Sirija

Locked
Herr Flick

#5501 Re: Sirija

Post by Herr Flick »

sarajevoxxxx wrote:FSA zauzela 25 sela u južnom dijelu Haleba !!!
Malo je to ba :D :D
Avetinho

#5502 Re: Sirija

Post by Avetinho »

505sCrtom wrote:
Ja Sam Odavle wrote:
505sCrtom wrote:volis ti leseve.
:shock:

Vrlo degutantan komentar.

Za leseve je kriv Putinov drveni lutak sirijski kasapin Ass-sadista i njegove zlocinacke falange. Saberi se malo.
ma nemoj. nije degutantno to sto covjek iz stranice u stranicu kiti lesevima ovu temu i onu o egiptu. a degutantno je to sto sam ja to primjetio. pa neka sam ja onda perverznjak na ovoj temi. nije mi jasno koja je svrha, ako ne propagandna, kacenja tolikih horor fotografija sa prosutim mozgovima, rijekama krvi, mrtvom djecom. ko ga je dodirnula ta propaganda, dodirnula ga je. koga nije i nece, taman da je milion slika. shvatili smo. rat je. ljude ubijaju. postavi neki link ili tekst sa tim slikama, ili jos bolje bez slika, pa neka onda ide koga zanimaju takve stvari. za mene je to fetis, uz svo postovanje, i to bolestan fetis.
Prije ce biti da ti je zasmetalo sto neko postavlja istinu o zlocinima falangi Putinovog drvenog lutka Ass-sadiste. Jer ne sjecam se ovih krokodilskih suza kada je klix bio zatrpan "ljudozderima" na jutubu. To je bilo fino, ovo je bolestan fetis.

Ubij postara, za sve lose vijesti postar je kriv.

:shock:
sarajevoxxxx

#5503 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

FSA sve više u svojim pogonima proizvodi vlastito oružje. Minobacačka granata koju je proizvela sirijska opozicija - Rojters 04.09.2013.

Image
sarajevoxxxx

#5504 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Idlib, Hebit: Poginulo 8 članova jedne porodice !!!

- U jučerašnjem masakru Asadovih snaga, kada su helikopteri izbacili dva smrtonosna bureta napunjena TNT-om na gusto naseljena mjesta u gradu Hebit, pokrajina Idlib, poginulo je 8 članova porodice Ašmut i na desetine drugih ranjeno. Čovjek i žena, zatim njihovo četvero djece, te još dvoje iz te porodice. Na stravićnom videu koji je jučer postavljen vide se spasioci koji pokušavaju doći do preživjelih Sirijaca te ljudi koji se nalaze ispod ruševina. Potresne slike Sirijaca čija tijela su smrskana i izvučena ispod ruševina facebook je jučer uklonio.

sarajevoxxxx

#5505 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Haleb: Jedan od boraca ISIL-a uništava kabur nepoznatog evlije

Last edited by sarajevoxxxx on 23/09/2013 21:46, edited 1 time in total.
sarajevoxxxx

#5506 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Muhamed Nur Umuri - Novinar i jedan od prvih boraca FSA kojeg ISIL drži u zarobljeništvu.

Image
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#5507 Re: Sirija

Post by japin_mutapi »

Ja Sam Odavle wrote: Prije ce biti da ti je zasmetalo sto neko postavlja istinu o zlocinima falangi Putinovog drvenog lutka Ass-sadiste. Jer ne sjecam se ovih krokodilskih suza kada je klix bio zatrpan "ljudozderima" na jutubu. To je bilo fino, ovo je bolestan fetis.
živa istina
sarajevoxxxx

#5508 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Damask, Zapadna Guta: Pala brigada 88. !!!
sarajevoxxxx

#5509 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Dera, Al Sanamejn- 23.09.2013 : Demonstracije sirijske opozicije

https://www.youtube.com/watch?v=kALuLpY ... ata_player
sarajevoxxxx

#5510 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Okolica Damaska, Zapadna Guta, Al Kesveh: FSA zauzela režimsku brigadu 88. u regionu Rekisa.

Također, zauzeta su i brda Buze, Rekis, Ajn Afa. Zatim svi režimski vojni punktovi u regionu Rakisa su pod kontrolom FSA. Vojne baze režimske 7 divizije također su zauzeti, zatim vojni punkt Šakhb je zauzet. Svi Asadovi vojnici koji su bili na položajima Rekisa i Buze su se predali.Cijeli region je pod kontrolom FSA, u toku su borbe režim teškom artiljerijom i raketama zasipa Zapadnu Gutu.

- Akcija je imala za cilj smanjiti režimski pritisak na susjedna mjesta Dariju i M'ademijetu Šam koju režimske snage drže u okruženju. Akcija je nazvana ''Ve in udtum udna''. Vojne formacije FSA koje su učestvovale u akciji su: ''Ahfadu Resul'' ''Megavir Golan'' ''Tehaluf Rajetul Vahide'' ''Al Furkan''.

https://www.facebook.com/MAJLES.ELKESWEH
sarajevoxxxx

#5511 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Okolica Damaska, Džejrud: Novi masakr režimskih snaga !!!

- U okolici Damaska, usljed režimskog raketiranja iz helikoptera oblasti Al Atane i Al Nasirije koja se nalaze u istočnom dijelu grada Džejrud koji se nalazi u okolici Damaska, poginulo je četvero djece. Dječak Sami dvije godine, djevojčica Fejruz četiri godine, te još jedan dječak i djevojčica: Sami Gazal i Kamer Hatim.

- Također, pored četvero djece stradao je i fetus u utrobi svoje majke usljed gelera koji su majku pogodili u stomak.

https://www.facebook.com/Sana.Revo
sarajevoxxxx

#5512 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Damask, Berzeh 23.09.2013 : U zasjedi FSA boraca jučer je u regionu Berzeh ubijen pukovnik Asadovih snaga Ahmed Ammar Sharifi porijeklom iz Homsa.

- Smatra se jednim od najvažnijih oficira Republikanske garde, prije sedam dana postavljen je za glavnog komadanta režimskih snaga zaduženih za oblast Berzeh. Njegova arhivska slika, zajedno sa Bešar Al Asadom:

Image
sarajevoxxxx

#5513 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Raskrsnica koja povezuje Zemleku i Džuber u Damasku zbog velikog broja uništenih režimskih tenkova simbolično je nazvana ''Groblje tenkova''

Image
purke62

#5514 Re: Sirija

Post by purke62 »

sarajevoxxxx wrote:Okolica Damaska, Zapadna Guta, Al Kesveh: FSA zauzela režimsku brigadu 88. u regionu Rekisa.
Zauzela brigadu? Kako se to zauzima brigada?
Čuo sam da se neka brigada može poraziti, zarobiti, uništiti, desetkovati, izbaciti iz stroja ali nisam čuo da se može zauzeti.
sarajevoxxxx

#5515 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

purke62 wrote:
sarajevoxxxx wrote:Okolica Damaska, Zapadna Guta, Al Kesveh: FSA zauzela režimsku brigadu 88. u regionu Rekisa.
Zauzela brigadu? Kako se to zauzima brigada?
Čuo sam da se neka brigada može poraziti, zarobiti, uništiti, desetkovati, izbaciti iz stroja ali nisam čuo da se može zauzeti.
- U pravu si. I do mene je, moje prevođenje i nije na nekom posebnom nivou, snalazim se koliko mogu. Ima termina za koje ni na bosanskom ne znam šta znače. Također, i ovi što objavljuju vijesti sa lica mjesta Bog zna šta oni misle pod time ''upad u brigadu'', valjda misle na sjedište brigade, nekad to i napišu, a nekad ne. Naravno da se ne radi o zarobljavanju ili uništavanju cijele jedne brigade.
prometheus

#5516 Re: Sirija

Post by prometheus »

Ma koliko se sa'voxxx i kompanija trudili, ma koliko slika ubijene djece objavili, i koliko god stotina puta ponavljali da je "rezim" ubica nevinih ljudi - istina ce ostati istina.

Toliko ste providni, ofirni, jeftini... Vi ne znate sta znaci biti posten, iskren, ruka na srcu... Totalna parcijalnost, navijacki, na stetu istini pa i svim gradjanima Sirije.

Kao sto neko spomenu citat bjeloruskog predsjednika "nek amerikanci pokupe svoju demokratiju i odnesu je svojim partnerima u Saudijskoj Arabiji".

Bashar je diktator, ali svi vi demokrati ste obicni zohari, ne vrijedi vam ni objasnjavati. Izdajice poput vas rade posao zlocinacke nasilne globalizacije, ravnanja i izjednacavanja svih ljudi i zivih bica po istim "moralnim" i "pravnim" principima. Zar treba dalje objasnjavati? Moderni demokratski muslimani, nikada nismo bili toliko nisko, toliko udaljeni od utopije i ideala kojim se kitite.

Da ste jos toliki, necete ostati upamceni kao borci za istinu i pravdu, vasa potpora imperijalizma je vase istinsko izdajnicko lice.

Lijep pozdrav, demokrate.
basar

#5517 Re: Sirija

Post by basar »

Ako su "demokrate" i "borci za ljudska prava" u pitanju, tim gore

Ma ustvari ne znam ko je gori ili sufjanije ili "demokrate".
Opetja033

#5518 Re: Sirija

Post by Opetja033 »

prometheus wrote:Ma koliko se sa'voxxx i kompanija trudili, ma koliko slika ubijene djece objavili, i koliko god stotina puta ponavljali da je "rezim" ubica nevinih ljudi - istina ce ostati istina.

Toliko ste providni, ofirni, jeftini... Vi ne znate sta znaci biti posten, iskren, ruka na srcu... Totalna parcijalnost, navijacki, na stetu istini pa i svim gradjanima Sirije.

Kao sto neko spomenu citat bjeloruskog predsjednika "nek amerikanci pokupe svoju demokratiju i odnesu je svojim partnerima u Saudijskoj Arabiji".

Bashar je diktator, ali svi vi demokrati ste obicni zohari, ne vrijedi vam ni objasnjavati. Izdajice poput vas rade posao zlocinacke nasilne globalizacije, ravnanja i izjednacavanja svih ljudi i zivih bica po istim "moralnim" i "pravnim" principima. Zar treba dalje objasnjavati? Moderni demokratski muslimani, nikada nismo bili toliko nisko, toliko udaljeni od utopije i ideala kojim se kitite.

Da ste jos toliki, necete ostati upamceni kao borci za istinu i pravdu, vasa potpora imperijalizma je vase istinsko izdajnicko lice.

Lijep pozdrav, demokrate.

Komentar prijavljen administraciji zbog vrijedjanja forumasa, nazivanjem drugih forumasa "zoharima" itd.
Ima Bosne_Bice Bosne
Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.

#5519 Re: Sirija

Post by Ima Bosne_Bice Bosne »

sarajevoxxxx wrote:Muhamed Nur Umuri - Novinar i jedan od prvih boraca FSA kojeg ISIL drži u zarobljeništvu.

Image

1. ISIL oslobadja krscanskog oficira
2. borac ISIL-a unistava kabur evlije
3. ISIL drzi u zarobljenistvu novinara FSA
:-)
Pametnom dosta da zakljuci za cije interese radi ISIL.
Challenger__

#5520 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

- kako se odvija izraelsko-američka, vojno-politička intervencija protiv Sirije? Preko proxy-ratnika koji nisu bili u stanju da realizuju intervencionističke i invazionističke ciljeve (nasilna promjena vlasti u Siriji). Kada su posustali i kada im je moral bio slomljen, na scenu je otvoreno stupao Izrael: dejstva po pograničnim prostorima, po pozicijama elitnih jedinica (okolina Damaska), po skladištima municije i naoružanja (Homs, Latakija)...

- definitivno sumorno i depresivno i za armije koje imaju mnogo bolju međunarodnu poziciju. Uprkos svemu, SAA se oporavila i bila je u žestokoj ofanzivi na (od civila uglavnom napuštenu Istočnu Gutu) sa izgledima da trajno i definitivno slomi otpor Al-Qaede, stvori uslove da u cijelosti oslobodi Damask, a samim tim da rastereti elitne jedinice koje bi otišle na druga ratišta i stavila tačku na ovu dvoipogodišnju agresiju Izraela, SAD i KSA...

- onda je došla očekivana farsa zvana "upotreba hemijskog oružja" i prijetnja vojnom intervencijom. Distrakcija, koja je po ne znam koji put, spriječila SAA da stavi tačku na ovu zločinačku igru izraelsko-američke terorističke internacionale. Ovaj video, snimljen u Guti 21., 22. i 23. avgusta u kome SAA nastupa konvencionalnim naoružanjem, a vojska ide bez ikakvih zaštitinih maski, dodatno stavlja pod sumnju teze koju plasiraju agresori: Izrael, SAD i KSA:

- dakle, agresija na Siriju se odvija kombinacijom agresije preko proxy-formacija sa jedne strane, elemenata agresije sa druge (dejstvo Izraela) i vojno-političkim distrakcijama SAD.

Postavljam sam sebi jedno pitanje: kako će dalje? Izraelsko-američka armada na terenu ne stoji dobro. Izrael se poprilično ispucao, a teza o upotrebi hemijskog oružja je dovedena u pitanje i u najužim političkim krugovima zapada (brutanski parlament, američki Kongres)... ŠTA ĆE DALJE SMISLITI?

Kakvo novo zlo sada spremaju?
Challenger__

#5521 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Ne znam tačno kakvo novo zlo spremaju, ali nešto znam za sigurno: što se više upliću u sirijsku tragediju koja poprima oblike metafizičke misterije prvoga reda, sve više su bliži svom globalnom, planetarnom porazu nikad viđenih razmjera.
nOrMaLaC

#5522 Re: Sirija

Post by nOrMaLaC »

Zanimljivo pitanje: Šta će dalje uslijediti?

Manjak ideja kod Amerikanaca, Izraelaca i ostalih Petrodolarskih zemalja nije manjak.

Vjerovatno, će se opet uskoro ići na opciju da je korišteno hemijsko oružje, ali daleko organizovanije.
Možda se ovaj put pokaže nešto drugo osim sarina? Ko će znati? Možda biološko oružje?

Sigurno se nešto nažalost sprema u režiji ovih pobunjenika...
Challenger__

#5523 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Ma kakva njihova režija... Režiseri su prije svega u Tel Avivu, RIjadu, Dohi. Prateći stvar pasionirano, mislim da su zbunjeni, da se oporavljaju od šoka i da će nastaviti dalje, čim dođu sebi. Međutim, sprema se i neko drugi.

_______

Intervju Bašara el Assada za kinesku TV. Pazite molim vas, na arapskom! :D :

sarajevoxxxx

#5524 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Šehid Subhi Derbaleh kojeg je ISIL likvidirao prije nekoliko dana u Azazu. Subhi se predao pripadnicima ISIL-a.Bacio je oružje na zemlju, i odbio da se bori.Učestvovao je u mnogim akcijama protiv Asadovih snaga. U redovima FSA boraca bio je poznat po privrženosti vjeri, lijepom ahlaku. ISIL je sve pripadnike jedincie Asifetu Al Šimal optužio za nevjerstvo i izdaju.

Image
Co0l

#5525 Re: Sirija

Post by Co0l »

Ljudi,dje Mimi :?:
Locked