Kucu nisam krecio 4 godine a grijem se na 2 uljana radijatora sa 11 rebara. Planiram kupiti dobar inverter do 2500 km i dalje se grijati na struju cak ako i poskupi a nece puno.
Racuni ljeti 50ak KM, jesen-proljece 100-150 a zimi decembar-mart 180 200 KM
Prezadovoljan, tu je i sva druga potrošnja bojler veš mašina, 2 TV-a, kompjuter, elektricni sporet, sve Led sijalice... a gospodin sve na dugme
I ja sam planirao preci na pelet ali mi je brat razveo prije 3 godine sto je bilo dovoljno da vidim sve mane peleta i koliko puno troši a znamo kolike su cjene i to da cesto mora da cisti sporet i cesto ga neki gorionik zeza neko termoflux spore a mora zvati i dimljacara jednom godisnje da ocisti dimljak jer je laž da ne dimi. Tek ujutru kad upali sporet onda na dimljak furlja dim kao iz čire
Imamo fasadu stiropor 8 cm i dobru PVC stolariju to.moram priznati... i nisam tip koji voli da se kuha nego mi je temp u boravku 19 stepeni u spavacoj oko 17 a u hodniku i banji oko 16 sto je za mene ok
I kad dođemo sa posla u dnevnom boravku u sred zime zateknemk oko 16 17 a dok nisam imao fasadu znala je temp pasti na 8 9 stepeni tako da je dobra fasada minimalno 8 cm a dasam ove pameti stavio bih i 10 cm ali me majstori fasaderi odvratili kao sve iznad 8 je bezveze, gubis prostor pogotovo na balkonu, trebaju ti preširoke klupice na prozore... i te gluposti koje padaju u vodu o odnosu na komfor i uštede koje dobijes sa svakim dodatnim cm izolacije!