BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
slusaj vamo

#551 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by slusaj vamo »

Shvatio sam sta zelis reci, samo to saljes na pogresnu adresu. Ta euforija naglavacke mi smeta koliko i ovaj defetizam.
quasar

#552 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by quasar »

slusaj vamo wrote:Shvatio sam sta zelis reci, samo to saljes na pogresnu adresu. Ta euforija naglavacke mi smeta koliko i ovaj defetizam.
Ok, onda smo se konacno razumjeli. A sad prvo Lux.
DoradO

#553 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by DoradO »

vicious wrote:
DoradO wrote:abidal i ribery ce biti spremni za utakmicu sa nama :roll:
Odakle ta informacija? Za Riberyja upravo čitam na njemačkim portalima da je otkazao Blancu za obje utakmice.
ja procitao na onoj nasoj sportsport stranici, a eno i sad vijest stoji, cudi me da neko nije prije vidio, ili to ne smatrate ozbiljnim portalom :-D

edit: tek sad vidim ovo boldirano, do mene je :D imam posla preko glave a ja sam vec na ovim utakmicama :run:
splend

#554 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by splend »

da vidimo sta kazu kladionice, i njihovi kvazi strucnjaci :lol:

France - Bosnia-Herzegovina----- 1.25 3.41 5.68
Germany - Belgium-------------- -- 1.21 3.95 5.68
Ireland - Armenia------ -- ------- -- 1.26 3.38 5.35

ne daju nam puno sansi za sada. ali ako belgija moze pobjediti njemacku na strani (moze al' nekom drugom prilikom), onda mozemo i mi u parizu :bih:

da sam na papetovom mjestu, branio bih se svim silama do 70-75 minute, a onda uveo sve sto imamo na klupi a da je ofanzivno, zamolio Boga, i kren'o u napad. ne vidim kako drugacije mozemo gore igrati :dance:
madner

#555 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by madner »

Pa ima i ona opcija da udjemo totalno rastereceno u igru, odigramo borbeno i zasluzimo 3 poena.
Corola

#556 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by Corola »

Ova tekma protiv Francuske moze biti mac sa dvije ostrice.Odigrati muski,zuti ce vjerovatno da frcaju i na kraju ostvarimo jaki ali nedovoljni remi i ostanemo desetkovani u barazu.Nama samo kad jedan imalo bolji igrac nedostaje osjeti se na terenu a kamoli njih vise.
I onda i na mostu i na cupriji izgubis.
Sasvim_Obican

#557 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by Sasvim_Obican »

Ne treba jurnjati glavom bez obzira ni protiv Luksemburga ni protiv Francuske. Kod prvih treba graditi akcije i pokazati kvalitet, a ne dugim loptama tražiti Džeku i moliti boga da ima svoj dan. Sa druge strane, kod Francuza igrati zatvoreno, braniti nulu i pokušati iz neke kontre ili prekida isprovocirati gol. Bolje i "ružna pobjeda", nego "zadovoljavajući poraz".
Azerty

#558 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by Azerty »

Nadam se da ce se i Lloris skrsiti u utakmici protiv Albanije. To im je najjaca karika u team-u.

Sad citam da ce i Kevin Gameiro biti odsutan proti Albanije. Povreda koljena.
http://www.lequipe.fr/Football/breves20 ... banie.html

Ipak najvise bih volio da igra Ribery. On jeste jak kao igrac ali u u francuskoj ekipi nije "bas na svom mjestu". Vise doprinosi konfuziji nego bilo cemu. Jos uvjek vuce repove afere sa svjetskog i vidi da da nije u skladu s vecinom igraca.

Ovo je zadnja lista
GARDIENS (3): Hugo Lloris (Lyon), Steve Mandanda (Marseille), Cédric Carrasso (Bordeaux)

DÉFENSEURS (8): Eric Abidal (Barcelone/ESP), Mathieu Debuchy (Lille), Adil Rami (Valence/ESP), Patrice Evra (Manchester United/ANG), Anthony Réveillère (Lyon), Younes Kaboul (Tottenham/ANG), Laurent Koscielny (Arsenal/ANG), Jérémy Mathieu (Valence/ESP)

MILIEUX (8): Alou Diarra (Marseille), Yohan Cabaye (Newcastle/ANG), Yann Mvila (Rennes), Florent Malouda (Chelsea/ANG), Jérémy Ménez (Paris-SG), Samir Nasri (Manchester City/ANG), Marvin Martin (Sochaux), Mathieu Valbuena (Marseille)

ATTAQUANTS (4): Bafetimbi Gomis (Lyon), Kevin Gameiro (Paris-SG), Loïc Rémy (Marseille), Djibril Cissé (Lazio Rome/ITA)
http://www.lequipe.fr/Football/breves20 ... -noms.html

I steta sto i Albanija nije u punoé sastavu. Mogli su izvuci bar nerijeseno protiv ove euro-africke ekipe.
moa

#559 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by moa »

Bilo bi dobro da albanci tuku francuze a mi dobijemo lux (nadam se) i onda sa francuzima otvoreno pa da vidimo cija je majka curnu vunu prela....
riko-ga

#560 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by riko-ga »

Ovaj Luksemburg je samo jedu zijanio vise od dva gola razlike (0:3) sve ostalo sa dva ili jednim golom razlike(cak imaju jedan nerjesen i jednu pobjedu).Apsolutno nisu tim za prepodcjeniti.Treba gol zabiti sto prije da nebi poslije protiv bunkera strijepili do kraja.
Corola

#561 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by Corola »

Pa to svi igraci zajedno sa Papetom non stop trube.
jeza u ledja

#562 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by jeza u ledja »

quasar wrote: Male reprezentacije kao sto smo mi (ili ces sad ti reci da smo relevantna reprezentacija, neise) mogu ici dalje tek kad objektivno shvate gdje nam je krajnji domet kvaliteta, a odakle pocinje sportska sreca.
Upravo tako. Mozemo mi ovdje pricati sta hocemo i koliko hocemo, ali jedini nacin da pobjedimo Francusku u Parizu je ako ONI imaju los dan.

Inace, ne vidim sta cemo postici pretjerano zatvorenom igrom i ne vidim sta cemo postici nabijanjem na Dzeku jer tako gola necemo dati nikada, a dobicemo 10 zutih kartona.
Bosanski_kralj

#563 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by Bosanski_kralj »

riko-ga wrote:Ovaj Luksemburg je samo jedu zijanio vise od dva gola razlike (0:3) sve ostalo sa dva ili jednim golom razlike(cak imaju jedan nerjesen i jednu pobjedu).Apsolutno nisu tim za prepodcjeniti.Treba gol zabiti sto prije da nebi poslije protiv bunkera strijepili do kraja.
Ako su nam igrači ko i forumaši, već sad mislima u utakmici protiv Francuza, mogu samo reći da smo naje.ali
splend

#564 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by splend »

e jebem te zivote, kad se i luxemburga moramo pribojavati :x

dobit ce 5 komada, to su amateri. nece pola terena preci dva puta za citavu utakmicu, i sad se kao mi njih trebamo pribojavati. e jasta cu.
quasar

#565 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by quasar »

splend wrote:e jebem te zivote, kad se i luxemburga moramo pribojavati :x

dobit ce 5 komada, to su amateri. nece pola terena preci dva puta za citavu utakmicu, i sad se kao mi njih trebamo pribojavati. e jasta cu.
Ozbiljne ekipe svakog protivnika uzmu ozbiljno. Neozbiljne zapinju na ovakve. Vidjecemo sta smo. Nadam se da smo ono sto mislimo.
Logovan

#566 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by Logovan »

Da se radi o bilo kakvim amaterima naći će se nekoliko njih da filozofiraju kako je tamo neki Luxemburg jaka ekipa, njih ne treba potcijeniti, imaju kvalitetnog napadača, bla, bla, bla,... :roll: Potpuno glupa i bespotrebna priča.
splend

#567 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by splend »

zlo87 wrote:

Da se radi o bilo kakvim amaterima naći će se nekoliko njih da filozofiraju kako je tamo neki Luxemburg jaka ekipa, njih ne treba potcijeniti, imaju kvalitetnog napadača, bla, bla, bla,... :roll: Potpuno glupa i bespotrebna priča.
upravo to :thumbup:

cak mislim da se njihovim 'igracima' i ne dolazi u bosnu, mozda momci kontaju da je ovdje jos rat :mrgreen:

PS ne vidim apsolutno ni jedan, ali ni jedan razlog, zbog cega bi oni bili ikako motivirani da igraju ovu utakmicu. mi imao motiv, imamo kvalitet, i opet se neko k'o fol brine. e svaka vam cast.
palermo

#568 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by palermo »

jeza u ledja wrote:
quasar wrote: Male reprezentacije kao sto smo mi (ili ces sad ti reci da smo relevantna reprezentacija, neise) mogu ici dalje tek kad objektivno shvate gdje nam je krajnji domet kvaliteta, a odakle pocinje sportska sreca.
Upravo tako. Mozemo mi ovdje pricati sta hocemo i koliko hocemo, ali jedini nacin da pobjedimo Francusku u Parizu je ako ONI imaju los dan.

Inace, ne vidim sta cemo postici pretjerano zatvorenom igrom i ne vidim sta cemo postici nabijanjem na Dzeku jer tako gola necemo dati nikada, a dobicemo 10 zutih kartona.
Ekipa koja izgubi,onako u principu,uvijek ima loš dan (osim u slučajevim evidentene razlike u klasi,ali to ovaj put nije slučaj). Francuska bez Riberija i Benzeme nije ista ekipa, šo naravno ne znači da nisu favoriti. Ali jesu pobjedivi.

Inače slažem se sa tim da neka pretjerano zatvorena igra vodi samo dobijanju žutih kartina i priči o junačkoj igri. Postaviti igru kao protiv Bjelorusije u rpvoj utakmici, neku vrstu elastične zatvorene formacije i nadati se da ćemo imati sreće.
Stvarno ljudi, jel vi mislite da jednom, makar jednom, može onaj odzgo pogledati i nas.
Riddle

#569 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by Riddle »

:lol: :thumbup:

Izgubiti, tacnije ne pobijediti ih u ovoj utakmici bi bila sramota preko koje nikad ne bih mogao preci. Ne znam da li imaju jednog profesionalnog igraca. Mogao bih shvatiti da se to nekako desi u nekoj prijateljskoj utakmici gdje niko bas nije toliko zainteresovan za igru. Ali u situaciji gdje nam pobjeda protiv ubjedljivo najslabijeg tima u grupi garantuje baraz, ne smije se pomisljati na neuspjeh. Uostalom, te smo bodove upisali jos na pocetku kvalifikacija. Samo pogledajte komentare sa onog topika kad su izvucene grupe. Ne znam otkud sad ovakva prica. Niko ih ne podcjenjuje, samo realno gledamo.
quasar

#570 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by quasar »

Naravno da smo bolji i da je sve osim pobjede čudo. Medjutim nisu jednom zagorčali život protivniku i sjetite se iste situacije pred utakmicu sa Danskom za put u Portugal. Možda smo na papiru bili lošiji tad, ali i oni su. Većina ekipe je iz Diferdanža i Dudelanža i jedan iz Siona. Znaju oni dat gol, pa su to pokazali i Albaniji prije mjesec dana, kad su im zabili dva.
Oni jesu daleko ispod našeg nivoa, ali se mogu dobiti samo ozbiljnom igrom. A pošto niko ne razmišlja o petku nego svi o utorku, malo se covjek i zabrine, zapita se da li igraci misle isto? Nadam se da ce opravdati svoje statuse profesionalaca, jer njima je bitnije to EP nego nama. Pogotovo ovima koji nemaju dobre ugovore ili klubove. Na njihovom mjestu ja bih grizao, pa sve da me i nije briga za navijace.
Corola

#571 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by Corola »

Luxemburg ima bodova protiv Bjelorusije kao i Francuska a protiv Albanije cak dva vise od Rumunije u medjusobnim susretima ove grupe. :wink:
solo2

#572 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by solo2 »

Sjetite se samo utakmice protiv Moldavije i Katara - treba ih u prvom poluvremenu rasturit' brzo i efikasno kao i u prvoj utakmici, a u drugom zamjeniti Dzeku, Spahica i Pjanica a ubaciti - Ibisevica, Misimovica i Papca da se bezveze ne trosimo na levate

:bih:
slusaj vamo

#573 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by slusaj vamo »

Uz ozbiljnu igru i bez grca, Luks nema sanse. Ja se ne bojim ni za ozbiljnost ni za kvalitet, malo me trza ovaj jedva vidljivi grc, koji skoro pa se da naslutiti.
jeza u ledja

#574 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by jeza u ledja »

palermo wrote:
jeza u ledja wrote:

Ekipa koja izgubi,onako u principu,uvijek ima loš dan (osim u slučajevim evidentene razlike u klasi,ali to ovaj put nije slučaj). Francuska bez Riberija i Benzeme nije ista ekipa, šo naravno ne znači da nisu favoriti. Ali jesu pobjedivi.

Inače slažem se sa tim da neka pretjerano zatvorena igra vodi samo dobijanju žutih kartina i priči o junačkoj igri. Postaviti igru kao protiv Bjelorusije u rpvoj utakmici, neku vrstu elastične zatvorene formacije i nadati se da ćemo imati sreće.
Stvarno ljudi, jel vi mislite da jednom, makar jednom, može onaj odzgo pogledati i nas.
Pa naravno da je evidentna razlika u klasi izmedju nas i Francuske.

Igramo protiv svjetske velesile. Imamo samo 2 ili 3 igraca koji bi mogli igrati za njihovu reprezentaciju, a imamo igraca u prvoj postavi kakvih bez pretjerivanja u Francuskoj ima barem 50. (recimo igraci tipa Pandza, Mravac, Mujdza, Zahirovic, Rahimic, Zec, Hasagic, Stilic, Besic). Misimovic, Ibricic i Medunjanin bi imali mjesta mozda u nekoj olimpijskoj reprezentaciji. Salihovic, Ibisevic, Begovic, Papac i Lulic bi mozda upisali nastup na kupu konfederacija. Jedino bi Pjanic, Spahic i Dzeko mogli konkurisati za prvi sastav Francuske, i to ova prva dvojica vjerovatno samo sa klupe.
Stoga , mislim da nije uopste upitno da postoji evidentna razlika u kvaliteti, sto znaci da mi njih mozemo pobjediti samo ako oni imaju los dan, tj. mi budemo imali srece. Vise srece nego pameti.
just principe

#575 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by just principe »

Ma sta vam je ljudi kakvi dva napadaca i pobjeda u Francuskoj, sve strpati u 16 metara i cuvati X..Ja polazem nade u albance zato to i govorim..Ako moze kako petorica u zadnjoj liniji, 3 zadnja vezna i Pjanic i Dzeko ispred njih..Totalna bunkerica :D :D
Locked