nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
mirzet87sa

#5501 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by mirzet87sa »

supercali wrote:ti udario po svom samo da bi ispao zajeban a uopste ne kontas o cemu govorim
on svojim postupkom ugrozava sebe tebe i ovoga koji ide u susret
kad ti dodas svoj postupak ugorzavas i ono auto ispred sebe i iza sebe i jos bar 3-4 auta
al sta se tebi ima objasnjavati kad si najpametniji ima restart dugme jel tako
Jel tebi mangupluk ustat u kaficu i reci ova kafa je losa, ovom soku je isteko rok? Sta ima tu zajebano? Ne gine, moj respoli, niko na 20-40km/h, pogotovo ne drinskom, pofalici, masinska, posta. Imam ja svoje grancie, ne mogu i ne radim ovo po autoputu, brzoj cesti, magistrali, jer isti "prolete" pored
madner

#5502 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by madner »

Ovaj je prekuco forum, novi nivo kurcenja bez pokrica.
Throttle

#5503 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Throttle »

Ko koči taj gubi :lol: :lol: :lol:
red evil

#5504 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by red evil »

Ovo što govori @mirzet je donekle ispravno, jedino zbog koga bih stao to jest pustio ovog je zbog auta koje ide suprotnom trakom jer i on ide ispravno. Njega mi je žao a ovog što pretiće nije, kad se praviš budala, budi budala do kraja. Pogotovo u gradu, kad je gužva, zašto nekome pustit da se uključi u traku. Ja jel' budala što čekam u koloni a ti pametan i kreno preticat? Ako ja mogu čekat, možeš i ti.
mirzet87sa

#5505 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by mirzet87sa »

red evil wrote:Ovo što govori @mirzet je donekle ispravno, jedino zbog koga bih stao to jest pustio ovog je zbog auta koje ide suprotnom trakom jer i on ide ispravno. Njega mi je žao a ovog što pretiće nije, kad se praviš budala, budi budala do kraja. Pogotovo u gradu, kad je gužva, zašto nekome pustit da se uključi u traku. Ja jel' budala što čekam u koloni a ti pametan i kreno preticat? Ako ja mogu čekat, možeš i ti.
Upravo, al dokazi ti to nekome kome je mangupluk narucit kafu i kolac, a mafijas si ako kazes da ne valja.
supercali

#5506 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by supercali »

mirzet87sa wrote:
supercali wrote:ti udario po svom samo da bi ispao zajeban a uopste ne kontas o cemu govorim
on svojim postupkom ugrozava sebe tebe i ovoga koji ide u susret
kad ti dodas svoj postupak ugorzavas i ono auto ispred sebe i iza sebe i jos bar 3-4 auta
al sta se tebi ima objasnjavati kad si najpametniji ima restart dugme jel tako
Jel tebi mangupluk ustat u kaficu i reci ova kafa je losa, ovom soku je isteko rok? Sta ima tu zajebano? Ne gine, moj respoli, niko na 20-40km/h, pogotovo ne drinskom, pofalici, masinska, posta. Imam ja svoje grancie, ne mogu i ne radim ovo po autoputu, brzoj cesti, magistrali, jer isti "prolete" pored
pusti sad suplju i izvlacenje vrati se na pocetak i vidi sta si pisao
ne pustam nikoga nema veze koliko ide itd
sad ide narodna majka sin kockanje vadjenje
commendatore

#5507 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by commendatore »

Jeste zasjeli ko copor na mirzeta....

Nazovite me kako god hocete papkom ovim onim kako vam dusa isce ,coeka razumijem....

Najgore je sto ja u SA kad dodjem vidim kamaru djutana i bolesnika da mi bude zao sto nemam galeriju sa rpgem na autu... sa skotovima samo treba ostro....

Podsjeti me na scenu iz rata....
Zarobljen smrdo,treba ga razmijenit za neke nase....zna smrad da ce bit cuvan...jebe od do balijsku majku sestre majke...dodje lik prenese ga u sekundi....sad imas 10 sekundi da se sjetis familije majke oca brace sestara i lik pozeleni instantno od straha - te mu ovaj propuha mozak..... :-)
supercali

#5508 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by supercali »

red evil wrote:Ovo što govori @mirzet je donekle ispravno, jedino zbog koga bih stao to jest pustio ovog je zbog auta koje ide suprotnom trakom jer i on ide ispravno. Njega mi je žao a ovog što pretiće nije, kad se praviš budala, budi budala do kraja. Pogotovo u gradu, kad je gužva, zašto nekome pustit da se uključi u traku. Ja jel' budala što čekam u koloni a ti pametan i kreno preticat? Ako ja mogu čekat, možeš i ti.
sad pise o tome nije tako poceo
red evil

#5509 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by red evil »

mirzet87sa wrote:
Upravo, al dokazi ti to nekome kome je mangupluk narucit kafu i kolac, a mafijas si ako kazes da ne valja.
Ljudi se glupiraju, da upali sve četiri pa hajd, kontaš da treba hitno otići negdje, ali pretićeš iz čista mira na punoj, plus krivina, nije mi te žao ako pogineš. Možda, surovo ali tako je.

Neki dan se vračam kući s mora, vozi se oko 70 KM, ima više auta i rastojanje normalno. Ali neke budale pretiću, od Stoca prema Jablanici, ne može čekat i ide kamion iz suprotnog smjera, sekunda je falila da ne ode pod kamion, srećom bilo proširenje i tu kamion skrenuo. I što je još koliko ih sad vozi po sredini ceste, i neće se sklonuti, ti moraš bježati od njega.

P.S. Da se razumijemo ja ne vozim, ne mogu zbog fizičkih problema.
mirzet87sa

#5510 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by mirzet87sa »

supercali wrote: pusti sad suplju i izvlacenje vrati se na pocetak i vidi sta si pisao
A jesi ogranicen lik. Pa vrati se ti i procitaj, milion puta napisao ne vozim brze od 60km/h, ometam te, spor sam ti, pomaknem se desno i proleti 300 ako treba, ne smeta mi. Ne mogu ja na toj brzini ganjati nekoga u prazno, nit sam toliko lud. Ispred mene nigdje nikoga, smetam ti, bujrum bolan udji i stani. Haj sad, vrati se i procitaj jesam li ovo isto napisao i to par puta :lol:
tempuser

#5511 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by tempuser »

Zavrsice kako ne da nikome da mu se uvali dok ceka ulaz na parking...
supercali

#5512 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by supercali »

mirzet87sa wrote:
supercali wrote: pusti sad suplju i izvlacenje vrati se na pocetak i vidi sta si pisao
A jesi ogranicen lik. Pa vrati se ti i procitaj, milion puta napisao ne vozim brze od 60km/h, ometam te, spor sam ti, pomaknem se desno i proleti 300 ako treba, ne smeta mi. Ne mogu ja na toj brzini ganjati nekoga u prazno, nit sam toliko lud. Ispred mene nigdje nikoga, smetam ti, bujrum bolan udji i stani. Haj sad, vrati se i procitaj jesam li ovo isto napisao i to par puta :lol:
ipak da napisem punu narodnu
nije majka sina karala sto se kockao nego sto se vadio
mirzet87sa

#5513 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by mirzet87sa »

red evil wrote: Ljudi se glupiraju, da upali sve četiri pa hajd, kontaš da treba hitno otići negdje, ali pretićeš iz čista mira na punoj, plus krivina, nije mi te žao ako pogineš. Možda, surovo ali tako je.

Neki dan se vračam kući s mora, vozi se oko 70 KM, ima više auta i rastojanje normalno. Ali neke budale pretiću, od Stoca prema Jablanici, ne može čekat i ide kamion iz suprotnog smjera, sekunda je falila da ne ode pod kamion, srećom bilo proširenje i tu kamion skrenuo. I što je još koliko ih sad vozi po sredini ceste, i neće se sklonuti, ti moraš bježati od njega.

P.S. Da se razumijemo ja ne vozim, ne mogu zbog fizičkih problema.
Ne smeta meni nikakva vrsta prestizanja, da se razumijemo, nit kome pametujem kako da vozi, gdje da prestize i sta da radi. Svako ko udje u auto odgovara za svoje posljedice, on upravlja vozilom. Ne smeta mi ni kad ima razmak izmedju auta, na toj brzini, pa stane malo a pri tom isprekidana/ravnica pa ide dalje, posteno furaj. Jednostavno u koloni, pogotovo jutarnjoj, ne dam rodjenom ocu da se bezobrazlukom uvali. Ako svi cekamo semafor, tebi se ne ceka, ti furaj ali nemoj mislit da ces se moci meni uvalit i pri tom me pokusati izgurati s ceste.
zdruzdjo

#5514 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by zdruzdjo »

Evo necu pravdati mirzeta samo cu nabaciti par.
Situacija u kojojse svi nadjemo bezbroj puta.
Kolona, otvorena cesta od xy auta, i idemo svi fino. Iza pojavljuje se baja koji polazi preticati na punoj jer eto on je pametan i ne ceka mu se. Izlijece mu auto i on konta da cu ja skociti na kocinicu i prikociti da bi mu napravio prostora da se on uvali. Ma nema sanse sine od toga nista. Skaci ti na kocinicu pa se vadi. Nekad kad vidim isfrustrirane papke da to nesto tako hoce a na "zor", malkice pipnem gas da mu malo dignem pritisak i otkucaje srca. Ali u vecini slucajeva vozim tako da ostavim prostora ispred sebe do sljedeceg. Ne radi drugog nego radi sebe. A redoooovno kad mi se neko utrpa na semaforu ispred mene ono "dzonerski petom" pa ne vide semafor, krenem prije semafora pa da vidis panike kad skonta na pola da je kratak ili ostane na sinama, pa se "popravlja". Nedjarici najdrazi.
mirzet87sa

#5515 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by mirzet87sa »

O takvim i slicnim situacijama pisem i ja, samo sto se vadi i cita onako kako kome odgovara, pa se sta i doda. Kako kazu, dok je ovaca bit ce i vune. Imamo ih, na izvoz.
tempuser

#5516 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by tempuser »

zdruzdjo wrote:Evo necu pravdati mirzeta samo cu nabaciti par.
Situacija u kojojse svi nadjemo bezbroj puta.
Kolona, otvorena cesta od xy auta, i idemo svi fino. Iza pojavljuje se baja koji polazi preticati na punoj jer eto on je pametan i ne ceka mu se. Izlijece mu auto i on konta da cu ja skociti na kocinicu i prikociti da bi mu napravio prostora da se on uvali. Ma nema sanse sine od toga nista. Skaci ti na kocinicu pa se vadi. Nekad kad vidim isfrustrirane papke da to nesto tako hoce a na "zor", malkice pipnem gas da mu malo dignem pritisak i otkucaje srca. Ali u vecini slucajeva vozim tako da ostavim prostora ispred sebe do sljedeceg. Ne radi drugog nego radi sebe. A redoooovno kad mi se neko utrpa na semaforu ispred mene ono "dzonerski petom" pa ne vide semafor, krenem prije semafora pa da vidis panike kad skonta na pola da je kratak ili ostane na sinama, pa se "popravlja". Nedjarici najdrazi.
Bezobrazluk u gradu je nesto drugo, ali za otvorenu cestu, kao neko ko je zivio od volana i gazio preko 10k km mjesecno cu ti reci, u toj jednacini ste trojica, ti, debil koji pretice, ali i onaj koji vozi iz suprotnog pravca koji jednako vozi po propisu. Sutra moze desiti da ti budes taj koji vozis iz suprotnog pravca i u susret ti idu debil koji pretice preko pune i neki mirzet koji nece da ga pusti. Vozio sam 2,6t i 170 KS sa bullbarom naprijed, mogao sam na taj nacin dvije grobljanske parcele buranije u malim autimanapuniti. Jel ti u interesu da ti (i saputnici) piskate u gace od straha dok cekate rasplet??? Jest dupe moje... To tjeranje inata i principa jednostavno nije vrijedno stresa kojeg takav rezon proizvede. Vozis da stignes od A do B bez stresa, sto treba da ti se zeludac od frustracija i stresa dize, digni nogu s gasa, prikoci ako treba, pusti debila i stavi ga ad acta, nece ti kruna s glave spast, a inat je za neizivljene i kompleksase...
Last edited by tempuser on 17/08/2016 20:42, edited 1 time in total.
mirzet87sa

#5517 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by mirzet87sa »

E ako ti od mene zivot ovisi, budi spreman da ga otpises :D mene su takvi izvrnuli na krov zbog pustanja i nasilnog uvaljivanja, vise nikad. Ako sam ja mogao lezat nepokretan, nek se nekome i digne zeldac i dobije bespotreban stres, pa sljedeci put nek razmisli hoce li ili nece.
tempuser

#5518 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by tempuser »

mirzet87sa wrote:E ako ti od mene zivot ovisi, budi spreman da ga otpises :D mene su takvi izvrnuli na krov zbog pustanja i nasilnog uvaljivanja, vise nikad. Ako sam ja mogao lezat nepokretan, nek se nekome i digne zeldac i dobije bespotreban stres, pa sljedeci put nek razmisli hoce li ili nece.
Jesi li ikad bar pokusao razmisliti da ti se moze desiti da ti vozis svoju voznju, a u susret ti idu debil koji pretice preko pune i mirzet koji nece da ga pusti. Eto tebe mirzete tvojim glupavim rezonom ni kriv ni duzan opet na krovu i nepokretan... Ne moze izgleda tvoja pamet dobaciti tako daleko da skontas da na cesti postoje dva smjera...
mirzet87sa

#5519 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by mirzet87sa »

tempuser wrote:
Jesi li ikad bar pokusao razmisliti da ti se moze desiti da ti vozis svoju voznju, a u susret ti idu debil koji pretice preko pune i mirzet koji nece da ga pusti. Eto tebe mirzete tvojim glupavim rezonom ni kriv ni duzan opet na krovu i nepokretan...
Joj price sta bi bilo kad bi bilo, jesi li razmisljao jutros kad si ustao da neko dijete u africi nije ustalo.. Sad dok pises, neko je u svijetu poginuo, a neko se kod katedrale zabio u smecarski kamion, jer je prestiz'o..

Nego jeste li VI razmisljali da voznjom preko ogranicenja ste potencijalne ubice i predstavljate opasnost za sve oko vas? Ili se tolerise, jer sto gledat sebe kad mogu drugog. Nemoj mi moralisanja, sve do jednog od vas se jasno izjasnio da gazi preko ogranicenja, neki i debelo.
Last edited by mirzet87sa on 17/08/2016 20:53, edited 1 time in total.
tempuser

#5520 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by tempuser »

Ocigledno ne moze...
mirzet87sa

#5521 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by mirzet87sa »

I jeste li se zapitali VI koliko ste policajaca potplatili, koliko puta pred radar usporili, koliko se od vas ne veze, ne staje na pjesacki i sad ti ISTI meni moralisu i pametuju? Gledaj sebe i svoju voznju, nista vise.
alipasijaner

#5522 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by alipasijaner »

tempuser wrote:
Bezobrazluk u gradu je nesto drugo, ali za otvorenu cestu, kao neko ko je zivio od volana i gazio preko 10k km mjesecno cu ti reci, u toj jednacini ste trojica, ti, debil koji pretice, ali i onaj koji vozi iz suprotnog pravca koji jednako vozi po propisu. Sutra moze desiti da ti budes taj koji vozis iz suprotnog pravca i u susret ti idu debil koji pretice preko pune i neki mirzet koji nece da ga pusti. Vozio sam 2,6t i 170 KS sa bullbarom naprijed, mogao sam na taj nacin dvije grobljanske parcele buranije u malim autimanapuniti. Jel ti u interesu da ti (i saputnici) piskate u gace od straha dok cekate rasplet??? Jest dupe moje... To tjeranje inata i principa jednostavno nije vrijedno stresa kojeg takav rezon proizvede. Vozis da stignes od A do B bez stresa, sto treba da ti se zeludac od frustracija i stresa dize, digni nogu s gasa, prikoci ako treba, pusti debila i stavi ga ad acta, nece ti kruna s glave spast, a inat je za neizivljene i kompleksase...
+1
tempuser

#5523 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by tempuser »

mirzet87sa wrote:I jeste li se zapitali VI koliko ste policajaca potplatili, koliko puta pred radar usporili, koliko se od vas ne veze, ne staje na pjesacki i sad ti ISTI meni moralisu i pametuju? Gledaj sebe i svoju voznju, nista vise.
Doveo si sam sebe u paradoks. Ako bas toliko gledas sebe i svoju voznju, sto te onda toliko pogadja kad neko hoce da se uvali ispred tebe??? Kad vozis svoju voznju onda pustis hajvana, boli te dupe, osim ako nemas problem sa manjom pameti i viskom kompleksa...
Za prekoracenje cu ti bez moralisanja napisati, kad situacija dozvoljava vozim preko ogranicenja i kad sam u prekoracenju to nije nikad vise od 20% preko ogranicenja. To krsenje zakona "u svoju korist" radim zato sto vjerujem svojoj procjeni da nikog ne ugrozavam ali isto tako ne drzim se slijepo zakona i ogranicenja tako da cu bez problema prekrsiti zakon i "na svoju stetu" pa ako treba voziti i ispod ogranicenje i pustiti nekome ko krsi propis da se uvali ispred mene. Moja voznja je postovanja propisa uz kompromis sa okolinom, a ne slijepo drzanje propisa.
bleee_sa

#5524 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by bleee_sa »

Meni nema većeg debilizma nego na otvorenoj cesti ne dati nekome da ti se uvali pri prestizanju, ili dodavati gas dok te isti prestiže, takve debile s merakom guram do bankine.
vješalica

#5525 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by vješalica »

mirzet87sa wrote:I jeste li se zapitali VI koliko ste policajaca potplatili, koliko puta pred radar usporili, koliko se od vas ne veze, ne staje na pjesacki i sad ti ISTI meni moralisu i pametuju? Gledaj sebe i svoju voznju, nista vise.
ljudski je pogriješiti i priznati svoju grešku a ne ko ti istrajavati da si u pravu
prekoračili,dali cvaju,fatali crveno i sl.
bilo je i nesvjesnih postupaka i sl
a ti ovdje pišeš kako namjerno i svjesno kontriraš nekim likovima dok zajedno sa njima nekoga ni krivog ni dužnog ne odvedeš u smrt
jer to takvi i rade
i to svaki dan
Post Reply