PEKARE U SARAJEVU

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
ultima_palabra

#551 Re: PEKARE U SARAJEVU

Post by ultima_palabra »

Ali je nasmjesnija ta njegova prica "ja sam za bratstvo i jedinstvo, ali vidi ovih muslimana sta rade, sad cu za inat da cetnikujem" :lol:

Pa budi ono sto jesi, nema razloga za pravdanjem... pogotovo sto je to mainstream u BL. Ali frajer bi i cetnikovao po Twitteru i uzimao lovu po Federaciji.
Zizi505

#552 Re: PEKARE U SARAJEVU

Post by Zizi505 »

Matzan wrote:Kad se u Sa pojave pekare koje su u stanju napraviti peciva približnog kvaliteta Manji,
vrlo rado ću kupovati u istim.
Do tada :zzzz:
Maison coco, pripelit im Manja ne može, i većina ostalih proizvodjača.
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#553 Re: PEKARE U SARAJEVU

Post by sime_cipol »

Ma neki Beljulji mu hakovao profil, nema sta drugo biti :skoljka: :run:
karanana

#554 Re: PEKARE U SARAJEVU

Post by karanana »

zizi505 wrote:
Matzan wrote:Kad se u Sa pojave pekare koje su u stanju napraviti peciva približnog kvaliteta Manji,
mrvica je ok. mada mi i mrvica ide na neku stvar zbog prenapuhanosti. ali je sasvim ok. jest skuplja.
ultima_palabra

#555 Re: PEKARE U SARAJEVU

Post by ultima_palabra »

sime_cipol wrote:Ma neki Beljulji mu hakovao profil, nema sta drugo biti :skoljka: :run:
Mozda se solidarise sa koalicionim partnerom :mrgreen:
Edin H.

#556 Re: PEKARE U SARAJEVU

Post by Edin H. »

ultima_palabra wrote:Ali je nasmjesnija ta njegova prica "ja sam za bratstvo i jedinstvo, ali vidi ovih muslimana sta rade, sad cu za inat da cetnikujem" :lol:

Pa budi ono sto jesi, nema razloga za pravdanjem... pogotovo sto je to mainstream u BL. Ali frajer bi i cetnikovao po Twitteru i uzimao lovu po Federaciji.
Fakat koji kreten :roll:
i agree

#557 Re: PEKARE U SARAJEVU

Post by i agree »

https://www.klix.ba/vijesti/bih/radovan ... /190320020

Drzis radnje po istom tom Sarajevu kojeg je ovaj teroriso a ti ga podrzavas?Da je ova nasa bosna imalo drzava sve radnje da mu zatvori po Sarajevu.
Zizi505

#558 Re: PEKARE U SARAJEVU

Post by Zizi505 »

karanana wrote:
zizi505 wrote:
mrvica je ok. mada mi i mrvica ide na neku stvar zbog prenapuhanosti. ali je sasvim ok. jest skuplja.
Jednom sam kupila razna peciva i kruh i nikada više, ništa mi se nije svidjelo, plus onaj zagušljiv prostor u kojem prodaju :-)
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#559 Re: PEKARE U SARAJEVU

Post by mk ultra »

i agree wrote:https://www.klix.ba/vijesti/bih/radovan ... /190320020

Drzis radnje po istom tom Sarajevu kojeg je ovaj teroriso a ti ga podrzavas?Da je ova nasa bosna imalo drzava sve radnje da mu zatvori po Sarajevu.
Nema samo radnje po sarajevu, vec i prodaju u bingu, konzumu i mercatoru
Nije jedini, radi i Sito isto i jos jedna pekara iz IS
strong69

#560 Re: PEKARE U SARAJEVU

Post by strong69 »

ultima_palabra wrote:Ali je nasmjesnija ta njegova prica "ja sam za bratstvo i jedinstvo, ali vidi ovih muslimana sta rade, sad cu za inat da cetnikujem" :lol:

On se samo salio. Inače, antifašisti u RS podržavaju Karadžića i Mladica i srpsko bratstvo i jedinstvo.

Ali zamisli taj poriv koji on ima i koliko je taj poriv jak da je pobijedio i novac. Hej, ne brani Karadžića iz LIČNIH RAZLOGA.
Juliuscezar

#561 Re: PEKARE U SARAJEVU

Post by Juliuscezar »

Koliko sutra ide status kako kod njega radi X ljudi medju njima toliko Bošnjaka i kako ce ostat bez posla svi zbog hajke
choxnox

#562 Re: PEKARE U SARAJEVU

Post by choxnox »

A sta mislis sto je takva kvaliteta peciva? Ove klasicne/siptarske pekare koriste mast biljnog porijekla (maslac, maslo) ili vjestackog (margarin), a Manja je otisla korak dalje pa koristi mast zivotinjskog porijekla. Da se igramo pogadjanja mast koje zivotinje? :lol:

Za ove koji ni prije nisu bili bas inteligentni pa su kupovali proizvode iz pekara Manja, a narocito za ove koji nastave kupovati - prijatno, kazu sa svinjskom masti sve ide lakse niz grlo :lol:
dobar osjecaj

#563 Re: PEKARE U SARAJEVU

Post by dobar osjecaj »

choxnox wrote:
A sta mislis sto je takva kvaliteta peciva? Ove klasicne/siptarske pekare koriste mast biljnog porijekla (maslac, maslo) ili vjestackog (margarin), a Manja je otisla korak dalje pa koristi mast zivotinjskog porijekla. Da se igramo pogadjanja mast koje zivotinje? :lol:

Za ove koji ni prije nisu bili bas inteligentni pa su kupovali proizvode iz pekara Manja, a narocito za ove koji nastave kupovati - prijatno, kazu sa svinjskom masti sve ide lakse niz grlo :lol:
Takvu nebulozu i laz moze napisati samo neko ko nikada nije probao peciva sa svinjskom mascu. Okus je ruzan i karakteristican i definitivno nije prisutan ni u kakvom ukusnom pecivu.
Slo Burner
Grijem se na: Pelet
Vozim: Bembaru

#564 Re: PEKARE U SARAJEVU

Post by Slo Burner »

Cinjenica je da je hljeb kod Manje za klasu bolji od ostalih, ne znam na koji fazon, ali je tako. No obraz mi ne dozvoljava da idem tamo
choxnox

#565 Re: PEKARE U SARAJEVU

Post by choxnox »

dobar osjecaj wrote:
choxnox wrote:

Takvu nebulozu i laz moze napisati samo neko ko nikada nije probao peciva sa svinjskom mascu. Okus je ruzan i karakteristican i definitivno nije prisutan ni u kakvom ukusnom pecivu.
Da mi je neko nekada rekao da cu corbu jesti sa ovcijom mascu, a da toga necu biti ni svjestan rekao bih mu da laze. A inace imam istancano culo okusa. Koriste se preradjevine, a ne sirovine u svom osnovnom obliku prilikom cije obrade se gube originalne nepozeljne osobine, a zadrzavaju one koje doprinose poboljsanju jela. Isto tako vecina danasnjih peciva su puna vjestackih aditiva, poboljsivaca okusa i sl. i mnogi toga nisu svjesni.
drag_gost

#566 Re: PEKARE U SARAJEVU

Post by drag_gost »

insomnia78 wrote:
drag_gost wrote:
insomnia78 wrote:Isto ko i vi sto pokazujete. Kae ukusno mu pecivo a i deset feninga jeftinije. Sta ima veze sto je cetnik
Ne znam sto tebe to toliko sekira, ti si svakako daleko do cetnika i slicnih nemani
To opet dijaspora zavadja i to
:lol: :lol:

Ne dijaspora, ja vidim samo jednog dijasporca.
Ne zavadja, ja vidim samo pametovanje.

Ne moras nam ti otvarati oci, tebe svakako ne dotice
kurtasevic

#567 Re: PEKARE U SARAJEVU

Post by kurtasevic »

Meni nema boljeg peciva od domaćeg peciva ispečenog u rerni, ne znam što ste se toliko nafurali na pekare jeble vas pekare. Kad domaću pogaču izvadiš iz rerne kuća se uzmiri.
Yenna

#568 Re: PEKARE U SARAJEVU

Post by Yenna »

Išla sam u Manju, nije da nije lijepo i ukusno.
Ali ISLA...više jok ;-)
nepass1

#569 Re: PEKARE U SARAJEVU

Post by nepass1 »

ne znam ni koji kurac ste isli pored milion pekara u sa.
a ovi sto ga inace brane se usutili po forumu :lol:
vec je bilo price o manji i izjavama
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#570 Re: PEKARE U SARAJEVU

Post by sime_cipol »

Treba fetvu izdat da se ne kupuje u Manji. Danas na dzumi obavezno da se hutba odrzi povodom novonastale situacije :zzzz:
insomnia78

#571 Re: PEKARE U SARAJEVU

Post by insomnia78 »

Znas, istorija se odista ponavlja
Nekad:
“Pa dobro Obrene majku mu jebem do kad ti mislis ici na večere Turcima? Zemlju nam poharaše, kralja ubiše, zulum počiniše”
-“Ali kod njih je tako lijepo sredjeno, ne ko kod ovih nasih vlastelincica koji misle da su ufatili boga za muda a i imaju taj nekakav pilav da ti samo vidis kako je to ukusno”

Danas:
“Jel to stvarno Osmane dotle doslo da se pare moraju ostavljati liku koji javno podrzava Karadzica i Mladica? Hej onog Karadzića i onog Mladića. Genocid, zlocini, ubistva, silovanja.”
-“Ali znas kaka mu je gotivna pekara, osjecam se ko da sam sad upo u Sex and City a i pecivo je tako ukusno”

Nema, narod koji nije u stanju ne pojesti jednu kiflu kod lika koji podrzava Ratka Mladica i Radovana Karadzica. Dva lika osudjena za najgore zlocine nad istim tim narodom koji ima “bogatu” istoriju zrtve kroz vijekove nece da zavrsi dobro

PS: pozdravlja vas Sale
Image
drag_gost

#572 Re: PEKARE U SARAJEVU

Post by drag_gost »

Samo dodatak: lik je debil, ocito. A Manju izbjegavati, definitivno.
glockov kolac

#573 Re: PEKARE U SARAJEVU

Post by glockov kolac »

Ovo je dokaz šta četnici misle o Bošnjama - pišamo po vama i govorimo vam da pada kiša, a kad se pobunite, ko nas zavadi...

Kad su im "komunisti" ovakvi, kakvi li su pravi četnici :-|
amidzazeher

#574 Re: PEKARE U SARAJEVU

Post by amidzazeher »

Neka francuz, ne zakuhavaj, taman se smiri, valja pekaru mijenjat, nije to lako, a i tebe se to svakako ne tice, cetnici se ionako svakih 50 godina ukazu, nece tebe, star si vec :D
kurtasevic

#575 Re: PEKARE U SARAJEVU

Post by kurtasevic »

Koji noob jbt.
Post Reply