SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
vinnie_jones

#551 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by vinnie_jones »

katastrofa jbt
šta se desilo sa viteškim :mrgreen: šaketanjem, ti njega čepom on tebe glavušom, čorba ovo ono
otišlo ovo sve u ćunu, a najviše omladinci
Troll_Happens

#552 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by Troll_Happens »

kantazasmece wrote:Da kazem nesto u vezi ovoga. Idem sa ovim momkom u razred tacnije Harisom Hajrovicem koji je pucao i u petak su se oni vec bili zakacili oko jednog malog sto isto ide sa nama u razred. E sad ovaj sto je upucan uopste nije upleten u taj belaj vec se pucalo na drugog i ovaj je slucajnoscu upucan. Takodjer jedan ucenik iz mog razreda je sakrio taj pistolj poslije svega ali je oslobodjen i stavljen da nije kriv. Pozdrav
3 puta ga pogodio i shatro slucajno upucan hahahh :lol: to neka joke ili sta.. :o
BHF_Manijak

#553 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by BHF_Manijak »

Sta bi danas u Hrasnom oko pola 3-3, izgleda da je nekog drmnulo auto i to podobro, krvi je bilo pofino... :( :roll:
kantazasmece

#554 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by kantazasmece »

Jedan001 wrote:
kantazasmece wrote:Da kazem nesto u vezi ovoga. Idem sa ovim momkom u razred tacnije Harisom Hajrovicem koji je pucao i u petak su se oni vec bili zakacili oko jednog malog sto isto ide sa nama u razred. E sad ovaj sto je upucan uopste nije upleten u taj belaj vec se pucalo na drugog i ovaj je slucajnoscu upucan. Takodjer jedan ucenik iz mog razreda je sakrio taj pistolj poslije svega ali je oslobodjen i stavljen da nije kriv. Pozdrav
3 puta ga pogodio i shatro slucajno upucan hahahh :lol: to neka joke ili sta.. :o
Upucan je jednom i znas li uopste sta je zalutali metak ? Bio sam dole tokom dogadjaja ;)
kokuz_sa

#555 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by kokuz_sa »

:lol: hahaha zalutali metak..manijak to ti je ono kad te pogodi prodje kroz tebe pa se odbije od zid pa te opet pogodi i prodje kroz tebe pa se opet od zid odbije i pogodi te i ne izadje :lol: :lol:

jako logicno odakle momku 3 ulazne i 2 izlazne rane na nozi :D
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#556 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by Velkoski »

kokuz_sa

#557 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by kokuz_sa »

Šesnaestogodišnji B.A. ranjen je u desnu potkoljenicu u pucnjavi koja se dogodila jutros u Srednjoj školi metalskih zanimanja i trenutno je u operacionoj sali Kliničkog centra univerziteta u Sarajevu /KCUS/, rekla je za Srnu portparol ovog centra Biljana Jandrić.

"B.A. je primljen jutros u 10.40 časova sadvije ulazne i izlazne rane, dok je primijećeno i jedno strano tijelo u unutrašnjosti u predjelu potkoljenice. Doktori trenutno rade na odstranjivanju tog tijela i na saniranju povrede", precizirala je Jandrićeva za Srnu.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#558 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by Velkoski »

"Ranjeni dječak prevezen je u bolnicu Koševo i nije ozbiljnije povrijeđen", kazao je novinarima direktor škole, dodavši da su odmah obaviješteni dječakovi roditelji. U bolnici je u međuvremenu potvrđeno da je B. A. (1995) dovezen u 10:40 sati te da je zadobio ustrelnu ranu na desnoj nozi. Nakon ljekarske intervencije pušten je kući."

A ovdje rana u jednini. Sta je sad tacno ? :-?
kokuz_sa

#559 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by kokuz_sa »

leet wrote:"Ranjeni dječak prevezen je u bolnicu Koševo i nije ozbiljnije povrijeđen", kazao je novinarima direktor škole, dodavši da su odmah obaviješteni dječakovi roditelji. U bolnici je u međuvremenu potvrđeno da je B. A. (1995) dovezen u 10:40 sati te da je zadobio ustrelnu ranu na desnoj nozi. Nakon ljekarske intervencije pušten je kući."

pregledal ti ovaj klip gore gdje direktor prica..on je izjavio da momak nikako ranjen nije..
ne znam ja nekako vjerujem onoj Jandricevoj

al eto valjda sutra normalno neku info daju
Troll_Happens

#560 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by Troll_Happens »

kokuz_sa wrote:
leet wrote:"Ranjeni dječak prevezen je u bolnicu Koševo i nije ozbiljnije povrijeđen", kazao je novinarima direktor škole, dodavši da su odmah obaviješteni dječakovi roditelji. U bolnici je u međuvremenu potvrđeno da je B. A. (1995) dovezen u 10:40 sati te da je zadobio ustrelnu ranu na desnoj nozi. Nakon ljekarske intervencije pušten je kući."

pregledal ti ovaj klip gore gdje direktor prica..on je izjavio da momak nikako ranjen nije..
ne znam ja nekako vjerujem onoj Jandricevoj

al eto valjda sutra normalno neku info daju
ipak moras i direktova razumiti u pitanju je skola gdje je on direktor... kakav bi on to covjek bio kad bi rekao izresetali nam ucenika i to slucajno.. malo se djeca zaigrala.... pa pretjerala :lol:
snaga_znanja

#561 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by snaga_znanja »

A sta ce covjek laze da umiri javnost, ako ga skinu valja opet predavati! :D
dragonz

#562 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by dragonz »

kokuz_sa wrote:ovaj direktor nije normalan

"Fala Bogu nije bilo posljedica niti je ko ozljedjen" (lik dobio 3 metka u nogu)

"B.A se nije zalio da je upucan kad je bio u zbornici"

"bilo je prijava da su ucenici donosili pistolje mi ih posaljemo pedagogu"
"bilo je pojava da neko nekom uzme mobitel i oni odu pedagogu"

šeha vazda ovako priča bez srkleta i nerviranja znam ga od ´97.godine kada mi je predavao par predmeta u ovoj istoj školi gdje se opet desio belaj za koji su najviše krivi roditelji - političari - društvo - pa na kraju profesori
mahalas505

#563 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by mahalas505 »

kantazasmece wrote:
Jedan001 wrote:
Upucan je jednom i znas li uopste sta je zalutali metak ? Bio sam dole tokom dogadjaja ;)
Nadam se da ce Omar Mjesecar znati iskoristi podatak,kad bude branio ovog "pucaca", da je ovaj slucajno upucan, pa samim tim nije bilo namjere, sta ima veze u pogresno vrijeme na pogresnom mjestu. :dance: :bih:
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#564 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by Velkoski »

Doletio metak sa Jupitera, nema dokaza da je iz njegovog pistolja.
BHF_Manijak

#565 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by BHF_Manijak »

Ma generalno danas su djeca da te Bog sacuva, u skoli, vani, u gradu, ma gdje god, to je dno dna, naravno cast izuzecima i roditeljima koji drze do pravog odgoja, no kad pogledam oko sebe to je toliko raspusteno da je to za nepovjerovat!
Mada mislim da je to globalni vise problem, htjeli ste demokratiju, zapadne zakone, eh evo vam ga, jos malo pa ce i kod nas uvesti cim pogledas krivo dijete odmah ti nakve brojeve zove i masi usima! Nisam za batinjanje, naravno to je kao zadnja opcija, ali zapad pokusava i uspijeva apsolutno da to iskorijeni, e pa brate bez degeneka ne ide, ili ide ali jako tesko, pa gledam danas sta sve nastavnik/profesor/ucitelj NE smije, ustvari bolje je pogledati sta smije djetetu problemu, NISTA; apsolutno nista! Nit u cosak, nit izbacit van, ma nikakve ovlasti nema nego suti i trpi, kazu radi sa djetetom, ma brate dragi ono kad je problem da mu nad galvom visis nema tu hajra, ovo znam jer mi zena u prosvjeti radi, da ti dijete na glavi visi ne mozes nikakve mjere poduzeti! I taj sistem naravno je sa zapada doso, puka teorija u knjigama i palamudjenja, kao radom da to kod djeteta ispravljas, moze kazu dokazano, aha jest al u limburgu, da mi je takvih idiota navadit pa dovesti pred akkvog delikventa sa utokom pa nek on sa njim na finjaka pokusa, lahko je u teoriji srati, teoretski moze svasta nesto, daj ba prakticno sta da vidimo mani mi se slova na papiru, i to cesto seru ljudi koji dana nisu prakse sa djecom u skoli imali, a ima ih i takvih na pedagoskom fakultetu(sto me ne cudi, kod nas sve moze :oops: ) i takvi te uce kako sa djecom radit! :oops:
Uglavnom, dovodite do frustracije takav sistem i zakon u kojem bukvalno kakvo god da dijete imas, ma kakav problem bio, uvijek je krajnja ocjena prosvjetni radnik je kriv!
correspondent

#566 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by correspondent »

BHF_Manijak wrote:Ma generalno danas su djeca da te Bog sacuva, u skoli, vani, u gradu, ma gdje god, to je dno dna, naravno cast izuzecima i roditeljima koji drze do pravog odgoja, no kad pogledam oko sebe to je toliko raspusteno da je to za nepovjerovat!
Mada mislim da je to globalni vise problem, htjeli ste demokratiju, zapadne zakone, eh evo vam ga, jos malo pa ce i kod nas uvesti cim pogledas krivo dijete odmah ti nakve brojeve zove i masi usima! Nisam za batinjanje, naravno to je kao zadnja opcija, ali zapad pokusava i uspijeva apsolutno da to iskorijeni, e pa brate bez degeneka ne ide, ili ide ali jako tesko, pa gledam danas sta sve nastavnik/profesor/ucitelj NE smije, ustvari bolje je pogledati sta smije djetetu problemu, NISTA; apsolutno nista! Nit u cosak, nit izbacit van, ma nikakve ovlasti nema nego suti i trpi, kazu radi sa djetetom, ma brate dragi ono kad je problem da mu nad galvom visis nema tu hajra, ovo znam jer mi zena u prosvjeti radi, da ti dijete na glavi visi ne mozes nikakve mjere poduzeti! I taj sistem naravno je sa zapada doso, puka teorija u knjigama i palamudjenja, kao radom da to kod djeteta ispravljas, moze kazu dokazano, aha jest al u limburgu, da mi je takvih idiota navadit pa dovesti pred akkvog delikventa sa utokom pa nek on sa njim na finjaka pokusa, lahko je u teoriji srati, teoretski moze svasta nesto, daj ba prakticno sta da vidimo mani mi se slova na papiru, i to cesto seru ljudi koji dana nisu prakse sa djecom u skoli imali, a ima ih i takvih na pedagoskom fakultetu(sto me ne cudi, kod nas sve moze :oops: ) i takvi te uce kako sa djecom radit! :oops:
Uglavnom, dovodite do frustracije takav sistem i zakon u kojem bukvalno kakvo god da dijete imas, ma kakav problem bio, uvijek je krajnja ocjena prosvjetni radnik je kriv!
ljudima treba dati orden za hrabrost i posebnu nagradu za očuvanje mentalnog zdravlja. sve što roditelji ne trpe kod kuće pretrpe nastavnici i profesori.

Image
headbanger

#567 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by headbanger »

Čini se, međutim, da ovo nije kraj. Facebook-profil povrijeđenoga ispisan je porukama podrške kolega. Svi žele da se A. B. brzo oporavi. Javio mu se i dječak kojem je metak bio namijenjen.

- Brate hallali, adija ti, ja sam kriv, da nisi bio iza mene ne bi se nista desilo, p.... (misli na H. H., koji je pucao, op. a.) je ispao sto je pucao pred civilima trebao me je nasamo zovnuti pa onda pucati brate vraticu mu duplo jasmina mi - napisao je jučer H. K.
ko je adi, citao sam u testu ovaj neki se kune jasminom ko su im ti likovi, ocevi, braca ili onako bezveze

a vidi ti terminologije civili, to oni vojnici nekakvi, to oni zahebani, cuj civili
fakat ova djeca nemaju veze sa realnocsu, to treba prebit da 15 dana pisa krv
ljepa jna i titina milicija uuuuuuuuu kako su onu upoznavali ovakve sa relnoscu uuuuuu
drugi dan bi cmizdrili za materom

eeeeee vec ih vidim sa nekih 40ak godina, ako ih dozive, na ulici kako klosare i djeca, kao sto su oni bili ih marise i zajebaje
novi.dan.nova.nafaka

#568 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by novi.dan.nova.nafaka »

correspondent wrote:
BHF_Manijak wrote:Ma generalno danas su djeca da te Bog sacuva, u skoli, vani, u gradu, ma gdje god, to je dno dna, naravno cast izuzecima i roditeljima koji drze do pravog odgoja, no kad pogledam oko sebe to je toliko raspusteno da je to za nepovjerovat!
ljudima treba dati orden za hrabrost i posebnu nagradu za očuvanje mentalnog zdravlja. sve što roditelji ne trpe kod kuće pretrpe nastavnici i profesori.
Image
Ma ko shisha Zapad - goni ga više u...
Pa na Zapadu su pederi i sve nenormalne stvari postale normalne odavno već, i oni srljaju u propast, kao i svi prije njih. Disciplina je Zakon - nek' priča ko šta hoće. Naravno, u svemu tome treba imati mjeru, ali brate dragi, ova slika iznad najbolje ilustruje današnju situaciju. Materešine i ćaće imaju vremena za izlaske, za shopinge, frizure i utakmice, za sve osim za ono što bi im trebalo biti najpreče, i radi čega rade ko' mazge - za svoju djecu !
Pa koji vrag će ti kuća na 3 sprata i 2 stana u centru grada kad će balo danas-sutra to da propije, da auto shlupa prvom prilikom, i da nadrogiran prekosutra završi u zatvoru jer je upucao slučajnog prolaznika. Ovaj svijet danas je u totalnoj banani, definitivno...
Troll_Happens

#569 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by Troll_Happens »

headbanger wrote:
Čini se, međutim, da ovo nije kraj. Facebook-profil povrijeđenoga ispisan je porukama podrške kolega. Svi žele da se A. B. brzo oporavi. Javio mu se i dječak kojem je metak bio namijenjen.

- Brate hallali, adija ti, ja sam kriv, da nisi bio iza mene ne bi se nista desilo, p.... (misli na H. H., koji je pucao, op. a.) je ispao sto je pucao pred civilima trebao me je nasamo zovnuti pa onda pucati brate vraticu mu duplo jasmina mi - napisao je jučer H. K.
ko je adi, citao sam u testu ovaj neki se kune jasminom ko su im ti likovi, ocevi, braca ili onako bezveze

a vidi ti terminologije civili, to oni vojnici nekakvi, to oni zahebani, cuj civili
fakat ova djeca nemaju veze sa realnocsu, to treba prebit da 15 dana pisa krv
ljepa jna i titina milicija uuuuuuuuu kako su onu upoznavali ovakve sa relnoscu uuuuuu
drugi dan bi cmizdrili za materom

eeeeee vec ih vidim sa nekih 40ak godina, ako ih dozive, na ulici kako klosare i djeca, kao sto su oni bili ih marise i zajebaje
kako ne znas terminologiju counter strike-a i ostalih pucacina mi smo svi vojnici a ovo ostalo su smrtnici i civili...
porokacemo se opet hahaha
to su ljudi koji zive u video igricama i filmovima tipa scareface i kum i samo rokaj......
danas vise ne znas ni djete kako da odgojis jer ako ga odgojis pravilno bice meta razno raznih ljudi koji se izivljavaju a opet ako ode na krivu stranu imamo kriminalca... Tesko je na danasnjem vaktu odgajati djete u takvim sredinama.... :shock:
cappy_tempo

#570 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by cappy_tempo »

jos kad dodate rane i beogradsku furku to ispadne super,sjajno,krasno...
Troll_Happens

#571 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by Troll_Happens »

cappy_tempo wrote:jos kad dodate rane i beogradsku furku to ispadne super,sjajno,krasno...
sve intelektualci :)

http://www.dnevniavaz.ba/vijesti/crna-h ... booku.html
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#572 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by Chmoljo »

:D :D :D :lol:
muha_sa

#573 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by muha_sa »

lijepa milicija i najcuveniji medj njima Jažić Sulejman-rahmet mu duši.
-kad te on nalauši nece ti više na um past :-) pa dodješ kuci onda i tamo marisane dobiješ :lol:
-igramo u parku lopte pa kad neko kaže-eto Jažeeee :lol: ne da bježimo iz parka vec u kucu pa pod minder :lol:

-eh :-) necu rec da nije svega bilo i u moje doba al nije bilo pucanja nit bacanja bombi---neporazumi se šaketanjem rješavali i vozdra-poslije kao da ništa bilo nije.
Cyrax

#574 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by Cyrax »

Chmoljo wrote:
:D :D :D :lol:
oplakah tita mi :lol: :lol: :lol:
Tvrtko II Kotromanić

#575 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by Tvrtko II Kotromanić »

" deca se propederisala" :D
Locked