Dešavanja u Sandžaku

Post Reply
Krushna mrva

#551 Re: Dešavanja u Sandžaku

Post by Krushna mrva »

It_is_a_Leclerc wrote:Mislim da svako ima pravo da svoj novac troši kako on želi. Po meni je dati 10.000 eura u bilo kakav objekat od vjerskog značaja, na granici ruganja vjeri, ismijavanja vlastitoj državi u kojoj su na hiljade gladnih, žednih, neobučenih, siromašnih, ali to nije tema današnje emisije.
O Zukorliću ne mislim ništa dobro, ali dok god se konfrontira Srbiji, stvara stanje stalne napetosti u toj državi, i praktički im priređuje igrokaz onog što mi doživljavamo kohabitirajući se genocidnim entitetom, ima moju podršku. Onog momenta kad mi više ne budemo imali takvih poteškoća sa RS, ni ja više neću podržavati da Zukorlić radi to što radi u Sandžaka.
najmanji je problem kako ko svoje pare trosi, nego kako se skupljaju - dno dna.
drugo,nisam bas siguran da utjecaj koji na politiku u >Srbiji ima hozda Zukorlic moze da se mjeri sa situacijom u BiH cak i priblizno. Prije bih rekao da im ovakav skroz odgovara - cirkuzant i manipulator!
heckler

#552 Re: Dešavanja u Sandžaku

Post by heckler »

Novi dan, novi srpski tekst i "eksluziva" o Zukorlicu koji naravno klix revnosno prenosi i lik sa 2 posta koji ga komentarise :-)
Maverick78

#553 Re: Dešavanja u Sandžaku

Post by Maverick78 »

heckler wrote:Novi dan, novi srpski tekst i "eksluziva" o Zukorlicu koji naravno klix revnosno prenosi i lik sa 2 posta koji ga komentarise :-)
A jesu se ovih dana genocidashi uzbudili oko Zukija :lol:

Btw.
BKZ: ‘Kupljen plac u Petnjici za izgradnju Bošnjačkog kulturnog centra’

Petnjica – Bošnjačka kulturna zajednica obavještava javnost da je postigla dogovor o kupovini zemljišta površine 400 metara kvadratnih u strogom centru Petnjice na Bihoru, na kome će ubrzo početi izgradnja Bošnjačkog kulturnog centra.
U toku je izrada idejnog projekta i druge potrebne dokumentacije za izgradnju ovog izuzetno važnog objekta neophodnog za djelovanje BKZ, jednog od ključnih oslonaca očuvanja bošnjačkog nacionalnog identiteta na tom prostoru.
Kupovina zemljišta i izgradnja biće finansirani sredstvima prikupljenim u donatorskoj akciji koju je nedavno sproveo u Luksemburgu muftija Muamer ef. Zukorlić.
.
Pokušaj beogradskih i drugih medija da omalovaže i negativno predstave ovu donatorsku akciju i njenog nosioca shvatamo kao nedostojan i neadekvatan udarac kojim se želi Sandžačkom muftiji uzvratiti na jučerašnju izjavu kojom tendenciozne i neprofesionalne medije označava kao jedan od tri izvora zla kojim se nastavlja razaranje društva.
BKZ je ponosna na svoje akcije, a posebno na svoga Muftiju, jer je definitivno jedini čovjek među Bošnjacima, a i šire, koji može u humanitarne svrhe prikupiti za tako kratko vrijeme toliki novac.
.
U akciji Muftije za manje od sat vremena u Luksemburgu je prikupljeno 77.000 eura, a samo nedjelju dana prije u Parizu za izgradnju džamije, potrebne Bošnjacima i drugim balkanskim muslimanima Pariza, za oko sat vremena prikupio je 156.000 eura.
Svugdje u svijetu, pa i na Balkanu, veličaju se ljudi koji ne žale svoj autoritet za prikupljanje sredstava u opće humane svrhe, samo u slučaju Muftije i samo beogradski i njima slični mediji kristalno dobro nastoje predstaviti kao zlo.
Poštovani Muftija, BKZ Vam zahvaljuje i uvijek će poštovati Vašu spremnost da povjerenje koje uživate od strane naroda stavite na raspolaganje na dobrobit svih ljudi.
(BKZ)

http://sandzakpress.net/bkz-kupljen-pla ... nog-centra
Krushna mrva

#554 Re: Dešavanja u Sandžaku

Post by Krushna mrva »

heckler wrote:Novi dan, novi srpski tekst i "eksluziva" o Zukorlicu koji naravno klix revnosno prenosi i lik sa 2 posta koji ga komentarise :-)
hhaahha zato ti imas masu postova (valjda nisu djetinjasti kao sad). osim sto sto se da prepoznat da uslovni reflex radi ostalo nije vrijedno komentara ;)
Krushna mrva

#555 Re: Dešavanja u Sandžaku

Post by Krushna mrva »

Maverick78 wrote:
A jesu se ovih dana genocidashi uzbudili oko Zukija :lol:

Btw.
BKZ: ‘Kupljen plac u Petnjici za izgradnju Bošnjačkog kulturnog centra’

Petnjica – Bošnjačka kulturna zajednica obavještava javnost da je postigla dogovor o kupovini zemljišta površine 400 metara kvadratnih u strogom centru Petnjice na Bihoru, na kome će ubrzo početi izgradnja Bošnjačkog kulturnog centra.
U toku je izrada idejnog projekta i druge potrebne dokumentacije za izgradnju ovog izuzetno važnog objekta neophodnog za djelovanje BKZ, jednog od ključnih oslonaca očuvanja bošnjačkog nacionalnog identiteta na tom prostoru.
Kupovina zemljišta i izgradnja biće finansirani sredstvima prikupljenim u donatorskoj akciji koju je nedavno sproveo u Luksemburgu muftija Muamer ef. Zukorlić.
.
Pokušaj beogradskih i drugih medija da omalovaže i negativno predstave ovu donatorsku akciju i njenog nosioca shvatamo kao nedostojan i neadekvatan udarac kojim se želi Sandžačkom muftiji uzvratiti na jučerašnju izjavu kojom tendenciozne i neprofesionalne medije označava kao jedan od tri izvora zla kojim se nastavlja razaranje društva.
BKZ je ponosna na svoje akcije, a posebno na svoga Muftiju, jer je definitivno jedini čovjek među Bošnjacima, a i šire, koji može u humanitarne svrhe prikupiti za tako kratko vrijeme toliki novac.
.
U akciji Muftije za manje od sat vremena u Luksemburgu je prikupljeno 77.000 eura, a samo nedjelju dana prije u Parizu za izgradnju džamije, potrebne Bošnjacima i drugim balkanskim muslimanima Pariza, za oko sat vremena prikupio je 156.000 eura.
Svugdje u svijetu, pa i na Balkanu, veličaju se ljudi koji ne žale svoj autoritet za prikupljanje sredstava u opće humane svrhe, samo u slučaju Muftije i samo beogradski i njima slični mediji kristalno dobro nastoje predstaviti kao zlo.
Poštovani Muftija, BKZ Vam zahvaljuje i uvijek će poštovati Vašu spremnost da povjerenje koje uživate od strane naroda stavite na raspolaganje na dobrobit svih ljudi.
(BKZ)

http://sandzakpress.net/bkz-kupljen-pla ... nog-centra
ako od ovog priopcenja koje je ociogledno pisao neko njemu vrlo blizak bude neke stete po genocidase javno cu se izviniti :thumbup: ali tesko
Maverick78

#556 Re: Dešavanja u Sandžaku

Post by Maverick78 »

Evo i ovih sto daju pare za izgradnju Bosnjackih kulturnih objekata u Sandzaku, valjda ljudi imaju pravo dati pare gdje zele i kako zele, ili to velikocetnicki mozgovi ne mogu da svare? :oops:
Sandžačka dijaspora osuđuje medijsku hajku na ličnost Muftije Zukorlića

Evropa, Novi Pazar – Zbog sve učestalijih napada na ličnost muftije Zukorlića i tendencioznih medijskih izvještavanja Zajednica sandzačke dijaspore izdaje:

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST

Najoštrije osudjujemo tendenciozno i neprofesionalno izvještavanje medija i učestale napade na ličnost muftije te zbunjivanje javnosti o onome što se dešava u Sandzaku posljednjih dana.

Beogradski mediji ne prestaju da nas iznenadjuju stalnim i novim pokušajima omalovažavanja i satanizacije lika muftije Zukorlića.

Našem narodu u zemlji i dijaspori je dobro poznata borba muftije Zukorlića na putu budjenja vjerske, kulturne i nacionalne svijesti kod Bošnjaka u protekle dvije decenije.

Muftija je postao simbol bosnjačkog otpora i borac za bošnjačka prava i očito da su prorežimske struje kao i beogradski režim vidjeli opasnost u brzom budjenju bošnjačkog naroda kao i u stabilnim vjerskim, kulturnim i obrazovnim instituijama u Sandzaku te ne birajući sredstva svom snagom pokušavaju uzdrmati postojeće sisteme.

Svjesni smo da je ovo teška borba koja zahtjeva izdržljivost i mudrost zato poručujemo našem narodu da ne nasjeda na provokacije beogradskih i nekih sandzačkih medija te da nastavi mirnim putem borbu za ostvarivanje vizije muftije Zukorlića koja se ogleda u vraćanju ponosa bošnjačkom narodu.

U ime sandzačkih Bosnjaka koji žive u dijaspori dajemo punu podršku muftiji Zukorliću i spremni smo svim raspoloživim demokratskim sredstvima pomoći Bošnjacima u Sandzaku

U Beču, 27.03.2013.

Predsjednik ZSD

Mithat Mujović

(ZSD)

http://sandzakpress.net/dijaspora-osudu ... -zukorlica
I sad mi treba da vjerujemo vise tu u Sandzaku ovih nasim ljudima ili jednoj zloglasnoj Radio Televziji Srbije, onoj istoj koja je svojom propagandom davala vjetra u jedra ratnim zlocincima, a svojom propagandom pomagala ratne zlocine nad istim narodom kojem pripadamo mi tu u Sandzaku? Ma lol :lol:
Krushna mrva

#557 Re: Dešavanja u Sandžaku

Post by Krushna mrva »

ja mu toliko vjerujem da bih mu namah dao 10000 eura, samo da imam pri sebi. Koji cirkus braco draga :-) da pravim program Srbijanske i da mi je Memorandum SANU u zadnjem dzepu ne bih vaseg Zukija skidao s ekrana. Njega i onog Bilala Bosnica....
A nekad davno sam mislio da od <Cerica i "majke Turske" ne moze nize... Veze vi sto podrzavate Zukorlica nemate, jednostavno blage veze...
Maverick78

#558 Re: Dešavanja u Sandžaku

Post by Maverick78 »

Cemu onda briga? :oops: Ima ko mu vjeruje i daje mu svoje pare, zato nemoj da se brines, ne valja za ten :D

Nego pitaj ove ljude u Kraljevu sta misle :oops: to ono nakon zemljotresa ako znas nesto o tome uopste :oops:
Mešihat donirao dvije tone mesa narodnoj kuhinji u Kraljevu

Nakon zahtjeva upućenog od strane gradonačelnika Kraljeva Ljubiše Simovića za pomoć u hrani za potrebe narodne kuhinje u Kraljevu, koje su uvećane zbog nedavnog zemljotresa u ovom gradu, Mešihat Islamske zajednice u Srbiji je donio odluku kojom se odobrava pomoć u hrani pomenutoj kuhinji u vrijednosti od 700.000 dinara.

Danas, u subotu 11. decembra, potpredsjednik Mešihata muftija Rešad ef. Plojović u pratnji direktora Centra za humanitarni rad „Hajrat“ pri Islamskoj zajednici Mirsad ef. Bećirovića, uručio je pomenutu pomoć gradonačelniku Simoviću.

Nakon građevinskog materijala koji je doniran u novembru ove godine, ukupna vrijednost pomoći koju je Mešihat Islamske zajednice u Srbiji uputio stanovništvu Kraljeva iznosi 1.700.000 dinara.

Izvor: IslamskaZajednica.org

http://sandzakpress.net/mesihat-donirao ... u-kraljevu
Da ne pricam da jedinu narodnu kuhinnju u Prijepolju ima IZ u Srbiji, a u njoj se hrane i Bosnjaci i Srbi.
vivace

#559 Re: Dešavanja u Sandžaku

Post by vivace »

meni zukorlic lici na jako zabrinutog coveka,ogorcenog ,bio bi ljut kad ne bi bio ogorcen. u tom smislu ocajan covek...ono sto cini je iz dubokog uverenja i posteno.

jedino sto se meni ne svidja ta nacionalisticka retorika.
Last edited by vivace on 28/03/2013 18:47, edited 1 time in total.
Djuro11

#560 Re: Dešavanja u Sandžaku

Post by Djuro11 »

Krushna mrva wrote:ja mu toliko vjerujem da bih mu namah dao 10000 eura, samo da imam pri sebi. Koji cirkus braco draga :-) da pravim program Srbijanske i da mi je Memorandum SANU u zadnjem dzepu ne bih vaseg Zukija skidao s ekrana. Njega i onog Bilala Bosnica....
A nekad davno sam mislio da od <Cerica i "majke Turske" ne moze nize... Veze vi sto podrzavate Zukorlica nemate, jednostavno blage veze...
Eto nek ti imas veze, ma da nisi naveo ni jedan argument
Maverick78

#561 Re: Dešavanja u Sandžaku

Post by Maverick78 »

Djuro11 wrote:
Krushna mrva wrote:ja mu toliko vjerujem da bih mu namah dao 10000 eura, samo da imam pri sebi. Koji cirkus braco draga :-) da pravim program Srbijanske i da mi je Memorandum SANU u zadnjem dzepu ne bih vaseg Zukija skidao s ekrana. Njega i onog Bilala Bosnica....
'si vidio kako nestade :D A taj isti Zuki kad ode u Kraljevo Srbi ga docekaju ko malo vode na dlanu. Znas kad ti neko pomogne, a mnogi te se tvoji ne sjete. I sad umjesto da lik kaze, pa ok, ovo mu je postupak za svaka cast, on samo nestane. To ti je velikocetnicka zahvalnost, mada je bila i za ocekivati. Ovim pravim Srbima, kao recimo tim ljudima iz Kraljeva i slicnim, svaka cast, ali genocidashi velikosrbi ce uvjek biti bagra i to je to :oops:

Da ne pricam koliko je puta pomogao ljudima ovdje u Sandzaku... i novcano i na mnoge druge nacine. Ima i kod njega stvari koje mi se ne svidjaju, ali brate i ova satanizacija, posljednjih dana posebno, je degutantna.
Krushna mrva

#562 Re: Dešavanja u Sandžaku

Post by Krushna mrva »

Maverick78 wrote:
Djuro11 wrote:
'si vidio kako nestade :D A taj isti Zuki kad ode u Kraljevo Srbi ga docekaju ko malo vode na dlanu. Znas kad ti neko pomogne, a mnogi te se tvoji ne sjete. I sad umjesto da lik kaze, pa ok, ovo mu je postupak za svaka cast, on samo nestane. To ti je velikocetnicka zahvalnost, mada je bila i za ocekivati. Ovim pravim Srbima, kao recimo tim ljudima iz Kraljeva i slicnim, svaka cast, ali genocidashi velikosrbi ce uvjek biti bagra i to je to :oops:

Da ne pricam koliko je puta pomogao ljudima ovdje u Sandzaku... i novcano i na mnoge druge nacine. Ima i kod njega stvari koje mi se ne svidjaju, ali brate i ova satanizacija, posljednjih dana posebno, je degutantna.
Kakav smijesan lik si ti. Ti mislis da je neko (tj ja cetnik kako kazed) opsjednut unistavnajem Zukija.... Sjehurija na kvadrat. Znam ja da je nekim ljudima srednjovjekovni odnos prija, a ne da u drzavi vladaju zakoni pa svaku kritiku na ovo sto vas Zuki radi dozivljavas licno. Ne bih ja tebe ni mrvu razuvjeravao ko sam ja ni sta je Zuki samo nastavi monolog :thumbup:
Maverick78

#563 Re: Dešavanja u Sandžaku

Post by Maverick78 »

A sta to radi, o ti pametni prepametni? :oops: :faraon: Skuplja novac za izgradnju Bosnjackih kulturnih objekata? Ako se ne izgradi ovaj centar u Petnjici, onda cu naravno razumjeti kritiku. Ali kao kritikujes, a ustvari pljujes, iako je kao sto vidis kupljen plac za izgradnju i sa tim ce se ne sumnjam poceti.

Nego ne rece nista za ovu pomoc narodu Kraljeva? Ma je li moguce da je zli Zukorlic dao novac, pa jos za Srbe? :shock: Nije li on zli Balija? :cry:
Ne moze nikako preko usta da je uradio nesto dobro pa to ti je :lol: . Znam ja da mnogima od vas to tesko pada, kad uradi nesto dobro, jer onda vam se ne uklapa u pljuvacinu :oops:
heckler

#564 Re: Dešavanja u Sandžaku

Post by heckler »

Sa nestrpljenjem ocekujem sta ce sutrasnja srpska ekskluziva biti. Znam sad koliko se struje trosi, koje su minimum donacije, sta li cu tek sutra saznati. Gorim od nestrpljenja. :dance:
independer
Location: REPUBLIKA BOSNA I HERCEGOVINA Sa Gradacca bijele kule Zmaja od Bosne

#565 Re: Dešavanja u Sandžaku

Post by independer »

Maverick78 wrote:A sta to radi, o ti pametni prepametni? :oops: :faraon: Skuplja novac za izgradnju Bosnjackih kulturnih objekata? Ako se ne izgradi ovaj centar u Petnjici, onda cu naravno razumjeti kritiku. Ali kao kritikujes, a ustvari pljujes, iako je kao sto vidis kupljen plac za izgradnju i sa tim ce se ne sumnjam poceti.

Nego ne rece nista za ovu pomoc narodu Kraljeva? Ma je li moguce da je zli Zukorlic dao novac, pa jos za Srbe? :shock: Nije li on zli Balija? :cry:
Ne moze nikako preko usta da je uradio nesto dobro pa to ti je :lol: . Znam ja da mnogima od vas to tesko pada, kad uradi nesto dobro, jer onda vam se ne uklapa u pljuvacinu :oops:
Svaki cast zemljace. Svaka ti je zlatna. :)
udrch

#566 Re: Dešavanja u Sandžaku

Post by udrch »

jel ima neki Bošnjak koji tebi valja?
možeš li navesti kojeg, a da nije rahmetli..vjerujem da takvim kao tebi je dobar Bošnjak samo.......
udrch

#567 Re: Dešavanja u Sandžaku

Post by udrch »

It_is_a_Leclerc wrote:Mislim da svako ima pravo da svoj novac troši kako on želi. Po meni je dati 10.000 eura u bilo kakav objekat od vjerskog značaja, na granici ruganja vjeri, ismijavanja vlastitoj državi u kojoj su na hiljade gladnih, žednih, neobučenih, siromašnih, ali to nije tema današnje emisije.
O Zukorliću ne mislim ništa dobro, ali dok god se konfrontira Srbiji, stvara stanje stalne napetosti u toj državi, i praktički im priređuje igrokaz onog što mi doživljavamo kohabitirajući se genocidnim entitetom, ima moju podršku. Onog momenta kad mi više ne budemo imali takvih poteškoća sa RS, ni ja više neću podržavati da Zukorlić radi to što radi u Sandžaka.
nije za svakoga od nas 10000 eura iste veličine..
za gradnju jedne džamije u Zvorniku, braća Karamujić, vlasnici benzinskih pumpi iz Brčkog su donirali ja mislim bar dupli iznos, a nikad nisu ni čuli za to mjesto dok nije počela gradnja džamije..slučajno su saznali način kako se džamija gradi, ko je gradi i o kakvom džematu se radi..

ja znam da je teško nekome ko nije vjernik shvatiti da se izdvaja veliki novac za gradnje džamija..ali vi morate znati da je za jednog vjernika to prije svega Božija kuća, veliki i trajni hajr i da iskreni musliman rijetko štedi na tom putu..
veliki broj vjernika nastoji ostaviti neki vakuf, pa bar simboličan..

malo razumjevanja za vjernike..vjerujem da bi vam želudac bolje funkcionisao..

inače puna podrška Muftiji..Bošnjaci su jedan narod i ponosim se svima koji su i sa najmanjim iznosom učestvovali u ovom hajru..
da im Allah dž.š. pripremi mjesto u Džennetu..
theTruePath

#568 Re: Dešavanja u Sandžaku

Post by theTruePath »

za gradnju jedne džamije u Zvorniku, braća Karamujić, vlasnici benzinskih pumpi iz Brčkog su donirali ja mislim bar dupli iznos, a nikad nisu ni čuli za to mjesto dok nije počela gradnja džamije..slučajno su saznali način kako se džamija gradi, ko je gradi i o kakvom džematu se radi..

Ima dosta bosnjaka,koji su jako imucni(hvala Bogu) i koji osjecaju potrebu da pomognu islamsku zajednicu,znam i ja jednog covjeka koji je dao veliku sumu za jednu dzamiju u Podrinju

Zabotravljaju ljudi da je muftija pricao pred uspjesnim ljudima koji su dosli s namjerom da dadnu velike donacije,i onda je on kroz salu rekao "nista manje od 500"
theTruePath

#569 Re: Dešavanja u Sandžaku

Post by theTruePath »

Bosna je poznata po svojim vakifima,ljudi obicno ne idu u dzamije redovno ali su spremni da ih pomazu kad god treba,ljubav prema tradiciji i vjeri,i ako je ne prakitikujes 100%
Maverick78

#570 Re: Dešavanja u Sandžaku

Post by Maverick78 »

heckler wrote:Sa nestrpljenjem ocekujem sta ce sutrasnja srpska ekskluziva biti. Znam sad koliko se struje trosi, koje su minimum donacije, sta li cu tek sutra saznati. Gorim od nestrpljenja. :dance:
LoL :lol:

Ali vjeruj mi, velika je hajka ovih dana... u dosta srbijanskih medija. Prvo se desilo ono sa snajperom gore u Svedskoj, pa kad im to nije upsjelo, sada su mu se nesto naklatili preko medija. Kako dodje mart njima atetnati udare u mozak :oops: :skoljka:

@independer, hvala ti brate :thumbup:

@It_is_a_Leclerc, sto rece udrch, nekom je ok da donira i 10.000 eura za dzamiju, sto je opet stvar licnog izbora. I meni bi bilo puno toliko novca da dam sve i da ga imam, ali opet, nekom nije. Mada vidi, ne idu sve te pare za izgradnju dzamija ili drugih objekata. IZ u Srbiji je ucestvovala u obnovi kuca protjeranih iz sandzackih sela u pogranicnim krajevima uz BiH. Po cijelom Sandzaku ima Narodne kuhinje, a u Prijepolju jedina koja postoji je upravo ta. Drzava se nije udostojila da napravi niti jednu. Pomazu roditelje u nabavci skolskog pribora i udzbenika za djecu. Eno pomogli su itekako ljude u Kraljevu kad je bio zemljotres tamo... da vidis samo kako ti Srbi docekaju Zukija, a kako i nece, mnogi su ih sunarodnjaci tada zaboravili.

Uostalom, Zukorlic nije vlast pa da moze da radi na obnovi ekonomije. To bi trebali ovi Ljajicevi... ali oni evo ih optuzeni za milionske pronevjere u Novom Pazaru. I gradonacelnik Meho Mahmutovic, a i mnogi iz drugi iz Ljajicevog SDP-a. Da ne pricam koliko pomaze ratne zlocince, odovjio je 19 miliona eura za one iste koji su ubijali Bosnjake, smece ljudsko :x

Sto se tice poredjenja RS i Sandzaka... mi realno nikada i nismo imali separatisticke ambicije. Kulturna autonomija ili neka regija u okviru Srbije. Mislim da Sandzak ima i istorijsko pravo na to. Sa druge strane ambicije politicara iz RS-a su koliko vidim secesija i razbijanje BiH.

@theTruePath, ma pusti ih, kompletan video je montiran i izvlacene su recenice iz konteksta... bagra se sluzi svacim :x
heckler

#571 Re: Dešavanja u Sandžaku

Post by heckler »

udrch wrote:
jel ima neki Bošnjak koji tebi valja?
možeš li navesti kojeg, a da nije rahmetli..vjerujem da takvim kao tebi je dobar Bošnjak samo.......

Eh puste srece da su sve balije poput Dzevada Galijasevica i Fikreta Abdica. Koji bi to raj na zemlji bio... a ima i onaj magistar sa univerziteta Slobomir. Dobar i on pravo 8-)
heckler

#572 Re: Dešavanja u Sandžaku

Post by heckler »

Maverick78 wrote:
heckler wrote:Sa nestrpljenjem ocekujem sta ce sutrasnja srpska ekskluziva biti. Znam sad koliko se struje trosi, koje su minimum donacije, sta li cu tek sutra saznati. Gorim od nestrpljenja. :dance:
LoL :lol:

Ali vjeruj mi, velika je hajka ovih dana... u dosta srbijanskih medija. Prvo se desilo ono sa snajperom gore u Svedskoj, pa kad im to nije upsjelo, sada su mu se nesto naklatili preko medija. Kako dodje mart njima atetnati udare u mozak :oops: :skoljka:
Nekako s' proljeca
uvijek meni doluta
neka ceznja tamna
tiha mudrost davna

Dizem ja stare snajpere
na krovove sudbine
to je miris vruceg baruta
moja kokarda, bas je teska, najdraza...
OLIMPICSARAJEVO

#573 Re: Dešavanja u Sandžaku

Post by OLIMPICSARAJEVO »

Samo felge na napimpanim MUFTY bembarama kostaju 2-3 hiljada eura.

Slobodno vi njemu donirajte pare pa da se i ove godine moze vozati ko kakav reper po Srebrenici :thumbup:
OLIMPICSARAJEVO

#574 Re: Dešavanja u Sandžaku

Post by OLIMPICSARAJEVO »

Maverick78 wrote:Cemu onda briga? :oops: Ima ko mu vjeruje i daje mu svoje pare, zato nemoj da se brines, ne valja za ten :D

Nego pitaj ove ljude u Kraljevu sta misle :oops: to ono nakon zemljotresa ako znas nesto o tome uopste :oops:
Mešihat donirao dvije tone mesa narodnoj kuhinji u Kraljevu

Nakon zahtjeva upućenog od strane gradonačelnika Kraljeva Ljubiše Simovića za pomoć u hrani za potrebe narodne kuhinje u Kraljevu, koje su uvećane zbog nedavnog zemljotresa u ovom gradu, Mešihat Islamske zajednice u Srbiji je donio odluku kojom se odobrava pomoć u hrani pomenutoj kuhinji u vrijednosti od 700.000 dinara.

Danas, u subotu 11. decembra, potpredsjednik Mešihata muftija Rešad ef. Plojović u pratnji direktora Centra za humanitarni rad „Hajrat“ pri Islamskoj zajednici Mirsad ef. Bećirovića, uručio je pomenutu pomoć gradonačelniku Simoviću.

Nakon građevinskog materijala koji je doniran u novembru ove godine, ukupna vrijednost pomoći koju je Mešihat Islamske zajednice u Srbiji uputio stanovništvu Kraljeva iznosi 1.700.000 dinara.

Izvor: IslamskaZajednica.org

http://sandzakpress.net/mesihat-donirao ... u-kraljevu
Da ne pricam da jedinu narodnu kuhinnju u Prijepolju ima IZ u Srbiji, a u njoj se hrane i Bosnjaci i Srbi.
1 700 000 dinara je oko 12-13 hiljada eura. Jedna napimpana bembara je oko 70 hiljada eura. Pametnom dosta.
Krushna mrva

#575 Re: Dešavanja u Sandžaku

Post by Krushna mrva »

OLIMPICSARAJEVO wrote:Samo felge na napimpanim MUFTY bembarama kostaju 2-3 hiljada eura.

Slobodno vi njemu donirajte pare pa da se i ove godine moze vozati ko kakav reper po Srebrenici :thumbup:
vidim da je ovaj post jedini koji spominje neke ocigledne stvari koje ostali forumasi prisutni na ovoj temi namjerno ne vide. ostali su ili usutkani ili ponavljaju fraze koje cuju od prethodnika ili.... :(
Tacno sam znao da ce bit tirade o davanju para za dzamiju i slicno. Naravno "Zuki" nema veze sta radi. ZA OVE sto pitaju sta Zuki radi, mogu se priupitati samo par jednostavnih pitanja =
Normalno da Zuki ko kakav djilkos sa Stupske Petlje po tefericima u dijaspori skuplja pare i jos licitira ko ce vise dat, a to sve u ahmediji da se svi normalni ljudi smiju?!?
Normalno da kao vjersko lice ima naoruzane jalijase a on sam gura hibridni stil Sicilijansko-Pesterski i nosi crne naocale?Normalno da voza dzip od 200000 maraka plus dzipovi za jaliju svi sa moronskim natpisom MUFTY? Normalno da zivi u poligamiji u 21. vijeku?.........I jos kaze podmecu mu. Ne cudim se nimalo sto mu podmecu i sto jest i sto nije. A ne moraju ni da podmecu samo treba pustit zukija u javnost.
Post Reply