Champions league 2013/14

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
5 0 5

#5501 Re: Champions league 2013/14

Post by 5 0 5 »

MyTao

#5502 Re: Champions league 2013/14

Post by MyTao »

Romanista 101% wrote:a sta mislite da je Murinho trener Atl. Madrida sa ovim igrackim kadrom dokle bi dogurao? :lol: :D
Ja sam vec davno pisao da je Mourinho limitiran i da ga ide jedino ako je underdog... Sa Portom i Interom je to bio, a vidjeli smo kako je prosao u Madridu gdje je uvijek ulazio kao favorit. I sada trenutno u Engleskoj najvise bodova je izgubio protiv timova iz dojnjeg dijela tabele... dok je pobjedjivao na Etihadu i Anfieldu gdje je bio underdog.

Tako da mislim da bi on mozda dobro odradio sa Atleticom.
AmirBaa

#5503 Re: Champions league 2013/14

Post by AmirBaa »

3 spanske ekipe u 2 europska finala, dominacija totalna. I onda opet pocnu price kako je engleska liga najjaca :izet: :izet:
5 0 5

#5504 Re: Champions league 2013/14

Post by 5 0 5 »

Simeone ends press conference by saying 'I want to congratulate the mothers of these players because they gave them big cojones.'
MyTao

#5505 Re: Champions league 2013/14

Post by MyTao »

AmirBaa wrote:3 spanske ekipe u 2 europska finala, dominacija totalna. I onda opet pocnu price kako je engleska liga najjaca :izet: :izet:
Sve je do ukusa... Ali bi volio da vidim Barselonu i Reala u EPL-u gdje pobjeda nigdje nije zagarantovana kao u Spaniji. Imala je i Njemacka dva tima u finalu, ali mi niko nemoze reci da je to jaca i teza liga za osvojiti od Engleske.
alzjaciP

#5506 Re: Champions league 2013/14

Post by alzjaciP »

MyTao wrote:
AmirBaa wrote:3 spanske ekipe u 2 europska finala, dominacija totalna. I onda opet pocnu price kako je engleska liga najjaca :izet: :izet:
Sve je do ukusa... Ali bi volio da vidim Barselonu i Reala u EPL-u gdje pobjeda nigdje nije zagarantovana kao u Spaniji. Imala je i Njemacka dva tima u finalu, ali mi niko nemoze reci da je to jaca i teza liga za osvojiti od Engleske.
Ma Liverpool bi ih sve povaljao kao klade :oops:
cindrlimindrli

#5507 Re: Champions league 2013/14

Post by cindrlimindrli »

505sCrtom wrote:Simeone ends press conference by saying 'I want to congratulate the mothers of these players because they gave them big cojones.'
Dobar lik, podsjeca malo na Ciru u najboljim danima. :D
Logovan

#5508 Re: Champions league 2013/14

Post by Logovan »

Bravo Atletico, bravo Simeone, bravo Costa i ostali. :thumbup: Ovo je za njih veliki uspjeh. Sada će zapeti da osvoje finale samo tako, mislim da će umrijeti za onaj trofej. Još imaju šansu i da pokupe i trofej od prvenstva. Ovakvu sezonu nisu mogli ni sanjati. Stvarno svaka im čast. Razvališe jedan Chelsea i to još u gostima, 4-5 ozbiljnijih šuteva i tri gola. :thumbup: Real se mora dobro paziti, inače im slijedi završetak kao i Englezima.
Mourinhov autobus skroz razbijen. Kad je zabio Chelsea gol kontam evo opet Mourinha u finalu ali ništa... Špance primljeni gol samo razljutio. :lol: Raspucaše se u nastavku.
House

#5509 Re: Champions league 2013/14

Post by House »

Ukratko . Chelsea se otvorio i fasovao 3 komada :D
van Basten

#5510 Re: Champions league 2013/14

Post by van Basten »

ma Simeone je taktički pojeo Specijalnog. Negdje sredino prvog gledam posjed 68/32 za Chelsea i sve ne vjerujem. Pustio im loptu, izvlačio iz vani i čekao priliku iz brzih napada i prekida. Mourinhov bus izgledao kao da je sada izašao iz GRAS garaže, pun propuha.
Imali su i malo sreće da izjednače na vakat, ali su ih zato u drugom pojeli gore nego Real Bayerna jučer. Ja sam negdje oko 70. minute najozbiljnije pitao ko to igra umjesto Hazarda u II; frajera nestalo totalno.
Ukratko, bila je to brza škola mudaškog fudbala za Special One.
PriNc_ba

#5511 Re: Champions league 2013/14

Post by PriNc_ba »

nego, jel ovo prvi poraz smorinja na domacem i u evropi ?

posto mu ne znam statistiku bas pa ako neko zna neka napise :) volio bih da jeste, cisto da debilcicu frustracija jos veca bude :D muda ce lik sebi pojesti narednih dana :D
BHF_Manijak

#5512 Re: Champions league 2013/14

Post by BHF_Manijak »

palermo wrote:Ja mislim da ova utakmica vrlo zorno pokazuje koliko je Mourihno veliki trener. Sa ovakvom ekipom doći do polufinala, golemo. Ovo je jednostavno limitirana i prestara ekipa, njima je Lampard još uvijek jedini igrač kojji zna poturiti loptu, bez vezne linije, bez napadača.....nije se moglo bolje, ne može ni sreća uvijek biti na tvojoj strani....mislim da na ljeto barem par igrača (vrhunskih) je potrebno Chelziju....

Bit će zanimljivo gledati špansko finale, Real je bolji, ali jednom , mislimSkenderija reče, ovi igraju pravi uličatrski fudbal, i haj se ti tu snađi

P.S što bih ja volio Pjanketa vidjeti u Chelziju.....baš im takav igrač treba

Joj Palermo ba i ti nekad znas izvalit da valja! Jebote predstavljas to k'o da je dos'om sa LEvanteom do polufinala, a ne sa ekipom na koju je potreoseno pola milijarde u zadnje 3-4 godine!!! :-) :-) :roll: Cuj "Sa ovakvom ekipom doci do polufinala..." mislim nidje veze ba!

Oscar, Willian, Azpilicueta, Luiz, Hazard, Schurrle, Torres i da sad dalje ne nabrajam su igraci svjetske klase! Ekipa nije potrosena, imaju jednu od najboljih i najcvrsic odbrana na svijetu, ako ne i najjacu, te za tu ekipu ne mozes reci da je prosjek ili stara!!!

Chelseau fali trener sa mudima da odigra leprsavu utakmicu, a ne fali im igraca, o tome se radi.

Ako Chelsea ima mlohavu ekipu, sta reci za Atletico, kome mnogi nisu predvidjali da ce grupnu fazu proci? Diego Costa, Villa, Curtois, Koke, to je otprilike najbolje sto ima Atletico. Chelsea pored toga moze dva extra kvalitetna sastava napraviti, koja bi se gutila do samog kraja. Nemoj ba bezze pretjerivati.
noiserr

#5513 Re: Champions league 2013/14

Post by noiserr »

BHF_Manijak wrote:
palermo wrote:Ja mislim da ova utakmica vrlo zorno pokazuje koliko je Mourihno veliki trener. Sa ovakvom ekipom doći do polufinala, golemo. Ovo je jednostavno limitirana i prestara ekipa, njima je Lampard još uvijek jedini igrač kojji zna poturiti loptu, bez vezne linije, bez napadača.....nije se moglo bolje, ne može ni sreća uvijek biti na tvojoj strani....mislim da na ljeto barem par igrača (vrhunskih) je potrebno Chelziju....

Bit će zanimljivo gledati špansko finale, Real je bolji, ali jednom , mislimSkenderija reče, ovi igraju pravi uličatrski fudbal, i haj se ti tu snađi

P.S što bih ja volio Pjanketa vidjeti u Chelziju.....baš im takav igrač treba

Joj Palermo ba i ti nekad znas izvalit da valja! Jebote predstavljas to k'o da je dos'om sa LEvanteom do polufinala, a ne sa ekipom na koju je potreoseno pola milijarde u zadnje 3-4 godine!!! :-) :-) :roll: Cuj "Sa ovakvom ekipom doci do polufinala..." mislim nidje veze ba!

Oscar, Willian, Azpilicueta, Luiz, Hazard, Schurrle, Torres i da sad dalje ne nabrajam su igraci svjetske klase! Ekipa nije potrosena, imaju jednu od najboljih i najcvrsic odbrana na svijetu, ako ne i najjacu, te za tu ekipu ne mozes reci da je prosjek ili stara!!!

Chelseau fali trener sa mudima da odigra leprsavu utakmicu, a ne fali im igraca, o tome se radi.

Ako Chelsea ima mlohavu ekipu, sta reci za Atletico, kome mnogi nisu predvidjali da ce grupnu fazu proci? Diego Costa, Villa, Curtois, Koke, to je otprilike najbolje sto ima Atletico. Chelsea pored toga moze dva extra kvalitetna sastava napraviti, koja bi se gutila do samog kraja. Nemoj ba bezze pretjerivati.
Zadnja stvar koja im treba je da opet mjenjaju trenera. Treba im continuitet i jos par igraca da Mou poslozi.
BHF_Manijak

#5514 Re: Champions league 2013/14

Post by BHF_Manijak »

Vjeruj mi da je grehota gledati kako ona kreativno potentnu ekip ubija svojom defanzivom. Svaki tim svijeta bi pozelio Wiliana, Hazrda, Oscara ili Schurrlea imati, ali jok i Mou, njemu je bitnije da su na stoperu Cahill i Terry, ispred Luiz, Azpilicueta na krilu itd... :(
todd_smith

#5515 Re: Champions league 2013/14

Post by todd_smith »

Imas Pepa kad ne volis Moua :mrgreen:
nKrkan

#5516 Re: Champions league 2013/14

Post by nKrkan »

Historija kaže da kad Barca ispadne u 1/2 LP onda Španija osvoji EURO ili SP.. ove godine ispali u 1/4 a dva Madrida došla do finala šta će to bit :?
noiserr

#5517 Re: Champions league 2013/14

Post by noiserr »

BHF_Manijak wrote:Vjeruj mi da je grehota gledati kako ona kreativno potentnu ekip ubija svojom defanzivom. Svaki tim svijeta bi pozelio Wiliana, Hazrda, Oscara ili Schurrlea imati, ali jok i Mou, njemu je bitnije da su na stoperu Cahill i Terry, ispred Luiz, Azpilicueta na krilu itd... :(
Cinjenica da cesto igraju Eto (ostario), Torres (odavno prno) i Ba koji nisu nesto specijalno i koje treba prodati mi govori da nemaju bas nesto dobre napadace. I ako oni nisu toliko losi koliko je ostatak tima bolji. On da ima par vrhunskih napadaca igrao bi ofanzivnije. Ja predvidjam da ce kupiti jednog bijesnog napadaca slijedece sezone i vratiti Lukaku sa posudbe. Pa cemo onda vidjeti.

Eto-a su kupili kad nisu imali boljeg izbora. Ja ocekujem dobrog napadaca ili dva slijedece sezone u Chelsiu.

Prodati Matu za 37.1 miliona funti, a kupiti Matica je dobar biznis. Bit ce Chelsi puno opasniji slijedece sezone ko da gledam.
tzipiripi

#5518 Re: Champions league 2013/14

Post by tzipiripi »

PriNc_ba wrote:nego, jel ovo prvi poraz smorinja na domacem i u evropi ?

posto mu ne znam statistiku bas pa ako neko zna neka napise :) volio bih da jeste, cisto da debilcicu frustracija jos veca bude :D muda ce lik sebi pojesti narednih dana :D
Happy Three je već poznat taj osjećaj.
http://m.youtube.com/watch?v=yhxW5cmFb7E
tzipiripi

#5519 Re: Champions league 2013/14

Post by tzipiripi »

cyprus wrote:
Zmijuga loma wrote:
cyprus wrote: Ma ne nabrajo ja sad, al samo ću reći da nekih 6-7 timova u Evropi zasigurno ima kvalitetnije ofanzivne opcije nego Chelsea...
Ok, Mourinho treba apsolutni dream team Evrope, sve ispod toga je 'limitirana ekipa'. Jel toliko teško shvatiti da je Mourinhov kriminalni man-management doveo do toga da mu igraju Schwarzer, Cashley i Eto'o?
Pa kada govorimo o samoj završnici Lige prvaka, onda da, potrebno je imati nešto nalik na dream team kako bi se ozbiljno moglo računati na osvajanje tog takmičenja... Naravno, dotle se možeš došunjat i sa slabijim kadrom (Mou je to uspio dvaput!), ali to nije nešto što se očekuje od tih ekipa... Eto, ko je realno svrstavao Chelsea u top 3-4 favorita za osvajanje ovogodišnje LP? Rijetko ko...

A ponovit ću da je Mourinho imo loših poteza od povratka u London, ali bez obzira, ja imam bezgranično povjerenje u njeg...
http://www.uefa.com/uefachampionsleague ... index.html

Ako ovo nije Dream Team ne znam šta je. Na klupi ostaviš sve, baš sve, napadače i to kod kuće u po Madrida. Koja p.... moraš bit da su ti na klupi Benzema, Higuain, Adebayor pa još Kaka... a igraju, eno link gore.
Naravno kad mu kolege (C. Menoti, Hiddink) na to kažu da se usro oda udri po sudijama, UNICEFu....
PriNc_ba

#5520 Re: Champions league 2013/14

Post by PriNc_ba »

tzipiripi wrote:
PriNc_ba wrote:nego, jel ovo prvi poraz smorinja na domacem i u evropi ?

Happy Three je već poznat taj osjećaj.
http://m.youtube.com/watch?v=yhxW5cmFb7E
mislio sam s celzijem :) ne napisah fino :)
almir1977

#5521 Re: Champions league 2013/14

Post by almir1977 »

Image
almir1977

#5522 Re: Champions league 2013/14

Post by almir1977 »

BHF_Manijak wrote:Vjeruj mi da je grehota gledati kako ona kreativno potentnu ekip ubija svojom defanzivom. Svaki tim svijeta bi pozelio Wiliana, Hazrda, Oscara ili Schurrlea imati, ali jok i Mou, njemu je bitnije da su na stoperu Cahill i Terry, ispred Luiz, Azpilicueta na krilu itd... :(
Pa frajer je prodao Matu, jednog od najkreativnijih igrača lige da bi kupio Matića koji će mu štititi obranu. Dovoljno da se skontaju njegove namjere.

Ali ne možeš ti to objasniti njegovim idolopoklonicima u vidu navijača Chelsea.

Zamisli kakav bi fudbal Benitez ove godine igrao sa ovom ekipom Chelsea.
palermo

#5523 Re: Champions league 2013/14

Post by palermo »

BHF_Manijak wrote:

A ja taman prije neki dan mislio ovog bioldiranog staviti na onu temu najveće ublehe :D . Što se meni taj igrač ne sviđa, pokatakd neki potez proda i onda živi od toga. Nije on došao za vrijeme Mourohna, jel de ? Torres, haj ne zajebaji, Azpilicueta je dobar, ali bek....ne me're on nositi ekipu. Luiz nije loš, ali sada sa nedefinisanom pozicijom, sa Matićem je Mou znatno unaprijedio ovu poziciju. Wilian, pa dobar.....ali vidjelo se i juče, nema zadnji pas, fali im taj igrač. Koga si ono još spomenuo, aha Schurle......pa dobar, meni drag igrač, ali nisam ja za njega ni čuo( dobro, ovo malo pretjerujem, ne fataj se za riječ) dok nije došao u Englesku. Mislim, nisam baš siguran da je on klasa koja treba da se nosi sa igračima Reala, Barce, Bajerna.....on je ono kotačić u nekom mozaiku, ali nije klasa koja nosi ekipu. Hazard je klasa,ali i on je suviše mlad. Dakle, Chelzie je limitiran, u odnosu na ono šta se traži od njega i posebno od Mourihna. Dakle, da bude bolji od Reala i Barce.....ne da bude bolji od Arsenala, to je svakako :D

A o Atleticu nemam šta pričati, sjajna sezona, sjajan trener, dobro uklopljena hemija, neki igrači odigrali sezonu života (npr. nisam sigurna da će Costa ikada ponoviti ovu sezonu)....kapa dole :izet:
Šibicar

#5524 Re: Champions league 2013/14

Post by Šibicar »

Murinjo nikad ne bi odabrao ove trenutne igrače Čelzija,on u svom prvom mandatu u Čelziju kad su najbolje igrali nije imao umjetnika,on voli razbijače,njemu je odgovarao Drogba u napadu,igrač koji se sam mogao gurati sa kompletnom odbranom svojom snagom i uvaliti gol iz ničega.On je imao i igrača tipa Hazarda pa ga je otjerao(Roben) jer to nisu igrači po njegovom ukusu,na silu mu je doveden Ševčenko pa se nije proslavio u njegovom sistemu igre,Kaka u Realu nije odigrao 2 utakmice kako treba,sve su to igrači koji su dobri prema naprijed a loši ili nikakvi u odbrambenim zadacima,a takva je većina trenutnog igračkog kadra Čelzija a to nisu tipovi igrača kakve Murinjo preferira.Dovoljno je samo pogledati igračke kadrove ekipa koje je Murinjo vodio i selektirao i svima će biti jasno da se igrači tipa Hazard,Oscar,Tores..i slični jednodimenzionalni igrači koji igraju prema naprijed ne uklapaju u Murinjovu filozofiju gdje moraš da budeš dobar i koristan u oba pravca a ne samo fantastičan u jednom.Ne mogu svi igrači biti Ronaldo koji je toliko koristan u napadu da odbranu nije morao ni igrati.
todd_smith

#5525 Re: Champions league 2013/14

Post by todd_smith »

almir1977 wrote:Image
:lol:

Lik rekao zasluzeno prosao Atletico i da je Atletico bio jedina ekipa na terenu, i onda dobijes ovo :lol:
Locked