BHTelekom vs Eronet vs Mtel vs ostali mobilni operateri

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply

ko nudi najbolje usluge po najnižim cijenama ?

bhtelecom
14
20%
eronet
7
10%
mtel
7
10%
haloo
4
6%
Novotel
38
54%

Total votes: 70

Ali_G

#5501 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Ali_G »

Grbavica, Pofalici, Vils. Konstantno sa 3g na E. Zato kazem kakve fajde od pokrivenosti i nekakvih mapa:)
kloniran

#5502 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by kloniran »

Ali_G wrote:Grbavica, Pofalici, Vils. Konstantno sa 3g na E. Zato kazem kakve fajde od pokrivenosti i nekakvih mapa:)
Nedzarici, Ilidza...
Sanjarko

#5503 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Sanjarko »

Meni samo jedno nije jasno. Kako mi na kompjuteru brzi internet nego na mobitelu a isti internet sada. Sa mobitela i jedan i drugi. :?:

Nego ima li ko slicnu ponudu Halu jer ukidaju prekosutra ovu praznicnu ponudu a ne znam hoce li produzavati. Je li u Mtela ima i dalje ona ponuda 3 gige 3 dana.
ElRe

#5504 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by ElRe »

Telekom Srbije je u dubiozi pa nema ni ulaganja (mada ni BHT i HT Mostar nisu u boljoj poziciji samo se cuti)

http://www.vaseljenska.com/misljenja/te ... atizacije/
https://www.b92.net/biz/vesti/srbija.ph ... id=1347064
Sanjarko

#5506 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Sanjarko »

Sta je ovo. Ponude skroz potonule. Samo BH telekom sada daje vise. Ako ovako potraje ode ja na BH telekom. Istina daje i Fri slicno ali nema svuda kako sam pisao dopuna za njega kupiti.

Taman se na Halu navikao na ovoliko interneta i sada ponuda im pala. Mtel-u isto pala. Za eronet ne znam.
zrakomlat

#5507 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by zrakomlat »

što je ova nova mtelova stranica raštimana, kako je pustiše u pogon ovaku.
nagibSA

#5508 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by nagibSA »

Ova eronet slagalica je li neka promocija ogranicenog vremena ili...da ne bude kao na mtelu sa onim 5GB 30 dana. :)

Fakat predobra ponuda, ja bih za 13KM mjesecno bio u potpunosti miran /10KM za net i 3KM pozivi/. Poderali su konkurenciju sa ovim a i ove virtuelne operatere takodje, naravno prepaid. Ako nije promotivnog karaktera, rado bih presao. Jedino ne znam kakav je signal na istoku RSa kuda se krecem. :-?
zrakomlat

#5509 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by zrakomlat »

nagibSA wrote:Ova eronet slagalica je li neka promocija ogranicenog vremena ili...da ne bude kao na mtelu sa onim 5GB 30 dana. :)

Fakat predobra ponuda, ja bih za 13KM mjesecno bio u potpunosti miran /10KM za net i 3KM pozivi/. Poderali su konkurenciju sa ovim a i ove virtuelne operatere takodje, naravno prepaid. Ako nije promotivnog karaktera, rado bih presao. Jedino ne znam kakav je signal na istoku RSa kuda se krecem. :-?
poznanik taksista vozio nekoga iz mostara u višegrad. kae pun signal u višegradu, pricali nesto na temu pokrivenosti.
pa eto ako ti šta znači ta info :D
getriba

#5510 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by getriba »

nagibSA wrote:Ova eronet slagalica je li neka promocija ogranicenog vremena ili...da ne bude kao na mtelu sa onim 5GB 30 dana. :)

Nije promocija već normalna ponuda.
avaks

#5511 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by avaks »

Najsigurnija opcija ti je da kupiš start paket, nekoliko dana istestiraš signal kuda se krećeš i rahat si :thumbup:
sarajlija1971

#5512 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by sarajlija1971 »

Slagalica je ubjedljivo najbolja, bar za moje potrebe.

Ja sam prenio broj i automatski dobijes 500 MB gratis u narednih 12 mjeseci. Za moje potrebe 500 MB je sasvim dovoljno da sam online dok sam vani, Cim sam u kuci, naravno wi-fi. Inace, mi stariji ne surfamo toliko dok smo vani, ne slusamo muziku... Meni je vazno da sam dostupan na viber, whatsapp. messenger. Da mogu djaba pricati.

Za 5 KM kupim 80 minuta ili za 3 KM 30 minuta i to je to. SMS ne kupujem.

Tako da mi se moze desiti da mjesecno imam 3 KM troska za 30 minuta prema svim mobilnim i fiksnim mrezama i 500 MB koje sam dobio gratis za prenos broja.

Ne moze jeftinije nikako.
nagibSA

#5513 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by nagibSA »

sarajlija1971 wrote: Tako da mi se moze desiti da mjesecno imam 3 KM troska za 30 minuta prema svim mobilnim i fiksnim mrezama i 500 MB koje sam dobio gratis za prenos broja.
Vrlo lako bi i kod mene tako moglo biti, da potrosim 3KM. net bi mozda granica bio. Nego jesam li dobro razumio, dopunim internet prvi mjesec i tu dobijam gratis dupli iznos 12 mjeseci, bez obzira da li kupovao opet novi internet paket ili ne, i to sve uz onaj bonus od 500MB. Tako im pise na stranici, nemoguce da nisam dobro shvatio...
doff

#5514 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by doff »

nagibSA wrote:
Vrlo lako bi i kod mene tako moglo biti, da potrosim 3KM. net bi mozda granica bio. Nego jesam li dobro razumio, dopunim internet prvi mjesec i tu dobijam gratis dupli iznos 12 mjeseci, bez obzira da li kupovao opet novi internet paket ili ne, i to sve uz onaj bonus od 500MB. Tako im pise na stranici, nemoguce da nisam dobro shvatio...
Ne, nego na prvi dokup u mjesecu dobiješ duplu količinu..i tako svaki mjesec
kloniran

#5515 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by kloniran »

Ne mogu humanitarni pozivi sa haloo :shock: :twisted:
Sanjarko

#5517 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Sanjarko »

Jest poskupio internet. A sve vise ga trosim jer sam navikao a sve inace sve vise trosi internet.

Down With Net Neutrality. :-D
bumerangss

#5518 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by bumerangss »

Vizionar 1985 wrote:Sta je ovo. Ponude skroz potonule. Samo BH telekom sada daje vise. Ako ovako potraje ode ja na BH telekom. Istina daje i Fri slicno ali nema svuda kako sam pisao dopuna za njega kupiti.

Taman se na Halu navikao na ovoliko interneta i sada ponuda im pala. Mtel-u isto pala. Za eronet ne znam.
Ja od kako sam presao sa ultre na Gofree (oko 4 mjeseca) sam prezadovoljan sa svim! I prije sam malo trošio na razgovore 3 d0 5 KM a sms-ove ne saljem nikome niti ih primam jedino dobijem od SDA i Raiffaisen banke za rodjendan :D

Dopunim po 15 KM mjesecno i odmah aktiviram 3 gige za 10 KM koje mi važe 30 dana a ako potrošim, što do sad nisam, onda surfaš na 128 kbps a ne na neupotrebljivih 64 kbps kao kod bhtelekoma. Internet koji nisi potrošio ti se nakalemi na nove 3 gige kad aktiviram 30-og dana prije nego što mi istekne tako da sad imam oko 5 giga neta (navijem podsjetnik da mi ne bi propalo)

Obracunska jedinica je jedna sekunda sto je najvažnije a ne kao na ultri lopovskih 60 ili na moj mini 30 sekundi, tako da mi skine kredita onoloko koliko sekundi pricam a minuta je cini mi se 15 feninga a kod ultr 22 feninga :roll:

Dopunjavam na Duhanpromet trafikama kojih u Sarajevu ima skoro na svakoj autobuskoj stanici. Kad onoj u trafici kažem da želim gofree dopunu i kad joj kažem broj 061xxxxxx malo joj oci stanu sto znaci da nema puno takvih kao ja ali ima i takvih koje mi kažu "aha prenijeli ste broj pa pametno jer se više isplati" sto znaci da nisam sam :D

Uglavnom ovo smatram svojom pametnim potezom jer me bhtelekom gulio ko Musa jarca :thumbup:
drndalo

#5519 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by drndalo »

Kako se prepaid broj prenosi u npr. GoFree?
bumerangss

#5520 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by bumerangss »

drndalo wrote:Kako se prepaid broj prenosi u npr. GoFree?
Podnese se zahtjev u bhtelecomu da zelis prenijeti br kod drugog operatera i za 3 dana dodjes po rijesenje od RAK-a na to prodajno mjesto gdje si podnio zahtjev i sa tim papirom ides kod tog drugog operatera konkretno ja u Gofree i za 5 6 dana mi brzom poštom dašla koverta sa dva ugovora od koji jedan ostaje tebi a drugi potpišeš i dadneš poštaru i platiš mu 4 KM za tu novu SIM karticu a prije ti u GOfre zakažu datum kad ces i u koliko sati prestati dobivati signal bhtelecoma a poceti dobivatoi od Gofree i tad izvadiš staru a staviš novu SIM karticu i obaviš prvi poziv da je aktiviraš i to je to.
zrakomlat

#5521 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by zrakomlat »

bumerangss wrote:
drndalo wrote:Kako se prepaid broj prenosi u npr. GoFree?
Podnese se zahtjev u bhtelecomu da zelis prenijeti br kod drugog operatera i za 3 dana dodjes po rijesenje od RAK-a na to prodajno mjesto gdje si podnio zahtjev i sa tim papirom ides kod tog drugog operatera konkretno ja u Gofree i za 5 6 dana mi brzom poštom dašla koverta sa dva ugovora od koji jedan ostaje tebi a drugi potpišeš i dadneš poštaru i platiš mu 4 KM za tu novu SIM karticu a prije ti u GOfre zakažu datum kad ces i u koliko sati prestati dobivati signal bhtelecoma a poceti dobivatoi od Gofree i tad izvadiš staru a staviš novu SIM karticu i obaviš prvi poziv da je aktiviraš i to je to.
Mislim da ne treba papir ako je prepaid u pitanju, nego samo kad je postpaid u pitanju, potvrda da nema dugovanja. Bitno je da ima onaj certifikat, dokaz da je njegov broj. e sad ne znam sta je procedura ako nema certifikat od ultre, vecina to zaturi nedje.
Sanjarko

#5522 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Sanjarko »

bumerangss wrote:
Ja od kako sam presao sa ultre na Gofree (oko 4 mjeseca) sam prezadovoljan sa svim! I prije sam malo trošio na razgovore 3 d0 5 KM a sms-ove ne saljem nikome niti ih primam jedino dobijem od SDA i Raiffaisen banke za rodjendan :D

Dopunim po 15 KM mjesecno i odmah aktiviram 3 gige za 10 KM koje mi važe 30 dana a ako potrošim, što do sad nisam, onda surfaš na 128 kbps a ne na neupotrebljivih 64 kbps kao kod bhtelekoma. Internet koji nisi potrošio ti se nakalemi na nove 3 gige kad aktiviram 30-og dana prije nego što mi istekne tako da sad imam oko 5 giga neta (navijem podsjetnik da mi ne bi propalo)

Obracunska jedinica je jedna sekunda sto je najvažnije a ne kao na ultri lopovskih 60 ili na moj mini 30 sekundi, tako da mi skine kredita onoloko koliko sekundi pricam a minuta je cini mi se 15 feninga a kod ultr 22 feninga :roll:

Dopunjavam na Duhanpromet trafikama kojih u Sarajevu ima skoro na svakoj autobuskoj stanici. Kad onoj u trafici kažem da želim gofree dopunu i kad joj kažem broj 061xxxxxx malo joj oci stanu sto znaci da nema puno takvih kao ja ali ima i takvih koje mi kažu "aha prenijeli ste broj pa pametno jer se više isplati" sto znaci da nisam sam :D

Uglavnom ovo smatram svojom pametnim potezom jer me bhtelekom gulio ko Musa jarca :thumbup:
Ma problem je sto nema Fri svuda dopuna ovdje a ja nemogu svoje zamarati sa tim da mi ih ganjaju. Trosim sada puno po 1 Gigu dnevno a nekada i manje a nekada i vise, tako da moram nesto smisliti. Posto je Halo smanjio ponudu uzeti cu mozda BHT pa kombinovati dnevnu i sedmicnu jer daju sedmicno 2 gige, gasi se i dnevno 2 gige, gasi se za 3 i 1,5 km.

Da je Halo ostavio ponudu recimo 2, 3, 6 ili 1, 3, 6 mozda i 8 bi mogao ga koristiti. Mogu i sa gigom dnevno ali problem sto sam je onda prisiljen potrositi a nemam gdje jer pola stranica nastradalo ovih za serije itd.

A nemam wifi-ja. Niti sam imao prije ovoliko interneta. Imao preko stika 8 giga mjesecno i jos 4 do 12 na Halu za 36,5 km.

Sada kako god okrenem necu placati vise od 35 km mjesecno a imati cu maksimalno 35 giga. Ama bas nikad ovoliko serije itd., nisam gledao.

Mene godinama Mtel gulio a nisam mogao ni uredzaj kakav kupiti kod njih na ovoj stik ponudi. Sad mi malo skuplji Halo izadze od BHT-a. Jer kazem nemam gdje da potrosim sve jer nisam preveliki potrosac ali postajem polako.

Tako da moram nesto skontati. Ili kupovati svako drugi dan ili uzeti BHT pa ga nekako kombinovati. Cak da mogu kombinovao bi i Fri i BHT.

Pisao sam ovdje u vezi mog slucaja sto se tice ovoga. Wifi-ja, stika itd., hvatanje preko hotspota sa mobitela interneta itd.

Pozdrav.
thekupus

#5523 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by thekupus »

Do kad traje BHTelekomova duple gige akcija?

EDIT: Nasao na stranici, do 17.2.

Kontam da 16.2. dokupim 10 giga za 15 KM, 30 dana, isplatit ce mi se
fusion_ba

#5524 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by fusion_ba »

što se tiče dopuna za go free, kakva je situacija sa dopunama preko interneta? znam da imaju oni sajtovi ebon, ackrila i financ. Imaju dopune za sve osim za go free. sad ne znam da li dopuni na go free ako se odabere "mtel" kao mreža jer ima opciju za broj 067
avaks

#5525 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by avaks »

Vizionar 1985 wrote: Ma problem je sto nema Fri svuda dopuna ovdje a ja nemogu svoje zamarati sa tim da mi ih ganjaju. Trosim sada puno po 1 Gigu dnevno a nekada i manje a nekada i vise, tako da moram nesto smisliti. Posto je Halo smanjio ponudu uzeti cu mozda BHT pa kombinovati dnevnu i sedmicnu jer daju sedmicno 2 gige, gasi se i dnevno 2 gige, gasi se za 3 i 1,5 km.

Da je Halo ostavio ponudu recimo 2, 3, 6 ili 1, 3, 6 mozda i 8 bi mogao ga koristiti. Mogu i sa gigom dnevno ali problem sto sam je onda prisiljen potrositi a nemam gdje jer pola stranica nastradalo ovih za serije itd.

A nemam wifi-ja. Niti sam imao prije ovoliko interneta. Imao preko stika 8 giga mjesecno i jos 4 do 12 na Halu za 36,5 km.

Sada kako god okrenem necu placati vise od 35 km mjesecno a imati cu maksimalno 35 giga. Ama bas nikad ovoliko serije itd., nisam gledao.

Mene godinama Mtel gulio a nisam mogao ni uredzaj kakav kupiti kod njih na ovoj stik ponudi. Sad mi malo skuplji Halo izadze od BHT-a. Jer kazem nemam gdje da potrosim sve jer nisam preveliki potrosac ali postajem polako.

Tako da moram nesto skontati. Ili kupovati svako drugi dan ili uzeti BHT pa ga nekako kombinovati. Cak da mogu kombinovao bi i Fri i BHT.

Pisao sam ovdje u vezi mog slucaja sto se tice ovoga. Wifi-ja, stika itd., hvatanje preko hotspota sa mobitela interneta itd.

Pozdrav.
Ne znam gdje živiš ali tebe bi ADSL izvukao ili kakav wireless operater tipa Zona jbt...
Pogledaj malo ovu ponudu pa vidi da li ti se isplati za kućne potrebe kupovati tako megabajte:
http://www.zona.ba/cjenovnik/internet-p ... -korisnici

Antenicu na krov i udri, mani se hotspotova i dokupa od naših lihvara ako ćeš da surfaš i gledaš serije.
Naš net kod operatera je za chat, viber, whatsapp i pomalo surfanja po fejsu. Ako gledaš kakav video ne može ti 30gb biti mjesečno :-)
Post Reply