Panini sličice
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- AhmetShabo
#5501 Re: Panini sličice
Pitanje za ove sto kupuju slicice
Sjecate se proslo prvenstvo da je bilo onih repki sto se stalno ponavlajju u pakovanjima, obala slonovace, njemacka,japan, grcka, kolumbija
Kakva je situacija sad? Koje se ponavljaju i da li se ponavljaju? Jesu li to one sto su dosle uz album kad se kupio ?
Sjecate se proslo prvenstvo da je bilo onih repki sto se stalno ponavlajju u pakovanjima, obala slonovace, njemacka,japan, grcka, kolumbija
Kakva je situacija sad? Koje se ponavljaju i da li se ponavljaju? Jesu li to one sto su dosle uz album kad se kupio ?
- shalla
#5502 Re: Panini sličice
Sve si u pravu, i za TV, i za Klixturbofolk wrote:@Shala, prelistao sam haman sve stranice teme i pročitao, a i sjećam se, da si postavljao ovdje slike tog potpisanog albuma. Ako se ne varam čak je bio prilog na federalnoj u kojem si bio sagovornik u nekoj kolaž emisiji, kao neko ko sakuplja Panini 2014. Pohvalio si Klixov forum, kao jako efikasan medij za razmjenu sličicashalla wrote:turbofolk wrote:Dakle, kako nema nas, popunjavam samo onaj digitalni![]()
Brasil 2014 imam onaj sa tvrdim koricama kupljen na Ebay-u i imam potpisane sve sličice naših igrača![]()
Btw, ako se sjećaš razmjenili smo par sličica, kad si ti već popunio, a ja slao tvom bliskom rođaku, tada 9-godišnjaku.![]()
Sjećam se razmjena sa dosta likova sa foruma (Gonzales, saka, Mushkile chibira, ti) ali i preko FB preko one grupe koja je bila...
ExNihilo, u suštini nije nikakva zanimljiva priča, odnio prijatelju (koji je ujedno i standardni reprezentativac) album u hotel, on ih sahvato sviju na ručku i vratio mi album
P.S. Nemam Zahirovićev potpis, imam nezaljepljenu sličicu Bešića koju sam naručio umjesto Zahe tako da do dana današnjeg nisam skontao šta da uradim sa tim...
P.P.S. Već sam imao ponudu da prodam album za milju, rek'o sam nema teorije, kontam kako nam igraju ove sadašnje generacije, ova će biti jedina koja se ikad plasirala pa bih za jedno 30 godina mogao malcu uzeti stan od prodatog albuma hahahahaha...
- ExNihilo
#5503 Re: Panini sličice
Sad me zanima ko je taj prijatelj reprezentativac.
Zaha mi je komšija i školski drugar.
Možda šta skontamo.
Zaha mi je komšija i školski drugar.
Možda šta skontamo.
-
gonzalez
#5504 Re: Panini sličice
Sjećam se kada si mi za potpise pričao... Čovječe, kao da je jučer bilo. Ne daj taj album ni za Vijećnicu.Sve si u pravu, i za TV, i za Klix![]()
Sjećam se razmjena sa dosta likova sa foruma (Gonzales, saka, Mushkile chibira, ti) ali i preko FB preko one grupe koja je bila...
ExNihilo, u suštini nije nikakva zanimljiva priča, odnio prijatelju (koji je ujedno i standardni reprezentativac) album u hotel, on ih sahvato sviju na ručku i vratio mi album![]()
P.S. Nemam Zahirovićev potpis, imam nezaljepljenu sličicu Bešića koju sam naručio umjesto Zahe tako da do dana današnjeg nisam skontao šta da uradim sa tim...
P.P.S. Već sam imao ponudu da prodam album za milju, rek'o sam nema teorije, kontam kako nam igraju ove sadašnje generacije, ova će biti jedina koja se ikad plasirala pa bih za jedno 30 godina mogao malcu uzeti stan od prodatog albuma hahahahaha...
A da se vratimo temi.
Duple 26, 153, 175, 315, 325, 497, 535, 624, 643; (ono kada kupiš kesicu, a unutra 4 duple, pa ga ne zapali!!)
- Muhamed Đakmić
#5505 Re: Panini sličice
Ja sam dosad kupio samo deset paketića, nemam naravno nijednu duplu. Onih 6 iz albuma sam bacio, jer su neupotrebljive onako ispresavijane.
Dobra stvar je da sam dobio tri zlatne/sjajne u svojih deset paketića i to je jedna od njih grb Brazila
Dobra stvar je da sam dobio tri zlatne/sjajne u svojih deset paketića i to je jedna od njih grb Brazila
- diablobih
#5506 Re: Panini sličice
Ja imam 110 sliba, 8 duplih. 3 legendarne sam već dobio, Pele, Brazil i Njemačka. Dok nisam nijednog stadiona ni one logo s početka.
- AhmetShabo
#5507 Re: Panini sličice
poNAVLAJM PITANJE. jel tesko odgovorit?AhmetShabo wrote:Pitanje za ove sto kupuju slicice
- AmiĐa_Idriz
#5508 Re: Panini sličice
Pravo da ti kazem ne kontam sta hoces da kazes, mada ne kupujem tako da ti ne mogu reći ništa 
- turbofolk
#5509 Re: Panini sličice
Pa prodaja sličica je tek krenula, još je rano da se skonta kojih ima na pretek, a kojih nema ni za lijeka 
-
c_g
#5510 Re: Panini sličice
Pa u prodaji tek par dana, nema niko živ dupli, ko ima, ima 10tak maximalno. Polako bolan.
-
gonzalez
#5511 Re: Panini sličice
Iko dobio Portugalca ili Španca?
Zato imam Belgije u svakoj kesici.
- diablobih
#5512 Re: Panini sličice
1 portugalac I 2 Špancagonzalez wrote:Iko dobio Portugalca ili Španca?
- Edin H.
- turbofolk
#5514 Re: Panini sličice
Raspravljala je raja o ovome, par stranica ranije. I složili smo se da Englezi pomalo seruckaju. Valjda će bit nekih razmjena i narudžbe i kupovine onih zadnjih 30-tak sličica, pa onda nisu potrebne tolike pare da se album popuni.
Pročitah sad tekst, pa ne mogu da ne primjetim da se spominju sličice menadžera, ko biva selektora. Ja imam prazan album, al ne upratih na koja mjesta se lijepe selektori
Pročitah sad tekst, pa ne mogu da ne primjetim da se spominju sličice menadžera, ko biva selektora. Ja imam prazan album, al ne upratih na koja mjesta se lijepe selektori
-
c_g
#5515 Re: Panini sličice
Ma budale.
680 / 5 = 136 x 1,2 BAM = 163,2 BAM
Niko više neće od toga dati, nije niko budala kad ima dupli 100+ da uzima paketiće, svi ćemo da se mjenjamo, ha ja. Jedino ponekad, radi čejfa uzet paketić.
680 / 5 = 136 x 1,2 BAM = 163,2 BAM
Niko više neće od toga dati, nije niko budala kad ima dupli 100+ da uzima paketiće, svi ćemo da se mjenjamo, ha ja. Jedino ponekad, radi čejfa uzet paketić.
- Muhamed Đakmić
#5516 Re: Panini sličice
Ma nema selektora, ali i to ti pokazuje histerični pristup ovih medija. Niko se nije sjetio da prelista album i vidi koje sve sličice idu. Ovo je baš ono davanje zadatka da pravi priču o sličicama nekome ko u životu nije prelistao albumturbofolk wrote:Raspravljala je raja o ovome, par stranica ranije. I složili smo se da Englezi pomalo seruckaju. Valjda će bit nekih razmjena i narudžbe i kupovine onih zadnjih 30-tak sličica, pa onda nisu potrebne tolike pare da se album popuni.
- Edin H.
#5517 Re: Panini sličice
Oni prenose misljenje Profesora Harpera.Muhamed Đakmić wrote:Ma nema selektora, ali i to ti pokazuje histerični pristup ovih medija. Niko se nije sjetio da prelista album i vidi koje sve sličice idu. Ovo je baš ono davanje zadatka da pravi priču o sličicama nekome ko u životu nije prelistao albumturbofolk wrote:Raspravljala je raja o ovome, par stranica ranije. I složili smo se da Englezi pomalo seruckaju. Valjda će bit nekih razmjena i narudžbe i kupovine onih zadnjih 30-tak sličica, pa onda nisu potrebne tolike pare da se album popuni.
"Put another way, you are only halfway through when you have just 19 stickers left to collect."
- turbofolk
#5518 Re: Panini sličice
Ako je neko mjerilo, mene je moj popunjen album za Brazil 2014 koštao oko 250 KM, uključujući i naružbu za zadnjih 6 sličica. Pakovanje od 5 sličica je bilo 1,00 KM. Znači da sam kupio cca 1250 sličica, što je zamalo pa duplo više od potrebnog broja sličica da se popuni album. Nije mi bio problem davati veći broj duplih za jednu jedinu koja mi fali, a da ne govorim da Stipu Pletikosu i Oribe Peraltu imam po 8-9X jer te nikom ne trebaju.
Ako ove gore cifre uzmete kao mjerodavne, onda vam treba, recimo, 1.300 sličica (skoro pa duplo više od onog u alumu), što je 260 paketića, po marku i dvadeset izađe 312 KM.
Napominjem da sam ja kupovao maksimalno 3, 5 do 10 paketića dnevno na različitim mjestima. Naravno, ne svaki dan. Da sam kojim slučajem (a nisam) u četiri navrata iskesio po 50 KM za čitavu kutiju, možda bih sa 1.000 kupljenih sličica odmah spao na manje od 40 i završio narudžbu za Široki. Al time bi se izgubila svaka draž skupljanja
Ako ove gore cifre uzmete kao mjerodavne, onda vam treba, recimo, 1.300 sličica (skoro pa duplo više od onog u alumu), što je 260 paketića, po marku i dvadeset izađe 312 KM.
Napominjem da sam ja kupovao maksimalno 3, 5 do 10 paketića dnevno na različitim mjestima. Naravno, ne svaki dan. Da sam kojim slučajem (a nisam) u četiri navrata iskesio po 50 KM za čitavu kutiju, možda bih sa 1.000 kupljenih sličica odmah spao na manje od 40 i završio narudžbu za Široki. Al time bi se izgubila svaka draž skupljanja
- turbofolk
#5519 Re: Panini sličice
Tu nastupa narudžba prema izdavaču. Dodatni trošak od 10 KM za 20 sličicaEdin H. wrote:
Oni prenose misljenje Profesora Harpera.![]()
"Put another way, you are only halfway through when you have just 19 stickers left to collect."
- zomri
#5520 Re: Panini sličice
Pregledaj ova dva linka, imaš tu koje su najtraženijeAhmetShabo wrote:poNAVLAJM PITANJE. jel tesko odgovorit?AhmetShabo wrote:Pitanje za ove sto kupuju slicice
http://klebebildchen.net/serie/topsflop ... er-version
https://www.stickermanager.com/en/colle ... =desc&app=
- spree
#5521 Re: Panini sličice
prvi dan prije cetiri godine kada su pustene slicice u prodaju
. kasnije sam kupovao po par paketica, ali morao sam krenuti jako

da mi je docekati da jos nekada ovako krenem. nadam se za dvije, a posebno za cetiri godine. sada bi i ja ganjao tvrde korice (glupan nisam znao da ima
)

da mi je docekati da jos nekada ovako krenem. nadam se za dvije, a posebno za cetiri godine. sada bi i ja ganjao tvrde korice (glupan nisam znao da ima
- turbofolk
#5522 Re: Panini sličice
Zadnja slika ti je antologijskaspree wrote:prvi dan prije cetiri godine kada su pustene slicice u prodaju. kasnije sam kupovao po par paketica, ali morao sam krenuti jako
![]()
da mi je docekati da jos nekada ovako krenem. nadam se za dvije, a posebno za cetiri godine. sada bi i ja ganjao tvrde korice (glupan nisam znao da ima)
Isprintat i uokvirit
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#5523 Re: Panini sličice
Sta mu je kod na ekipnoj slicici?
- turbofolk
#5524 Re: Panini sličice
Kod koji dolazi na poleđini ekipne sličice koristi se za gratis online paketić, u popunjavanju ovog virtualnog albuma. Tako je bilo prije 4 godine. Kontam da je i ove godine isto.mali_milojica wrote:Sta mu je kod na ekipnoj slicici?
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#5525 Re: Panini sličice
S3HZ-Q12E-2623
Eto ga onda
Eto ga onda