Prevaranti na PIK-u

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
mad_max_ba

#5501 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by mad_max_ba »

Pozz, Jedno pitanje tj dilema. Naletim neki dan na vozilicu na piku prodaje se sa haman tri puta manjom kilometrazom nego sto znam da je vozilo imalo prije dva mjeseca. Dokaz nemam nikakav tako da samo moze bit moja riječ. Šta činit.
seoBIH

#5502 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by seoBIH »

mad_max_ba wrote:Pozz, Jedno pitanje tj dilema. Naletim neki dan na vozilicu na piku prodaje se sa haman tri puta manjom kilometrazom nego sto znam da je vozilo imalo prije dva mjeseca. Dokaz nemam nikakav tako da samo moze bit moja riječ. Šta činit.
A šta bi činio? Ti to znaš, odnosno misliš da znaš. Kome da dokazuješ i kako da dokazuješ? Tvoja riječ protiv njegove. Okreni se i idi dalje, nemaš ti šta tu.
Đinajlu

#5503 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Đinajlu »

zetareticula wrote:Joj jesam neki dan popizdio :evil: dogovorim se sa momkom da kupim artikal i posaljem ja njemu sve informacije, reko ajde de mi to posalji sutra. I sad ja cekam dan, dva, tri :? vidim nema paketa. Javim se ja njemu "dali ste poslali paket i kad bi mogao ocekivati" vidim bio online, a nista nije odgovorio aaaaa :-) reko ajde mozda nije stigao odgovoriti. Opet ja posaljem poruku "dali ste uspjeli poslati, da ne bih gdje otisao" momak bude online i ne odgovori na poruku :evil: pa jebo te kakva osoba moras biti u pm. Bar odgovoriti ne prodajemi se sad, nemam para za postu ili bilo sta... I ja iz bjesa prijavim administraciji ali vidim da nisu nista poduzeli :D I dalje taj artikal na prodaji

http://www.olx.ba/artikal/21973923/allenheath-xone-32/
Ne trguj s ovima koji nemaju nikakvih transakcija ako baš ne moraš.
vozackii

#5504 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by vozackii »

Ovo na piku premium dostava je li neko probao?
dostava i naplata unutar 1-2 radna dana - 15 KM
• dostava i naplata unutar 5 radnih dana - 9 KM

Je li ovo fixna cijena za sve tj. ako posaljem nesta od 40kg jel ta cijena ili kako? ne znam :roll:
Daryl Dixon

#5505 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Daryl Dixon »

javi se lola kaze:
- moRel brate za petobanku?
(cenera manje od navedene cijene)
-moRe, nikakav problem, gdje ti odgovara da se nadjemo?
...
ne javi se 15 dana
pa ja bih mu glavu otkinuo #musafami :evil:
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#5506 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by mali_milojica »

:lol:
radiša

#5507 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by radiša »

MickeyPierce wrote:Ja prodajem artikal za 65 km ... Javlja se lola:
- pasa 25 km i da pazarimo? Mozes li donijeti na alpas'no?
:D :izet:
Napisi mu mogu ako ces mi popusit
Toffee karamela

#5508 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Toffee karamela »

Ja samo da upozorim PIK pučanstvo da ovu personu ne zovu ukoliko im treba popravka kompjutera. Pošto je kod mene stari komp, da ga ne nosam po servisima zovnem jednog od ovih koji dolaze na lice mjesta. I od tolikih oglasa ugazim u g...., mada mi je trebalo biti jasno o čemu se radi čim mi se ukazao (balavac, ruke u džepovima, ne nosi radni laptop, set instalacijskih diskova, ništa).

-Jesi siguran da ti ne treba drugi laptop za dijagnostiku, trknuću ja do komšinice po to?
-Ništa vi ne brinite

Dijagnostiku izvršio buljeći u otkriveni procesor, instalirao neki malware. To je to. Dala mu na kafu onoliko koliko je tražio za popravak, dakle duplu cifru.

Sutradan komp po starom, ja u inbox, "nisi popravio ništa, ponovo dođi", ne može ovu sedmicu druga smjena u školi :-)

Nakon 10-ak dana stigao mi je odgovor da je "on razmislio i skont'o da nisu bili drajveri nego je crkla matična ploča i savjetuje mi da kupim novi a on će mi dat linkove za jeftine računare" :lol: O povratu para ni govora.

Ime majstora je DR.Shop :lol:
VladaFBiH

#5509 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by VladaFBiH »

Daryl Dixon wrote:javi se lola kaze:
- moRel brate za petobanku?
(cenera manje od navedene cijene)
-moRe, nikakav problem, gdje ti odgovara da se nadjemo?
...
ne javi se 15 dana
pa ja bih mu glavu otkinuo #musafami :evil:
pa ovo je uobičajena situacija i ne spada u temu "prevaranti na pik-u" :)

šta god da objaviš uvijek se javi njih par koji traže nižu cijenu i nikada se ne jave dao im cijenu ili ne...
supercali

#5510 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by supercali »

Toffee karamela wrote:Ja samo da upozorim PIK pučanstvo da ovu personu ne zovu ukoliko im treba popravka kompjutera. Pošto je kod mene stari komp, da ga ne nosam po servisima zovnem jednog od ovih koji dolaze na lice mjesta. I od tolikih oglasa ugazim u g...., mada mi je trebalo biti jasno o čemu se radi čim mi se ukazao (balavac, ruke u džepovima, ne nosi radni laptop, set instalacijskih diskova, ništa).

-Jesi siguran da ti ne treba drugi laptop za dijagnostiku, trknuću ja do komšinice po to?
-Ništa vi ne brinite

Dijagnostiku izvršio buljeći u otkriveni procesor, instalirao neki malware. To je to. Dala mu na kafu onoliko koliko je tražio za popravak, dakle duplu cifru.

Sutradan komp po starom, ja u inbox, "nisi popravio ništa, ponovo dođi", ne može ovu sedmicu druga smjena u školi :-)

Nakon 10-ak dana stigao mi je odgovor da je "on razmislio i skont'o da nisu bili drajveri nego je crkla matična ploča i savjetuje mi da kupim novi a on će mi dat linkove za jeftine računare" :lol: O povratu para ni govora.

I ti glupa pored foruma ti trazis bobuljicave da ti prave komp
Toffee karamela

#5511 Re: Prevaranti na PIK-u

supercali wrote:
Pa greška moja što nisam pitala za godine :roll: , a u one pozitivne dojmove ne vjerujem više ni sekund, ništa lakše nego zamolit jarane ili rodbinu da ti ih nabešaju.
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#5512 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by mali_milojica »

Toffee karamela wrote:Ja samo da upozorim PIK pučanstvo da ovu personu ne zovu ukoliko im treba popravka kompjutera. Pošto je kod mene stari komp, da ga ne nosam po servisima zovnem jednog od ovih koji dolaze na lice mjesta. I od tolikih oglasa ugazim u g...., mada mi je trebalo biti jasno o čemu se radi čim mi se ukazao (balavac, ruke u džepovima, ne nosi radni laptop, set instalacijskih diskova, ništa).

-Ništa vi ne brinite

Znaci,placem :pisnuo:
kafanski_covjek

#5513 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by kafanski_covjek »

mali_milojica wrote:

-Ništa vi ne brinite

de stavi link na njegov profil :D
supercali

#5514 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by supercali »

Toffee karamela wrote:
supercali wrote:
Pa greška moja što nisam pitala za godine :roll: , a u one pozitivne dojmove ne vjerujem više ni sekund, ništa lakše nego zamolit jarane ili rodbinu da ti ih nabešaju.
Nema to veze s godinama nego sa znanjem i postenjem
Zaradio 10-20-50 i boli ga briga vise za tebe a najlakse reci otisla ti maticna kupi novi komp
Toffee karamela

#5515 Re: Prevaranti na PIK-u

mali_milojica wrote:
I ja sam plakala :sax:

Evo linka http://www.olx.ba/profil/DRShop
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#5516 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Truba »

app
ako prodje prodje
i peolazie sto je najgore...

ja knjige i stripove tusim...ista je situacija
Daryl Dixon

#5517 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Daryl Dixon »

svakakvih debila :lol: :lol:
Quaresma

#5518 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Quaresma »

'pozz drug oces tablet i za kafu 10 km za ovaj xbox'

Jedna koju sam dobio u inbox davno, da se upisem.

Sent from my E6653 using Tapatalk
Streptokok

#5519 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Streptokok »

Ma ima i mentola pa stavi bezobraznu cijenu pa kad mu i trecinu ponudis opet mu je puno.

Prodaje lik auto, stavio cijenu 14000. Ja mu ponudim 10000, previse za to auto al pisto je prvi vlasnik moze, lik se ne udostoji odgovoriti, uvrijedio se lola. Par mjeseci poslije javlja se on kaze spustio ga je na 9500. Ja vec kupio auto. Poslije sam ga pratio na pik i prodao fa je tek sa cijenom 8700. Dakle vise od 8500 nije dobio.
wolfie

#5520 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by wolfie »

Toffee karamela wrote:
supercali wrote:
Napravicu ti dzaba.
supercali

#5521 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by supercali »

wolfie wrote:
Toffee karamela wrote:
supercali wrote:
Napravicu ti dzaba.
U red :mrgreen:
KB9

#5522 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by KB9 »

pa ti pustila maksuma da ti popravi :lol:
wolfie

#5523 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by wolfie »

Ja cu napravit, more i bez kafe, TeamViewer majka. :D
probook

#5524 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by probook »

MMM1977 wrote:Ja sam hairliju, koji me presvukao za 1700 km, uredno prijavio u policiju i prilozio screenshot-ove konverzacije, sto sa pika sto preko poruka. To sam uradio nekad u martu, danas dosla presuda da mora vratiti pare u roku mjesec dana + kazna zatvora 4 mjeseca 1 godina uslovno.

Ko kaze da sudovi ne rade? :)

Poslano sa mog HTC 10 koristeći Tapatalk
I ja sam bio svjedok prevare od oko 3000 KM, presuda ovo ono bla bla, otisao lik u zatvor par mjeseci i opet sigurno nastavio po starom. Pare nikada ne dobijes posto nema ni primanja niti ima neku imovinu na sebi.
Mehemed
Vozim: automobil

#5525 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Mehemed »

Većina ovih posljednjih postova ne spada u ovu temu, u ovu temu bi trebalo da idu samo prevaranti a ne ovakvi koji se jave, ponude nižu cijenu i kad prihvatiš onda se ne javlja više. Takvi i sve ostalo što nije prava prevara ili pravi pokušaj prevare treba da ide u ovu temu ; http://forum.klix.ba/pik-ba-all-about-t117407.html
Post Reply