Stadion reprezentacije BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked

U kojem gradu bi trebala biti uradjena izgradnja/rekonstrukcija stadiona?!

Sarajevo
357
56%
Mostar
24
4%
Zenica
154
24%
Tuzla
35
6%
Jajce
15
2%
Bihac
8
1%
Banja Luka
21
3%
Travnik
9
1%
Brcko
7
1%
nesto drugo (navedite)
6
1%

Total votes: 636

motorola01

#551 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by motorola01 »

Evo drug,sad cu editovati post i ako treba obrisat cu sve svoje postove.Jel moze?Ako kazes da obrisem ide odmah brisanje....

edit:jedno pitanje za moderatore,jel moze ikako da me posaljete u banovice nekih 15-20 dana,ali da to bude samo za ovaj dio foruma(fudbal/nogomet),a da na ostatak foruma mogu uci???Ako moze,uradite to odmah :)
mekaba

#552 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by mekaba »

Ohladi ba mozemo se malo nashaliti jbm. misha. Ja sam bio redovan posjetilac jednog jako dobrog sarajevskog sajta ciji su moderatori banovali ljude za sitnicu.Danas sajt ne postoji :lol: Kakav ban nama trebaju ljudi da razmjenjujemo misljenja :-D Da te banuju reko` bi banovale me sarajlice :lol: Zaboravih da dodam u vezi banova.Na jednom forumu jednih sarajevskih novina za koje kazu da su najbolje :-) i najtiraznije banovase me dozivotno jer sam rekao da je Haris Silajdzic dobar coek` :? :? Neka nam nase moto-role ;-)
udrch

#553 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by udrch »

Jebeš stadion više, ostalo je još 23 sahata..o stadionu ćemo kad zgrnemo lovu od plasmana..
eluna

#554 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by eluna »

samo_ti wrote:ma kakva Tuzla, pa koliko se samo pravi ova tibina ? a nece se zavrsiti citava ( stolice i sve sto ide jos ) bar za jos 6 mjeseci...a za ovu godinu koliko sam upoznat je odvojen samo 1 milion KM za stadion ... pa ovo se nece napraviti, citav stadion, u iducih 10 godina ... :)

mi trebamo biti realni i samo moliti Boga da se BP prosiri i teren sredi ... ili Kosevo da se stolice promjene i jos neko sminkanje....ostalo su sve fantazije forumasa sa :sax:

p.s. jedino stadion u Banjaluci ce biti gotov do kraja naredne godine, jer radovi napreduju ...a sada je druga prica da gore igra repka i to :D
a zašto ne i tamo??? .............
samo_ti

#555 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by samo_ti »

nemas poj`ma kolika je meni zelja da repka igra u BL, Bgmi mog` ... :dance: ...ali tu se ne pitamo ni ti a ni ja ...

:bih:
eluna

#556 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by eluna »

samo_ti wrote:nemas poj`ma kolika je meni zelja da repka igra u BL, Bgmi mog` ... :dance: ...ali tu se ne pitamo ni ti a ni ja ...

:bih:
pitaju se reprezentativci - ako nam najbokja generacija do sada kaže ZENICA - dajte ba ljudi ohladite malo ...... oni trče po tom travnjaku, ne mi ..............

ispoštujte te momke barem toliko da im dozvolite da udare temelje tradiciji igranja u Zenici, ako već ne možemo da ih platimo više ............... ipak - svaki od njih gdje god da dođe kaže da je iz Bosne i Hercegovine

a na konto rasprave o budžetima - Zenica sa onolipacnim budžetom IPAK dade nešto za stadion, Sarajevo sa tolikim budžetom ne uradi ništa - ai eto, bitno sa Spahić ima za sarajevske zime koju poneko i posjeti ........
BHF_Manijak

#557 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by BHF_Manijak »

A ti si kao ovdje pa znas ulozili se negdje ili ne?! Hajd ne pocinji bezze sa tom pricom na relaciji Sa-Ze, bice svasta bezze i sjebat cemo temu, ali pisanje ti je nidje veze! :wink:
amrica

#558 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by amrica »

quasar wrote:
drTooth wrote:
quasar wrote: ... Koga zanima moze se vidjeti da je pola tog budzeta za plate budzetlija, njih 11.000. pa jos 20 milja za rate kredita i kamate...
interesantno mi je, off topic... otkud 11 000 budzetlija u KS, kad ih toliko ima u cijeloj RS ?! :S
Sluzbenici 9 opstina, klinicki centar i bolnice, domovi zdravlja, MUP, univerzitet, srednje i osnovne skole,... meni je cudno da ih je samo 11.000.

A cisto sumnjam da ih je samo toliko u RS.

samo u obrazovanju je preko 11.000, plus ostali.... :-)
eluna

#559 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by eluna »

BHF_Manijak wrote:A ti si kao ovdje pa znas ulozili se negdje ili ne?! Hajd ne pocinji bezze sa tom pricom na relaciji Sa-Ze, bice svasta bezze i sjebat cemo temu, ali pisanje ti je nidje veze! :wink:
ako je ovo meni manjenjeno - nisam makla odavde cijeli život, osim što sam jedan jedini put 10 dana bila u posjeti u njemačkoj, za cijelih 36 godina života ..........
quasar

#560 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by quasar »

DinoZe wrote: Kada taj Dzeko kaze ljudi hajde da napravimo akciju , evo od mene milion, mislim da bi mnoge " Dine" dale po 20KM. Samo znas kada ce taj Dzeko reci evo milion ili bilo koji igrac uloziti 50KM? Nece nikada. Oni znaju samo uzimati i pojavljivati se po nekim jeftinim "dobrotvornim" akcijama sponsored by Konzum .
Zasto bi onda obicna raja davala?
Ne mogu da vjerujem sta si napisao. Dininih 20 maraka je isto sto i tuđi milion. E moj Dino. Najlakse je tuđim q. gloginje mlatit.
condy

#561 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by condy »

Stadion reprezentacije ?

Kako će se taj stadion ( kad se izgradi nekad, iako se nikad neće izgrad al hajd! ) finansirati?

Troškovi, odnosno dadžbine i nameti, održavanje, plaće i sl. su veoma visoki izdaci. Ako će stadion biti namjenjen samo za potrebe reprezentacije, znači koristit će se par puta gudošenje. Vi ćete doći na taj stadion dva tri puta godišnje. Šta sa preostalim dijelom godine ? Jel da on zjapi prazan, neiskorišten, kao spomenik ?

Rekonstrukcija Bilinog polja i to postupna, teren, pa sjever i jug ( nova etaža, ne proširenje ), pa istok( etaža ) i tako do stadiona koji će primati od 25000 do 30000 sjedećih mjesta i obezjediti adekvatne uslove za navijače i igrače. Ne trebaju nam svjetski uslovi jer ih ne možemo priuštiti. Ono što možemo to trbamo i napraviti i manite se maštanja... :)
quasar

#562 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by quasar »

condy wrote:
Rekonstrukcija Bilinog polja i to postupna, teren, pa sjever i jug ( nova etaža, ne proširenje ), pa istok( etaža ) i tako do stadiona koji će primati od 25000 do 30000 sjedećih mjesta i obezjediti adekvatne uslove za navijače i igrače. Ne trebaju nam svjetski uslovi jer ih ne možemo priuštiti. Ono što možemo to trbamo i napraviti i manite se maštanja... :)
Ovo. Jedino realno i u skladu sa nasim mogucnostima. Stadion bi bio ko bombona, i ne bi se imali cega stiditi. Samo teren da se uradi kako treba i nek se na tom ne stedi, jer na kraju dodje skuplje ako skrtaris na drenazi.
ReD aka Socijalista

#563 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by ReD aka Socijalista »

quasar wrote:
condy wrote:
Ovo. Jedino realno i u skladu sa nasim mogucnostima. Stadion bi bio ko bombona, i ne bi se imali cega stiditi. Samo teren da se uradi kako treba i nek se na tom ne stedi, jer na kraju dodje skuplje ako skrtaris na drenazi.
Da nam je ovakav travnjak ;-)

Image
eluna

#564 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by eluna »

quasar wrote:
condy wrote:

:thumbup: SLAŽEM SE............... pomalo ali da se uradi kako treba, naravno, trava je nabitnija
BHF_Manijak

#565 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by BHF_Manijak »

eluna wrote:
BHF_Manijak wrote:A ti si kao ovdje pa znas ulozili se negdje ili ne?! Hajd ne pocinji bezze sa tom pricom na relaciji Sa-Ze, bice svasta bezze i sjebat cemo temu, ali pisanje ti je nidje veze! :wink:
ako je ovo meni manjenjeno - nisam makla odavde cijeli život, osim što sam jedan jedini put 10 dana bila u posjeti u njemačkoj, za cijelih 36 godina života ..........
Govorim o Sarajevu, ne o Bosni i Hercegovini! :wink:
eluna

#566 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by eluna »

BHF_Manijak wrote:
eluna wrote:
Govorim o Sarajevu, ne o Bosni i Hercegovini! :wink:
bit će da se ovdje nismo najbolje razumjeli....... ali ok
BHF_Manijak

#567 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by BHF_Manijak »

eluna wrote:
bit će da se ovdje nismo najbolje razumjeli....... ali ok
Ma najbitnije je da pobjedimo, to nam je svima zajednicki jezik! :mrgreen: :mrgreen: :thumbup:
mekaba

#568 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by mekaba »

DinoZe wrote:
mekaba wrote:"Dzeko treba dati milion jer on trci po stadionu a ne mi" kaze Dino iz ZE hahaaaaaaaa :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Daj Dinche postavi svoju sliku da te isprintam, uramim i metnem u hodnik. Hahaaaaaaaa

Onaj ko ima neka da, u cemu je problem? Samo u ovakvoj situaciji dati pare za stadion to je bas van svake pameti.
Znaci onome ko smeta ta trava i onaj ko ima koristi neka da. Ja nebi dao nikada ni 1KM sa takve gluposti kao sto je stadion, ali bi uvijek dao ti tvojih 20KM za ljecenje neke osobe. Ja neznam kakav je tebi samo moral i sta ti imas u glavi da bi rado dao pare za neki bezvezni stadion, nego rijesio ostale probleme koje imamo u drzavi. Ali po tvojoj prici se da zakjuciti da si vjerovatno neki dijasporac koji nema veze sa zivotom.

Momak jesam iz dijaspore i to od 1996 sto znaci da sam skako` po sarajevskim brdima kao borac ABiH i nisam pobjegulja kao sto obicno pishete za nas iz rasijanja (dijaspore) :lol: no nije bitno.Evo da ti odgovorim u vezi davanja za zajednicko dobro.Da su gradjani SA razmisljali kao ti 70-tih i 80-tih godina danas nebi imali : Novo Sarajevo i Novi Grad vodovoda ,zatim grad nebi imao novo porodiliste,likovnu akademiju(renoviranje),bazene na bentbashi,dom zdravlja na Otoci,klinicki centar,zaobilaznicu preko Bistrika i onu zaobilaznicu koja nikada nije potpuno zavrsena a tuneli na Ciglanama su dio te zaobilaznice i jos masa objekata koje su sami gradjani Sarajeva finansirali putem tadasnjih samodoprinosa.Dakle sami sebe trebamo pomoci a ne prizivati nake Arape i Turke.Da svi razmisljamo kako su nasi ocevi razmisljali imali bi danas i Bilino sa 30 000 mjesta i pokriveno Kosevo.Na zalost nismo ili preciznije veliki broj nije spreman da pomogne sam sebi. Nek si zdrav i veseo al grijesis.Selami te chika Mekaba :lol:
jefferson

#569 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by jefferson »

mekaba wrote:
DinoZe wrote:
mekaba wrote:"Dzeko treba dati milion jer on trci po stadionu a ne mi" kaze Dino iz ZE hahaaaaaaaa :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Daj Dinche postavi svoju sliku da te isprintam, uramim i metnem u hodnik. Hahaaaaaaaa

Onaj ko ima neka da, u cemu je problem? Samo u ovakvoj situaciji dati pare za stadion to je bas van svake pameti.
Znaci onome ko smeta ta trava i onaj ko ima koristi neka da. Ja nebi dao nikada ni 1KM sa takve gluposti kao sto je stadion, ali bi uvijek dao ti tvojih 20KM za ljecenje neke osobe. Ja neznam kakav je tebi samo moral i sta ti imas u glavi da bi rado dao pare za neki bezvezni stadion, nego rijesio ostale probleme koje imamo u drzavi. Ali po tvojoj prici se da zakjuciti da si vjerovatno neki dijasporac koji nema veze sa zivotom.

Momak jesam iz dijaspore i to od 1996 sto znaci da sam skako` po sarajevskim brdima kao borac ABiH i nisam pobjegulja kao sto obicno pishete za nas iz rasijanja (dijaspore) :lol: no nije bitno.Evo da ti odgovorim u vezi davanja za zajednicko dobro.Da su gradjani SA razmisljali kao ti 70-tih i 80-tih godina danas nebi imali : Novo Sarajevo i Novi Grad vodovoda ,zatim grad nebi imao novo porodiliste,likovnu akademiju(renoviranje),bazene na bentbashi,dom zdravlja na Otoci,klinicki centar,zaobilaznicu preko Bistrika i onu zaobilaznicu koja nikada nije potpuno zavrsena a tuneli na Ciglanama su dio te zaobilaznice i jos masa objekata koje su sami gradjani Sarajeva finansirali putem tadasnjih samodoprinosa.Dakle sami sebe trebamo pomoci a ne prizivati nake Arape i Turke.Da svi razmisljamo kako su nasi ocevi razmisljali imali bi danas i Bilino sa 30 000 mjesta i pokriveno Kosevo.Na zalost nismo ili preciznije veliki broj nije spreman da pomogne sam sebi. Nek si zdrav i veseo al grijesis.Selami te chika Mekaba :lol:
Dinoze ima mali problem sa shvatanjem kriminala i nacina na koji drzava funkcionira, pusti ga, naucit ce kad poraste.
Vidis on je spreman davat 20km za lijecenje, iako svi radni ljudi u ovoj drzavi uplacuju u fond za zdravstveno osiguranje, i zdravstvena zastita je PRAVO svakog gradjanina BiH. Sto znaci da drzava nece niti vodi brigu o bolesnima, a gdje su pare, eh o tom po tom.
Stadioni se grade i u najkapitalistickijim zemljama na svijetu, kao sto su SAD od donacija, pa imate tribinu sa imenom nekog donatora, svlacionicu sa imenom drugog donatora itd.
Samo kod nas ljudi misle da drzava MORA gradit stadion.
Za svaku pohvalu je sto ej zenicka opcina odvojila pozamasne pare za stadion. Da je cekala drzavu nikad ne bi docekala!
sinuhe

#570 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by sinuhe »

Hocemo li moci skuckati za umjetnu podlogu nakon danasnje lekcije i barem goste docekivati ko ljudi a bez majmunisanja.

Eh pusti snovi.
samo_ti

#571 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by samo_ti »

sinuhe wrote:Hocemo li moci skuckati za umjetnu podlogu nakon danasnje lekcije i barem goste docekivati ko ljudi a bez majmunisanja.

Eh pusti snovi.
sto, da primamo i kuci po 6 komada ? ... nama odgovaraju ovi veliki tereni, ovi perzijski tepisi :D ipak smo mi trkacka i tehnicki potkovana reprezentacija ... :lol:
sinuhe

#572 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by sinuhe »

A nece Slovaci i Grci dati tolike golove. Taman se na njima uciti.
quasar

#573 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by quasar »

Zakljucase temu tamo. Velidu treba odbiti od plate hebo on sebe: "nadam se da ste uzivali..."
pa uzivaj majmune...

Stadion nam treba da se naviknemo da igramo na tepihu kako dolikuje nasem kvalitetu. Ovo ce proci. Sutra je novi dan. Ljudi su bili bolji. Kako smo posijali tako zanjemo. Jebes vise ciganiju. Daj da budemo iznad toga. Svakog docekati ko kraljeve a hebati ih na terenu igrom. Mojne vise zvizdanja, provokacija, smrada. Ajmo malo biti gospoda.
mekaba

#574 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by mekaba »

Bravo zmajevi i veliko hvala za mnogo pobjeda koje su nam donijele neopisivu radost.Vas "neuspjeh" u stvari nije Vas vec neuspjeh svih onih ljudi koji su zaduzeni za razvoj sporta u BiH.Utakmice baraza su veliki uspjeh za BiH kad uzmemo u obzir koliko vlast ulaze u razvoj sporta.Otici na veliko takmicenje nije nimalo lako a dokaz je Turska koja bukvalno ulaze milione eura i evo nekoliko godina ispada.Sta mi onda mozemo ocekivati. :( Nasha djeca nemaju svlacionica da se okupaju nego to rade kada dodju kuci :lol: .KK Bosna se nikada nebi postala prvak Evrope da KSC Skenderija nije bio izgradjen.Ovaj objekat je proizveo stotine kvalitetnih kosarkasa koji su harali evropskom i svjetskom kosarkaskom scenom.Hocu da kazem koliko para toliko muzike.
Sport nam je hopa kada treba izdvojiti koju marku a parlamentarci sebi nakurikali plate po 5000 km.Ulaganja pa onda uspjeh a ne obratno.
Zmajevi su nas dostojno reprezentovali i ako je ovaj poraz previsok.Idemo dalje, nada umire zadnja :bih: :bih:
samo_ti

#575 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by samo_ti »

Mi smo Gospoda i veca nego sto neki zasluzuju...vjeruj mi, isao sam po tim tekmama i znam kako smo bili docekivani a kako ti isti kod nas ;-)

i da, naravno da treba mijenjati travu, drenazu, ma sve....ali isto tako da ne pametujemo kako smo mi repka za nekih terena, sirokih, vakvih-nakvih....a u 55 min. ih pola ne moze hodati ( ne samo ova tekma, uopceno je tako )...
Locked