EUROSONG

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

Locked

Pobjednik Euroson 2013 :D

Bosna i Hercegovina
16
28%
Bosnia and Herzegovina
6
10%
Bosnien und Herzegowina
2
3%
Bosnie-Herzégovine
1
2%
Bosnia-Erzegovina
1
2%
Bosnien och Hercegovina
1
2%
Bosna Hersek
5
9%
Босния и Герцеговина
6
10%
בוסניה והרצגובינה
18
31%
Bosniya və Herseqovina
2
3%

Total votes: 58

plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#551 Re: EUROSONG 2012

Post by plain vanilla »

Vitezanin

#552 Re: EUROSONG 2012

Post by Vitezanin »

It's surely a beautiful ballad! I love the orchestration but I miss a memorable chorus or a climax from this song.... After the first listening it's totally forgettable and semi 2 is full of balkan ballads so it might has problems to make it to the final. Slovenia and Serbia and even Macedonia is better imo... Croatia is doomed imo. Good luck Bosnia!

adarvus ceterum [32383]Thu 15 Mar 2012 23:05:55
guitar, Thanks for proof-reading. (I know that I can always rely on you for that ... ;) ... watch out ... IRONY alarm ... :) ...) I am multitasking again (I know that I shouldn't do it) and just copied the countries from my excel file. I meant Belarus. LOL

Donnie Darko [13880]Thu 15 Mar 2012 23:02:12
Such a beautiful song , so emotional it speaks right into one's heart! What a voice , great listening to the language , sweet orchestration.I may have lost "Per Sempre" but thang God "Korake ti znam" is in !!! 10/12 and my #3 this year !

Bitter - Sweet [38528]Thu 15 Mar 2012 23:01:43
Another fantastic entry from Bosnia&Herzegovina.This will sail to the final easily.

just me and my guitar... [61885]Thu 15 Mar 2012 23:00:37
adarvus how come Hungary qualifies as an up tempo song ? I would call it an electro pop ballad to be honest..

Union Jack [44348]Thu 15 Mar 2012 22:59:03
Nice song... Ireland 1 point Russia points Greece 3 points Serbia 4 points Finland 5 points Germany 6 points Bosnia & Herzegovina 7 points Italy 8 points Spain 10 points and finally...SWEDEN...12 points!

Hollencelor [44645]Thu 15 Mar 2012 22:57:35
Makes me want to visit Herzegovina, my roots are from there and Ive heard from my grandparents it is beautiful stone region. Song is so beautiful, words are wonderful, first time I like all ex yu songs. My first predictions who will pass: serbia sweden bih ukraine turkey estonia norway slovenia croatia belarus. I think that georgia might pass too because of ussr

adarvus ceterum [32383]Thu 15 Mar 2012 22:54:47
My top 10 for semi 2 in preliminary order: BiH - Turkey - Estonia - Serbia - Netherlands - Macedonia - Portugal - Croatia - Slovenia - Bulgaria. People will call my a ballad guy now again but I just think that the ballads are much stronger than the up tempo songs this year. The only good up tempo songs are the ones from Israel, Turkey, Moldova and Hungary imo, plus Bulgaria sneaking in as a guilty pleasure. Switzerland has a cool sung too but Sinplus' thick accent is simply too off-putting to put the song into my 'like it' category or even higher. :(

Geraze . [44433]Thu 15 Mar 2012 22:54:22
Wish You Good Luck Bosnia!!!...Greetings From Azerbaijan!!!

.......

I onda ove komente usporedite s nasim.
anestezija123

#553 Re: EUROSONG 2012

Post by anestezija123 »

Saian wrote: Razmisljao sam da li da ti na ovo napisem 'Rambo je moj!" na crnskom ili gorskom :D
Haha bujrum, postujem.. . :D
Loulou

#554 Re: EUROSONG 2012

Post by Loulou »

anestezija123 wrote:
Vitezanin wrote:
anestezija123 wrote:Ljudi moji, ja upratih malo ostale forume i portale, svi hvale pjesmu i Maju, ali ne, dje ce Bosanac svoje pohvalit.. :)
Ja je slusam evo nekoliko puta zaredom, sve mi se vise svidja.
Prosla, ne prosla, pjesma je zaista dobra i kvalitetna muzicki, barem necemo napraviti budale od sebe. :)
To sto neki mozda vise cijene neke babe, karikature iz Finske od prije par godina, kokosi i curke na bini itd. to je vec druga prica, al' dobro..

Evo i ovdje na forumu veca je frka oko Ramba, a ne nase pjesme. I vec rekoh, svake godine s... po nasim pjesmama, a svake godine smo u finalu. :roll:
Ma to je generalno nas mentalitet, uvijek se kritikovalo sve nase, nikad nismo cijenili nista svoje... Zalosno.
Ostavimo, za trenutak, po strani mentalitet (balkanski, svagdašnji)...
Vlastiti sud (u ovom slučaju o pjesmi) donosim na temelju onog što čujem, ma otkud to dolazilo. Majinu pjesmu smatram izuzetno dosadnom za ESC, ma što drugi (strani i ini forumi) o tome rekli. Ne pričam o kvaliteti pjesme, nego o onome što ulazi u uho nakon prvog slušanja, što je jako važno za ESC (ako izuzmemo politiku iz cijele priče).
To što je BiH svaki puta ulazila u finale, može zahvalit' uglavnom dijaspori i susjedskom glasanju.
Chuckie

#555 Re: EUROSONG 2012

Post by Chuckie »

Vitezanin wrote:It's surely a beautiful ballad! I love the orchestration but I miss a memorable chorus or a climax from this song.... After the first listening it's totally forgettable and semi 2 is full of balkan ballads so it might has problems to make it to the final. Slovenia and Serbia and even Macedonia is better imo... Croatia is doomed imo. Good luck Bosnia!

adarvus ceterum [32383]Thu 15 Mar 2012 23:05:55
guitar, Thanks for proof-reading. (I know that I can always rely on you for that ... ;) ... watch out ... IRONY alarm ... :) ...) I am multitasking again (I know that I shouldn't do it) and just copied the countries from my excel file. I meant Belarus. LOL

Donnie Darko [13880]Thu 15 Mar 2012 23:02:12
Such a beautiful song , so emotional it speaks right into one's heart! What a voice , great listening to the language , sweet orchestration.I may have lost "Per Sempre" but thang God "Korake ti znam" is in !!! 10/12 and my #3 this year !

Bitter - Sweet [38528]Thu 15 Mar 2012 23:01:43
Another fantastic entry from Bosnia&Herzegovina.This will sail to the final easily.

just me and my guitar... [61885]Thu 15 Mar 2012 23:00:37
adarvus how come Hungary qualifies as an up tempo song ? I would call it an electro pop ballad to be honest..

Union Jack [44348]Thu 15 Mar 2012 22:59:03
Nice song... Ireland 1 point Russia points Greece 3 points Serbia 4 points Finland 5 points Germany 6 points Bosnia & Herzegovina 7 points Italy 8 points Spain 10 points and finally...SWEDEN...12 points!

Hollencelor [44645]Thu 15 Mar 2012 22:57:35
Makes me want to visit Herzegovina, my roots are from there and Ive heard from my grandparents it is beautiful stone region. Song is so beautiful, words are wonderful, first time I like all ex yu songs. My first predictions who will pass: serbia sweden bih ukraine turkey estonia norway slovenia croatia belarus. I think that georgia might pass too because of ussr

adarvus ceterum [32383]Thu 15 Mar 2012 22:54:47
My top 10 for semi 2 in preliminary order: BiH - Turkey - Estonia - Serbia - Netherlands - Macedonia - Portugal - Croatia - Slovenia - Bulgaria. People will call my a ballad guy now again but I just think that the ballads are much stronger than the up tempo songs this year. The only good up tempo songs are the ones from Israel, Turkey, Moldova and Hungary imo, plus Bulgaria sneaking in as a guilty pleasure. Switzerland has a cool sung too but Sinplus' thick accent is simply too off-putting to put the song into my 'like it' category or even higher. :(

Geraze . [44433]Thu 15 Mar 2012 22:54:22
Wish You Good Luck Bosnia!!!...Greetings From Azerbaijan!!!

.......

I onda ove komente usporedite s nasim.
:thumbup:

Mi smo ti gamad koja se kazala nisu.
Vitezanin

#556 Re: EUROSONG 2012

Post by Vitezanin »

Evo i ovdje na forumu veca je frka oko Ramba, a ne nase pjesme. I vec rekoh, svake godine s... po nasim pjesmama, a svake godine smo u finalu. :roll:[/quote]
Ma to je generalno nas mentalitet, uvijek se kritikovalo sve nase, nikad nismo cijenili nista svoje... Zalosno.[/quote]
Vlastiti sud (u ovom slučaju o pjesmi) donosim na temelju onog što čujem, ma otkud to dolazilo. Majinu pjesmu smatram izuzetno dosadnom za ESC, ma što drugi (strani i ini forumi) o tome rekli. Ne pričam o kvaliteti pjesme, nego o onome što ulazi u uho nakon prvog slušanja, što je jako važno za ESC (ako izuzmemo politiku iz cijele priče).
To što je BiH svaki puta ulazila u finale, može zahvalit' uglavnom dijaspori i susjedskom glasanju.[/quote]

Nije istina. 2006 smo dobili bodove u polufinalu OD SVE I JEDNE ZEMLJE, a 38 zemalja je glasovalo. I jedini smo te godine dobili bodove od svih. 2009 samo Andora u polufinalu nije glasala za nas. Ziri nas je provukao 2010. a dijapora je glasala dovoljno da budemo 11. u polufinalu. I Dino je prosle godine dobio bodove u polufinalu od skoro svih zemalja.

Eurovision.tv izvor. :D :D :D
zamzija

#557 Re: EUROSONG 2012

Post by zamzija »

Jel se ono meni čini ili se u Rambovom spotu zapalila Amerika na onom globusu :D
Loulou

#558 Re: EUROSONG 2012

Post by Loulou »

Vitezanin wrote:Nije istina. 2006 smo dobili bodove u polufinalu OD SVE I JEDNE ZEMLJE, a 38 zemalja je glasovalo. I jedini smo te godine dobili bodove od svih. 2009 samo Andora u polufinalu nije glasala za nas. Ziri nas je provukao 2010. a dijapora je glasala dovoljno da budemo 11. u polufinalu. I Dino je prosle godine dobio bodove u polufinalu od skoro svih zemalja.

Je l' to ona godina kad je Hari predstavljao BiH? Da, jedna od rijetkih godina (Joksimovićeva pjesma).
Vitezanin

#559 Re: EUROSONG 2012

Post by Vitezanin »

Loulou wrote:
Vitezanin wrote:Nije istina. 2006 smo dobili bodove u polufinalu OD SVE I JEDNE ZEMLJE, a 38 zemalja je glasovalo. I jedini smo te godine dobili bodove od svih. 2009 samo Andora u polufinalu nije glasala za nas. Ziri nas je provukao 2010. a dijapora je glasala dovoljno da budemo 11. u polufinalu. I Dino je prosle godine dobio bodove u polufinalu od skoro svih zemalja.

Je l' to ona godina kad je Hari predstavljao BiH? Da, jedna od rijetkih godina (Joksimovićeva pjesma).
Da. Ali i u ostalim godinama koje sam naveo dobivali smo u polufinalu bodove od skoro svih.
Saian

#560 Re: EUROSONG 2012

Post by Saian »

zamzija wrote:Jel se ono meni čini ili se u Rambovom spotu zapalila Amerika na onom globusu :D
veci dio Kine gori, sad sam provjerio :D
anestezija123

#561 Re: EUROSONG 2012

Post by anestezija123 »

Loulou wrote:
anestezija123 wrote: Ma to je generalno nas mentalitet, uvijek se kritikovalo sve nase, nikad nismo cijenili nista svoje... Zalosno.
To što je BiH svaki puta ulazila u finale, može zahvalit' uglavnom dijaspori i susjedskom glasanju.
Forumi, strani i ini, ne pricaju sami, na njima pisu LJUDI koji prate Eurosong isto kao i ti ili ja, i iznose svoje misljenje o pjesmama. Tvoje misljenje moze biti da je pjesma dosadna za isti, i ja ga postujem, ali isto tako ima veliki broj ljudi koji misle suprotno (i oni ce vjerovatno glasati), a to mi je drago bilo procitati i to je ono sto sam htjela reci spominjujuci strane forume i portale. :wink:
Loulou

#562 Re: EUROSONG 2012

Post by Loulou »

Vitezanin wrote:Da. Ali i u ostalim godinama koje sam naveo dobivali smo u polufinalu bodove od skoro svih.
Nisam sigurna da su u pitanju skoro svi. Ali,i da pretpostavimo da je BiH dobivala glasove od drugih zemalja, da li bi bilo dovoljno za kvalifikaciju u finale bez dominantno dijasporskog i susjedskog glasanja?
anestezija123

#563 Re: EUROSONG 2012

Post by anestezija123 »

Ja ne kontam koja je uopste tvoja poenta? Ali zaista, iskreno mi nije jasno.
Loulou

#564 Re: EUROSONG 2012

Post by Loulou »

anestezija123 wrote:Forumi, strani i ini, ne pricaju sami, na njima pisu LJUDI koji prate Eurosong isto kao i ti ili ja, i iznose svoje misljenje o pjesmama. Tvoje misljenje moze biti da je pjesma dosadna za isti, i ja ga postujem, ali isto tako ima veliki broj ljudi koji misle suprotno (i oni ce vjerovatno glasati), a to mi je drago bilo procitati i to je ono sto sam htjela reci spominjujuci strane forume i portale. :wink:
Strane i ine forume sam spomenula posebno kao osvrt na ovaj reply
anestezija123 wrote:Ljudi moji, ja upratih malo ostale forume i portale, svi hvale pjesmu i Maju, ali ne, dje ce Bosanac svoje pohvalit.. :)
A što se tiče youtube kometara, ne smatram ih ni najmanje mjerodavnim. Jave se Bosanci i Hercegovci širom zemlje i svijeta i ostave komentar na engleskom. Napravit' ću i ja nekoliko accounta,napisati da sam iz Nizozemske, Litvanije, Bjelorusije, Novog Zelanda i ostaviti komentar.
anestezija123

#565 Re: EUROSONG 2012

Post by anestezija123 »

Razumjela sam onaj dio u kojem kazes da ti se ne svidja pjesma, tj. da nije za Eurosong. Ok, postujem.

Ovo ostalo je cisti mentalitet o kojem sam vec pricala. :)
Sta je mjerodavno onda po tvom msiljenju? Nisu mjerodavni glasovi, nisu mjerodavni komentari.
Zasto se uopste onda takmicimo? :wink:
Loulou

#566 Re: EUROSONG 2012

Post by Loulou »

anestezija123 wrote:Razumjela sam onaj dio u kojem kazes da ti se ne svidja pjesma, tj. da nije za Eurosong. Ok, postujem.

A ono što sam ja napisala je upravo osvrt na "čisti mentalitet".
anestezija123

#567 Re: EUROSONG 2012

Post by anestezija123 »

Loulou wrote:
anestezija123 wrote:Razumjela sam onaj dio u kojem kazes da ti se ne svidja pjesma, tj. da nije za Eurosong. Ok, postujem.

A ono što sam ja napisala je upravo osvrt na "čisti mentalitet".
Nismo se razumjele. Ovo "cisti mentalitet" se odnosi na tvoje komentare o glasanju, forumima itd.
Samo nek nije istina da smo dobri i da nas neko na ovom svijetu hvali.
Odmah ispadne mi sami pravimo profile i hvalimo se, jer je zaboga, nemoguce da to neko drugi uradi... :-)

Upitah te gore.

"Sta je mjerodavno onda po tvom msiljenju? Nisu mjerodavni glasovi, nisu mjerodavni komentari.
Zasto se uopste onda takmicimo? "
gladna sam

#568 Re: EUROSONG 2012

Post by gladna sam »

Lijepa pjesma fina melodija
mozda ju malo dotjeraju i pojacaju, ne bilose bilo
uglavnom nije kopija i nije toliko dosadna koliko se digla halabuka
evo slusam je drugi put jer mi se na prvu dopala :)
index_box

#569 Re: EUROSONG 2012

Post by index_box »

Ijao što je pjesma divna :shock:
Glas joj je bajkovit, šteta što su spot ukakenzili sa onim naočalama i nekim groznim momentima, taman mi je ona za klavirom predivna.
A ne znam što, ali meni ova pjesma, nastup nekako so Adele :D Mislim, muzički gledano ima nekih slabih tački dodirnih, ali nekako Never mind I'll finde someone like youuuuu.... :D :D :D

U svakom slučaju, prošli ne prošli, pjesma DIVNA a Maya Sar DIVA :thumbup:
Manic Psycho

#570 Re: EUROSONG 2012

Post by Manic Psycho »

hoce li biti engleska verzija ove nase, mozda bude sta bolja
ja71

#571 Re: EUROSONG 2012

Post by ja71 »

Svake godine najmanje trecina bude ovakvih pjesama na Evroviziji.
Ovo nema nikakve sanse.
Pjesma se ni po cemu ne istice
Margita81

#572 Re: EUROSONG 2012

Post by Margita81 »

Necu vala ove godine da pljujem po nasoj pjesmi pa nek ide dovraga! Dakle:

Simpaticna pjesmica. 8-)
Margita81

#573 Re: EUROSONG 2012

Post by Margita81 »

I ps.:
Nadam se da ce pjevati na nasem jeziku, nisam uopce za opciju pjevanja na engleskom.
Margita81

#574 Re: EUROSONG 2012

Post by Margita81 »

Vitezanin wrote:Evo i ovdje na forumu veca je frka oko Ramba, a ne nase pjesme. I vec rekoh, svake godine s... po nasim pjesmama, a svake godine smo u finalu. :roll:
Ma to je generalno nas mentalitet, uvijek se kritikovalo sve nase, nikad nismo cijenili nista svoje... Zalosno.[/quote]
To što je BiH svaki puta ulazila u finale, može zahvalit' uglavnom dijaspori i susjedskom glasanju.[/quote]

Nije istina. 2006 smo dobili bodove u polufinalu OD SVE I JEDNE ZEMLJE, a 38 zemalja je glasovalo. I jedini smo te godine dobili bodove od svih. 2009 samo Andora u polufinalu nije glasala za nas. Ziri nas je provukao 2010. a dijapora je glasala dovoljno da budemo 11. u polufinalu. I Dino je prosle godine dobio bodove u polufinalu od skoro svih zemalja.

Eurovision.tv izvor. :D :D :D[/quote]

Od dijaspore gotovo redovno popusimo. Hvala susjedima na izdasnim glasovima svake godine. SveCka, Danska i Holandija gdje ima haman vise Bosancerosa nego u Bosni truba. Cicije. :dance:
Loulou

#575 Re: EUROSONG 2012

Post by Loulou »

anestezija123 wrote:Nismo se razumjele. Ovo "cisti mentalitet" se odnosi na tvoje komentare o glasanju, forumima itd.
Samo nek nije istina da smo dobri i da nas neko na ovom svijetu hvali.
Odmah ispadne mi sami pravimo profile i hvalimo se, jer je zaboga, nemoguce da to neko drugi uradi... :-)

Upitah te gore.

"Sta je mjerodavno onda po tvom msiljenju? Nisu mjerodavni glasovi, nisu mjerodavni komentari.
Zasto se uopste onda takmicimo? "
Ko je rekao da je nemoguće da "to neko drugi uradi" (da nas hvali)? Samo pitam je li dovoljno za ono što priželjkuje i potencira po svaku cijenu. Koliko je do sada bilo "nabrijavanja" o pobjedi BiH na ESC-u? I?
Zašto se mora hvaliti nešto "samo zato što je naše"? Ni tom mentalitetu nisam sklona, naprotiv. Nemam problem pohvaliti nešto što smatram hvale vrijednim, ali isto tako ni kritički se osvrnuti na to isto.

Zašto se takmičimo? To treba pitati BiH organizatore BH natjecanja za ESC.

Mjerodavan (u smislu konačnog plasmana) će biti rezultat. Koliko su puta i kladionice "nabrijavale" BH pobjedu? Ja se nešto ne sjećam ESC-a održanog u BiH.
Locked