Popularne stvari koje ne kontam
- Cherry-Cherry
#5501 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Šta fali noći vještica? Najgluplji su mi komentari u stilu nisu nam to preci slavili. A eto slavili su preci bajram prije više od 500 godina... Šta su preci slavili prije Bajrama? Je li im neko rekao kada su počeli da slave Bajram: Eeej pa nisu vam to preci slavili?
- shmizlica
#5502 Re: Popularne stvari koje ne kontam
zar nije logika kome se slavi nek slavi, kome se ne slavi nek ne slavi? ne kontam ljude koji nešto što se njima ne sviđa bi ukinuli svima....po meni to je najviše izlika da se raja izbudaleše i ko voli nek izvoli
- Njanjavi
#5503 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Forum po defoultu i nije nesto za opustanje, forum je vise za razmjenu stavova, misljenja, iskustava.Tabhana wrote:Ovo je forum, mjesto za opuštanje, ne vidim svrhu u dokazivanju nekih rečenica koje neće promijeniti ničije mišljenje. Postoji možda 1% osoba od početka foruma koji su rekli da u pravu si, ja sam u krivu, većinom je to obrnuto, zato uživajte u zdravlju ljudi, od rasprave nema ništa.
Druga stvar, recenice ne mozes dokazati, nema potrebe jer samim svojim postojanjem, one su vec dokazane
Treca stvar, zasto razlicito misljenje promatras kroz prizmu rasprave cim se ne slaze sa tvojim.
Jednoumlje i ghetoizacija su ti isprali mozgic decko.
Sikches na sve razlicito jer ti je psiha ghetoizirana.
Mjenjao bi misljenja umjesto da ih insanski uvazavas i postujes iako su razlicita od tvojih.
Jel te tome religija uci ili si pokupio negdje usput?
Pokusavas nametnut svoje vidjenje stvari kao jedino validno, najvjerovatnije jer nikad nisi zivio sa drukcijim, proputovao i susreo se sa drugim kulturama, obicajima.
Relax djecace i ceep calm
-
mali_balon
#5504 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Hipsterske furke, sa krizom identiteta (ova opaska nema veze sa vjerom), nabijem i njih i heloviiin na neku stvar, vise je to da se bude vidjen, nema to nikakve veze sa slavljem, nipsteri i ne znaju sta ja u svtari noc vjestica (po americkom), neko ga zove helouvin neko Día de Muertos, neko dan mrtvih, neko svi sveti, ali sve to ima jednu zajednicku crtu.....
Evo jedna za slavljenike, sa krizom identiteta (ovo nema veze sa vjerom)
Da prostite
Evo jedna za slavljenike, sa krizom identiteta (ovo nema veze sa vjerom)
Da prostite
- salik79
#5505 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Aha, a poenta je da ovo preseravanje vuce korijene iz kulturno-vjerske bastine naroda BiH?!shbc wrote:Bravo bukvalac, skontao si poentu posta. Jos samo da skontas poentu rasprave, umjesto sto mi repliciras sa ovim glupostima.salik79 wrote:
Cek, cek, a zasto ovo?!!! Zasto si stao na bogumilima?! Mislim, ako tako gledamo, valjda je bilo nesto i prije njih? Dokle sezu ti "autohtoni" praznici/blagdani naseg, a i svih ostalih naroda na svijetu, da znamo?!
-
spacek
#5506 Re: Popularne stvari koje ne kontam
...
Last edited by spacek on 22/04/2016 23:24, edited 1 time in total.
- Tabhana
#5507 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Čovjek tek na ovoj raspravi vidi kako su ljudi nažalost limitirani sa svojim intelektom. Čuj nisu prije slavili bajram, ključaj temu
Valjda se nekad sredi da se ne pojavljuje notifikacija kada te "foe" citira
- Tabhana
#5508 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Jest, to je logika, zar je neko spominjao na ovoj temi ukidanje?shmizlica wrote:zar nije logika kome se slavi nek slavi, kome se ne slavi nek ne slavi? ne kontam ljude koji nešto što se njima ne sviđa bi ukinuli svima....po meni to je najviše izlika da se raja izbudaleše i ko voli nek izvoli
Lijepo je rečeno da je BiH demokratska država i da svi imaju jednaka prava. Znači, slavi sve moguće praznika, tvoja stvar, budi peder tvoja stvar, samo neka ne puca kao što reče kolega, ostalo sve može
- Cherry-Cherry
#5509 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Jesu li slavili Bajram prije pet vijekova?Tabhana wrote:Čovjek tek na ovoj raspravi vidi kako su ljudi nažalost limitirani sa svojim intelektom. Čuj nisu prije slavili bajram, ključaj temu![]()
Stvarno ograničen intelekt...
- ho oponopono
- Matzan
#5511 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Je li ta Noć vještica zamjena za 8. mart? 
- shbc
#5512 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Poenta je u onome sto napisa cherry. Bila je pocela prica o Noci vjestica kao novotariji za razliku od Bajrama koji ispade po istima autohtoni bosanski praznik. Niko ga nije donio sa strane. Vazda se slavio. S toga i moja replika o bogumilima. Kontas sad?salik79 wrote:
Aha, a poenta je da ovo preseravanje vuce korijene iz kulturno-vjerske bastine naroda BiH?!
- Radar71
#5513 Re: Popularne stvari koje ne kontam
najebo si sadMatzan wrote:Je li ta Noć vještica zamjena za 8. mart?
- salik79
#5514 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Jok, eto nisu. Ako ce ti biti lakse, nisu bili ni Bosnjaci nego Srbi i Hrvati.Cherry-Cherry wrote:Jesu li slavili Bajram prije pet vijekova?Tabhana wrote:Čovjek tek na ovoj raspravi vidi kako su ljudi nažalost limitirani sa svojim intelektom. Čuj nisu prije slavili bajram, ključaj temu![]()
Stvarno ograničen intelekt...
- salik79
#5515 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Ako idemo toliko daleko, nista nece ostati autohtono...Paralela je nidje vezeshbc wrote:Poenta je u onome sto napisa cherry. Bila je pocela prica o Noci vjestica kao novotariji za razliku od Bajrama koji ispade po istima autohtoni bosanski praznik. Niko ga nije donio sa strane. Vazda se slavio. S toga i moja replika o bogumilima. Kontas sad?salik79 wrote:
Aha, a poenta je da ovo preseravanje vuce korijene iz kulturno-vjerske bastine naroda BiH?!
- shbc
#5516 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Pa to je ono o cemu i pricam. Zasto onda pojedincima treba guranje islamskih praznika pod nos ovima sto su sinoc se maskirali i izasli na pivu?salik79 wrote:
Ako idemo toliko daleko, nista nece ostati autohtono...Paralela je nidje veze
I jedno i drugo je doslo sa strane. Ako se nekome slavi nesto sto je popularno u Americi, pusti ga da slavi. Sta mu solis pamet. Niko se ne javlja za Bajram i ne govori muslimanima "sta slavite tu tursku novotariju".
- potočanka
#5517 Re: Popularne stvari koje ne kontam

livno 1964-e
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#5518 Re: Popularne stvari koje ne kontam
annoy wrote:Ne "slavim" Noć vještica, ali nemam ništa protiv. Ljudima koji to "slave" je to samo još jedna prigoda da izađu van i zabave se, samo što sad ta zabava ima određenu tematiku. Kostimi su zabavni.
Upravo. Ali najlakse je na ovakvim stvarima dokazivati "nesto svoje".
-
m_l
#5519 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Niko im i ne brani da slave. Ljudi samo iznose svoje misljenje o necemu sto je furka. A Bajram nije nikakva turska novotarija, nego vjerski praznik, ide u paketu sa ostalim islamskim pravilima, a posto nije praznik samo par pojedinaca, vec velike skupine ljudi, postao je i dio jednog naroda. Isto i Bozici.shbc wrote:
I jedno i drugo je doslo sa strane. Ako se nekome slavi nesto sto je popularno u Americi, pusti ga da slavi. Sta mu solis pamet. Niko se ne javlja za Bajram i ne govori muslimanima "sta slavite tu tursku novotariju".
- salik79
#5520 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Nije da nisu, u bliskoj proslosti, pa cak i silom pokušali zatrti svaki trag islamske vjerske bastine...Ali sve i da nije tako, ko to da ustane i kaze?! Neko star 600-tinjak godina, ili vise?!shbc wrote:Pa to je ono o cemu i pricam. Zasto onda pojedincima treba guranje islamskih praznika pod nos ovima sto su sinoc se maskirali i izasli na pivu?salik79 wrote:
Ako idemo toliko daleko, nista nece ostati autohtono...Paralela je nidje veze
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#5521 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Pa onda budite principijelni i ne zatirite tudje.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#5522 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Debili u ovoj državi traže bilo kakav povod da se napiju i nadrogiraju, ništa novo. 
- insomnia78
#5523 Re: Popularne stvari koje ne kontam
A sa kojim krugom bi se trebali poistovjetiti, bliskoistocnim?spacek wrote:Popularne stvari koje ne kontam: NOC VJESTICA
Imam nesto protiv toga: NE
Moj licni stav o tome: USA SRANJE
Nove generacije dolaze i sa njima dolaze nova pravila igre ma koliko se to nekom svidjalo ili ne. Ja sam ona stara garda i u moje vrijeme je bio popularan PUNK. Naravno 80-tih starijim generacijama (nasim roditeljima) je to bilo odvratno, jadno i bolesno, ali to je bilo nase (moje) vrijeme kada smo birali sta zelimo i kako hocemo. Tako je i danas - nove generacije furaju tu americku doktrinu zivljenja i to je njihovo pravo - svidjalo se to meni ili ne. Naravno mozemo raspravljati da li je to dobro ili ne (ne mislim konkretno na Noc vjestica - nego tu americku doktrinu zivota). Nazalost ovo tlo je uvijek bilo podlozno asimilaciji (kako u moje vrijeme punka, tako i danas sa tom nocu vjestica i sl.) tako da je jako tesko odluciti sta je ispravno ili ne, pogotovo sa ovolikom kolicinom medijski informacija i tihog nametanja stila zivota. Mladi bosanaci i bosanke (pa i balkanci) ne zele da se izdvajaju iz ovog USA-EU medijskog kruga i zele da se poistovjete u svim segmentima, da li je to dobro ili ne - vrijeme ce pokazati. Moj licni stav je da to nije dobro, a na sta ce izaci, ni sam ne znam - volio bih da grijesim, ali mislim da nece izaci na dobro (nekako kad ovo pisem - zvucim kao moj otac ili njegov otac - moj djed hehe koji su iste te rijeci izgovarali u moje vrijeme).
- salik79
#5524 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Ja ne skontah da su ono sve Ameri na fotografijama...Pardoniram_BataZiv_0809 wrote:Pa onda budite principijelni i ne zatirite tudje.
De ba Bata, ovo je pravo massmedijsko, marketinsko, ispiranje mozga...A kod nas je to po principu zabe koja je vidjela da se konji potkivaju.
Zasto, recimo, ne usvoje sta pametno i korisno sa tog "zapada"?! To bih zdusno pozdravio, pa me ni ovo preseravanje ne bi tangiralo.