Hvala na brzom odgovoru! Da li bio ljubazan i potanko mi objasnio šta trebam kupiti i napraviti? Jesi li možda već pisao postupak?The Realist wrote:Ne postoji, ali možeš ti router postaviti i tako uspostaviti wi-fi. Tako sam i ja uradio.lovorrr wrote:Ciao svima! Ugl. u podstanarskom stanu sam, rekla gazdarici da trebam internet. Ona nazvala HS i to danas sredili. Dođem doma i šok - Internet je žični!!e sad, da li postoji bežični internet preko hs-a? Nisam ništa našla na njihovim stranicama. Sada trenutno imam Standard paket od HS-a. Modem je Webstar EPC2203.
HS Internet - ALL ABOUT
Moderator: Benq
-
lovorrr
#551 Re: HS Internet - ALL ABOUT drugi dio
-
The Realist
#552 Re: HS Internet - ALL ABOUT drugi dio
Pa neki router uzmi i to je to, samo spojiti:lovorrr wrote:
Hvala na brzom odgovoru! Da li bio ljubazan i potanko mi objasnio šta trebam kupiti i napraviti? Jesi li možda već pisao postupak?
Evo ponuda na e-kupi: http://www.ekupi.ba/content/search.aspx ... uter&grId=
Evo i imtec: http://mp.imtec.ba/ArtikalMal.aspx
Ja imam ovaj na slici, s tim da sam stick posebno kupio (ja sam od HS-a uzimao i 99KM platio, oni dođu i instaliraju, ali stvarno nema potrebe, lako je naštimati).
U Imtecu je 52KM, dok je ne e-kupi 57, ali dobiješ i stick.
PS
Možda ima negdje i jeftinije, ali ja stvarno ne znam.
- Praetorious
#553 Re: HS Internet - ALL ABOUT drugi dio
Pozdrav
Evo jedno pitanje za korisnike HS usluge na području Novog Grada, tačnije Nedžarića. Kakva je stabilnost konekcije, ima li prekida i oscilacija u brzini interneta i kakav je kvalitet analgonog i digitalnog TV signala?
Najavljena poboljšanja od 1.12 čine HS najoptimalnijim izborom za moje potrebe ... jer me trenutni ISP ostavlja na cjedilu daleko lošijim odnosom novac/ponuda.
Molio bih da mi neki korisnik KID-a sa navedenog područja prenese svoja iskustva.
Hvala i pozz.
Evo jedno pitanje za korisnike HS usluge na području Novog Grada, tačnije Nedžarića. Kakva je stabilnost konekcije, ima li prekida i oscilacija u brzini interneta i kakav je kvalitet analgonog i digitalnog TV signala?
Najavljena poboljšanja od 1.12 čine HS najoptimalnijim izborom za moje potrebe ... jer me trenutni ISP ostavlja na cjedilu daleko lošijim odnosom novac/ponuda.
Molio bih da mi neki korisnik KID-a sa navedenog područja prenese svoja iskustva.
Hvala i pozz.
-
_Astra_
#554 Re: HS Internet - ALL ABOUT drugi dio
Vidio sam na obavjestenju na HS-ovoj stranici da ce dolaziti do prekida tv signala od 12-5 ujutru... Medjutim, meni je sinoc nestalo u 9, i nema jos tv signala... a 9 ujutru je... Ima li jos neko da mu ne radi kablovska?
- Benq
#555 Re: HS Internet - ALL ABOUT drugi dio
Citavo jutro je u prekidu kablovska , nesto cackaju ..._Astra_ wrote:Vidio sam na obavjestenju na HS-ovoj stranici da ce dolaziti do prekida tv signala od 12-5 ujutru... Medjutim, meni je sinoc nestalo u 9, i nema jos tv signala... a 9 ujutru je... Ima li jos neko da mu ne radi kablovska?
-
_Astra_
#556 Re: HS Internet - ALL ABOUT drugi dio
Da...ali meni je sinoc... ovo danas je ipak do mene
...
btw... Internet konekcija/signal nema dalje....

btw... Internet konekcija/signal nema dalje....

-
The Realist
#557 Re: HS Internet - ALL ABOUT drugi dio
Ništa novo nisu stavili, samo par kanala fali (doduše, nisam ništa skenirao, valjda će samo).
I da, danas na području Boljakovog (sada ne znam gdje još) su valjda kablovi bili presječeni, te zato nije bilo ni TV-a, ni neta.
I da, danas na području Boljakovog (sada ne znam gdje još) su valjda kablovi bili presječeni, te zato nije bilo ni TV-a, ni neta.
- Benq
#558 Re: HS Internet - ALL ABOUT drugi dio
Takodje i kompletna Skenderija danas do podne ostala bez tv-a i neta ... a ja se ponadao da nesto prave po pitanju kanala i netaThe Realist wrote:Ništa novo nisu stavili, samo par kanala fali (doduše, nisam ništa skenirao, valjda će samo).
-
Junuz Malovčić
#559 Re: HS Internet - ALL ABOUT drugi dio
zikmu wrote:Također, za Vas uskoro pripremamo i nove brzine internet paketa, kao i nove interesantne televizijske kanale u programskim šemama, a o svemu ćemo Vas informisati u narednom periodu.
ovo ce ti biti prisiljavanje da se uzme i digitala, tj. u prevodu dace ti malo mrvica, sad ce definitivno razdvojiti obicne internet pakete od kid paketa. nadam se da se varam
edit: tipujem da je ovo uskoro 01.03.2013.
-
jastuk1
#560 Re: HS Internet - ALL ABOUT drugi dio
Junuz Malovčić wrote:zikmu wrote:Također, za Vas uskoro pripremamo i nove brzine internet paketa, kao i nove interesantne televizijske kanale u programskim šemama, a o svemu ćemo Vas informisati u narednom periodu.
ovo ce ti biti prisiljavanje da se uzme i digitala, tj. u prevodu dace ti malo mrvica, sad ce definitivno razdvojiti obicne internet pakete od kid paketa. nadam se da se varam
edit: tipujem da je ovo uskoro 01.03.2013.
Mislim da se ne varaš. Ovi potezi HS-a me jako razočaravaju jer predstavljaju niski udarac radi malog šićara. Također zadiru u domen NEPRAVDE, što niti jedno ISKRENO ljudsko biće neće trpjeti. Dobit će možda par novih korisnika na KID, ali će izgubiti one koje kablovska ne interesuje, jer više neće biti biti "brzinske" niti "finansijske" prednosti za ostanak. Čim BIHNET poveća, a oni propuste da reaguju, ja im se odjavljujem i prijavljujem ponovo na BHNET, jer mi TV kanali ne trebaju. Ja bih uzeo KID samo kad bi bio jeftiniji od običnog internet paketa - što se naravno nikad neće desiti.
- S4und
- minstr0
#562 Re: HS Internet - ALL ABOUT drugi dio
Nije centar svemira al je jedno od glavnih cvorista evropeKemal Malovčić wrote:frankfurt centar svemira
- minstr0
#563 Re: HS Internet - ALL ABOUT drugi dio
žensko sam i mogu biti samo kraljica.patakdaca wrote:minstr0 wrote:Nije centar svemira al je jedno od glavnih cvorista evropeKemal Malovčić wrote:frankfurt centar svemira
kralj si nema dalje![]()
- minstr0
-
lovorrr
#565 Re: HS Internet - ALL ABOUT drugi dio
E, super, hvala! Uspješno sam sve riješilaThe Realist wrote:Pa neki router uzmi i to je to, samo spojiti:lovorrr wrote:
Hvala na brzom odgovoru! Da li bio ljubazan i potanko mi objasnio šta trebam kupiti i napraviti? Jesi li možda već pisao postupak?
Evo ponuda na e-kupi: http://www.ekupi.ba/content/search.aspx ... uter&grId=
Evo i imtec: http://mp.imtec.ba/ArtikalMal.aspx
Ja imam ovaj na slici, s tim da sam stick posebno kupio (ja sam od HS-a uzimao i 99KM platio, oni dođu i instaliraju, ali stvarno nema potrebe, lako je naštimati).
U Imtecu je 52KM, dok je ne e-kupi 57, ali dobiješ i stick.
PS
Možda ima negdje i jeftinije, ali ja stvarno ne znam.
-
udrch
#566 Re: HS Internet - ALL ABOUT
s obzirom da sam ja korisnik kablovske i interneta već 7,8 godina odvojeno..
skonto sam da se prebacim na ovaj KID8 novi..
hoće li oni mene uslovljavati na trajanje ugovora?
skonto sam da se prebacim na ovaj KID8 novi..
hoće li oni mene uslovljavati na trajanje ugovora?
-
Propolis89
#567 Re: HS Internet - ALL ABOUT
Pozz 
Moze li neko da mi objasni ovaj hs-ov TRIO PAKET ?
1. Potpisuje li se kakav ugovor?
2. Placa li najam modema za internet i fiksni telefon?
3. Kolika je ukupna cijena paketa sa modemima i pdv-om?
Moze li neko da mi objasni ovaj hs-ov TRIO PAKET ?
-
The Realist
#568 Re: HS Internet - ALL ABOUT
Sve cijene su odmah izražene sa PDV-om, dok za ostalo ne znam.
-
Propolis89
#569 Re: HS Internet - ALL ABOUT
Jel imas ti taj TRIO paket? koliko traje ugovor za internet i tv ?micki125 wrote:1. potpisuju i to tri ugovora (na telefon ugovor se potpisuje na dvije godine, što znači kad ga potpišeš naredne dvije godine ga moraš koristiti)Propolis89 wrote:Pozz
Moze li neko da mi objasni ovaj hs-ov TRIO PAKET ?![]()
2. ne plaća
3. 30 km, modem iznajme džaba kao i fiksni telefon.
no opet, pripazi šta piše u ugovoru, a ne ono što su ti napričali. meni su npr rekli da u sklopu paketa ima 120 minuta besplatnih razgovora prema bh telekomu- niđe veze, nema ni sekunda besplatna. pa su mi rekli da je njihov telefon jefitniji od bh telekoma-niđe veze, prema fiksnoj jeftinije 1-2 feninga a prema mobitelima skuplje 3-4 feninga.
da li se mogu raskinuti ugovori? i koji je uslov raskida, jel se placa?
-
Propolis89
#570 Re: HS Internet - ALL ABOUT
kako si zadovoljan sa telefonom? ne mislim na cijenu, vec na kvalitet usluge? 
i gdje mogu da vidim primjerak ugovora?
-
Propolis89
#571 Re: HS Internet - ALL ABOUT
Aham pa supermicki125 wrote:pa eto, nije loš. jes da ima nekakav konstantan šum, ali nije strašno, a možda je to samo kod mene.Propolis89 wrote:kako si zadovoljan sa telefonom? ne mislim na cijenu, vec na kvalitet usluge?
ugovor je spakovan i arhiviran ispod kreveta. ali sve sam ti rekao, tv i internet mogu raskinuti kad hoću jer nema vremenska klauzula. dok telefon ne mogu.
kad ti donesu ugovor da potpišeš pažljivo pročitaj. očekuj ovo što sam napisao.
jel imaju na fiksnom identifikaciju poziva, ono da pise ko zove
29,90 tv+int+tel...bas bas jeftino...nije mi jasno sto je tako
-
Propolis89
#572 Re: HS Internet - ALL ABOUT
koliko dana im treba da prikljuce TRIO PAKET..jel se ceka dugo da prikljuce telefoniju?
i da li znaci napr, ako nemam konekciju da nema ni telefona
i da li znaci napr, ako nemam konekciju da nema ni telefona
- ElRe
#573 Re: HS Internet - ALL ABOUT
Da li se na HS Trio paketu od 29.90 KM placa jos i najam modema od 6 KM?
-
The Realist
#574 Re: HS Internet - ALL ABOUT
Vidim ja danas nema smetnji, kad oni se izgleda zahebali:
Obavještavamo vas da će dana 15.11.2012 i 16.11.2012 godine dolaziti do povremenih prekida usluga u sljedećim naseljima: Buća Potok, Boljakov Potok, Vitkovac.
Radovi će se vršiti u cilju poboljšanja kvaliteta usluga na ovom području.
Hvala vam na razumijevanju,
Vaša Kablovska Televizija HS
-
jastuk1
#575 Re: HS Internet - ALL ABOUT
Mene često neki ne mogu da dobiju - zagušenje na vezama. Čak nije toliko ni bitno doba dana. Ali ja ako zovem odmah te iste koji ne mogu da me dobiju (jave mi na mobilni) nikad nisam imao problema dobiti izlaz zbog zagušenja. Tako da ako ti puno zoveš i mogu te nazvat na mobilni ako je zagušenje, onda ok. Internet je stabilan i nema pada brzine čak ni u udarnom terminu uveče. Cijene telefonije bi fakat mogle biti niže što se tiče impulsa. Ugovor se potpisuje na onoliko mjeseci koji paket odabereš.Propolis89 wrote:kako si zadovoljan sa telefonom? ne mislim na cijenu, vec na kvalitet usluge?
Ne znam kakvi su penali za raniji raskid telefona. Možda samo vraćanje opreme?! Kontam otić do njih i raspitat se kad dođe račun. Također i da ih pitam mislel povećavat obične internet pakete.