racun za plin

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
starii

#551 Re: racun za plin

Post by starii »

mirnisan wrote:kako se odbraniti od ovih bogom danih (losih) majstora? jedni druge pokrivaju,cijene dolaska i ciscenja toliko nabili da mi to dodje gore od poreza.trebali bi gradjani traziti regularne i ovjerene racune.pa nek drzava bar malo hajruje.ovako sve ode u djep majstora a oni su gladni skoro ko nasi politicari.nikad im dosta. :roll:
vjeruj da vecinu stvari sto mogu u kuci sam popravljam...majstore zovem samo ako je veliki belaj..evo sad trebam da betoniram nesto malo prostora i vec se raspitujem kako da uradim jer znam da kad zovnem majstora bice ne brini lako cemo dok ne zavali sa cijenom...inace sam bio u situaciji i da majstore istjerujem iz kuce zbog njihovog odnosa prema poslu :)
Morales

#552 Re: racun za plin

Post by Morales »

AmirEmira wrote:Hvala Gilbert, znam ja ovaj broj napamet :D Meni je ovaj iz Boscha i preporucio ovog Damira, a onda je Damir rekao za tog istog koji ga je preporucio kako je "obicni prodavac" i "nema pojma". Sad sam fino nazvala i zalila se, sad ga garant vise nece preporuciti nikome.A ovaj iz servisa pravo fin i usluzan, i dodje ovaj smrad i ocrni covjeka koji ga preporucuje svima..

Hvala gilbert na trudu :)
@AmirEmira Jel slucajno Damir Tinjak u pitanju?
palamuda

#553 Re: racun za plin

Post by palamuda »

Za majstore smo sami krivi, danas je postalo normalno za postavljanje slike na zid zvati majstora, oni samo koriste našu zavisnost od njih. Dalkje njihove tarife svi uzimamo zdravo za gotovo, on dođe pogleda kaže stoja, ti nejmu radi i gotovo.
Ja sam jedne godine za krečenje dobivao ponudu od 4 marke po kvadratu zida, gdje to ima da ja ostavim poso i radim to, na kraju sam našo ta 2 km po kvadratu stana.
E&E

#554 Re: racun za plin

Post by E&E »

palamuda wrote:Za majstore smo sami krivi, danas je postalo normalno za postavljanje slike na zid zvati majstora, oni samo koriste našu zavisnost od njih. Dalkje njihove tarife svi uzimamo zdravo za gotovo, on dođe pogleda kaže stoja, ti nejmu radi i gotovo.
Ja sam jedne godine za krečenje dobivao ponudu od 4 marke po kvadratu zida, gdje to ima da ja ostavim poso i radim to, na kraju sam našo ta 2 km po kvadratu stana.
Dobar si ja sam placao 0,80KM po kvadratu i vise smo nego zadovoljni uradjenim poslom, ni najmanju zamjerku nismo imali :)
simbabimba

#555 Re: racun za plin

Post by simbabimba »

AmirEmira wrote:
Zox wrote:Moze li mi ipak neko preporuciti servisera za junkers, isprepadaste me zivog sa svim ovim? :D
recimo, ovog elvira, ima li iko ikakav kontakt please?
edit: nasao na drugoj temi :)
a ok, ja taman kontam da li da ti posaljem.. Sretno!

Jel moze meni molim te?
Emi_Nevermind

#556 Re: racun za plin

Post by Emi_Nevermind »

simbabimba wrote:
AmirEmira wrote:
Zox wrote:Moze li mi ipak neko preporuciti servisera za junkers, isprepadaste me zivog sa svim ovim? :D

Jel moze meni molim te?
Naravno, stize!
Emi_Nevermind

#557 Re: racun za plin

Post by Emi_Nevermind »

Morales wrote:
AmirEmira wrote:Hvala Gilbert, znam ja ovaj broj napamet :D Meni je ovaj iz Boscha i preporucio ovog Damira, a onda je Damir rekao za tog istog koji ga je preporucio kako je "obicni prodavac" i "nema pojma". Sad sam fino nazvala i zalila se, sad ga garant vise nece preporuciti nikome.A ovaj iz servisa pravo fin i usluzan, i dodje ovaj smrad i ocrni covjeka koji ga preporucuje svima..

Hvala gilbert na trudu :)
@AmirEmira Jel slucajno Damir Tinjak u pitanju?
Pojma nemam, ne znam prezime ni jednom, osim ovom Halvadziji jer mi ga je zalijepio na bojler. Tinjak mu stoji,jer tinja od zelje da nekog zavali- a ja opet tinjam od zelje da ga mlatim onom njegovom smrdljivom torbom :x
Optimist

#558 Re: racun za plin

Post by Optimist »

simbabimba wrote:
AmirEmira wrote:

Jel moze meni molim te?
Jel mozda Elvir Buzar taj serviser?
Emi_Nevermind

#559 Re: racun za plin

Post by Emi_Nevermind »

a ok, ja taman kontam da li da ti posaljem.. Sretno![/quote]

Jel moze meni molim te?[/quote]

Jel mozda Elvir Buzar taj serviser?[/quote]

Ni nemu ne znam prezime :?
mirnisan

#560 Re: racun za plin

Post by mirnisan »

AmirEmira wrote:a ok, ja taman kontam da li da ti posaljem.. Sretno!

Ni nemu ne znam prezime :?[/quote]

zaboravljaš?stresno živiš? Image
Emi_Nevermind

#561 Re: racun za plin

Post by Emi_Nevermind »

Ni nemu ne znam prezime :?[/quote]

zaboravljaš?stresno živiš? Image[/quote]

Ma ne zaboravljam, nisam im nikad znala prezime.. Ne sudim ljude po prezimenu samo po sposobnoosti popravljanja bolera! :lol:
iceman ze

#562 Re: racun za plin

Post by iceman ze »

Prijateljica mi se zali, da joj je racun za prosli mjesec enormno uvecan, da joj je za sprat kuce od 60 m2, doslo ukupno plina 410 KM. Inace dosad je najveci racun bio 270 KM; sta mi savjetujete? Da ode sa racunima unazad pola godine, da predoci, prosjecnu potrosnju, da trazi neki uvid u potroseno ili?
starii

#563 Re: racun za plin

Post by starii »

iceman ze wrote:Prijateljica mi se zali, da joj je racun za prosli mjesec enormno uvecan, da joj je za sprat kuce od 60 m2, doslo ukupno plina 410 KM. Inace dosad je najveci racun bio 270 KM; sta mi savjetujete? Da ode sa racunima unazad pola godine, da predoci, prosjecnu potrosnju, da trazi neki uvid u potroseno ili?
izgubice samo zivce, nek prede na drugi izvor grijanja, cumur drva struja...plin nije kvalitetan i nema vise onu energetsku efikasnost kao prije,imam prijatelja u sarajevogasu koji je isto presao sa plina na struju...i nek to rjesava prije iduce zime jer ce sa plinom samo bankrotirati..
pajero

#564 Re: racun za plin

Post by pajero »

I meni dolazi plina oko 180-240KM za sve "zimske" mjesece ali za februar mi je doslo 340KM. Ali onda sam skontao da nisam izlazio iz kuce 10 dan i grijanje je bilo upaljeno 24 sata jer je bilo pravo zima a i snjega je bilo kao u prici, sto svi znamo... :mrgreen:

Tako da je moguce da je dobila veci racun upravo zbog toga sto se vise grijala... :roll:
The 51st State

#565 Re: racun za plin

Post by The 51st State »

350 km za februar, 80tak kvadrata se grije od 7-22 na 22 C, od 22 do 7 16. odlicno proso koliko ste me ovdje isprepadali.
E&E

#566 Re: racun za plin

Post by E&E »

390KM za februar mada kod nas se citavu zimu grijanje drzi na stabilnih 24-26 stepeni u sobama i da prostite u gacama se hoda po kuci :)
mishic

#567 Re: racun za plin

Post by mishic »

Okasnio platiti januarski račun od 540 KM, dobio februarsk,i i kada sam čuo prije nego li sam vidio račun da iznosi 1500 KM umalo ne padoh u nesvijest. Na svu sreću ispostavilo se da je i već plaćeni račun od 540 KM ukalkulisan kao dug. Mora se tražiti neka jeftinija solucija. Kada sam razvodio grijanje i prelazio na plin napravio sam veliku grešku što sam ukinuo i razdijelio i elektrićne i peći na čvrsto gorivo. A gore od svega je to što sam u dimnjak uveo plinski bojler pa sada nemam dimnjak za čvrsto gorivo.
DancingKing

#568 Re: racun za plin

Post by DancingKing »

Mali off-topic, zna li neko dobrog majstora za plinske bojlere? Ovaj moj 'zvanični' serviser je trenutno nedostupan, a bojler je počeo curiti kad se upali. Junkersov bojler je u pitanju, btw.

Unaprijed hvala.
iceman ze

#569 Re: racun za plin

Post by iceman ze »

ali nije velika kvadratura, to je nekih 60 kvadrata, a koristili su grijanje, kao i dosada, bez nekih posebnih utrosaka, tokom hladnijih dana u februaru. Mislim da je stvarno 410 KM puno novca za grijanje, cudi me da dosada nisu nasli neku alternativu u grijanju, ovo je stvarno harac... :roll:
mirnisan

#570 Re: racun za plin

Post by mirnisan »

bolje sam prosla od vas,moj racun samo 283 marke. :-) kad sam placala,uMalo da me srce ne izda.sto je mnogo,mnogo je.platismo mi pored plina i visak,regres i 13-tu platu uposlenim u sarajevo gasu.uzeli su nas lopatom.mi placamo i za one koji ne izmiruju svoje racune vec godinama a drzava nema rjesenje kako da im naplati pa uzimaju od nas.nama je lako iskljuciti,sta je pojedinac u nasoj drzavi? NISTA! JEDNA OBICNA NULA. :x
butterfly_01

#571 Re: racun za plin

Post by butterfly_01 »

nama racun dosao za februar 50KM. ja sam bas iznenadjena
simbabimba

#572 Re: racun za plin

Post by simbabimba »

179 KM dvije etaze, 100-tinjak m2 ukupno. Ne stedimo, imamo malu djecu. Ali smo u prethodne 2 godine uložili u propisnu izolaciju kuce kao i novu stolariju.
hadzinicasa

#573 Re: racun za plin

Post by hadzinicasa »

statistika:
decembar 280 KM
januar 250 KM
februar 290 KM

82m2 stana.
MADMalice

#574 Re: racun za plin

Post by MADMalice »

simbabimba wrote:179 KM dvije etaze, 100-tinjak m2 ukupno. Ne stedimo, imamo malu djecu. Ali smo u prethodne 2 godine uložili u propisnu izolaciju kuce kao i novu stolariju.
Ma kako to?
Kuca, dvije etaze, ukipno oko 90 m2! Izolacija odlicna (ukljucuje 5 cm stiropor), aluminijska stolarija! I sada u februaru je stigao racun preko 400 KM. Mjesec ranije oko 300 KM. Najmanji racun je bio negdje u oktobru oko 250 KM. Ja nikako ne razumijem sta se desava jer radijatori uopce nisu na maksimumu i od 11 sati navecer se ne grije do 7-8 ujutro.
Kada me jutros docekao racun ni kocka secera nije mi pomogla! Mislim cijela zima me dodoje oko 2000 KM!
Pa da imam funkcionersku platu ne bih to mogla otplatiti! Uopce vise ne znam sta da radim.
Ranije sam imala isto etazno, ali na cvrsto gorivo. I tada su bili problemi sa pritiskom (sarajevo je u kotlini), pa kada nalozis dok povuce, izadjes iz podruma sav cadzav i sav se smrznes ujutro dok potpalis vatru na sabahu u 5 sati dok svi spavaju, kad se ostali probude da bude toplo. A kad dodjes s posla opet se vatra ugasi i bude kuca skroz hladna. Zato smo i presli na gas. Znam da je gas svugdje luksuz, ali za nasu plateznu moc ovo je STRAVA!!! :-?
Emi_Nevermind

#575 Re: racun za plin

Post by Emi_Nevermind »

Dec- 460KM
Jan-550KM
Feb-560KM

65 kvadrata, racun najveci u februaru nakon "pomoci" "majstora" Damira iz Bosch-a.. :x

Bjezite ljudi od novogradnje k´o od djavola..
Post Reply