Zlatan Ibrahimović

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
smijesni_ste

#551 Re: Ja sam zlatan, a kakvi ste vi?

Post by smijesni_ste »

Šteta samo što nije dobar u glavi nikako....i što je plaćenik
mO k3

#552 Re: Ja sam zlatan, a kakvi ste vi?

Post by mO k3 »

smijesni_ste wrote:Šteta samo što nije dobar u glavi nikako....i što je plaćenik
izvini a ko to??
Hodidid

#553 Re: Ja sam zlatan, a kakvi ste vi?

Post by Hodidid »

@Just principe: Ne ceka, ali puca sa manje udaljenosti i iz boljeg kuta.

http://www.youtube.com/watch?v=yzvQCbdAIZQ

Evo sta ti kazu malo veci nogometni znalci od mene.
originalfajic

#554 Re: Ja sam zlatan, a kakvi ste vi?

Post by originalfajic »

ultima_palabra wrote: Ja sam zadnji koji gotivi Engleze, ali imaju donekle pravo kad je on u pitanju. Fantastičan je igrač, ali neke stvari ga dijele od one elitne grupe igrača kroz istoriju. Nije baš timski igrač i mora biti glavna zvijezda u ekipi... onda jači protivnici njega zatvore i tu njegovom timu bude kraj. To mu se ponavlja kroz karijeru.
A utakmicu prije ove samo 4 asistencije. :D
jeza u ledja

#555 Re: Ja sam zlatan, a kakvi ste vi?

Post by jeza u ledja »

Ovo sto Ibrahimovic radi je nesto sto kad gledam utakmicu uvijek pomislim a sta da sad taj i taj igrac uradi neki to i to, neki nemoguc potez koji ja vidim u glavi i znam da je izvodljiv ali ono sto bi rekli uspije jednom u 100 pokusaja. Za Ibru to nije slucaj, on upravo takve poteze pokusava i nerijetko mu polazi za nogom. Sigurno jedan od 5 najboljih igraca u zadnjih 10 godina i vjerovatno "najakrobatskiji" igrac ikad. Lik ima 195cm a pokrece se ko da mu je 165cm. Mozda specificno za njega je sto ima crni pojas sta li. Malo ko je onakav "gimnasticar" ko on. Frajer moze nogu dignuti ko Brus Li pod haman pod 180 stepeni u vis stojeci.
Ma mislim, stvarno sto neko rece danas su fudbaleri ko roboti, 99% onoga sto naprave je standardizirano, malo ko se usudjuje napraviti ista drukcije. Ibrahimovic tu odskace drasticno.

Mene uvijek cudi sto nema vise ovakvih igraca, a ne sto je taj i taj toliko dobar.
polovka

#556 Re: Ja sam zlatan, a kakvi ste vi?

Post by polovka »

Sjećam se kad ga je Roma trebala dovesti, i papci uzmu Carewa umjesto njega :D
Lik odma' rek'o-ono što taj(Carew)uradi sa loptom ja mogu sa narandzom :D
I bi čovjek u pravu :roll:
wawawiva

#557 Re: Ja sam zlatan, a kakvi ste vi?

Post by wawawiva »

.
Last edited by wawawiva on 11/07/2013 02:12, edited 1 time in total.
alijagoro

#558 Re: Ja sam zlatan, a kakvi ste vi?

Post by alijagoro »

ultima_palabra wrote:Ibra se nije nikad riješio fame da ne zabija na velikim utakmicama.
:thumbup: Uvijek je igrao lose u velikim utakmicama,bilo da su to vazne utakmice LS,ili neke ligaske jace(top 4).
Obuca9

#559 Re: Ja sam zlatan, a kakvi ste vi?

Post by Obuca9 »

01:08 :D
cikaBosanac

#560 Re: Ja sam zlatan, a kakvi ste vi?

Post by cikaBosanac »

R9.. wrote:
Edin H. wrote:Uopste ne vidim potrebe za posebnom temom za ovog svedskog igraca :oops:

Zamislite na sta bi licilo da za svakog stranog igraca koji se malo izdvaja iz prosjeka otvaramo zasebne teme :roll:
:thumbup: :thumbup:
Cestitke u pravu si... :D :D :D
Pa tema je otvorena zbog knjige koju je napisao, da se o njoj komentarise, ako ti se ne svidja nemoj otvarat.
Luter

#561 Re: Ja sam zlatan, a kakvi ste vi?

Post by Luter »

Ibrahimovicev pogodak makazicama za (h)istoriju fudbala, malo se gdje moze skinuti na internetu....
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=re44zeXQ ... r_embedded[/youtube]
Logovan

#562 Re: Ja sam zlatan, a kakvi ste vi?

Post by Logovan »

Obuca9 wrote:

01:08 :D
:thumbup: Kad se samo sjetim ovog gola...:thumbup: :D
Luter

#563 Re: Ja sam zlatan, a kakvi ste vi?

Post by Luter »

Image
ZLATNI Zlatan Ibrahimović

Ševko Kadrić ([url]html://sevko.blogg.se[/url])

Tek što su Šveđani počeli da se bude iz sna koji im je u sred Berlina priredio Zlatan Ibrahimović, stigla je nova, nezaslužena, doza kočopernog prestiža u svijetu sporta, ovog puta u prijateljskoj utakmici protiv sportske velesile Engleske. Junak, „nekrunisani kralj“ je ponovo Zlatan Ibrahimović.

Podsjetimo na važnu utakmicu protiv Njemačke u kojoj Šveđani gube sa 4 : 0. Na stadionu su i premijerka Njemačke Merkeleva (Angela Merkel) ali i premijer Švedske Ranfeld. Bilo je neugodno gledati kako se Merkeleva raduje, skakuće i tako četiri puta, dok postiđeni Rajnfeld sjedi i guta oskoruše. Kad je dobar dio navijača ugasio televizore ili napustio stadion u Berlinu ne očekujući nemoguće, dešavase upravo to. Zlatan Ibrahimović postiže prvi gol, asistira drugi i na kraju divovskom borbom se bori za loptu i leđima dodaje za izjednačenje 4:4. Nemoguće je postalo moguće. Rajnfeld poskakuje na klupi dok Merkeleva sjedi zatečena.

Nekoliko dana kasnije, Zlatan Ibrahimović na sportskoj svečanosti, po sedmi put dobija prestižno priznanje najboljeg fudbalera, najboljeg sportiste godine u Švedskoj. Bio je to ponedjeljak, dva dana kasnije, protiv Engleske se dešava ponovo nemoguće: Zlatan Ibrahimović pobjeđuje reprezentaciju Engleske sa 4:0. Baš tako su švedski, ali i svjetski mediji opisali tu utakmicu u kojoj nekrunisani kralj fudbala, bez sumnje, postiže jedan od najljepših golova u (h)istoriji ovog sporta. Sa udaljenosti od 25 metara makazicama postiže svoj četvrti pogodak na utakmici i stavlja pečat na igru, Šveđane stavlja u red najvećih u svijetu.

Zlatan Ibrahimović je više od igrača, od golgetera, on je simbol pokreta za izbavljenje cijele nacije, možda i više njih.

Poznavaocima švedskih prilika (i ne prilika) nije teško objasniti u kakvom je segregiranom društvu Zlatan rastao, koju i kakvu je korist imao od roditelja, škole. Oni koji su mu isčitali knjigu su to dobro zapazili. Dječak iz predgrađa, bez šanse na uspjeh, šutajući loptu, prvo od zid, kasnije i u dvorištu sa vršnjacima, traži svoje mjesto pod suncem, potvrdu i ljubav, ponajviše oca. Puno će vremena proći dok otac napokon nije vidio da mu sin šuta loptu i da to dobro radi. Jedna od najupečatljivijih scena u knjizi je upravo susret oca i sina na igralištu i dugo očekivano očevo: „Dobar si Zlatane“. To je vjerovatno i taj prelomni trenutak kad sin počinje prevaspitavati oca, to je ovdje i poenta ovog dijela priče.

Drugi dio prilče je onaj kad Hase Borg, prodaje Zlatana Ayaxu za tada najveću sumu u (h)istoriji Skandinavskih zemalja 85 miliona. Od te sume ovaj čovjek za „robu koju bezdušno dobro prodaje“ što je tad bio Zlatan, njemu (prodanom) nije bio namjenio ni jedne jedine krune, naprotiv. Klasičan model bijelog roblja, ali još gore model jednog mentaliteta tipa Carla Bilta ili vlasnika švedske imperije „Ikea“, o kom upravo čitamo da je svoju imperiju počeo na besplatnoj radnoj snazi Hitlerovih zatvorenika po logorima.

Taj dječak će kasnije, iz daljine, donoseći slavu naciji koju je prigrabio kao svoju (naciji koja je njega odbacila, izolirala, prodala) početi da prevaspitava i samu naciju. Šveđani su ga upravo, kao što sam napisao, proglasili sedmi put najvećim sportistom nacije, da bi samo dva dana kasnije rekli da mu je ista titula zagarantovana i osmi put. Šveđani mu za života dodjeljuju trgove, ulice, prave bistu, kupuju knjigu u rekordnim tiražima...

Kako Zlatan prevaspitava Šveđane, kako postaje simbol novog duha izbavljenja i nove slobode?

Poznavaoci tzv. švedskog koda ponašanja, znaju na čemu počiva taj kod, taj mentalitet ne sukobljavanja, velikog planiranja i poslušnosti. Mentalitet ljudi bez samopouzdanja, ljudi među kojima je sramota biti drugačiji, nacije koja strance tretira kao radnu snagu i politički dekor, mentalitet u mom je sistem sve a jedinka ništa. Zamislite osnovnu školu bez usmenog ispita, ocjenjivanje koje je tajno i školu u kojoj ne postoji zaustavljanje punih devet godina? Takvom modelu poslušnog čovjeka koji je samo jedan od mnogih koji su isti, Zlatan nudi novo lice: Čovjeka koji se usuđuje biti drugačiji, čovjeka sa visokim samopouzdanjem, čovjeka koji se svaki dan bori da bude najbolji u onom čime se bavi.

Zato knjiga „Ja sam Zlatan Ibrahimović“, je udžbenik u kom se jasno čita i ono što se ne vidi dok se gledaju njegove majstorije loptom. Udžbenik koji je inspirativan podjednako za one koji se dobronamjerno (takvih je sve manje) bave djecom, ali i onima koji stoje na raskrsnicama birajući put kojim da krenu. Zlatan nam jasno nudi put rada, odricanja i uživanja da budemo najbolji u onom čim se bavimo.

Bulatovic

#564 Re: Ja sam zlatan, a kakvi ste vi?

Post by Bulatovic »

Baltazar_khan wrote:nikad neću prežaliti što zlatan nije igrao za našu reprezentaciju :(
Zlatan je navodno jednom prilikom rekao da se ne osjeca kao bosanac.

Mislim da je sa tim sve receno.
jeza u ledja

#565 Re: Ja sam zlatan, a kakvi ste vi?

Post by jeza u ledja »

Mislim da je time navodno sve receno.
Bulatovic

#566 Re: Ja sam zlatan, a kakvi ste vi?

Post by Bulatovic »

jeza u ledja wrote:Mislim da je time navodno sve receno.
Sta mislis, da je izmisljotinja? Mrsko mi je da trazim sad po internetu, ali ovo je pisalo na nekoliko stranica. Bio je u pitanju intervju.
medo28

#567 Re: Ja sam zlatan, a kakvi ste vi?

Post by medo28 »

Bulatovic wrote:
Baltazar_khan wrote:nikad neću prežaliti što zlatan nije igrao za našu reprezentaciju :(

Koji čovjek poslje "vjenčanja" nakon deset ili više godina braka javno prizna da mu je žao što nije oženiu drugu koja ga "vjerovatno" sama nije htjela tada. @Baltazar ni ja to neču prežaliti.
Bulatovic

#568 Re: Ja sam zlatan, a kakvi ste vi?

Post by Bulatovic »

Kada odes na wikipedia i ukucas Zlatan Ibrahimovic, pise da je on bosanskog i hrvatskog porijekla.

Ja mislim da je on hrvatski cigan.
smijesni_ste

#569 Re: Ja sam zlatan, a kakvi ste vi?

Post by smijesni_ste »

medo28 wrote:
Koji čovjek poslje "vjenčanja" nakon deset ili više godina braka javno prizna da mu je žao što nije oženiu drugu koja ga "vjerovatno" sama nije htjela tada. @Baltazar ni ja to neču prežaliti.
Zar je to izjavio...de neki link, cijelu 'vijest' ? Dno dna...čak i za njega... :o
Bulatovic

#570 Re: Ja sam zlatan, a kakvi ste vi?

Post by Bulatovic »

Bolji naslov bi bio: Ja sam cigan, a kakvi ste vi?
Lacrosse

#571 Re: Ja sam zlatan, a kakvi ste vi?

Post by Lacrosse »

Citajuci vasu pamet, nisam ni ja vise bosanac.
Izem ja vaki narod i razmisljanja...
Sve uskogrudno, sve prebroj krvna zrnca, sve sta ti mozes ucinit za nas, jedni mu govore da je ciganin, drugi da je Jurgen....
Sramota brate, ko da vam je sta uzeo, sa svojim uspjehom....
Sretniji bi svi bili da je ostao na brodogradilistu istovarati kontenjere...
I onda se pitas a sto mi ne mozemo naprijed...
Hocemo tudje, nemamo svoje, htjeli bi do kvaliteta bez rada i truda, i bez sistema.
Zlaja je lose sjeme u dobrom sistemu. Moze biti i cigansko, i nase, ali jesi vidjeo dokle dodje.
A pogledaj nase najbolje sjeme u ovoj zabokracini, sretan si ako nije na sintelanu, ili nezaposlen.
Zlatan je zavrsio 1 srednje. To je sve sto od skole ima. I familiju s razvaljenim brakom. On i Eminem su valjda dvojica, koja su mogla samo naprijed, nazad se nije moglo. Zato je covjek i uspjeo. Ali, i njegov uspjeh nije prosao bezbolno, pun je trauma i oziljaka, i to se vidi na ponasanju njegovom, ali i on s tim zivi i tim se nosi.
I draze mi je da zabije gol Ibrahimovic nego Ronaldo ili Messi, a moze igrati vala, i za Srbiju ili Albaniju sto se mene tice. Kao moze Henry Domercant biti BiH kosarkas, Zlatan je odabrao sto je prirodno. Sistem. A ne Svedsku repku. Da je ostala stara Jugoslavija i da je u timu 9 ovakvih kao Zlatan, cisto sumnjam da bi odabrao sto jeste. Ali toga nema vise, i ja to ne mogu dokazati.
jeza u ledja

#572 Re: Ja sam zlatan, a kakvi ste vi?

Post by jeza u ledja »

Bulatovic wrote:
jeza u ledja wrote:Mislim da je time navodno sve receno.
Sta mislis, da je izmisljotinja?
Na osnovu cega to zakljucujes?
Paul F.

#573 Re: Ja sam zlatan, a kakvi ste vi?

Post by Paul F. »

Što se tiče njegovog neigranja za našu repku,
Švedska je primila mnoge bosance i na ljepši način nego
mnoge druge zamlje. Zauzvrat su dobili Zlatana.
To je fer i neka igra za Švedsku.
Govorim znači iz druge perspektive.
Odnosi Bosna Švedska.
NEMOHOES

#574 Re: Ja sam zlatan, a kakvi ste vi?

Post by NEMOHOES »

Bulatovic wrote:

zabi sinoc Ibrica 3. gol,kad dize tri prsta na obje ruke(palac kaziprst srednjak),te ti on u sekundi skonta sta radi pa promjeni sva tri u mali domali i srednjak,i nastavi svjetu pokazivat kolko golova dade.
nek je on shvatio da srbin nije ,a Bsanac je veci od tebe sigurno!bulatovitju
and

#575 Re: Ja sam zlatan, a kakvi ste vi?

Post by and »

Bulatovic wrote:

tako se i ponaša čitav život i ja ga tako doživljavam.majstor jeste,ali mi je kao ronaldo,mesi...
jedino što asocira na njegovo porijeklo je prezime,a šveđane je toliko zadužio da su mu mogli dati kakvo švedsko plemićko da izabere,da ga kompletiraju kao ličnost.
Post Reply