GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked

Ko je vaš favorit u grupi C?

Hrvatska
73
24%
Irska
22
7%
Italija
81
27%
Španija
127
42%

Total votes: 303

palermo

#551 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by palermo »

stalaktit wrote:
cvrčak_na_hedonizmu wrote:
Pletikosa koji je odigrao cirka 80 utakmica u zadnjih pet godina, Ćorluka isto tako oko 80 ali za četiri godine, Perišić koji je na klupi Dartmunda uz odigranih cirka 900 minuta u sezoni, Šinfild iz Ajntrahta, Strinić iz Dnjepra, Mandžukić Wolfsburg, Jelavić Everton, Vukojević Dinamo Kijev, Srna koji je u vellikom padu forme jer je star ( 30 ) i postaje sporiji i sporiji, Rakitić Sevilja i jedina klasa je Modrić, jebena neka baza :skoljka:

Imaju bolje trenere, imaju mentalitet. Mi nemamo ništa od navedenog. Tu je negdje i kraj priče.
Modrić je u top 5 playmakera u svijetu.
Jelavić je čovjek čije vrijeme tek dolazi - tek je došao u Premiership, već je dao u polusezoni više nego većina napadača u cijeloj sezoni, +EP.
Eduardova klasa se zna, povreda ga je zeznula, ali nije nimalo gori nego kad je bio prvi napadač Arsenala.
Srna je čvrstim ugovorom vezan za Šahtar, i samo zato što ga vlasnik nije htio pustiti ni za koji novac, nije u nekom većem klubu, iako nije loše igrati svake godine LP - ako ovako trči kad je star, onda ja ne znam kako igraju ta mlada krila, bokte.
Mandžukić u Wolsfburgu i čeka ga transfer, osobito nakon ovoga - nije li tako bilo i s Džekom u Wolfsburgu, ne znam što je jadno u igranju za Wolfsburg?
Perišić je tek u 23. godinu zakoračio, igra u njemačkom prvaku, i tek se sad vidi koliko i kako može.

Tih par iz lošijih klubova koje nabrajaš - prosjek jesu, ali nisu baš ni nešto loši. Mogu izgurati na borbenost. Osim Srne, ovih 5 gore ušetalo bi u svaki klub, osim naravno Reala i Barce, tu i tako ide 20ak najboljih, dakle, samo Modrić.

Nemojte da vas ljubomora zaslijepi :)

Hrvatska možda ne prođe skupinu, i bilo bi prirodno da ne prođe skupinu protiv takvih velikana s ogromnim poolom igrača kakva je Italija i Španjolska - ali meni je to konstantno izrugivanje reprezentaciji iz sićušne zemlje koja je desetljeće u top 10 svjetskih reprezentacija - čisto jadno :)
Ljubomora je tako ljudska, a meni sve što je ljudsko nije nikada bilo strano.

Nego, čisto faktografski, Eduardo je možda bio prvi napadač u rezervama Srsenala, al u prvom timu...slaba mi sježanja na ta vremena.
I am Happy
Location: Profil/Postavke. Vracam avatar koji mi klix redovno izbrise

#552 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by I am Happy »

@stalaktit
Svi su oni prosjecni igraci koji sigurno ne mogu igrati U SVAKOM TIMU NA SVIJETU !!!
Ja sam vec rekao i to se vidjelo, ljudi su ginuli za svoj dres i timskom igrom dosli do pobjede. Na ovom takmicenju je ionako sve moguce...nema vise onih pravih favorita...
Ako Hrvati budu igrali kao danas, ne moraju proci ali sigurno mogu ponosni otici kuci ;-) mada kao sto rekoh sve je moguce...mozda Irska nataba Italiju :lol:
cartman

#553 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by cartman »

Bosanski_kralj wrote:
cartman wrote: Ovo je klasican primjer naseg mentaliteta. Zar i mi nismo takvi? Nakon svake pobjede reprezentacije ili nekog tima gdje nas igrac igra, odma je to vrhunska zvijezda, veliki igrac, ogroman talenat.
Ni blizu njih nismo po tom pitanju. Meni se čak čini da i previše podcijenjujemo ono što imamo. Oni jednog Kalinića uzdignu na toliki nivo da ga prodaju za nekoliko miliona, a čovjek od 15 golova koje je postigao u HNL-u 10 dao iz penala.

Pa kako ih druze potcijenjujemo kad ih dizemo do nebesa, a igrom to nisu ni sekunde zasluzili mada opet mislim de to selektorova zasluga. Nama treba neko ko ce im bit mentor, neko ko ce uvest disciplinu i pozrtvovanost. Trenutno imamo covjeka koji je "raja" sa igracima.
cvrčak_na_hedonizmu

#554 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by cvrčak_na_hedonizmu »

stalaktit wrote:
Pletikosa koji je odigrao cirka 80 utakmica u zadnjih pet godina, Ćorluka isto tako oko 80 ali za četiri godine, Perišić koji je na klupi Dartmunda uz odigranih cirka 900 minuta u sezoni, Šinfild iz Ajntrahta, Strinić iz Dnjepra, Mandžukić Wolfsburg, Jelavić Everton, Vukojević Dinamo Kijev, Srna koji je u vellikom padu forme jer je star ( 30 ) i postaje sporiji i sporiji, Rakitić Sevilja i jedina klasa je Modrić, jebena neka baza :skoljka:

Imaju bolje trenere, imaju mentalitet. Mi nemamo ništa od navedenog. Tu je negdje i kraj priče.
Jelavić je čovjek čije vrijeme tek dolazi - tek je došao u Premiership, već je dao u polusezoni više nego većina napadača u cijeloj sezoni, +EP.
Eduardova klasa se zna, povreda ga je zeznula, ali nije nimalo gori nego kad je bio prvi napadač Arsenala.
Srna je čvrstim ugovorom vezan za Šahtar, i samo zato što ga vlasnik nije htio pustiti ni za koji novac, nije u nekom većem klubu, iako nije loše igrati svake godine LP - ako ovako trči kad je star, onda ja ne znam kako igraju ta mlada krila, bokte.
Mandžukić u Wolsfburgu i čeka ga transfer, osobito nakon ovoga - nije li tako bilo i s Džekom u Wolfsburgu, ne znam što je jadno u igranju za Wolfsburg?
Perišić je tek u 23. godinu zakoračio, igra u njemačkom prvaku, i tek se sad vidi koliko i kako može.

Tih par iz lošijih klubova koje nabrajaš - prosjek jesu, ali nisu baš ni nešto loši. Mogu izgurati na borbenost. Osim Srne, ovih 5 gore ušetalo bi u svaki klub, osim naravno Reala i Barce, tu i tako ide 20ak najboljih, dakle, samo Modrić.

Nemojte da vas ljubomora zaslijepi :)

Hrvatska možda ne prođe skupinu, i bilo bi prirodno da ne prođe skupinu protiv takvih velikana s ogromnim poolom igrača kakva je Italija i Španjolska - ali meni je to konstantno izrugivanje reprezentaciji iz sićušne zemlje koja je desetljeće u top 10 svjetskih reprezentacija - čisto jadno :)
Ko se izruguje ? Jesi blesav. Nemam pametnijeg posla. Jedina klasa je Modrić. Edurado nije ni pola igrača kakav je bio prije povrede. Perišić je na klupi Dortmunda, Mandžukić je tek odigrao dvije sezone u ligi petice u prosječnom klubu bez uspjeha ( mislim na klub ) i zabio ukupno 20 golova ( strašan uspjeh ), Jelaviću su se smijali u Hajduku, opet i on ima tek jednu pravu sezonu i zabio je 9 golova. Srna je lšiji nego što je bio.

Jedina klasa je Modrić.

Moja poenta je da nema veze gdje i koliko igrači igraju bitan je mentalitet i trener. Moj komentar je bio na račun BiH a ne podmijevanje Hrvatskoj. Uživaj u pobjedi :wink:
horion_bosona

#555 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by horion_bosona »

Jedno od glavnih "izbornih" obećanja Platinija je bio Euro sa 24 ekipe, time je dobio podršku manjih saveza u odnosu na onog švedskog metuzalema. Kvalitet na samom turniru će naravno biti razvodnjen.

Svejedno ne razumjem zašto se "veliki" bune:
- u kvalifikacijama će bez većih poteškoća izboriti mjesto za Euro... a kako većinu kadra tih reprezentacija čine igrači iz vrhunskih europskih klubova, koji odigraju strašan broj utakmica u toku jedne sezone, moći će igrati i sa kombinovanim sastavima...
- na Euru će odigrati eventualno samo jednu utakmicu više (1/8 finale), takođe biće manja šansa za formiranje "grupa smrti", dakle duele najjačih ćemo gledati u knockout fazi...

Ne vidim ništa loše da se i "malima" da šansa da čvaknu nekog na velikoj pozornici i u krajnjem slučaju dobiju veći dio finansijskog kolača. Pritom nije ni zanemariva činjenica da je sve više dobrih reprezentaciju u Europi i da ona fraza o tome "kako danas svi igraju fudbal" pije vode.

Ali pretpostavljam da je Euro sa 24 ekipe neka vrsta eksperimenta i da će se naći srednje rješenje.
I am Happy
Location: Profil/Postavke. Vracam avatar koji mi klix redovno izbrise

#556 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by I am Happy »

cartman wrote:
Bosanski_kralj wrote:
cartman wrote: Ovo je klasican primjer naseg mentaliteta. Zar i mi nismo takvi? Nakon svake pobjede reprezentacije ili nekog tima gdje nas igrac igra, odma je to vrhunska zvijezda, veliki igrac, ogroman talenat.
Ni blizu njih nismo po tom pitanju. Meni se čak čini da i previše podcijenjujemo ono što imamo. Oni jednog Kalinića uzdignu na toliki nivo da ga prodaju za nekoliko miliona, a čovjek od 15 golova koje je postigao u HNL-u 10 dao iz penala.

Pa kako ih druze potcijenjujemo kad ih dizemo do nebesa, a igrom to nisu ni sekunde zasluzili mada opet mislim de to selektorova zasluga. Nama treba neko ko ce im bit mentor, neko ko ce uvest disciplinu i pozrtvovanost. Trenutno imamo covjeka koji je "raja" sa igracima.
Nije vala ni raja.... lik ima autoritet kao jedna cistacica....
rajv0sa

#557 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by rajv0sa »

Image
:thumbup:
cvrčak_na_hedonizmu

#558 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

volta dzontra wrote:
U pravu si. RH nikada nije dosla na Euro s igracima s tanjim klupskim statusom. Pranjic na izlazu iz Bayerna, Kranjcar na izlazu ih Totenhema, previse "rusa" (strinic, Dujmovic, Vukojevic) ozljede Olica i Lovrena, zadnja linija zakurac.....
Ali kad sracunas prvih 11 + klupa RH je igracki iznad BIH tocno toliko koliko se pokazuje....
Sto se tice mentaliteta i zanosa to se ohladilo skroz. Nikad manje Hrvata nije otputovalo na Euro i kult repke je splasnuo.......radi se o skupini solidnih europskih igraca s jednom svjetskom klasom. Takvi su otprilike svi osim samog vrha Njemacka, Spanjolska, Francuska, Nizozemska
To i jeste problem, razlika je mnogo veća. Ovakva Hrvatska može dobiti Italiju dok mi nismo u stanju da dobijeme ekipe tipa Turske ili Rumunije kada nam treba.
FrankSlade

#559 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by FrankSlade »

Odakle je ovaj Schildenfeld? To neka fora tipa Eduardo ili?
JohnnyS

#560 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by JohnnyS »

Ne vidim uopće kakve veze na eventualni prolaz Hrvatske ima remi Španjolske i Talijana. Pa da su Talijani i izgubili nitko ne bi mogao Hrvatskoj garantirat da bi ijednim drugim ishodom osim pobjedom nad Talama osigurali drugi krug. Znači identična situacija kao i sad. Doći, odigrati i pobijediti. Jednostavan je recept :D
BHF_Manijak

#561 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by BHF_Manijak »

stalaktit wrote:

čisto jadno :)
Jarane, ruku na srce jedino jadno ovdje je ovaj tvoj post! Niko ovdje nije zaslijeplje, jedini koji jest si ti realno! :oops: :roll:

Svaka cast Modricu jedino, ostali igraci su mudo marjanovo i PROSJEK Evrope, htio ti to priznati ili ne! :roll:

Jelavicu svaka cast, dobar napadaca, ali nista bolji od naseg Dzeke npr koji je za njega svjetska klasa!

Eduardova klasa se ZNALA, to je tacno, sad je lik pao qrci za usi i reci da je i sada na nivou onom kada je za Arsenal igro je SMIJESNO, budi ba realan.

Ovo za Srnu, samo mogu na to reci: :lol: :lol: :lol: :lol: ! Jarane, nama kazes da smo ajdni a onda napises da je kao Srna svjetska klasa no eto mocni Shakhtar ga nije htio pustit ni za kakve pare svijeta, ma qrac iza usiju, tu suplju moze neko na indexu ili poskoku progutati! :zzzz: Da je stigkla kakva ponuda iz liga petice od 15-20 miliona kako bi se u Shakhtaru udarali u guzicu...Mani se te djecije price, cuj nije ga Shakhtar ni za kakve pare htio pustit, ko da jebote o Realu prica a ne o ukrajinskom klubu! :lol: Da je on tako valjo, davno bi on u ligi petice igro! Nije los igrac, ali daleko od toga da padnes na guzicu kad ga gledas. :wink:

Vezano za Mandzukica, ista stvar! Magaht ga se zeli rijesit jer nije zadovoljan s njim a ne zato sto se otimaju za Marija! Izvor su mi njemacki mediji! I porediti Dzeku i Mandzukica, posebno iz vremena Wolfsburga je neozbiljno, Dzeko je bio zakletva u tom periodu, a Mario je samo dio tima s kojim Magath i nije retjerano ocaran, a Helmes mu je dodatno pokvario planove (Mariju)! OK je napadac, no za Dzeku smijesan, posebno u periodu Wolfsburga kako rekoh.
Za Perisica ok, ali ja sam ubjedjen da on jikad nista ozbiljnije nece napraviti u Dortmundu, nece prevazici tu ulogu vrijednog jokera. Zivi bili pa vidjeli...

Takodjer ova zadnja konstatacija ti je za valjat se od smijeha! Cuj igrali bi u svim timovima sem u Barci i Realu! :lol: :roll: Jaro, nema "da ovo da ono", nego je ili igras ili ne igras, oni da aljaju igrali bi, nema tu hipotetike! Oni da su valjali ko sto ih ti predstavljas, sigurno bi igrali u jacim timovima, ne zanosi se bezze, ko da neki klbu nekog namjerno ne zeli da kupi samo zato sto je Hrvat, pa eto uinat nece. Usetali bi se malo morgne, da mogu doprinjeti jacini nekog kluba, sigurno bi bili kupljeni dosad.

Ne bjezim od toga da se i mi Bosanci znamo neriejtko zanijeti nasom (ne)kvalitetom repke, da umislimo da smo neko ili nesto pa da nas spuste na tlo, no ti navalja gluposti u ovm postu samo takvih, a pricas o nekoj jadnoj nasoj prici i kako ne zelimo da progledamo od ljubomore, mislim wtf?! :roll: :oops: Budi trunku realan i vidjet ces da je tako kako sam i napisao.
cindrlimindrli

#562 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by cindrlimindrli »

cyprus wrote:I ja se slažem da 24 ekipe na EP nije baš dobra ideja... Ma kako se mi trenutno loše osjećali, i kvalifikacije imaju svoju čar, a ona će time biti ubijena... A sam naš plasman na prvenstvo neće imati težinu, kao što bi imo dosad... OK, to nama hoće biti zanimljivo prvi put, ali nakon toga ćemo i mi uvidjeti da to nije to... Uostalom, ne vjerujem da će se takav sistem dugo zadržati, možda 2-3 prvenstva maximalno...
Ma da se mi hocemo plasirati pa neka ih bude koliko god, sto se mene tice ako je malo 24 neka dojebu i pola afrike. :D
Eno sad, hrvatska ima bazu? Razbili prejadnu irsku i odmah imaju igrace za svaki tim na svijetu, a od 60 minute jedva hodaju. A kako ce vas zabari i furija razvalit' po nosu, ima da vam se manta godinama.
cvrčak_na_hedonizmu

#563 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

FrankSlade wrote:Odakle je ovaj Schildenfeld? To neka fora tipa Eduardo ili?
Kanta od igrača, igrao za Dinamo, prije je mislim bio u Šibeniku, onda ga Dinamo složio na neku čudnu mandžu Bešiktašu pa su ga ovi otjerali, nakon toga ne znam gdje je bio pa je sada u Ajntrahtu.

Hrvat, "izvorni" koliko znam. Jebe ga malo prezime doduše :D
rajv0sa

#564 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by rajv0sa »

FrankSlade wrote:Odakle je ovaj Schildenfeld? To neka fora tipa Eduardo ili?
Ma jok ,lik iz Šibenika :lol: ,ne znam otkud mu ovako prezime.
ultima_palabra

#565 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by ultima_palabra »

Onaj Schildenfeld je baš slaba karika, imao je sreće što je prošao bez napravljenog penala i crvenog. Ako on bude igrao protiv Španije, ne piše im se dobro.
stalaktit

#566 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by stalaktit »

Ko se izruguje ? Jesi blesav. Nemam pametnijeg posla. Jedina klasa je Modrić. Edurado nije ni pola igrača kakav je bio prije povrede. Perišić je na klupi Dortmunda, Mandžukić je tek odigrao dvije sezone u ligi petice u prosječnom klubu bez uspjeha ( mislim na klub ) i zabio ukupno 20 golova ( strašan uspjeh ), Jelaviću su se smijali u Hajduku, opet i on ima tek jednu pravu sezonu i zabio je 9 golova. Srna je lšiji nego što je bio.

Jedina klasa je Modrić.
Prelistaj 10ak stranica ranije gdje je ekipa predviđala pobjedu Irske, Hrvatsku mahom stavljali na zadnje mjesto u skupini i kao siguran "tip" navodili manje od 3 gola ukupno za Hrvatsku. Nakon pobjede nad Irskom gdje su im 3 gola utrpali, nazivaju to "sudačkom pomoći". To je izrugivanje.

Perišić je ove sezone s klupe onda dao 7 golova i upisao 3 asistencije. Eduardo je dosta povrijeđen, zato je otišao iz Arsenala, ali klasu nije izgubio, samo nema sreće. Mandžukić i Perišić imaju vremena (Perišić jedva punoljetan u cijelom svijetu, a Mandžo je 20 utrpao u klubu koji tone, to zvuči malo bolje nego 10 u recimo engleskom prvaku :D), za Jelavića (41 gol iz prvog dodira) se već čapa pola Engleske, nakon samo pola sezone tamo. Modrića si zaboravio. U svakom slučaju, ukupno 5-6 igrača, uključujući 30-ogodišnjeg Srnu, koji bi ušetali u svaki svjetski klub, osim Reala i Barcelone, koji su ipak svijet za sebe. Pa ti pričaj :)

U svakom slučaju, vrijeme će pokazati :)
Last edited by stalaktit on 11/06/2012 00:12, edited 1 time in total.
rajv0sa

#567 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by rajv0sa »

cindrlimindrli wrote:
cyprus wrote:I ja se slažem da 24 ekipe na EP nije baš dobra ideja... Ma kako se mi trenutno loše osjećali, i kvalifikacije imaju svoju čar, a ona će time biti ubijena... A sam naš plasman na prvenstvo neće imati težinu, kao što bi imo dosad... OK, to nama hoće biti zanimljivo prvi put, ali nakon toga ćemo i mi uvidjeti da to nije to... Uostalom, ne vjerujem da će se takav sistem dugo zadržati, možda 2-3 prvenstva maximalno...
Ma da se mi hocemo plasirati pa neka ih bude koliko god, sto se mene tice ako je malo 24 neka dojebu i pola afrike. :D
Eno sad, hrvatska ima bazu? Razbili prejadnu irsku i odmah imaju igrace za svaki tim na svijetu, a od 60 minute jedva hodaju. A kako ce vas zabari i furija razvalit' po nosu, ima da vam se manta godinama.
:lol:
cvrčak_na_hedonizmu

#568 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

stalaktit wrote:

Jedina klasa je Modrić.
Prelistaj 10ak stranica ranije gdje je ekipa predviđala pobjedu Irske, Hrvatsku mahom stavljali na zadnje mjesto u skupini i kao siguran "tip" navodili manje od 3 gola ukupno za Hrvatsku. Nakon pobjede nad Irskom gdje su im 3 gola utrpali, nazivaju to "sudačkom pomoći". To je izrugivanje.

Perišić je ove sezone s klupe onda dao 7 golova i upisao 3 asistencije. Eduardo je dosta povrijeđen, zato je otišao iz Arsenala, ali klasu nije izgubio, samo nema sreće. Mandžukić i Perišić imaju vremena (Perišić jedva punoljetan u cijelom svijetu, a Mandžo je 20 utrpao u klubu koji tone, to zvuči malo bolje nego 10 u recimo engleskom prvaku :D), za Jelavića (41 gol iz prvog dodira) se već čapa pola Engleske, nakon samo pola sezone tamo. Modrića si zaboravio. U svakom slučaju, ukupno 5-6 igrača, uključujući 30-ogodišnjeg Srnu, koji bi ušetali u svaki svjetski klub, osim Reala i Barcelone, koji su ipak svijet za sebe. Pa ti pričaj :)
Što meni repliciraš, da nisi fulio čovjeka ? Ja sigurno nisam prognozirao debakl Hrvatske. Mandžukić je zabio 20 golova u dvije sezone što i nije neki veliki uspjeh. Perišić je klupa. Modrića sam naveo kao klasu. Ostali su više-manje mediokriteti u Europi. Malo se gubiš a i čini mi se da si fulio forum.

Živio
It_is_a_Leclerc

#569 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by It_is_a_Leclerc »

Ono što je zanimljvo na ovom našem forumu je da, realno, ne smiješ ni zucnuti slova protiv Hrvatske ili igrača jer si inače "zaslijepljen mržnjom", "lažljivac", "ljubomoran i sujetan" i svašta nešto.
skenderija04

#570 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by skenderija04 »

Ulazi se u dvije krajnosti. Ovi sto im Hrvatska bas i nije blizu srca traze dlaku u jajetu. Navijaci Hrvatske pretjeruju sa hvalospjevima. Hrvatska je odigrala pristojnu utakmicu protiv protivnika od koga je u svim pogledima kvalitetniji tim. Ovo je bila utakmica koja se morala dobiti ako se zeli nastaviti sa nadama za plasman medju osam. Ipak, meni je nedostajalo vece prisustvo Modrica,Corluka previse nervozan, bio je na ivici crvenog. Kontrola utakmice nije bila potpuno uspostavljena, a golovi nisu bili plod igre i dominacije. Veceras je bilo dovoljno za pobjedu.Treba pohvaliti odnos prema reprezentaciji koji imaju Hrvatski igraci. Sta ce biti dalje ostaje da se vidi. Iskreno, Hrvatska je na trecem mjestu u grupi po kvalitetu,ali ako to nadomjeste borbom i pozrtvovanjem uz malo srece, sanse su tu.
ultima_palabra

#571 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by ultima_palabra »

stalaktit wrote:U svakom slučaju, ukupno 5-6 igrača, uključujući 30-ogodišnjeg Srnu, koji bi ušetali u svaki svjetski klub, osim Reala i Barcelone, koji su ipak svijet za sebe.
Ovo je smiješno... što Perišić ne ušeta u prvih 11 Dortmunda? Srni je bolje što ga nije kupio neki jači klub, jer bi završio kao Pranjić u Bayernu.

Svaka čast Biliću, radi čuda od objektivno ograničene generacije... još objavi da odlazi i još uvijek može motivisati igrače da igraju iznad svojih mogućnosti. Faliće on Hrvatskoj mnogo, pogotovo ako ga naslijedi papčić Štimac.
BHF_Manijak

#572 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by BHF_Manijak »

stalaktit wrote: Perišić je ove sezone s klupe onda dao 7 golova i upisao 3 asistencije. Eduardo je dosta povrijeđen, zato je otišao iz Arsenala, ali klasu nije izgubio, samo nema sreće. Mandžukić i Perišić imaju vremena (Perišić jedva punoljetan u cijelom svijetu, a Mandžo je 20 utrpao u klubu koji tone, to zvuči malo bolje nego 10 u recimo engleskom prvaku :D), za Jelavića (41 gol iz prvog dodira) se već čapa pola Engleske, nakon samo pola sezone tamo. Modrića si zaboravio. U svakom slučaju, ukupno 5-6 igrača, uključujući 30-ogodišnjeg Srnu, koji bi ušetali u svaki svjetski klub, osim Reala i Barcelone, koji su ipak svijet za sebe. Pa ti pričaj :)

U svakom slučaju, vrijeme će pokazati :)
Jest jest, svjetska urota protiv Hrvata, mogli bi oni u svako timu igrati samo sto im neko ne da da predju! :lol: :lol: :lol: Daj ba ohladi, da valjaju presli bi nigdje, mani mi se te price "MOGLI BI ovo ili ono", da mogu igrali bi, kraj price! :wink:
Mračajski proto

#573 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by Mračajski proto »

E moji hrvati, i vi vala pretjerujete. Ja kad čitam njihove portale, diskusije po forumima, kontam to neka velesila, a tamo neki ''Švarcejmajcer'' igra, nije vazdušnog duela dobio, nekakav ''Strinčić''. Jedino što valja je onaj Lukica, ostalo tarabe. Želim vam što brže ispadanje.
JohnnyS

#574 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by JohnnyS »

Inače, žalosno je što neki ovdje navode trenera kao prednost Hrvatske, moram reći a mi je kao navijaču Hrvatske jako drago što će Bilić otići. Jedini problem je što će ga zamijeniti Štimac...
cvrčak_na_hedonizmu

#575 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Također je činjenica da će EP "prodati" par igrača iz Hrvatske tako da će nastaviti sa kontinuitetom "dobrih udaja". Jebiga, kako posiješ tako ćeš da požanješ. Pa onaj Šinfild ne bi mogao u Želji igrati a čovjek napravio par transfera, trenutno je u ligi petice :oops: Reputacija, rejting i stalni nastupi na velikim takmičenjima čine čuda.
Locked