...cijeli vikend ti sjedis i pises na ovoj temi
Ja nikad i nikog ne podcjenjujem u tome je razlika,a ti se potrudi pa ne dozvoli da te neko sa pfk (Kiseljak) ne nadmasi
Sve si upravu. Citas me kao otvorenu skriptu. Sve sto si rekla je tacno.lajk wrote:@FreakyStyley
...cijeli vikend ti sjedis i pises na ovoj temiposlije zavrsenog faxa sjedit ces ovako jer ces bit na birou i pisat i pisat na ovoj temi dok cu ja vec itekako radit što ja shvatam da tebe ubija u pojam al o tom po tom
sretno ti
![]()
Ja nikad i nikog ne podcjenjujem u tome je razlika,a ti se potrudi pa ne dozvoli da te neko sa pfk (Kiseljak) ne nadmasiocito ti je to najveca briga ,a nisi izgleda neki veliki potencijal,a moja ti je najveca zelja da zavrsis 10-kom i šef da ti bude neko ko je zavrsio u Kiseljaku
Kolko znam ovaj fakultet je priznam u svim ustanovama i kantonima, cak i u inostranstvu. Zato i dalje ne razumijem u cemu je razlika?BASS wrote:Ima toga da je bitna i lokacija. Zasto? Zato sto Kanton Sarajevo ima zakon o visokom obrazovanju i neki fakulteti su zatvoreni. Kao npr. onaj Philip Noel Baker. U SBK nema zakona. U tome je kvaka, fakulteti funkcionisu na osnovu neke vladine uredbe, zašto bi inace SBK bio plodno tlo za to?
A da je isti Ganic i ostali privatni u Sa i Travnik - nije. Kako? Eto barem na primjeru formiranja ocjena, ne moze isto biti kada na zavrsnom ispitu treba 60% i kada zavrsni ispit pregledaju i Englezi i kad treba 50% (a moze biti da i ne treba ako pokupis bodove po parcijalama) ili kad zavrsni ispit nosi 20%? To je drugo sto se ovi iz SBK unija zele da nakace ovim privatnim u Sa i da bude ono - sve je to isto - nije. Jedino je isto da nisu drzavni. Eto taj tvoj sin od jarana ili rođaka ili stagod, polaze redovno, u Travniku bi mozda na jednom roku diplomirao. Isto kao sto nije isto Ganic i drzavni (neki drzavni, npr.politicke nauke kod njega su neuporedivo bolje nego FPN,mozda i ekonomija,kompijuterske su mu smijesne u uporedbi sa etf) tako nije isto Ganic i Travnik. To je to. Kazem mozda ima dobrih studenata u Travniku, ne generalizujem ali to je individualno, u globalu gledano - gledano na prosjecnog studenta, te stvari nikako nisu iste.
BASS wrote:Pa priznati su svi, ukljucujuci i one restoranske po RS-u, bar formalno.
Ne volim da se raspravljam na ovim temama jer ispadne da nesto pametujem ljudima i govorim kako je nesto moje vrijednije od neceg njihovog. Svako ima svoj put i papir nista ne garantuje. Svako bira sebi fakultet i zivi sa posljedicama tog izbora. Tako da - sve najbolje.
BASS wrote:Pa priznati su svi, ukljucujuci i one restoranske po RS-u, bar formalno.
Ne volim da se raspravljam na ovim temama jer ispadne da nesto pametujem ljudima i govorim kako je nesto moje vrijednije od neceg njihovog. Svako ima svoj put i papir nista ne garantuje. Svako bira sebi fakultet i zivi sa posljedicama tog izbora. Tako da - sve najbolje.
pakica_ wrote:jesu se popalile ove moje kolege s PFKja sam prva upisala u kiseljaku jer jeste lakse, i hebem onog ko kaze da nije
nije lako, al' je lakse.. u odnosu na drzavni faks gdje te u mozak handri vecina profesora, ovamo te handri par, al' te handre da valja.. tipa hamzabegovica.. frajer je šou i neces polozit dok ne naucis da se na glavu nasadis.. al' on je jedan.. i raspolaze s takvim znanjem da ima pravo da trazi znanje! tako da mi mozete pricati o ne znam ni ja cemu da je razlog sto ste upisali PFK, al' svi znaju da se upisuje jer je lakse.. kol'ko para tol'ko muzike.. i neko rece da ne mozes dobiti ocjenu ako ne izadjes na zavrsni.. i to je laz! ako imas dovoljno bodova u predispitnim aktivnostima, uredno ti predloze ocjenu i ne moras doci na zavrsni.. mozete pricati nekome ko nije tamo na faksu.. ja jesam i bila bih treca godina na pravu, al' u panjevima, da se nisam dole prebacila..
a za ove s drzavnog ponavljam: nije lako, ali je laksei nije bas da je lakrdija, jer fakat ima drama dobrih profesora/predavaca, i ne dam da mi se s*rete na diplomu koju cu akobogda dobiti dogodine
![]()
barem mi (buduci) pravnici mozemo sr*t do besvijesti, tako da me to ne sekiraMiki123 wrote:
konačno neko poštenja sad kad te krenu razapinjati, ubjeđivati kako ti ne znaš.. uu
1. Oba privatna, UNT skuplji.djulbehara wrote:Pozdrav!
Mene zanima par stvari vezanih uz ova dva fakulteta u Travniku:
1.Postoji ovaj internacionalni univerzitet Travnik i sveuculiste Vitez u Travniku,koja je razlika???
2.Da li neko zna cijene za vanredne studente ili DL studente na pravnom fakultetu bilo kojeg od ova dva univerziteta?
3.Na kojem od ova dva univerziteta predaje prof.Nikola Grabovac?
4.Da li se priznaju vec polozeni ispiti na drzavnom fakultetu i ako da,koliko se placa to zadovoljstvo?
Unaprijed zahvaljujem ako neko nadje zivaca da mi odgovori.
LP
1. Odvojeni Univerziteti nemaju nikakve veze jedan sa drugimdjulbehara wrote:Pozdrav!
1.Postoji ovaj internacionalni univerzitet Travnik i sveuculiste Vitez u Travniku,koja je razlika???
2.Da li neko zna cijene za vanredne studente ili DL studente na pravnom fakultetu bilo kojeg od ova dva univerziteta?
4.Da li se priznaju vec polozeni ispiti na drzavnom fakultetu i ako da,koliko se placa to zadovoljstvo?
LP
Koje si godiste?celeron wrote:1. Odvojeni Univerziteti nemaju nikakve veze jedan sa drugimdjulbehara wrote:Pozdrav!
LP
2. Univerzitet "Vitez" cijena je 2500km godina
3. Nikola Grabovac je rektor i profesor na Univerzitetu "Vitez" Travnik
4. Da priznaju. Broj priznatih ispita x10km
Za sve oni koji trabunjaju bezveze Univerzitet "Vitez" je jedan od najboljih univerziteta u BiH, ha privatni ha drzavni. Diplome su priznate i u NJemackoj na drzavnom nivou za studente Informatike i Zdravstva, dok su ostali u postupku priznavanja.....tacno je da je olaksan sistem polaganja jer se implementira "totalna" Bolonja, ali se ciljanjo uci. Nema zatupljivanja ogromnom teorijom a prakse ni na vidiku. Predavaci su eminentni profesori iz cijele regije, a ima i stranih profesora koji dolaze izvan Balkana pa i Evrope.
Zavrsio sam drzavni dvogodisnji, i nastavio n3 godinu na Univerzitetu "Vitez". Sve pohvale sto se mene tice.
Ti svoje misljenje ja svoj. Imam iskustvo jer sam zavrsio oba univerziteta i dr i privat. tako da ja znam gdje sam sta naucio. A uostalom ko to danas ide uopste na fakultet da bi nesto naucio? Ne znam jesil zavrsio ikakav fakultet, ali druze moj danas se ispiti polazu samo da bi se polozili, a ne da bi se nauciloakibhf wrote:celeron lažeš sam sebe i sve oko sebe. niko privatni nije upisao radi znanja. oni su tu radi ponosa, napredovanja bez muke, eliminisanja osjećaja niže vrijednosti, roditelja i njihove dječice i sl. posljedice su katastrofalne i za "studenta" i za deuštvo...
celeron wrote:Ti svoje misljenje ja svoj. Imam iskustvo jer sam zavrsio oba univerziteta i dr i privat. tako da ja znam gdje sam sta naucio. A uostalom ko to danas ide uopste na fakultet da bi nesto naucio? Ne znam jesil zavrsio ikakav fakultet, ali druze moj danas se ispiti polazu samo da bi se polozili, a ne da bi se nauciloakibhf wrote:celeron lažeš sam sebe i sve oko sebe. niko privatni nije upisao radi znanja. oni su tu radi ponosa, napredovanja bez muke, eliminisanja osjećaja niže vrijednosti, roditelja i njihove dječice i sl. posljedice su katastrofalne i za "studenta" i za deuštvo...