Sirija

Locked
amoninan

#551 Re: Sirija

Post by amoninan »

seldzuk wrote:
amoninan wrote:
seldzuk wrote:Nema ni 24 sata da se po internetu pojavila ova vijest:
Saudi 'sends military equipment to Syria rebels'
http://www.google.com/hostednews/afp/ar ... 883be2.701
Stara vijest, mislim znalo se da FSA na životu drži Saudija, Katar, UAE...
Nije stara, sada se spominje konvoj koji ide prema Jordanu ili je već u Jordanu.
Pa sad je procurilo u javnost, međutim to se znalo. Pisao sam s nekim o tome prije neki dan GCC drži FSA u životu i finansijski i logistički. Formirana je i posebno tijelo s centralomu Kairu koje će koordinirati vojno-logističku pomoć u prije par sedmica, nakon pregovora Saudije i Egipta.
seldzuk

#552 Re: Sirija

Post by seldzuk »

http://www.youtube.com/watch?v=TC3bPGhS ... r_embedded
Meni su ove eksplozije skroz sumnjive. Čije god da su, nečije su maslo, nešto mi ne liče na revoluciju.
Opozicija je tvrdila da su one prijašnje bile od strane vlade i imale za cilj da obeshrabre posmatrače Arapske lige.
amoninan

#553 Re: Sirija

Post by amoninan »

seldzuk wrote:http://www.youtube.com/watch?v=TC3bPGhS ... r_embedded
Meni su ove eksplozije skroz sumnjive. Čije god da su, nečije su maslo, nešto mi ne liče na revoluciju.
Opozicija je tvrdila da su one prijašnje bile od strane vlade i imale za cilj da obeshrabre posmatrače Arapske lige.
Naravno. Al KAida folovi, prepisano iz udžbenika nedavnog iračkog rata. Ko je pratio, ne mora se posebno objašnjavat, a i mrsko mi iskreno.
seldzuk

#554 Re: Sirija

Post by seldzuk »

How teenagers with a can of paint sparked Syria's uprising
March 15, 2012 | 12:59 pm
http://latimesblogs.latimes.com/world_n ... rsary.html
seldzuk

#555 Re: Sirija

Post by seldzuk »

Syria state holds two missing reporters – Turkey
http://www.iol.co.za/news/world/syria-s ... -1.1258397
desni

#556 Re: Sirija

Post by desni »

simpozijum delirijum wrote:na ovoj temi osim gomile zapjenjene propagande ne vidjeh nikakvu analizu , nikakva objasnjenja , a kako god situacija na terenu govori da Asadove snage pobjedjuju svidjalo se to kome ili ne
za mjesec - dva pobuna ce biti skrsena potpuno , koliko vidim
Damask je miran , osim ova dva -tri grada koje se spominju non-stop , ostatak Sirije je relativno miran
Asadove snage ne upotrebljavaju avijaciju ( a imaju gomilu borbenih helikoptera i jurisnih aviona )
dobijaju od Rusije jos 40 komada Jak-130 , novih trenazera jurisnika , broj dezertera je relativno ,mali ( Sirijska vojska ima 300 000 ljudi )
znaci ?
imali neko suvisle odgovore ili ce te opet trabunjati sa propagandom ?
i da Dzumu petkom posvetite ne samo Sirijskom narodu , vec takodjer i pobijenoj djeci u Afganistanu , koje su Americki vojnici pijani pobili i zapalili benzinom prosli vikend
pa ne budimo licemjeri , jeli tako ? !
Nećemo bit licemjeri kao ti i nadaćemo se da Asad neće skršiti pobunu jer zna se kako bi onda jadni Sirijci prošli.Primjera iz njihove historije kako su ovi zločinci blagi možemo puno pronaći.Sirijski narod će izboriti slobodu sviđalo se to tebi ili ne.Puno si ti oduševljen zločincima i Rusijom.
Cyrax

#557 Re: Sirija

Post by Cyrax »

desni wrote: Nećemo bit licemjeri kao ti i nadaćemo se da Asad neće skršiti pobunu jer zna se kako bi onda jadni Sirijci prošli.Primjera iz njihove historije kako su ovi zločinci blagi možemo puno pronaći.Sirijski narod će izboriti slobodu sviđalo se to tebi ili ne.Puno si ti oduševljen zločincima i Rusijom.
A ovi ako se "izbore za slobodu" nece nikom dlaka sa glave faliti ko i oni indijanci u Libiji sta rade? Onako usput sta ste se vise simpozijumu navalili na kosti da podrzava Basara kad nije tako. Nadji jedan post gdje velica istog bgti osim sto ga je nazvao zlocincem (sto i jeste naravno).
amoninan

#558 Re: Sirija

Post by amoninan »

Cyrax wrote:
desni wrote: Nećemo bit licemjeri kao ti i nadaćemo se da Asad neće skršiti pobunu jer zna se kako bi onda jadni Sirijci prošli.Primjera iz njihove historije kako su ovi zločinci blagi možemo puno pronaći.Sirijski narod će izboriti slobodu sviđalo se to tebi ili ne.Puno si ti oduševljen zločincima i Rusijom.
A ovi ako se "izbore za slobodu" nece nikom dlaka sa glave faliti ko i oni indijanci u Libiji sta rade? Onako usput sta ste se vise simpozijumu navalili na kosti da podrzava Basara kad nije tako. Nadji jedan post gdje velica istog bgti osim sto ga je nazvao zlocincem (sto i jeste naravno).
Neće, ko što nikom s glave nije falila nije poslije Bastilje, ni poslije Američke revolucije, ni poslije jugo partizana. U čemu ej problem?
Cyrax

#559 Re: Sirija

Post by Cyrax »

amoninan wrote:
Neće, ko što nikom s glave nije falila nije poslije Bastilje, ni poslije Američke revolucije, ni poslije jugo partizana. U čemu ej problem?
Problem je kad biju jedni onda je to genocid,zlocin,klanje a kad biju ovi drugi onda je to kolateralna steta,borba za slobodu,demokratiju itd.
desni

#560 Re: Sirija

Post by desni »

Kod Bašara imaju sve vrste sloboda pa ćemo onda ovo izbore za slobodu staviti pod navodnike :shock: .Šta predlažeš da urade sa ovih što ubijaju po Homsu da ih puste možda umru od starosti ako ih pobijede.Šta očekuješ od naroda koji toliko godina trpi diktaturu.To je bar poznato od Čašeskua pa da ne idemo dalje kroz historiju kako diktatori završavaju kad ih se narod dočepa.
desni

#561 Re: Sirija

Post by desni »

Ne nego ovi drugi treba da uživaju što ih prvi biju jel tako :-)
Man of steel

#562 Re: Sirija

Post by Man of steel »

Ne mogu a da ne primjetim kako se po ovoj temi provlači spika koja se kod nas može sresti samo po hodnicima Fahdove džamije i selendrama poput Gornje Maoče. Na propagandu ekipu iz Amerike smo već navikli i veoma je zanimljivo kako su te dvije struje, inače predstavljenje kao suparničke, na ovom topiku pronašle zajednički jezik.

Veoma čudna situacija koja je rezultirala i sa nekoliko u najmanju ruku kontraverznih mišljenja kao što je da su za genocid u Srebrenici odgovorni ni manje ni više nego Rusi i Kinezi. Generale Mckenzije,Jasušije Akašije,Cimermane, Legije Stranaca, Holanđane,Francuze,Euroatlaniste,tajne službe...neće ni spomenuti jer im se ne uklapaju u priču. I još imaju obraza pričati o licemjerju i ljigavosti.

Mora se priznati veoma čudna situacija, ali onim malo upućenijim ni malo neobična već sasvim očekivana. Isto kao i iznenadna pojava bombaša samoubica koji se bore za slobodu i demokratiju. Sve već viđeno.
amoninan

#563 Re: Sirija

Post by amoninan »

Cyrax wrote:
amoninan wrote:
Problem je kad biju jedni onda je to genocid,zlocin,klanje a kad biju ovi drugi onda je to kolateralna steta,borba za slobodu,demokratiju itd.
hmm, mislim da i Karadžić sličan argument koristi u Hagu.

Joj majkemi, koja komedija :lol:
amoninan

#564 Re: Sirija

Post by amoninan »

Man of steel wrote:Ne mogu a da ne primjetim kako se po ovoj temi provlači spika koja se kod nas može sresti samo po hodnicima Fahdove džamije i selendrama poput Gornje Maoče. Na propagandu ekipu iz Amerike smo već navikli i veoma je zanimljivo kako su te dvije struje, inače predstavljenje kao suparničke, na ovom topiku pronašle zajednički jezik.

Veoma čudna situacija koja je rezultirala i sa nekoliko u najmanju ruku kontraverznih mišljenja kao što je da su za genocid u Srebrenici odgovorni ni manje ni više nego Rusi i Kinezi. Generale Mckenzije,Jasušije Akašije,Cimermane, Legije Stranaca, Holanđane,Francuze,Euroatlaniste,tajne službe...neće ni spomenuti jer im se ne uklapaju u priču. I još imaju obraza pričati o licemjerju i ljigavosti.

Mora se priznati veoma čudna situacija, ali onim malo upućenijim ni malo neobična već sasvim očekivana. Isto kao i iznenadna pojava bombaša samoubica koji se bore za slobodu i demokratiju. Sve već viđeno.
Poselami raju iz Ibn Sine, možda navrnem na koji muhabet opet da vidim o čemu sad sokolate :lol:
Man of steel

#565 Re: Sirija

Post by Man of steel »

Evo izguglah taj "Ibn Sin" i moram ti reći da si promašio fudbal
amoninan

#566 Re: Sirija

Post by amoninan »

Man of steel wrote:Evo izguglah taj "Ibn Sin" i moram ti reći da si promašio fudbal
Ma nisam, ne brini. :wink:
Cyrax

#567 Re: Sirija

Post by Cyrax »

amoninan wrote:
Cyrax wrote:
amoninan wrote:
hmm, mislim da i Karadžić sličan argument koristi u Hagu.

Joj majkemi, koja komedija :lol:
Eto price tvoje i tebi slicnim. Cim nemas sta reci prebaci na Karadzica,cetnike,rat u BiH bla bla bla. Fuj :-)
amoninan

#568 Re: Sirija

Post by amoninan »

Ja Bogami ne prebacam ništa, to je jednostavno ista logika. Eki, fuj... :lol:
Cyrax

#569 Re: Sirija

Post by Cyrax »

desni wrote:Ne nego ovi drugi treba da uživaju što ih prvi biju jel tako :-)
Ovi drugi su znali sta je Asadov babo radio kad se zadnji put digla pobuna a pogotovo sta se desi kad ovisis o dogovoru NATO-Rusija/Kina tj najebes zestoko. Sve dok Asad harci milione na rusko oruzje nema ama bas nikakvih sansi da uspije pobuna to je pticama na grani jasno i prije nego sto je ovo sve krenulo. I sta cemo sad? Pobij hrpu milicajaca i vojnika, napravi novu zastavu Sirije, zabij se u grad medju civile i moljakaj da te CNN snimi a narod gine li gine.
Cyrax

#570 Re: Sirija

Post by Cyrax »

amoninan wrote:Ja Bogami ne prebacam ništa, to je jednostavno ista logika. Eki, fuj... :lol:
Ti i logika? Ne ide to dvoje skupa i ne spamaj vise.
amoninan

#571 Re: Sirija

Post by amoninan »

Cyrax wrote:
amoninan wrote:Ja Bogami ne prebacam ništa, to je jednostavno ista logika. Eki, fuj... :lol:
http://hr.wikipedia.org/wiki/Ad_hominem

Prijatno!

:lol:
majoneza

#572 Re: Sirija

Post by majoneza »

amoninan wrote:
Cyrax wrote:
http://hr.wikipedia.org/wiki/Ad_hominem

Prijatno!

:lol:
Znas li ti ista napisati iz svoje glave.
Pun si neke wikipedije.

Evo npr. objasni zasto se optuzuje iran da naoruzava asadovu vojsku(a nema pouzdanih informacija),a npr. niko ne optuzuje saudiju koja je javno (rekla,izjavila) da naoruzava "citaj" teroriste.
amoninan

#573 Re: Sirija

Post by amoninan »

Mrsko mi.

Naravno, teroriste. Koga bi drugo. :lol:
majoneza

#574 Re: Sirija

Post by majoneza »

amoninan wrote:Mrsko mi.

Naravno, teroriste. Koga bi drugo. :lol:

:lol: :lol: :?
Vilken analiticar :lol: