...???
V.Britanija....????
Spanija...???
Portugal...???
Italija...???
USA....????
Rusija....????
Kina...???
Japan...???
Njemacka....(osim II svjetskog rata)...ima aferima po Africi i to krvavih...
jedina zemlja koja je ikad sama sebe etiketirala za neki genocid, i rekla jesmo, nećemo više, uradićemo sve da se to ne ponovi...je njemačka. i nije je fer trpati u koš sa (svima) ostalima.
poznato je pod kojim okolnostima je Njemacka priznala genocid i nad kime....ne znam dal je jos nad nekim narodom priznat genocid od strane njemacke ....?
lako bi se moglo naci par drzava u kojima je njemacka napravila zla da se moze okarakterisati genocidom.
pa...prvi sv.rat
pa kao sto sam napomenuo ...u Africi, daleko od "civilizirane" Ojrope...

zelim da kazem...da gotovo ne postoji drzava a da nema "krvave mrlje"...a sada oni koji su mocniji druge etiketiraju....a svoj "drek" skrivaju pod tepih....
misljenja sam da bi te stvari trebale da se resavaju na nivou UN-a....od strane nezavisnih (ako ikako postoje) strucnjaka i da se uticaj politike svede na nulu (ako je to moguce)
ovako,mnoge drzave koriste tudju nevolju (u ovom slucaju Njemacka koristi stradanje Armena za politicki obracin s Turskom)
da bi se "razracunavali"....
ljigavo do bola...

jos jednom da ne bude zabune (da ne dodje neko na ideju da nekoga ili nesto branim)...
ono sto su Turci uradili JEST genocid i treba to tako i okarakterisat...i zalijepit etiketu.
Kikibombona

#5511 Re: Republika Turska

Post by Kikibombona »

mmaar wrote:Moguce i da jesam, ako islamista moze biti nemusliman, preciznije ateista.
Naravno da moze.

Islamizam je u osnovi aktivnost koja tezi uspostavi islamskog zakona, nametanju islama kao drustvenog i drzavnog okvira.

Isto tako, islamista moze biti neko ko agituje za ujedinjenje, jacanje ili dominaciju islamskih drzava, neko ko islamske pobjede ili islamske zrtve slavi/zali vise nego druge i sl. U ovo se ti odlicno uklapas. Makar ja imam takav utisak. Draze su ti islamske zemlje i islamski narodih od drugih. I drazi su ti samo zato sto su muslimani. Nema drugog razloga.

Zasto tebe nervira moje ukazivanje na zlo koje dolazi iz Turske?
To je pravo pitanje.

Zamisli da je nekoga nerviralo tvoje ukazivanje na zlo koje dolazi iz Mijanmara?
Sta bi ti o tome mislio?

Umjesto da podrzis moje pisanje, koje ukazuje na zlo, ti mene kritikujes. To nema smisla. Meni nije padalo na pamet da kritikujem tebe i tvoje pisanje na temi Mijanmar. Stavise, podrzao sam te, podrzavao tvoje pisanje. Nije li nemoralno sabotirati nekoga ko ukazuje na zlo, ko izdvaja vrijeme da bi ljude upoznao sa zlom koje se negdje desava!?

Generalizacija je zlo. Generalizacije ne smije biti. Svaki narod je isti. Svaki narod ima potencijal da bude dobar ili los. Lose su ideologije. Dobar dio turskog naroda se primio na zlocudnu ideologiju i ja o tome govorim. Niposto ne stavljam znak jednakosti izmedju zlocinacke ideologije koju trenutno bastini AKP i turskog naroda. Da to radim, bio bih fasista, sovinista, isti kao onaj koga kritikujem! Ja to ne radim! Turski narod je dobar, jednako kao i bosanski narod, ne valja politika, koja je ogrijezla u fasizmu i sovnizmu.

Zanimljivo je da je omiljena disciplina fasista da se kriju iza naroda. To isto radi Dodik. Napadnes ga, on odmah napad na sebe izjednaci sa napadom na srpski narod. I tako se osjeca komotnije, sigurnije, srpski narod mu cuva ledja. Isto tako, ako ja napadnem Erdogana, odmah ga ovdje neko izjednaci sa turskim narodom. Napadam njega licno, ne turski narod. Ogromna razlika.
Kikibombona

#5512 Re: Republika Turska

Post by Kikibombona »

bh.tornjak wrote:
poznato je pod kojim okolnostima je Njemacka priznala genocid i nad kime....ne znam dal je jos nad nekim narodom priznat genocid od strane njemacke ....?
lako bi se moglo naci par drzava u kojima je njemacka napravila zla da se moze okarakterisati genocidom.
pa...prvi sv.rat
pa kao sto sam napomenuo ...u Africi, daleko od "civilizirane" Ojrope...

zelim da kazem...da gotovo ne postoji drzava a da nema "krvave mrlje"...a sada oni koji su mocniji druge etiketiraju....a svoj "drek" skrivaju pod tepih....
misljenja sam da bi te stvari trebale da se resavaju na nivou UN-a....od strane nezavisnih (ako ikako postoje) strucnjaka i da se uticaj politike svede na nulu (ako je to moguce)
ovako,mnoge drzave koriste tudju nevolju (u ovom slucaju Njemacka koristi stradanje Armena za politicki obracin s Turskom)
da bi se "razracunavali"....
ljigavo do bola...

jos jednom da ne bude zabune (da ne dodje neko na ideju da nekoga ili nesto branim)...
ono sto su Turci uradili JEST genocid i treba to tako i okarakterisat...i zalijepit etiketu.
:thumbup: :thumbup:

Sto se tice UNa i kojekavih nezavisnih tijela, od toga nema nista. Niko i nista nije nezavisno. Sve je politika.

Vazno je istaci da ovo Nijemci ne rade radi Armena vec radi sebe. Boli ih kita za Armenima. Da im je stalo davno bi priznali. Turci su im stali na zulj i ovo je poruka Turskoj.

Al' eto, nekada se pravda poklopi sa interesima velikih!
U ovom slucaju se poklopilo i zato podrzavam!

Medjutim, nemam iluzije, jasno mi je da su Nijemci pogani i prefrgani, vjerovatno i gori od Turaka...
Connaisseur Karlin

#5513 Re: Republika Turska

Post by Connaisseur Karlin »

According to www.armeniapedia.org, “In December 2008, two hundred prominent Turkish intellectuals released an apology for the “great catastrophe of 1915”. This was a clear reference to the Armenian Genocide.
“I Apologize” (“Özür Diliyorum”) is an online campaign launched in December 2008 in Turkey by numerous journalists, politicians, and professors, calling for a collective apology for the Armenian Genocide, which I Apologize calls “the Great Catastrophe that Ottoman Armenians were subjected to in 1915.” The campaign was launched by Prof. Ahmet Insel, politician Baskin Oran, Dr. Cengiz Aktar, and journalist Ali Bayramoğlu. The campaign emphasizes regret on behalf of Turkey that Armenian requests for recognition of the 1915 genocide has been actively suppressed within Turkey. The campaign was signed by 5,000 people within the first 24 hours, and had collected over 30,000 signatories by January 2009. The campaign created widespread outrage in Turkish society. Doğan Özgüden was one of the signees.
:thumbup:

http://massispost.com/category/armenian-genocide/
Challenger__

#5514 Re: Republika Turska

Post by Challenger__ »

mmaar wrote:I nije u pitanju samo ruska proslost vec i aktualni trenutak u kojem Rusija sprovodi isto ili gore nad manjinama, kao i AKP
Gdje to Rusi uništavaju manjine? Koje manjine, gdje? Prosvjetli me, života ti.
bh.tornjak

#5515 Re: Republika Turska

Post by bh.tornjak »

Challenger__ wrote:
mmaar wrote:I nije u pitanju samo ruska proslost vec i aktualni trenutak u kojem Rusija sprovodi isto ili gore nad manjinama, kao i AKP
Gdje to Rusi uništavaju manjine? Koje manjine, gdje? Prosvjetli me, života ti.

pitaj rahmetli Staljina...pa careve prije njega.....a i one poslije njega....
Challenger__

#5516 Re: Republika Turska

Post by Challenger__ »

Nisi mmar, stani u red.
Co0l

#5517 Re: Republika Turska

Post by Co0l »

A ne,ne,ne,nisu to Rusi,to su bili Sovjeti :D
Challenger__

#5518 Re: Republika Turska

Post by Challenger__ »

Lik kaže da danas ruska vlast, kao AKP, uništavaju manjine. Danas. Koje manjine, gdje? Ako nije tako, onda neka kaže zašto piše što nije istina.
mmaar

#5519 Re: Republika Turska

Post by mmaar »

Kikibombona wrote:
mmaar wrote:Moguce i da jesam, ako islamista moze biti nemusliman, preciznije ateista.
Naravno da moze.

Islamizam je u osnovi aktivnost koja tezi uspostavi islamskog zakona, nametanju islama kao drustvenog i drzavnog okvira.

Isto tako, islamista moze biti neko ko agituje za ujedinjenje, jacanje ili dominaciju islamskih drzava, neko ko islamske pobjede ili islamske zrtve slavi/zali vise nego druge i sl. U ovo se ti odlicno uklapas. Makar ja imam takav utisak. Draze su ti islamske zemlje i islamski narodih od drugih. I drazi su ti samo zato sto su muslimani. Nema drugog razloga.

Zasto tebe nervira moje ukazivanje na zlo koje dolazi iz Turske?
To je pravo pitanje.

Zamisli da je nekoga nerviralo tvoje ukazivanje na zlo koje dolazi iz Mijanmara?
Sta bi ti o tome mislio?

Umjesto da podrzis moje pisanje, koje ukazuje na zlo, ti mene kritikujes. To nema smisla. Meni nije padalo na pamet da kritikujem tebe i tvoje pisanje na temi Mijanmar. Stavise, podrzao sam te, podrzavao tvoje pisanje. Nije li nemoralno sabotirati nekoga ko ukazuje na zlo, ko izdvaja vrijeme da bi ljude upoznao sa zlom koje se negdje desava!?

Generalizacija je zlo. Generalizacije ne smije biti. Svaki narod je isti. Svaki narod ima potencijal da bude dobar ili los. Lose su ideologije. Dobar dio turskog naroda se primio na zlocudnu ideologiju i ja o tome govorim. Niposto ne stavljam znak jednakosti izmedju zlocinacke ideologije koju trenutno bastini AKP i turskog naroda. Da to radim, bio bih fasista, sovinista, isti kao onaj koga kritikujem! Ja to ne radim! Turski narod je dobar, jednako kao i bosanski narod, ne valja politika, koja je ogrijezla u fasizmu i sovnizmu.

Zanimljivo je da je omiljena disciplina fasista da se kriju iza naroda. To isto radi Dodik. Napadnes ga, on odmah napad na sebe izjednaci sa napadom na srpski narod. I tako se osjeca komotnije, sigurnije, srpski narod mu cuva ledja. Isto tako, ako ja napadnem Erdogana, odmah ga ovdje neko izjednaci sa turskim narodom. Napadam njega licno, ne turski narod. Ogromna razlika.
Sta sve navalja, ne mogu da vjerujem.

Ateista, a islamista, kojem po defaultu ode glava i cije postojanje i muslimani i krscani i jevreji smatraju uvredom.

Nemam drazih i manje drazih naroda, gledam samo ideologiju i rezim nekih zemalja, a ako izvlacim generalizacije, izvlacim ih na osnovu toga koliko neka politika ili ideologija u nekom drustvu ima masovnu podrsku. Konkretno, pored velikosrpske ideologije koja je u kontinuitetu dominantna u Srbiji i u Pisiju koji je i nastao na toj ideologiji, najomrazenije su mi ideologije nekih nominalno islamskih rezima prije svega zaljevskih monarhija i islam mi ne igra nikakvu ulogu, ako nista, zbog toga jer nisam musliman.

Turska ima tradicionalno toliko snaznu opoziciju, mozda kao ni jedna zemlja u Evropi, pocevsi s najradikalnijom ljevicom da je totalno polarizovano drustvo i ako kritikujes Tursku, onda kritikuj vladajucu politiku i podrsku koju ima, a ne likuj i ne pizivaj nesrecu cijelog naroda, a prizivas je kad prizivas nesrecu Turske, jer je to zemlja u kojoj htio ti ili ne htio priznati, vlada politicki pluralizam, za razliku od nekih zemalja koje ti nisu ni pale na pamet, a provode puno gore ugnjetavanje manjina i imaju ekspanzionisticke politike. Naravno, kada prizivas npr. ekonomsku propast Turske ili sukobe u Turskoj, njen raspad (trebas bas biti toliko zaludjen) nije ti opet palo na pamet da ce prvi koje ce to pogoditi biti upravo ekonomski najslabiji slojevi stanovnistva. Sukob izmedju dijela Kurda i turske drzave, treba rjesavati obostranim uvazavanjem i razumijevanjem, za to treba navijati, a ne sa guzicom na sigurnom navijati za nasilje ili s jedne ili s druge strane, koje opet ne pogadja ni kurdske ni turske elite, vec najslabije. Kurdi svakako u Turskoj nemaju nikakvu sansu za disoluciju tako mocne zemlje, mada znam da ti sanjas sirijski scenario i za Tursku, samo to tesko da bi moglo proci i najjacim svjetskim silama, a guranjem kurdskog naroda u sukobe s Turskom drzavom do strane onih kurdskih elita cije guzice su kao i tvoja na sigurnom i onih koji Kurde koriste za potkusurivanje s Turskom kosta u prvom redu Kurde, a koliko imaju izgleda, pokazuje cinjenica da posezu za terorizmom i to prema nevinim civilima. Dakle, ako ti je stalo do Kurda, onda zagovaraj obostrano zaustavljanje nasilja i politicki dogovor, jer je to jedini put.

Uostalom, pisi sta hoces, ionako te 90% forumasa prestalo uzimati za ozbiljno, a na temama van tvoje opsesije si imao i dosta toga pametnog reci, samo si i to zasrao svojim nekritickim i navijackim stavovima.
Challenger__

#5520 Re: Republika Turska

Post by Challenger__ »

Co0l wrote:A ne,ne,ne,nisu to Rusi,to su bili Sovjeti :D
Boljševici. Koji su izvršili elitocid, kulturocid, religiocid i genocid prvenstveno nad Rusima, pa tek onda na drugima.
mmaar

#5521 Re: Republika Turska

Post by mmaar »

Challenger__ wrote:Lik kaže da danas ruska vlast, kao AKP, uništavaju manjine. Danas. Koje manjine, gdje? Ako nije tako, onda neka kaže zašto piše što nije istina.
Je li se pravis lud ili ti je Babic i Sputnjik toliko isprao mozak?
Co0l

#5522 Re: Republika Turska

Post by Co0l »

Challenger__ wrote:
Co0l wrote:A ne,ne,ne,nisu to Rusi,to su bili Sovjeti :D
Boljševici. Koji su izvršili elitocid, kulturocid, religiocid i genocid prvenstveno nad Rusima, pa tek onda na drugima.
I genocid nad Armenima su izvrsili Otomani a ne Turci.
Challenger__

#5523 Re: Republika Turska

Post by Challenger__ »

mmaar wrote:
Challenger__ wrote:Lik kaže da danas ruska vlast, kao AKP, uništavaju manjine. Danas. Koje manjine, gdje? Ako nije tako, onda neka kaže zašto piše što nije istina.
Je li se pravis lud ili ti je Babic i Sputnjik toliko isprao mozak?
To nije odgovor nego insinuacija. Ne čitam Sputnjik a Babić je nebitan. Koje to manjinske narode Rusi satiru?
Challenger__

#5524 Re: Republika Turska

Post by Challenger__ »

Co0l wrote:I genocid nad Armenima su izvrsili Otomani a ne Turci.
Otomani su bili tada mahom Turci a boljševici mahom nerusi.
mmaar

#5525 Re: Republika Turska

Post by mmaar »

Nista, recept za Tursku po Cheiju je da postupi po istom receptu po kojem su npr. Rusi postupili s Cecenima i Turska ce za Chelija postati bastion slobode :D

Toboze, kritikuju imperijalizam, kapitalizam, a podrzavaju najgoru tajkunsku i kapitalisticku oligarhiju u Rusiji i neskrivene imperijalisticke ambicije ruskog rezima i njegova konkretna nedjela kako unutar tako i izvan granica danasnje Rusije.

Rusotalibani, sta drugo.
Post Reply