"Naš zadatak neće biti niti malo lagan jer Sarajevo igra dosta disciplinirano, a s obzirom na trenutni situaciju koja vlada u nekoliko posljednjih dana, sigurno nam neće biti jednostavno", rekao je predsjednik Levskog Ivo Tonev uoči polaska u Sarajevo.
"Međutim, vjerujem u naš tim, imamo dobre igrače i mislim da će se to u četvrtak i pokazati", dodao je Tonev, dok je trener Ilian Iliev izjavio:
"Raspoloženje je dobro. možemo igrati bolje nego u Sofiji, ali samo ako ćemo biti skoncentrisani od prvog do posljednjeg minuta. Želimo se usredotočiti na naš rad i sve što se događa van terena ne znaima nas. Fudbal je igra, a ne rat".
F.K Sarajevo:Video izvještaji, portali, mediji.
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#551 Re: F.K Sarajevo:Video izvještaji, portali, mediji.
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
#556 Re: F.K Sarajevo:Video izvještaji, portali, mediji.
"Oslobodjenje"
"Avaz"

"Oslobodjenje"
Isjeceno i prezentirano uz pomoc fksinfo tima : http://www.fksinfo.com
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
#557 Re: F.K Sarajevo:Video izvještaji, portali, mediji.
scsport.baSarajevo u vrhu svih službenih statistika u Evropskoj ligi
Međutim, ono što može radovati pristalice bordo kluba, jeste činjenica da se Sarajevo nalazi u vrhu UEFA statistika
FK Sarajevo nalazi se u vrhu svih službenih statistika, prema uefa.com, u Evropskoj ligi.
Naime, bordo momčad svoj kvalitet pokazala je u drugom pretkolu, kada je s ukupnih 3:2 eliminisala favorizirani Levski iz Sofije. Ekipa Iliana Ilieva u dva susreta šutirala je svega sedam puta u okvir gola Adija Adilovića, a dobar posao odradila je kompletna odbrana bordo momčadi.
Međutim, ono što posebno može radovati pristalice bordo kluba, jeste činjenica da se Sarajevo nalazi u vrhu UEFA statistika, pogotovo u onim ofanzivnim segmentima.
Tako je ekipa sa Koševa na diobi trećeg mjesta na listi najefikasnijih ekipa iz dosadašnja dva pretkola Evropske lige, sa čak 12 postignutih golova, koliko je postigao i bjeloruski Gomel. Prvi je holandski Twente sa 15 postignutih pogodaka, dok je švedski Elfsborg drugi na listi, a njegovi igrači 14 puta su tresli protivničke mreže.
Kada su u pitanju udarci u okvir gola, izabranici Dragana Jovića i tu su pri vrhu. Napadači bordo tima su šutirali 24 puta precizno, te su i u tom pogledu među deset najboljih ekipa u drugom najprestižnijem klupskom takmičenju u Evropi.
Četvrto mjesto Sarajevo dijeli sa MyPa-om na listi ekipa sa najviše izvedenih udaraca iz ugla (28). Na prvom mjestu ubjedljivo je norveški Rosenborg sa 39 kornera, a dalje na listi slijede Elfsborg (32) i Gomel (29).
Kada je u pitanju "negativna statistika", igrači Sarajeva napravili su 76 prekršaja, te su u tom pogledu druga ekipa u dosadašnjem toku ovoga takmičenja. Ipak, nije tu bilo mnogo grubosti, pa su bordo momci zaradili devet žutih kartona, te u tom segmentu zauzimaju 17. mjesto.
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
#561 Re: F.K Sarajevo:Video izvještaji, portali, mediji.

"Oslobodjenje"

"Oslobodjenje"
Isjeceno i prezentirano uz pomoc fksinfo tima : http://www.fksinfo.com
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
#565 Re: F.K Sarajevo:Video izvještaji, portali, mediji.
”Atmosfera u timu je sjajna, vjerovatno najbolja u ovih posljednjih godinu dana koliko sam u Sarajevu. Ovih je dana lijepo biti igrač Sarajeva", kaže Ivan Sesar
"Slobodna Bosna"
Dejan Bandović, bivši golman Širokog Brijega, koji je prošle sezone nosio dres Veleža, gotovo sigurno će u četvrtak stajati između stativa gola Sarajeva u prvoj utakmici trećeg pretkola Lige Evrope protiv crnogorske Zete.
"Nezavisne"
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
#566 Re: F.K Sarajevo:Video izvještaji, portali, mediji.
Dragan Jović, Ivan Sesar- Press konferencija, 1.8.2012.
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
#567 Re: F.K Sarajevo:Video izvještaji, portali, mediji.
Evo citam i ja...mada im nista ne vjerujem.leškarenje wrote:Said ostaje do kraja sezone.....
Husejinović ostaje do kraja sezone u Sarajevu!
Navijači Sararjeva mogu odahnuti. Said Husejinović je za SportSport.ba potvrdio da do kraja sezone ostaje na Koševu!
U velikoj pobjedi Sarajeva nad Levskim u drugom susretu drugog pretkola Evropske lige Husejinović je postigao dva pogotka i pokazao sve svoje kvalitete. Jasno da ova nogometaš nije uzalud boravio u Njemačkoj.
Nakon briljantne predstave protiv Levskog, u kojoj je bordo momčadi osigurao plasman u treće pretkolo i duele sa Zetom, Husejinović se našao na meti bugarskih klubova Ludogorec i CSKA iz Sofije.
Međutim, on će, bar je tako rekao u razgovoru za SportSport.ba na današnjem treningu, ostati do kraja sezone na Koševu, što je automatski smjestilo ekipu Sarajeva u glavnog favorita za osvajanje Premijer lige, a i šanse za bolji plasman u Evropi su samim tim veće.
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
#568 Re: F.K Sarajevo:Video izvještaji, portali, mediji.
"Slobodna Bosna"Dođite na Koševo, igra Said Husejinović
Tačno je da mi nude veliki novac, mene to ne zanima. Meni je u Sarajevu lijepo, mislim samo na Sarajevo. Ne mislim ni na pare niti na bilo šta drugo.
Nekima trebaju godine, nekima to ne uspije nikada. Majstorima je dovoljna samo jedna utakmica. Said Husejinović je čudesnom partijom protiv Levskog iz Sofije pokazao da u Sarajevu u proteklih petnaest godina nije igrao bolji nogometaš.
Na obje strane Miljacke.
Stoga nije nikakvo čudo što mu je telefon zatrpan porukama u kojem mu se nudi transfer u neki od evropskih klubova. Said je nova zvijezda bh. nogometa, a majstorije i golovi protiv Bugara te u nekoliko posljednjih utakmice prošle sezone u Premijer ligi otvorili su mu vrata novog velikog transfera.
No, Said ostaje u Sarajevu. Do kraja ove sezone. Barem tako kaže u ekskluzivnom razgovoru za Slobodnu Bosnu.
„Ne opterećujem se transferom, imam mnoštvo ponuda, ne znam više ni odakle me zovu. Svaki dan mi zvoni telefon, zovu iz Austrije, Švicarske... Juče su me zvali iz Bugarske. Sada se i Levski interesira za mene, prije njih i CSKA. Nema šanse, Bugarsku sam odbio, ta me liga uopšte ne zanima. Tamo neću da idem. Tačno je da mi nude veliki novac, mene to ne zanima. Meni je u Sarajevu lijepo, mislim samo na Sarajevo. Ne mislim ni na pare niti na bilo šta drugo. Volio bih ostati do kraja sezone, da iduće godine osvojimo naslov prvaka, da uzmemo i duplu krunu. Sa ekipom kakvu sada imamo, imao i veliku šansu da to i ostvarimo. Trenutno smo nakvalitetnija ekipa u Bosni i Hercegovini. To tvrdim!“
U četvrtak uveče na Koševu gostuje crnogorska Zeta. Husejinović je ubijeđen kako će Sarajevo preskočiti tu prepreku i čekati protivnika u doigravanju za ulazak u grupnu fazu Europa lige.
„Ne treba nikoga potcjenjivati. Zeta je dobar protivnik, gledali smo CD sa snimkom niihovih utakmica. Jaki su u prekidima, moramo obavezno obratiti pažnju na njihove prekied. Imaju jednog odličnog ljevaka, njega se treba paziti. Ne trebamo se opuštati, moramo ući u utakmicu kao protiv Levskog i mislim da onda neće biti problema. Onda ćemo slaviti sa dobrim rezultatom.“ (Nedim Hasić/ Foto: MARIO ILIČIĆ)
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
#571 Re: F.K Sarajevo:Video izvještaji, portali, mediji.
Golovi: 3. pretkolo EL: Sarajevo - Zeta 2:1
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
#572 Re: F.K Sarajevo:Video izvještaji, portali, mediji.
Press konferencija nakon susreta Sarajevo - Zeta (2:1)
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
#573 Re: F.K Sarajevo:Video izvještaji, portali, mediji.
ss.baSesar: Očekujem da dobijem priliku u Velsu
Selektor Safet Sušić objavio je danas spisak reprezentativaca za predstojeći prijateljski susret protiv Velsa. Na tom spisku našlo se između ostalog i jedno novo ime. Vezni igrač Sarajeva, Ivan Sesar dobit će priliku da zaigra u nacionalnom timu.
Sesar je svakako ovaj poziv zaslužio sjajnim partijama u dresu bordo momčadi, a svakako je 'najsvježija' ona od sinoć protiv crnogorske Zete u trećem pretkolu Evropa lige. Ipak, veznjak smatra da je sve moglo da završi malo bolje po njegovu ekipu.
"Rezultat od 2:1 je svakako neugodan i ne daje nam za pravo da se opustimo u revanšu. Imam osjećaj da je dosta navijača napustilo stadion pomalo nezadovoljno jer smo imali dosta prilika koje nismo iskoristili. Nakon dobre igre protiv Levskog svi su očekivali da ćemo savladati Zetu sa većom gol razlikom. Oni nisu imali nijedan ozbiljniji šut ka golu osim tog slobodnog udarca iz kog smo primili pogodak. Ni u jednom trenutku nisam posumnjao u našu pobjedu, ali se u drugom poluvremenu osjetio umor i to je možda i bilo presudno", kazao je Sesar na početku razgovora za naš portal te se osvrnuo i na revanš susret koji će se odigrati za sedam dana.
"Imamo dosta gust raspored, u goste nam dolazi Čelik, a zatim putujemo u Podgoricu na revanš i moramo se zaista maksimalno odmoriti da bi bili spremni za te utakmice. Mislim da će revanš u Podgorici biti lakši i uopšte ne sumnjam u prolaz u to četvrto pretkolo".
Sesar svakako nije krio oduševljenje zbog činjenice da će imati priliku da obuče i dres reprezentacije.
"Zaista sam presretan zbog poziva. Zahvalio bih se selektoru na ukazanoj prilici i hvala dragom Bogu što me je nagradio za moj profesionalan odnos. U svakoj sam utakmici Sarajeva davao svoj maksimum i ovo je nagrada za moje dobre igre. Novi sam igrač u reprezentaciji, a moram reći da poznajem i drugog debitanta, Tonija Šunjića. Svakako očekujem da mi selektor pruži priliku u Velsu", kazao je mladi veznjak tima sa Koševa na kraju intervjua za SportSport.ba
- vicious
#574 Re: F.K Sarajevo:Video izvještaji, portali, mediji.
Ne znam je li do mene, ali ne mogu da skidam sa ovog fileservea.
Kaze "FileServe can only be used to download and retrieve files that you have uploaded personally"
i nigdje nema da se klikne za download.
Kaze "FileServe can only be used to download and retrieve files that you have uploaded personally"
i nigdje nema da se klikne za download.
- -LIBERO-
- Čiča Gliša