Problem pasa lutalica

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
sojic

#5501 Re: Problem pasa lutalica

Post by sojic »

vješalica wrote:
sojic wrote:problem pasa u sarajevu je sto svaki mejtef uci kako je pas prljav sto je jedan virus koji je ubacen u islam,pas je najbolji covjekov prijatelj, sve znanosti i istorije dokazale a da li postoji bog jos nismo hajd pozdrav...
Kod tebe su sve znanosti pokazale da si otisao helac.

Btw.pascariji nije mjesto u krugu klinike koliko god to ove sisulje mislile da je ispravno i svr ostale sljedbenice kulta sakupljanja keradi po coskovima
ha ha
haos1

#5502 Re: Problem pasa lutalica

Post by haos1 »

pepica wrote:Dobra opaska.

I naš Krivični zakon FBiH propisuje novčanu kaznu i kaznu zatvora za zlostavljanje i ubijanje životinje, samo ga treba primjenjivati. Svako ko zna za izvršenje takvog djela može podnijeti krivičnu prijavu kod nadležnog kantonalnog tužilaštva.
a žrtve napada za pretrpljene traume da podnesu "krivičnu prijavu kod nadležnog kantonalnog tužilaštva"? šta misliš? svi koji direktno i indirektno potiču takvo stanje, da odgovaraju.
5 0 5

#5503 Re: Problem pasa lutalica

Post by 5 0 5 »

haos1 wrote:
pepica wrote:Dobra opaska.

I naš Krivični zakon FBiH propisuje novčanu kaznu i kaznu zatvora za zlostavljanje i ubijanje životinje, samo ga treba primjenjivati. Svako ko zna za izvršenje takvog djela može podnijeti krivičnu prijavu kod nadležnog kantonalnog tužilaštva.
a žrtve napada za pretrpljene traume da podnesu "krivičnu prijavu kod nadležnog kantonalnog tužilaštva"? šta misliš? svi koji direktno i indirektno potiču takvo stanje, da odgovaraju.
krivicni zakoni mogu smetati samo kriminalcima.
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#5504 Re: Problem pasa lutalica

Post by japin_mutapi »

kuda lokom prođe tu pašče ne niče
pakica_

#5505 Re: Problem pasa lutalica

Post by pakica_ »

julisiz es grant wrote:
Gabrielo wrote: Koliko je njoj godina?
Zar mislis da bi normalan insan ono zenio?
Pa otkud joj dva prezimena?
Kenda joj se zove pas
haos1

#5506 Re: Problem pasa lutalica

Post by haos1 »

zlostavljat i ubijat pse? ne. samo prijavit. lokom to sasvim legalno i zakonski odradi.
bumerangss

#5507 Re: Problem pasa lutalica

Post by bumerangss »

Ovo je zaista preslo svaku mjeru sa psima lutalicama! Covjek nema mira poslije dugog radnog dana, poslije svih stresova, sekiracija, briga... taman zaspim a copor pasa proleti mi pored kuce tj ispod prozora... jos sam dobar na zivcima ali polako popustam... pa meni dodje da vristim!!! ima li kakav broj šinteraja u Novom Gradu tj Buca Potok?
vješalica

#5508 Re: Problem pasa lutalica

Post by vješalica »

LOKOM zovni riješit će tvoje probleme
huxley

#5509 Re: Problem pasa lutalica

Post by huxley »

Nemam vremena da prevodim - ja bih dodao i:

Ako vam je normalno da psi lutalice napadaju djecu i prolaznike, da seru i pišaju po parkovima, ulazima, ulicama, ako smatrate da je OK da pas ima veća prava od čovjeka...onda ovo nije zemlja za vas, a ni za pse koji nemaju vlasnika, prljaju naš grad, napadaju naše stanovnike.

Možda jednog dana.

are you the sort to urinate in public when a toilet isn’t available, the sort to vandalise public property, the sort that would leave a mess in a public toilet that you share with your others? Are you perhaps a drug smuggler? Because we execute those. Or maybe you molest women? Because we would whip you. Are you the sort that would get drunk and then get into fights and maybe beat up a stranger in the bar? Back home you may get away with it but if you are that sort, then maybe this place isn’t for you.

In short, are you a civilised person who wants to live in a civilised society? Because the things you cannot do in Singapore are precisely the sort that civilised people should not do anyway. If you are, you have nothing to fear.

Freedom is being able to walk on the streets unmolested in the wee hours in the morning, to be able to leave one’s door open and not fear that one would be burgled. Freedom is the woman who can ride buses and trains alone; freedom is not having to avoid certain subway stations after night falls. Freedom is knowing our children can go to school without fear of drugs, or being mowed down by some insane person with a gun. Freedom is knowing that we are not bound by our class, our race, our religion, and we can excel for the individuals that we are – the freedom to accomplish. Freedom is living in one of the least corrupt societies in the world, knowing that our ability to get things done is not going to be limited by our ability to pay someone. Freedom is fresh air and clean streets, because nothing is more inimical to our liberty of movement than being trapped at home because of suffocating smog.

Late SIngapore PM, LK Yew

One budale, plaćenike i zaludjelu dječicu, u subotu, treba rastjerati i ponabijati nogom u dupe. Radi nekolicine budala ispašta čitav grad, i dobar dio države.
Romeo 80
Grijem se na: Džemper
Vozim: Azijsku nakazu

#5510 Re: Problem pasa lutalica

Post by Romeo 80 »

huxley wrote:Nemam vremena da prevodim - ja bih dodao i:

Ako vam je normalno da psi lutalice napadaju djecu i prolaznike, da seru i pišaju po parkovima, ulazima, ulicama, ako smatrate da je OK da pas ima veća prava od čovjeka...onda ovo nije zemlja za vas, a ni za pse koji nemaju vlasnika, prljaju naš grad, napadaju naše stanovnike.

Možda jednog dana.

are you the sort to urinate in public when a toilet isn’t available, the sort to vandalise public property, the sort that would leave a mess in a public toilet that you share with your others? Are you perhaps a drug smuggler? Because we execute those. Or maybe you molest women? Because we would whip you. Are you the sort that would get drunk and then get into fights and maybe beat up a stranger in the bar? Back home you may get away with it but if you are that sort, then maybe this place isn’t for you.

In short, are you a civilised person who wants to live in a civilised society? Because the things you cannot do in Singapore are precisely the sort that civilised people should not do anyway. If you are, you have nothing to fear.

Freedom is being able to walk on the streets unmolested in the wee hours in the morning, to be able to leave one’s door open and not fear that one would be burgled. Freedom is the woman who can ride buses and trains alone; freedom is not having to avoid certain subway stations after night falls. Freedom is knowing our children can go to school without fear of drugs, or being mowed down by some insane person with a gun. Freedom is knowing that we are not bound by our class, our race, our religion, and we can excel for the individuals that we are – the freedom to accomplish. Freedom is living in one of the least corrupt societies in the world, knowing that our ability to get things done is not going to be limited by our ability to pay someone. Freedom is fresh air and clean streets, because nothing is more inimical to our liberty of movement than being trapped at home because of suffocating smog.

Late SIngapore PM, LK Yew

One budale, plaćenike i zaludjelu dječicu, u subotu, treba rastjerati i ponabijati nogom u dupe. Radi nekolicine budala ispašta čitav grad, i dobar dio države.

Uh, dobar tekst! :thumbup:
wickerman

#5511 Re: Problem pasa lutalica

Post by wickerman »

Ne znam kako u drugim dijelovima grada, ali ja ne znam kad sam vidio zadnji put lutalicu na Dobrinji.
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#5512 Re: Problem pasa lutalica

Post by ladyblue18 »

Kljuc do daljnjeg
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#5513 Re: Problem pasa lutalica

Post by Chmoljo »

Banned user for reason “kršenje pravila foruma”
» sizifinho

dvije sedmice
nellismo

#5514 Cuke po Sarajevu

Post by nellismo »

Vidim obadvije teme o paščadiji zaključane, a upravo članak na klixu o protestima protiv opštine novi grad.
Protesti će biti održani u subotu 04.04 u 13h ispred opštine.
Ima li ko da ide da protestuje protiv protestanata?

Valjda se staff neće ljutiti zbog teme
franceska

#5515 Re: Cuke po Sarajevu

Post by franceska »

Ja sam u zadnje vrijeme (nekoliko dana) primijetila da se u pojedinim naseljima broj paščadi smanjio :-D
Ako je do Lokoma, onda svaka čast :thumbup:
Naravno, ima tu još posla koliko hoćeš, ali se vidi razlika :-D
edit: I čuj protesti za paščad :shock:
:lol: :lol: :lol: :lol:
karanana

#5516 Re: Cuke po Sarajevu

Post by karanana »

iako sam neutralan kad je u pitanju za cuke-protiv cuka debata, cak sam mozda malo vise za cuke, ipak mislim da ce te izbrisati sto nije fer, ali nisi im ti sponzor nego dogtrust.
Logovan

#5517 Re: Cuke po Sarajevu

Post by Logovan »

Ključaj prije nego što se zakuha. :skoljka:
nellismo

#5518 Re: Cuke po Sarajevu

Post by nellismo »

karanana wrote:iako sam neutralan kad je u pitanju za cuke-protiv cuka debata, cak sam mozda malo vise za cuke, ipak mislim da ce te izbrisati sto nije fer, ali nisi im ti sponzor nego dogtrust.
To dog trust reguliše forum :)
Vozim jučer ženu na posao, kod stadiona grbavica ide mali 1-2 razred, kišobranom se brani od 8-9-10 cuka, svako pašče je bilo teže od njega.
Stade auto ispred mene i čovjek ih rastjera.
Ja mislim da je ono dijete traumu preživilo, pojeli bi ga da ovaj nije stao da rastjera paščadiju.

Kanim se u sub prisustvovati bar da vidim koji bolesnici brane cuke
karanana

#5519 Re: Cuke po Sarajevu

Post by karanana »

ali inace, kod mene na chengic vili ovaj chopor koji je inace relativno fin i miran zadnjih nekoliko dana bas poludio. ganjaju auta, cak znaju zaokruzit i trcat okolo ljudi. ne znam sta se desilo, da nije nekog od njih neko udario ili autom ili nogom.
Naslovnica

#5520 Re: Cuke po Sarajevu

Post by Naslovnica »

Hvatanje, sterilizacija pa PUŠTANJE na ulicu je toliko besmislena da se granići sa ludošću!
Jednom kada se pas uhvati pravac azil (ako je agresivan, bolestan - eutanazija).
U azilu neki tretman čišćenja, ili već šta, 10-15 dana ako se ne usvoji - eutanazija.
Nikakva mudrost.
Mali, veliki, ljuti, umiljati - psima koji nemaju vlasnika nije mjesto na ulici.
Ali Dogs Trust je lobirao preko UK ambasadora i korumpiranih vlastodržaca da e zakon ne mijenja (iako je postojala želja da se nakaradni zakon promijeni).
Ublehašima iz Dogs Trusta ne odgovaraju ulice bez pasa jer to znači da za njih onda nema posla (čitaj - pranja para).
Podrška LOKOM-u.
Ramzess Veliki

#5521 Re: Cuke po Sarajevu

Post by Ramzess Veliki »

Kad će biti antiprotesti da povedem pujdu da ga napucam na protestante?
karanana

#5522 Re: Cuke po Sarajevu

Post by karanana »

evo nekakav anticuko tekst na kixu o povecanom broju ujeda. dogtrust payup!
fakat, sta him je ovim cukama? kao da su zadnjih dana pomahnitali, da li je do vremena, kalendara....ne znam.
O'zone
Globalni moderator

#5523 Re: Problem pasa lutalica

Post by O'zone »

http://www.klix.ba/vijesti/bih/povecan- ... /150402014

Ovo kerinje u Behdžeta Mutevelića je katastrofa.
5 0 5

#5524 Re: Problem pasa lutalica

Post by 5 0 5 »

a uopste nema toliko cuka po gradu (centru). ni blizu kao prosle godine.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#5525 Re: Problem pasa lutalica

Post by pici »

Image

čopore u parkove...dječurliju u stanove
Locked