Forumasi zaposljavaju

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
numizmatic

#551 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by numizmatic »

XeuX wrote:Da li neko zna kad i gdje će biti objavlje konkurs za poppisivače za popis 2013?
I mene zanima?
mrtva kokoš

#552 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by mrtva kokoš »

numizmatic wrote:
XeuX wrote:Da li neko zna kad i gdje će biti objavlje konkurs za poppisivače za popis 2013?
I mene zanima?
"Prijave za sudionike Popisa 2013. prikupljat će se u roku za prijavu koji će biti objavljen u sredstvima javnog informisanja kao i web portalima statističkih institucija. Izbor popisivača vršit će općinska popisna komisija na osnovu ulaznog testa.

Prijavljeni popisivači popunjavaju ulazni, posebno dizajnirani, obrazac. Na osnovu rezultata skeniranja/pregleda rukopisa vrši se izbor potrebnog broja popisivača. Nakon toga će se organizirat predavanje (obuka) na kojima će se potencijalni popisivači upoznati sa metodologijom i organizacijom Popisa 2013. Nakon obuke svi su polaznici dužni pristupiti završnom testu, nakon čega će oni koji ga uspješno polože biti izabrani za popisivače.

Koji su preduvjeti za rad na Popisu 2013.?

Popisivač mora biti punoljetna osoba sa završenom barem srednjom školom, sa prebivalištem na području općine na kojoj se provodi popis, čitkim rukopisom (koji se provjerava prilikom prijave) te na kraju obuke mora uspješno položiti završni test za popisivače. Popisivanje na terenu će trajati od

01.-15. aprila 2013., i to cijeli dan. Dakle popisivač je na terenu od jutra do navečer; većinu tog vremena provodi popisujući, a dio vremena sa svojim nadređenim (instruktorom) koji mu provjerava ispravnost materijala. To znači da se od popisivača očekuje puni dnevni angažman.

Prednost će imati nezaposlene osobe i studenti jer popisivanje iziskuje cjelodnevni angažman popisivača (uključujući subote i nedjelje)."

:wink:
BIONA

#553 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by BIONA »

Evo procitah da je poceo probni popis stanovnistva, a nisam vidjela oglas gdje se moglo prijaviti...
seno_bh

#554 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by seno_bh »

I mene to zanima, jel se neko mozda prijavljivao negdje za ovaj posao ?
amko76

#555 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by amko76 »

Ja nisam nigdje vidio konkurs. Potpuno neuobičajeno zar ne? :D
soxx

#556 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by soxx »

Prelistao sam par stranica ove teme i vidim mnogo se pise o internet zaradi preko elance.
Ako je neko voljan da mi objasni kako to sve funkcionise? Jel se moze zaraditi ? Na koji nacin? Kako se placa? Hvala unaprijed :)

edit: sta vi radite na elanceu? Kojim poslom se bavite najvise tam..sta je najlakse radit? Ima nekih vrsta ne znam ni sta znace..
Android Knego

#557 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by Android Knego »

soxx wrote:Prelistao sam par stranica ove teme i vidim mnogo se pise o internet zaradi preko elance.
Ako je neko voljan da mi objasni kako to sve funkcionise? Jel se moze zaraditi ? Na koji nacin? Kako se placa? Hvala unaprijed :)

edit: sta vi radite na elanceu? Kojim poslom se bavite najvise tam..sta je najlakse radit? Ima nekih vrsta ne znam ni sta znace..
http://www.klix.ba/forum/elance-posao-o ... .html-f=38
JOHNNYJUVE

#558 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by JOHNNYJUVE »

interesuje me , kakva je mogucnost pronalaska posla za nekoga ko je zavrsio GENETSKI INŽINJERING (Genetic engineering, biotechnology..microbiology..immunology..virology) u Dubaiju ... naravno , posao da se pronađe u Bosni :)

ako postoji, kolika ja plata itd
DanteX

#559 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by DanteX »

Može li mi neko reći, da li se može normalno "živjeti" od elance-a? Naravno, ako se zarađuje 500-1000 dolara? Ili je to one-hit prilika? Hvala :)
desperate housewife

#560 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by desperate housewife »

DanteX wrote:Može li mi neko reći, da li se može normalno "živjeti" od elance-a? Naravno, ako se zarađuje 500-1000 dolara? Ili je to one-hit prilika? Hvala :)
ja ne bih rekla..ne znam jel im nešto nije uredu sa onim newsletterom, ja svaki put kad dobijem neku ponudu, otvorim tamo a ono već ih 5 ima "sealed proposal" :? Odustala sam od toga..
lethalthreat

#561 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by lethalthreat »

Evo da se i ja ubacim :)

Prije svega da čestitam svima koji su uspjeli pronaći posao u međuvremenu, bilo preko ove teme ili preko redovnih konkursa. Vaš uspjeh i nama daje nadu i čini nas ponosnim :thumbup:

Što se mene tiče: 28 godina, Bachelor računarstva, također i Operater kompjuterskih sistema (FIT Mostar). Jedno kratko vrijeme sam radio kao CAD inžinjer u tekstilnoj industriji da bih nakon bolje ponude radio kao E-mail Marketing Manager u jednoj kompaniji u Sarajevu. Stoga, e-mail marketing mi se uvukao pod kožu, i želja mi je da budući posao bude vezan za online marketing, ali ne nužno naravno. Startao bih i sa lošijim uslovima, nižom pozicijom i platom, samo neka se radi i skuplja iskustvo.

Aktivan vozač (B kategorija - 8 godina), aktivno znanje engleskog jezika (stalna poslovna komunikacija sa partnerima). Radio sam širok spektar poslova, od oglašavanja, do pisanja PR članaka i prevooda sa engleskog jezika, etc.

Budući da sam završio turističku srednju školu, također me zanima i turizam kao sfera djelovanja. Generalno, radio bih dosta toga, nisam "mrskorod" i volim raditi, a pored svega toga učiti i usavršavati se. Naravno, bez lažne skromnosti, svima je plata najbitnija, ali meni je također jako bitna i edukacija i usavršavanje, radoznao sam i volim svakim danom nešto novo da naučim, makar to i nemalo previše veze sa mojim dijelom posla.

Aktivno koristim računare, pogotovo se usmjeravam u dizajn. Volim Photoshop i grafičku obradu te na to stavljam najveći fokus. Kako mi se dopada e-mail marketing, dizajniram i newslettere (od e-zineova do sales kampanja), evo i nekog brzinskog demo primjerka:

http://don2mba.netau.net/Fitness.html

Dio svoje ušteđevine sam spreman da ulažem u znanje, pa se nadam da ne idem previše u offtopic, ali me zanima može li mi neko preporučiti neku povoljnu ustanovu koja nudi kvalitetnu web developement obuku. Planiram za nekih godinu dana da steknem kvalitetan nivo znanja koji je neophodan za ozbiljan posao, primjerice nivo znanja koji se traži kod web developera za rad u Njemačkoj. U obzir dolaze i privatni časovi/instrukcije.

Sve eventualne ponude i preporuke na Private, ostajte zdravi. Pozz.
Salah ad-Din

#562 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by Salah ad-Din »

Ej ljudi, krenuo sam sa fiverom, super ide za sada, samo me malo zeza ova isplata, ja ljudim odradim posao, sve super, pošaljem u deliver work-u sve informacije, i je li to sve?
Onda će oni meni uplatiti novac na račun?
Meni se samo taj rder prebaci u delivered, a para nema :D
terra_incognita

#563 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by terra_incognita »

neko sa aktivnim znanjem njemačkog, SSS ?
DanteX

#564 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by DanteX »

terra_incognita wrote:neko sa aktivnim znanjem njemačkog, SSS ?

Koliko aktivno? Pošto znam njemački.
terra_incognita

#565 Re: Forumasi zaposljavaju

DanteX wrote:

C2 recimo
DanteX

#566 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by DanteX »

terra_incognita wrote:
DanteX wrote:

C2 recimo
Živio u Njemačkoj 5 godina, radio za Njemačku firmu, može se reći da sam na stepenu C2 :)
terra_incognita

#567 Re: Forumasi zaposljavaju

imaš PP
Jokericious

#568 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by Jokericious »

Ako treba sta u vezi njemackog, tu sam. :)
vjesticanametli

#569 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by vjesticanametli »

C2 i 14 godina iskustva kao prevod. njem. jezika
terra_incognita

#570 Re: Forumasi zaposljavaju

pp oboje
bob sap

#571 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by bob sap »

CollegeGunner wrote:Ako treba sta u vezi njemackog, tu sam. :)
takodje, uvijek spreman :)
blesava

#572 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by blesava »

imal meni kakav posao terra-incoqnita??
limunada25

#573 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by limunada25 »

bob sap wrote:
CollegeGunner wrote:Ako treba sta u vezi njemackog, tu sam. :)
takodje, uvijek spreman :)
Znam i ja, znam i ja :D
kokuz_sa

#574 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by kokuz_sa »

jel koja od forumasica bila n arazgovoru za posao kod terre

nekidan je bila neka avion zenska na razgovoru pa reko da vidim koja je forumasica u pitanju :D
petardom pocesljan

#575 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by petardom pocesljan »

Da i ja postavim upit mozda se i nadje koja fina info vezano za posao. Naime moja djevojka je u potrazi za poslom ali nesto utanjilo je sa ponudama za posao. Zavrsila je medincinsku skolu smjer laborant, i ima polozen strucni ispit. Najradije bi volila da radi svoj posao za sta se je skolovala. Inace je radila u trgovini sa prehrambenim proizvodima i tu ima bas velikog iskustva. Znaci u obzir dolaze info vezane za trgovinu ili njenu strucnu spremu.
Post Reply