Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju
- star(i)mo
#551 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju
I opet se lome koplja preko ledja Mostara! Ako nemate nista pametno i konstruktivno napisati, otvorite drugu temu pa se tamo prebrajajte, "kobacite" i "taslacite" do sudnjeg dana!
- LBVIEW
#552 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju
Samo se ti prika smij, nastavite li ovako imat ces vremena i za plakanje.webby-x wrote:Pa tako i jeste.LBVIEW wrote:Prika, budemo li se, kako kazes "kobacili", "kobacit" cemo se svugdje, ne samo u Mostaru.
Hajde, opet šuplja o bojkotiranju proizvoda.LBVIEW wrote:Kad skontas gdje tvrtke iz lijepe ti domovine plasiraju svoje proizvode i kome i sta bi se moglo desiti u slucaju bojkota istih,mozda ti bude jasnije. Ako ne, ima brate i solucija 'rabrog povlacenja bojovnika na pricuvne polozaje-cetnicima, samo sto danas Vlasic s okolicom kontrolira pogodi tko?
Last edited by LBVIEW on 31/01/2012 11:44, edited 1 time in total.
- vaučer
#553 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju
x2star(i)mo wrote:I opet se lome koplja preko ledja Mostara! Ako nemate nista pametno i konstruktivno napisati, otvorite drugu temu pa se tamo prebrajajte, "kobacite" i "taslacite" do sudnjeg dana!
Otvorite temu za sitno preseravanje.
- mO k3
#554 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju
Istorija se ponavlja pogledaj HDZ surovanje sa SNDS ,od ove dvije stranke neznam koja je vise cetnickaLBVIEW wrote:Samo se ti prika smij, nastavite li ovako imat ces vremena i zaplakanje.webby-x wrote:Pa tako i jeste.LBVIEW wrote:Prika, budemo li se, kako kazes "kobacili", "kobacit" cemo se svugdje, ne samo u Mostaru.
Hajde, opet šuplja o bojkotiranju proizvoda.LBVIEW wrote:Kad skontas gdje tvrtke iz lijepe ti domovine plasiraju svoje proizvode i kome i sta bi se moglo desiti u slucaju bojkota istih,mozda ti bude jasnije. Ako ne, ima brate i solucija 'rabrog povlacenja bojovnika na pricuvne polozaje-cetnicima, samo sto danas Vlasic s okolicom kontrolira pogodi tko?
Vi ko i braca vam po ideologiji umislili kako ste po svemu superiorni u odnosu na tamo neke "balije", kad, vidi vraga,"stozerna" stranka u Hrvata izbacena iz vlasti u Federaciji, preuzeta kontrola nad izvorom finaciranja iste...
Da ne pricam kako ste se u ratu ponasali i kakav ste stav prema istim tim "balijama" imali ,pa na kraju docekali da vam bojovnici spas traze kod cetnika.
-
palermo
#555 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju
Što, zar ja pametno ne pišemstar(i)mo wrote:I opet se lome koplja preko ledja Mostara! Ako nemate nista pametno i konstruktivno napisati, otvorite drugu temu pa se tamo prebrajajte, "kobacite" i "taslacite" do sudnjeg dana!
Šala mala, jutros u sjedim u kafani, i dok se prva ispija za susjednim stolom se maltene do krvi došlo u raspravi oko statuta. Ne treba bježati od ove teme, zanematrivanje Mostara i stavljanje njegovih propblema pod tepih je i dovelo do ovog stanja. Luda je i nerealna pomisao da mostarci sami mogu riješiti ove probleme. Dakle, treba o ovome pričati.
A ako diskusija ode pogrešnim pravcem moderatori su tu da upozore i sankcionišu.
- star(i)mo
#556 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju
Palermo, moj komentar je slucajno zavrsio iza tvog. Prepoznat ce se oni kojima je poruka poslata...
-
palermo
#557 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju
Ma znam ja tostar(i)mo wrote:Palermo, moj komentar je slucajno zavrsio iza tvog. Prepoznat ce se oni kojima je poruka poslata...
- webby-x
#558 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju
Zašto bi bilo što eskaliralo?palermo wrote: Pa dobro, bojkotiranje proizvoda je jako teško izvodivo, jer se kosi sa prirodnim potrebama ljudi.
Ali, postoji jasna (meni barem, ne znam tebi) činjenica da eskalacija loših odnosa između Bošnjaka i Hrvata će upravo naškoditi brojnim hrvatskim poduzetnicima kojima je glavno tržište BiH odnosno veći gradovi u BiH.
Zato što bi Mostar dobio Statut kakav ima svaka općina?
Od bojkota ništa, imali smo takvih bojkota srpske robe nekoliko puta,
ili bojkota u Srbiji zbog priznanja Kosova.
- webby-x
#559 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju
Super što je HDZ izbačen iz vlasti FBiH.LBVIEW wrote:Vi ko i braca vam po ideologiji umislili kako ste po svemu superiorni u odnosu na tamo neke "balije", kad, vidi vraga,"stozerna" stranka u Hrvata izbacena iz vlasti u Federaciji, preuzeta kontrola nad izvorom finaciranja iste...
Pa što onda? Ne vidim da nešto FBiH napreduje, ili da odnosi
Bošnjaka i Hrvata napreduju, niti vidim Zapadnu Njemačku.
Što se tiče ideologije SNSD je ideološka sestrinska stranka
socijaldemokratskoj SDP. To što Mićko ne gotivi Zlaju u zadnje vrijeme
je problem SDP-a.
Tema je grad Mostar.
Last edited by webby-x on 31/01/2012 10:19, edited 1 time in total.
- vaučer
#560 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju
Znate šta mene mnogo pizdi u vezi Mostara?
To što bi uspješno rješavanje ravnoteže i razvoja ovog grada moglo biti prototip za uspješno uspravljanje države na noge. Svi problemi su ovdje, živi i aktivni. Umjesto da svi upru ovako samo gledamo iz dana u dan koliko ih zapravo boli ku**c za rješavanje situacije. Samo guzice, samo sebi i svojima, samo pakost, ciganluk i dezinformacije sa svih strana.
To što bi uspješno rješavanje ravnoteže i razvoja ovog grada moglo biti prototip za uspješno uspravljanje države na noge. Svi problemi su ovdje, živi i aktivni. Umjesto da svi upru ovako samo gledamo iz dana u dan koliko ih zapravo boli ku**c za rješavanje situacije. Samo guzice, samo sebi i svojima, samo pakost, ciganluk i dezinformacije sa svih strana.
- webby-x
#561 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju
Na ovoj temi ne postoji niti jedan argument
zašto Mostar ne bi imao statut i pravila kao i
druge lokalne samouprave.
Argument tipa "Tu su Hrvati većina" ne pije vode.
-
RIOP
#562 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju
Stani malo, evo HDZ odlazi vise nece da bude gradonacelnik, bas se pitam koji je to razlog? svi ce reci nemoze on imao je dva mandata, pa pogledajte desnu obalu i lijevu obalu razlika ogromna. Na desnoj obali 33 autobuska stajalista natkrivena, na lijevoj tri; na desnoj obali nema nigdje prosjaka, na lijevoj masa(lijeva obala siromasnija i oni dosli vamo); prave se gradjevine bez papira na desnoj, na lijevoj nemozes ni drva usjeci u svojoj sumi bez milion papira; covjek dosao da uzme bivsi ŠUP skolu odmah do starog mosta, da pravi hotel s tim da bi napravio garazu podzemnu gradsku za sve ljude ne samo za hotel, gradska uprava kaze nemoze tu treba biti skola, a ista ta uprava uzima skolu da bi napravili sebi vjecnicu, aerodrom ista stvar. Ali neka doce jednom i ovome kraj ima nas dosta mostaraca koji su ovdje bili i u ratu i branili ovo jer nismo imali gdje, a ako je neko potpisao da je ovo stolni grad nekih ljudi dobro se zajebao...niko neka se nenadje uvrijedjen...
-
palermo
#563 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju
U ovoj konstelaciji odnosa i političkoj situaciji, Bošnjaci na to ne pristaju. To ti je sasvim dovoljan argument.webby-x wrote:Na ovoj temi ne postoji niti jedan argument
- webby-x
#564 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju
To je nacionalistički argument koji otkriva pravopalermo wrote: U ovoj konstelaciji odnosa i političkoj situaciji, Bošnjaci na to ne pristaju. To ti je sasvim dovoljan argument.
lice Bošnjačke "multikulturalnosti" gdje se vidi da
su ZA etničke podjele gdje su u manjini, a protiv
gdje su u većini, kao i nacionalisti Hrvati. Dakle,
još jednom razbijen mit.
Mostarska situacija je dobara za strance
koji odlučuju u vezi BiH.
Dalje, sadašnji Statut je nametnuo OHR i OHR ga
jedini i može promijeniti. Dakle, Bošnjaci se tu
neće pitati isto kao što se nisu pitali Hrvati kod
donošenja prvog Statuta. Stavke Izbornog zakona
je poništio Ustavni sud BiH i to će se morati
riješiti prije izbora.
- star(i)mo
#565 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju
webby-x wrote: To je nacionalistički argument koji otkriva pravo
još jednom razbijen mit.
riješiti prije izbora.
- mO k3
#566 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju
hohoohohoho to reci nam... Pa cemu se bunis onda??webby-x wrote:To je nacionalistički argument koji otkriva pravopalermo wrote: U ovoj konstelaciji odnosa i političkoj situaciji, Bošnjaci na to ne pristaju. To ti je sasvim dovoljan argument.
još jednom razbijen mit.
riješiti prije izbora.
-
palermo
#567 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju
Sasvim je irelevantno kako ćeš ti to nazvati. Ako Hrvati budu dovoljno moćni i snažni da nametnu Statut kakav njima odgovara i opet i njegovu punu implementaciju onda će tako i biti.webby-x wrote:To je nacionalistički argument koji otkriva pravopalermo wrote: U ovoj konstelaciji odnosa i političkoj situaciji, Bošnjaci na to ne pristaju. To ti je sasvim dovoljan argument.
još jednom razbijen mit.
riješiti prije izbora.
Ako ne budu, onda ćemo vidjeti šta će biti.
- webby-x
#568 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju
Razumijem zašto normalni statut ne odgovarapalermo wrote:Ako Hrvati budu dovoljno moćni i snažni da nametnu Statut kakav njima odgovara i opet i njegovu punu implementaciju onda će tako i biti.
nacionalističkim bošnjačkim strankama kao što je SDA
ili SBiH, ali zašto ne odgovara SDP-u koji ima značajan
udio glasova Hrvata?
- mO k3
#569 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju
na pase i gotovo...webby-x wrote:Razumijem zašto normalni statut ne odgovarapalermo wrote:Ako Hrvati budu dovoljno moćni i snažni da nametnu Statut kakav njima odgovara i opet i njegovu punu implementaciju onda će tako i biti.
udio glasova Hrvata?
-
palermo
#570 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju
Pogrešna premisa, Statut svakome odgovara samo se trebaju steći pozitivni politički uslovi za njegovu punu implementaciju kao i prihvatanje od strane svakog od njegovih građana. Statuti služe građanima, a ne obratno, zer nije tako.webby-x wrote:Razumijem zašto normalni statut ne odgovarapalermo wrote:Ako Hrvati budu dovoljno moćni i snažni da nametnu Statut kakav njima odgovara i opet i njegovu punu implementaciju onda će tako i biti.
udio glasova Hrvata?
- webby-x
#571 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju
I država služi građanima, a ne obratno zar ne?palermo wrote:Statuti služe građanima, a ne obratno, zer nije tako.
- star(i)mo
#572 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju
E pa vidis tu je ogromna razlika izmedju tebe i mene. Meni ova prepucavanja idu na zivce jer pokazuju koliko smo slijepi i nemocni, kako jedni tako i drugi. Zato i ne trazim niti me interesuju forumasi poput webby-x, koji je danas vjerovatno dio mainstreama hercegovackih Hrvata. Znam sta misle, sta ocekuju, prizeljkuju i od njih me samo glava zaboli. Vise me privlace ljudi (!) poput vaučera, jer se s njim moze razgovarati o srzu problema i koji je spreman da nesto i zrtvuje (dakle na kompromis) kako bi nama svima bilo bolje.palermo wrote:Ma znam ja tostar(i)mo wrote:Palermo, moj komentar je slucajno zavrsio iza tvog. Prepoznat ce se oni kojima je poruka poslata..., al općenito mislim da ne treba baš sužavati i presijecati diskusiju, meni je žao što ovdje sad nema nekih forumaša Hrvata, kao što su bili južni, spokojni, liska, koji jesu bili autentični glas hercegovačkih Hrvata, a sa njima se opet moglo diskutirati.
Last edited by star(i)mo on 31/01/2012 10:54, edited 1 time in total.
-
palermo
#573 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju
Naravno, upravo zato i osjećaj pripadnosti državi i jeste temeljni postulat opstojnost svake države..webby-x wrote:I država služi građanima, a ne obratno zar ne?palermo wrote:Statuti služe građanima, a ne obratno, zer nije tako.
- webby-x
#574 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju
Sve si rekao, samo trebaš povezati.palermo wrote:Naravno, upravo zato i osjećaj pripadnosti državi i jeste temeljni postulat opstojnost svake države
-
palermo
#575 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju
Ne boj se, još davno sam povezao.webby-x wrote:Sve si rekao, samo trebaš povezati.palermo wrote:Naravno, upravo zato i osjećaj pripadnosti državi i jeste temeljni postulat opstojnost svake države
Izgleda da smo stigli do kraja u ovoj diskusiji.