Sta vas najvise nervira kod vozaca

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
seoBIH

#551 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by seoBIH »

:skoljka:
goran16v

#552 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by goran16v »

Jucer u Radivecoj kolona od 1/2 do semafora kod BBI i delegat od jedno 50 god u A6 uredno lijevom trakom tup do semafora i jos cacka nos. Ja gledam nece li ko iz B. Grada skrenuti lijevo u Radicevu da naleti na njega i sjeti mu se famAlije ak ko za inat jok, al ga je zato uredno docekao drot kod BBI!
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#553 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by mk ultra »

goran16v wrote:Jucer u Radivecoj kolona od 1/2 do semafora kod BBI i delegat od jedno 50 god u A6 uredno lijevom trakom tup do semafora i jos cacka nos. Ja gledam nece li ko iz B. Grada skrenuti lijevo u Radicevu da naleti na njega i sjeti mu se famAlije ak ko za inat jok, al ga je zato uredno docekao drot kod BBI!
ili na bilo kojem skretanju lijevo iz pravca centra ka ilidzi, ili na nekim u suprotnom smjeru, kad stane ispred svih na semaforu :shock: :shock: zasto to ne kaznjavaju??
todd_smith

#554 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by todd_smith »

Siguran sam da je neko u ovih 20 stranica napisao, ali kada pustis prednost a osoba ne mahne/blicne sta god. Glupost i pitanje je kurtoazije, ali uzasno me nervira toliko da ako kad naletim jednom na takvog/takvu, ne pusta cijeli dan nikoga nigdje :lol: :roll:
insomnia78

#555 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by insomnia78 »

Joj mene isto ovo nervira.
Digni ruku nece ti otpasti

s' moje sokoćalo
mayab

#556 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by mayab »

mk ultra wrote:
goran16v wrote:Jucer u Radivecoj kolona od 1/2 do semafora kod BBI i delegat od jedno 50 god u A6 uredno lijevom trakom tup do semafora i jos cacka nos. Ja gledam nece li ko iz B. Grada skrenuti lijevo u Radicevu da naleti na njega i sjeti mu se famAlije ak ko za inat jok, al ga je zato uredno docekao drot kod BBI!
ili na bilo kojem skretanju lijevo iz pravca centra ka ilidzi, ili na nekim u suprotnom smjeru, kad stane ispred svih na semaforu :shock: :shock: zasto to ne kaznjavaju??
Imao sam prilike vidjeti policiju da kaznjava te mangupe, nema tu problema , samo ako se policija tu zatekne u pravom momentu
Matijevic_Vlado
Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..

#557 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Matijevic_Vlado »

goran16v wrote:
avalanche168 wrote:
ismir123 wrote:jojj mene najviše nervira na otvorenom putu.Ja smanjim da poštujem ogranicenje, a onda me neki levat prestigne. I kada zavrsi ogranicenje ja opet moram njega prestici... :-D
Na putu od Zenice prema Sarajevu vozim ja sve po ograničenju, 70-80, svi me pretiču, čak i manji kamioni :D voze lole 90-100, rizikuju radare, makazice, pakleni vozači, ja im kao smetam... i onda dođem na autoput, te lole, face i rejseri i na autoputu voze 90-100, pa ih fino sve uzmem i pitam se "koji njima q sve to treba" :D
Nesto mi nije logicno da oni koji voze 90-100 na magistralnom putu na aucocesti voze istom brzinom.
zato sto su ga cak i sleperi preticali koji ni na autoputu ne mogu puno vise od 90
Emir92

#558 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Emir92 »

mayab wrote:
mk ultra wrote:
Imao sam prilike vidjeti policiju da kaznjava te mangupe, nema tu problema , samo ako se policija tu zatekne u pravom momentu
sta uraditi kad policija tako stane :D :evil:
goran16v

#559 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by goran16v »

todd_smith wrote:Siguran sam da je neko u ovih 20 stranica napisao, ali kada pustis prednost a osoba ne mahne/blicne sta god. Glupost i pitanje je kurtoazije, ali uzasno me nervira toliko da ako kad naletim jednom na takvog/takvu, ne pusta cijeli dan nikoga nigdje :lol: :roll:
Radovno se nekim gestom, mahanjem ili :thumbup: zahvalim kad me neko propusti ili mi da prednost, odnosno sa 4 zmigavca kad me kamiondzija ili bus svojim desnim zmigavcem obavjesti da ga mogu preteci.
Inace me zestoko nervira kad sam na otvorenoj cesti i kad hocu preteci bus ili kamion, naravno na isprekidanoj, u nekoj blagok krivini i sl kad od njegovih gabarita ne vidim ide li mi sta u susret, pa izvirujem ili sam komplet u drugoj drugoj traci ali odmaknut od njega, a majmunu ne pada napamet da mi svojim zmigavcem signalizira mogu li ga proci ili ne, a nema torije da na retvorizorima ne vidi sta mi je namjera :evil:
Nabucco

#560 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Nabucco »

goran16v wrote:
Radovno se nekim gestom, mahanjem ili :thumbup: zahvalim kad me neko propusti ili mi da prednost, odnosno sa 4 zmigavca kad me kamiondzija ili bus svojim desnim zmigavcem obavjesti da ga mogu preteci.
Inace me zestoko nervira kad sam na otvorenoj cesti i kad hocu preteci bus ili kamion, naravno na isprekidanoj, u nekoj blagok krivini i sl kad od njegovih gabarita ne vidim ide li mi sta u susret, pa izvirujem ili sam komplet u drugoj drugoj traci ali odmaknut od njega, a majmunu ne pada napamet da mi svojim zmigavcem signalizira mogu li ga proci ili ne, a nema torije da na retvorizorima ne vidi sta mi je namjera :evil:

Ja sam zbog toga mogao poginuti.... :twisted:
dao mi žmigavac (kontam ja nema nista, vidi on bolje) zaletim se, dodem na pola kamiona kad otamo auto, i onda po kočnici. (nisam znao taj dio puta, on dao žmigavac ja krenuo.. kasnije sam vidio sam da i on nije nista vidio nego nekih 100-150 m ispred sebe- bila uzbrdica) možda je čovjek konto' da vozim Ferrari :lol:

Još jednom isto tako žmigavac.Ja se spuštam niz Romaniju, odozdo jedva ide kamion vidim ja njemu desni žimigavac radi (kontam hoce da skrene- možda je i želio), međutim to je gospodin iza njega pogrešno svatio i počeo je preticanje, ali što je još gore taj nece da odustane, vec još jače gasa. I na kraju ja opet morao po kocnici inace frontala
avalanche168

#561 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by avalanche168 »

goran16v wrote:Nesto mi nije logicno da oni koji voze 90-100 na magistralnom putu na aucocesti voze istom brzinom.
Nije ni meni, zato me i nervira :D
alibegoa

#562 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by alibegoa »

goran16v wrote:
todd_smith wrote:Siguran sam da je neko u ovih 20 stranica napisao, ali kada pustis prednost a osoba ne mahne/blicne sta god. Glupost i pitanje je kurtoazije, ali uzasno me nervira toliko da ako kad naletim jednom na takvog/takvu, ne pusta cijeli dan nikoga nigdje :lol: :roll:
Ti vjerujes tim signalima?
goran16v

#563 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by goran16v »

alibegoa wrote:
goran16v wrote: Radovno se nekim gestom, mahanjem ili :thumbup: zahvalim kad me neko propusti ili mi da prednost, odnosno sa 4 zmigavca kad me kamiondzija ili bus svojim desnim zmigavcem obavjesti da ga mogu preteci.
Da jer krecem od predpostavke da za volanom nije maloumnik ili balavac koji me navlaci u makaze nego covjek koji zivi od volana.
alibegoa

#564 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by alibegoa »

goran16v wrote:
alibegoa wrote:
goran16v wrote: Radovno se nekim gestom, mahanjem ili :thumbup: zahvalim kad me neko propusti ili mi da prednost, odnosno sa 4 zmigavca kad me kamiondzija ili bus svojim desnim zmigavcem obavjesti da ga mogu preteci.
Da jer krecem od predpostavke da za volanom nije maloumnik ili balavac koji me navlaci u makaze nego covjek koji zivi od volana.
Ja kad je moja sigurnost u pitanju ne predpostavljam.
goran16v

#565 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by goran16v »

alibegoa wrote: Ja kad je moja sigurnost u pitanju ne predpostavljam.
Tvoja stvar
kockica_kockica

#566 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by kockica_kockica »

Jutros lik u dzipu... krizanje kemalbegova kosevo i mehmed bega ulica... spomenula sam mu i blizu i daljnju familiju... zakrcio put da se ne moze presjeci kosevo ulica... bem ti (ne)kulturu vozaca... i jos me gleda onako nadmeno... :fight:

Onda vancasa ulica... taxi-sta ... valjda gdje on ne koristi sva cetiri svjetla kad parkira konta niko ih ne koristi... upalim sva cetiri na vrijeme da se parkiram, on se primakao uz mene da izbaci musterije... bem ti hajvane koji su zavrsili dopisnu za taxi vozaca... i njemu je jutros familija otisla na pazar :brusli:
goran16v

#567 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by goran16v »

Uh to to kad hoces da se parkiras paralelno u rikverc, a delegat ti se zalijepi za guzicu (pogotovo ako je kolona) zna dic pritisak samo tako!
kockica_kockica

#568 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by kockica_kockica »

goran16v wrote:Uh to to kad hoces da se parkiras paralelno u rikverc, a delegat ti se zalijepi za guzicu (pogotovo ako je kolona) zna dic pritisak samo tako!
Naravno da je bila kolona ... niko nece da ide unazad... :-) i onda ti to mjesto zauzme neko drugi... pa opet kruzis po kvartu u nadi da ce neko izaci da se parkiras zbog morona :fight:
holowey

#569 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by holowey »

kockica_kockica wrote:
goran16v wrote:Uh to to kad hoces da se parkiras paralelno u rikverc, a delegat ti se zalijepi za guzicu (pogotovo ako je kolona) zna dic pritisak samo tako!
Naravno da je bila kolona ... niko nece da ide unazad... :-) i onda ti to mjesto zauzme neko drugi... pa opet kruzis po kvartu u nadi da ce neko izaci da se parkiras zbog morona :fight:
kad ugledas slobodno mjesto, prvo das zmigavac prema strani na kojoj je to parking mjesto a onda ukljucis sva cetiri, trznes prema slobodnom mjestu i vratis se na ulicu... time preocito dajes do znanja vozacu iza sebe da imas namjeru da se uparkiras... takvim potezom ti je zadnji kraj vozila vec usmjeren prema parking mjestu tako da bez obzira koliko blizu iza tebe stane, nemas problema sa ulaskom na to parking mjesto...
Nabucco

#570 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Nabucco »

holowey wrote:
kad ugledas slobodno mjesto, prvo das zmigavac prema strani na kojoj je to parking mjesto a onda ukljucis sva cetiri, trznes prema slobodnom mjestu i vratis se na ulicu... time preocito dajes do znanja vozacu iza sebe da imas namjeru da se uparkiras... takvim potezom ti je zadnji kraj vozila vec usmjeren prema parking mjestu tako da bez obzira koliko blizu iza tebe stane, nemas problema sa ulaskom na to parking mjesto...

:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Comrad

#571 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Comrad »

Nisu mi jasni vozaci koji u guzvama zure da prolete kroz zuto, iako je preocito da nemaju gdje naprijed da prodju, jer je kolona ispred i onda sta ce ostanu na sred raskrsnice, a ovi iz drugih smjerova onda ne mogu proci iako im je zeleno. Pa se onda peglaj.

Samo me zanima kakav je to mentalni sklop i nerazmisljanje, valjda konja naviklo da jase po livadi pa ga boli qrac za ostale. :-)
insomnia78

#572 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by insomnia78 »

Comrad wrote:Nisu mi jasni vozaci koji u guzvama zure da prolete kroz zuto, iako je preocito da nemaju gdje naprijed da prodju, jer je kolona ispred i onda sta ce ostanu na sred raskrsnice, a ovi iz drugih smjerova onda ne mogu proci iako im je zeleno. Pa se onda peglaj.

Samo me zanima kakav je to mentalni sklop i nerazmisljanje, valjda konja naviklo da jase po livadi pa ga boli qrac za ostale. :-)
Ma svugdje je skoro tako

s' moje sokoćalo
goran16v

#573 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by goran16v »

Nervira me sto drzava nema zakon kao sto ga imaju sve srednjene drzav, uljucujuci i polu-sredjene drzave tipa Hrvatske, koji ne dozvoljava drzanje neregistrovanih i rashodovanih vozilima po javnim parkinzima, odosno sto takve aute poslije upozorenja da se maknu odvoze bez saglasnosti vlasnika direkt na reciklazu bez mogucnosti da se izvade. Evo gledam na parkingu ispred zgrade 3 auta bez tablica na ispuhanim gumama leze mjesecima, a od jutros je i 4. osvanuo. Da ne pominjem to sto su se vozili do dana prije nego sto su skinute table (sto znaci min 30 dana neregistrovani). Jesu ti auti privatno vlasnistvo i jest privatno vlasnistvo svetinja, ali javni parking gdje su parkirani nije privatno vlasnistvo i ima tacnu namjenu - parking vozila koja se koriste, a "nekretnine" vozi na vikendicu i tamo lageruj!
WildRedRose

#574 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by WildRedRose »

1. kada pustis nekoga da se ukljuci, ili da skrene, jer ne bi inace za pola sata .. a ne zna zahvaliti, ni na jedan nacin !!
2. kada viri sa autom da se 'uvali' i tek kada se priblizis , uleti k'o glup magarac, i ide lagaaanooo. !!

ima jos , ali za sada dovoljno. Halalite ako je neko vec napisao
johntra

#575 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by johntra »

^^^^a šta je sa onima koji ti zagrade auto na parkingu? :D
Post Reply