Građani BiH smetaju na hrvatskim plažama - VOl. 2
-
Podbjel
- ŠiŠ
#552 Re: Građani BiH smetaju na hrvatskim plažama - VOl. 2
Ove Croate su se pravo uskurcile sa turizmom im. Dubrovcani samo sto nisu krenuli u potapanje kruzera jer turisti sa njih nece ni za "Jane" da potrose.
HRT
http://www.hrt.hr/index.php?id=48&tx_tt ... 79089d6446
Što u Dubrovniku misle o kruzerima
U jednome danu devet kruzera s 10 tisuća putnika - to je Dubrovnik u srcu sezone. Na ulazu u staru gradsku jezgru uže koje preusmjerava pješake kako zbog gužvi ovdje ne bi ostali zarobljeni, što se znalo događati. Jer u samo nekoliko sati treba vidjeti i doživjeti što više.
I ove sezone dobar posao za vlasnike suvenirnica kojih je u gradu više od 120. No malo se tko od jednodnevnih gostiju koristi ugostiteljskon ponudom. Vremena je malo, a ionako jedu na brodu.
Neki smatraju da to nije dobar posao za Dubrovnik jer naprave veliku gužvu, a ne potroše puno. Ne slažu se s time u Lučkoj upravi Dubrovnik, koja i ove godine od krstarenja očekuje prihod između 17 i 18 milijuna kuna. A ne zaboravimo i da u dubrovačkim hotelima, kampovima i privatnom smještaju ovih dana boravi oko 17 tisuća turista.
Jesu li uže i preusmjeravanje prometa dovoljni za više reda u prenapučenom gradu, pitaju se Dubrovčani, koji su na lokalnome radiju svojedobno slušali i pozive da se u dane najvećih gužvi ne voze gradom automobilima.
HRT
http://www.hrt.hr/index.php?id=48&tx_tt ... 79089d6446
Što u Dubrovniku misle o kruzerima
U jednome danu devet kruzera s 10 tisuća putnika - to je Dubrovnik u srcu sezone. Na ulazu u staru gradsku jezgru uže koje preusmjerava pješake kako zbog gužvi ovdje ne bi ostali zarobljeni, što se znalo događati. Jer u samo nekoliko sati treba vidjeti i doživjeti što više.
I ove sezone dobar posao za vlasnike suvenirnica kojih je u gradu više od 120. No malo se tko od jednodnevnih gostiju koristi ugostiteljskon ponudom. Vremena je malo, a ionako jedu na brodu.
Neki smatraju da to nije dobar posao za Dubrovnik jer naprave veliku gužvu, a ne potroše puno. Ne slažu se s time u Lučkoj upravi Dubrovnik, koja i ove godine od krstarenja očekuje prihod između 17 i 18 milijuna kuna. A ne zaboravimo i da u dubrovačkim hotelima, kampovima i privatnom smještaju ovih dana boravi oko 17 tisuća turista.
Jesu li uže i preusmjeravanje prometa dovoljni za više reda u prenapučenom gradu, pitaju se Dubrovčani, koji su na lokalnome radiju svojedobno slušali i pozive da se u dane najvećih gužvi ne voze gradom automobilima.
- black
#553 Re: Građani BiH smetaju na hrvatskim plažama - VOl. 2
Arijana Saračević Helać: Ivo, je l' problem?
Tačno prije godinu dana, pucale su konekcije po domaćem netu kada su se moji brojni zemljaci utrkivali ko će se prije mojoj kolegici sa HTV-a Dijani Čuljak (tada Šelebaj) “debelo nagovoriti”. Podsjećam da je to usljedilo nakon što se ona omiškom načelniku kroz pitanje tobože iskukala kako smo mi Bosanci cicije i fukare jer ne plaćamo parking, besplatno razastiremo peškire po morskom žalu i džaba hladimo lubenice u plićaku plavog nam mora. Zajedničkog.
- lady marmalade
#554 Re: Građani BiH smetaju na hrvatskim plažama - VOl. 2
black wrote:Arijana Saračević Helać: Ivo, je l' problem?
Tačno prije godinu dana, pucale su konekcije po domaćem netu kada su se moji brojni zemljaci utrkivali ko će se prije mojoj kolegici sa HTV-a Dijani Čuljak (tada Šelebaj) “debelo nagovoriti”. Podsjećam da je to usljedilo nakon što se ona omiškom načelniku kroz pitanje tobože iskukala kako smo mi Bosanci cicije i fukare jer ne plaćamo parking, besplatno razastiremo peškire po morskom žalu i džaba hladimo lubenice u plićaku plavog nam mora. Zajedničkog.
- 1mala
-
svoj
#556 Re: Građani BiH smetaju na hrvatskim plažama - VOl. 2
Ne znam da li je neko spomenuo da i hrvati iz susjedne nam drzave dolaze na jednodnevne izlete u Mostar, Međugorje, Sarajevo... te debelo naplaćuju turistima iz trećih zemalja za iste destinacije. U BiH veoma malo potroše (ako uopšte i potroše) ali to im se ne prigovara. Što se mene tiče ove godine sam bio u Grčkoj u kojoj mnogo bolje znaju izvući turistima pare (čitaj imaju šta da ponude). Iduće godine planiram vidjeti Albaniju za koju kažu da ima najbolje plaze i ubjedljivo najbolje cijene. A svi oni koji se drže kao pijan plota Hrvatske (valjda zato što se na more ide samo kako bi se komšijama pokazali) želim sreću u njihovom ponižavanju.
-
jakako
#557 Re: Građani BiH smetaju na hrvatskim plažama - VOl. 2
svoj wrote:Ne znam da li je neko spomenuo da i hrvati iz susjedne nam drzave dolaze na jednodnevne izlete u Mostar, Međugorje, Sarajevo... te debelo naplaćuju turistima iz trećih zemalja za iste destinacije. U BiH veoma malo potroše (ako uopšte i potroše) ali to im se ne prigovara. Što se mene tiče ove godine sam bio u Grčkoj u kojoj mnogo bolje znaju izvući turistima pare (čitaj imaju šta da ponude). Iduće godine planiram vidjeti Albaniju za koju kažu da ima najbolje plaze i ubjedljivo najbolje cijene. A svi oni koji se drže kao pijan plota Hrvatske (valjda zato što se na more ide samo kako bi se komšijama pokazali) želim sreću u njihovom ponižavanju.
ne znam sto se palite na gluposti jednog novinara,čiji su tekst svi osudili.od josipovica,gradonacelinka makarske ,novinarska društva itd...takvih je uvijek bilo i na žalost biće..
p.s. grčka i albanija jesu poželjne a nisu za vikend tj.2 dana pa opet na posao...tamo se moraš pripremit za više dana i dubljim novčanikom.
- Comrad
#558 Re: Građani BiH smetaju na hrvatskim plažama - VOl. 2
Ma nije ovo glupost jednog novinara. Ne bih da generalizujem, ali ima toga dosta u Hrvatskoj. Pa sta ce Josipovic, gradonacelnik drugo reci nego pokusati malo smiriti strasti jer za razliku od ovog konja, oni znaju kakvu korist imaju od nas. Pa bolje je jednu godinu se stisnut ne otic nigdje, pa iduce otic ko covjek negdje gdje ce te tretirati kao turistu. Jbt kod nas odes, uslovljava te sa milion stvari, te kolko ces ostat, te daj da vidim imate li pare, kad cete platit, nemojte ovo, ono...ma nosi se u q. Naravno, sreca je pa ima i normalnih ljudi koji te fino ugoste.
Al sta bosnjo uradi, uzet ce novine i citat ih uz janu. Sta ce, kad je naviko kroz historiju da ga svako handri. Nikad pameti da dodjemo. I ta makarska, pa mora li se stalno dole ici...Ja u hrvatsku ne idem vec dvije godine, i bog zna kad cu im opet otici.
Mi moramo konacno poceti cijeniti svoje, inace smo donji. Hrvati su mi duplo namazaniji od ovih sa istocne strane, ovi ovamo barem kazu sta misle, a hrvati sute i mute i onda kad im slucajno neko ovako izleti, sa svih strana ma nije tako mislio, odmah neka izvinjenja i sl, sve te na finjaka polagano handri...
Al sta bosnjo uradi, uzet ce novine i citat ih uz janu. Sta ce, kad je naviko kroz historiju da ga svako handri. Nikad pameti da dodjemo. I ta makarska, pa mora li se stalno dole ici...Ja u hrvatsku ne idem vec dvije godine, i bog zna kad cu im opet otici.
Mi moramo konacno poceti cijeniti svoje, inace smo donji. Hrvati su mi duplo namazaniji od ovih sa istocne strane, ovi ovamo barem kazu sta misle, a hrvati sute i mute i onda kad im slucajno neko ovako izleti, sa svih strana ma nije tako mislio, odmah neka izvinjenja i sl, sve te na finjaka polagano handri...
- bandini
#559 Re: Građani BiH smetaju na hrvatskim plažama - VOl. 2
Comrad wrote:Ma nije ovo glupost jednog novinara. Ne bih da generalizujem, ali ima toga dosta u Hrvatskoj. Pa sta ce Josipovic, gradonacelnik drugo reci nego pokusati malo smiriti strasti jer za razliku od ovog konja, oni znaju kakvu korist imaju od nas. Pa bolje je jednu godinu se stisnut ne otic nigdje, pa iduce otic ko covjek negdje gdje ce te tretirati kao turistu. Jbt kod nas odes, uslovljava te sa milion stvari, te kolko ces ostat, te daj da vidim imate li pare, kad cete platit, nemojte ovo, ono...ma nosi se u q. Naravno, sreca je pa ima i normalnih ljudi koji te fino ugoste.
naravno da nije glupost jednog novinara
dovoljno je otici na neki hrvatski forum i sve ce vam biti jasno
ima normalnih ljudi koji kazu da su bosanci tu dolazili kad niko drugi nije htio i da su uvijek dobrodosli
a naravno ima i kretena koji pljuju bosance
samo cini mi se da sve vise ima tih kretena nego normalnih ljudi
to je valjda neki trend postao u citavom svijetu
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#560 Re: Građani BiH smetaju na hrvatskim plažama - VOl. 2
Nisu mi baš ni forumi dokaz nečijeg mišljenja. Ono što jeste simptomatično da se drugu godinu za redom pojavljuje isti problem i opet oko BIH građana. Lani Dijana, ove godine Ivo. Dalje , iako mislim da je Predsjednik promptno reagirao (Josipović) više bi prijavlo da se oglasila premijerka. Prvo što je turizam direktno u njenoj nadležnosti (ili indirektno, ako se ide preko ministra), a drugo što to javno glasilo financira vladajuća stranka, u konkretnom slučaju HDZ.
- bandini
#561 Re: Građani BiH smetaju na hrvatskim plažama - VOl. 2
KatarinaKosaca wrote:Nisu mi baš ni forumi dokaz nečijeg mišljenja. Ono što jeste simptomatično da se drugu godinu za redom pojavljuje isti problem i opet oko BIH građana. Lani Dijana, ove godine Ivo. Dalje , iako mislim da je Predsjednik promptno reagirao (Josipović) više bi prijavlo da se oglasila premijerka. Prvo što je turizam direktno u njenoj nadležnosti (ili indirektno, ako se ide preko ministra), a drugo što to javno glasilo financira vladajuća stranka, u konkretnom slučaju HDZ.
pa forumi su dobar prikaz necijeg misljenja pogotovo jer je anonimno
tesko da ce ti neki dalmos kod kojeg iznajmljujes sobu pljunut u lice i reci da mi bosanci ne trebamo dolaziti
al kad je anoniman onda ce reci sve sto zaista misli
- Nele9
#562 Re: Građani BiH smetaju na hrvatskim plažama - VOl. 2
Al´da znaš da ni na slanoj banji u Tuzli nije gužva pred halom. Em, slana voda em,...Podbjel wrote:![]()
drago mi je da si skopc'o.
bio sam ja kralj ovdje i prije ali me Zumko liferovao pa sada kako je nastupila ova demokratija, ne dira me.
Jedva na jedvite jade pisem, bojim se Zumka, taman kada sam poceo pisati stvorio se za seknudu, ja zazmirih i pomislih:" Halali Mujo materi",..kada ono kao keramet, bi i ode.
Nije me darno.
A volio je on mene pa se nadam da cu ostati, pisati.......pogledaj temu : "Helem- novo cudo bosanske literature", ovdje pod Kulturom......
Ovo u Tuzli, na jezeru.....gledam cudesa.. i vele da se u Bosni nema posla i nema sta jesti......
Ma nemam ja sta jesti ovdje u Americi, ma pogledaj trehe, ma nema nas u Bogu, eto me u Bosnu pa makar gladan umro, da se bar prije smrti okupam u toj slanoj vodi.....
Nije mi dzaba rekao onaj hadzija u Fojnici, kada sam tamo bio:"nema ljepse zemlje od Bosne na dunjaluku".
- Nele9
#563 Re: Građani BiH smetaju na hrvatskim plažama - VOl. 2
Sad sam ja hrakno jednog Hrvata na poslu, a onda našao mapu one kopite što je zovu svojom zemljom pa i na nju pljunuo a izvukao sam zelenjak iz petnih žila.Sasvim_Obican wrote:Pročitao sam danas na indexu komentar jednog makarskog hotelijera koji kaže (parafraziram) : To ne govori cijela Makarska već kompleksi Ćurkoviča koji je i sam došao s Kupresa nakon što mu je žena dobila posao u Makarskoj. Mi, turistički radnici, cijenimo goste iz BiH koji su, unatoč činjenici da ne troše onoliko koliko to čine primjerice Njemci, puno zabavniji i srdačniji od njih. Uostalom, Bosanci iz inostranstva su bili prvi gosti koji su Makarsku posjećivali i u ratu kada joj je bilo najteže...
E sad, neka mi neko objasni. Da li je taj čovjek zaslužio da se na Facebooku ili čak i ovdje, zbog nekog kupreškog imbecila, pljuje po cijeloj Hrvatskoj, po svim Hrvatima i njihovom turizmu ?
Drug, bosanski humor...Opusti se.
Nisam dobrog vica čuo 3 mjeseca a sinoć se ismijah gliseru i nenadjebivom narodu, i igrama bez granica u Makarskoj.
Samo udrite a levati nek´ ne čitaju.
- slobodni armirach
#564 Re: Građani BiH smetaju na hrvatskim plažama - VOl. 2
ovo se zove Pišancija

- swirl
- slobodni armirach
-
HM 2011
- Drvosjeca iz Dejcica
#568 Re: Građani BiH smetaju na hrvatskim plažama - VOl. 2
- bruce lee
#569 Re: Građani BiH smetaju na hrvatskim plažama - VOl. 2
kao sto vec napisah na fejsu: ovom curkovicu treba kakvu nagradu dodijeliti, ujedini nas covjek za dva dana.. stizu reakcije iz svih dijelova zemlje i nevezano za entitet i kanton..

- kamen spoticanja
#570 Re: Građani BiH smetaju na hrvatskim plažama - VOl. 2
Samo Chuck Norris potrosi dnevno vise od 50€ na godisnjem u makarskoj 
- bandini
#571 Re: Građani BiH smetaju na hrvatskim plažama - VOl. 2
pa normalnokamen spoticanja wrote:Samo Chuck Norris potrosi dnevno vise od 50€ na godisnjem u makarskoj
nije bosanac da ne potrosi nista
- ema_
#572 Re: Građani BiH smetaju na hrvatskim plažama - VOl. 2
Situacija je skoro pa identična slijedećoj:
Imaš restoran. Slano, slatko, ma svašta nešta... Imaš i baštu ispred, sve središ, ili se makar potrudiš da središ, i imaš dobru ponudu. I onda ti navale oni koji bi samo da sjede u toj bašti, ili da naruče kafu i sjede pola dana, odu u toalet, naruče još dvije čaše vode i tako prođe 3 sata.
Šta bi svako od nas rekao/uradio u toj situaciji?
P.S. Ne smatram da se treba razbacivati novcem, plaćati gluposti, spiskati 3 plate za 15 dana, ni kod kuće, ni na ljetovanju, ali isto tako apsurd je izvrnuti se na glavu da se ne potroši ni kf.
Imaš restoran. Slano, slatko, ma svašta nešta... Imaš i baštu ispred, sve središ, ili se makar potrudiš da središ, i imaš dobru ponudu. I onda ti navale oni koji bi samo da sjede u toj bašti, ili da naruče kafu i sjede pola dana, odu u toalet, naruče još dvije čaše vode i tako prođe 3 sata.
P.S. Ne smatram da se treba razbacivati novcem, plaćati gluposti, spiskati 3 plate za 15 dana, ni kod kuće, ni na ljetovanju, ali isto tako apsurd je izvrnuti se na glavu da se ne potroši ni kf.
- slobodni armirach
- gate
#574 Re: Građani BiH smetaju na hrvatskim plažama - VOl. 2
Slažem se,samo daj šta daš,da nema i takvih nebi bilo nikoga .Niko nikome dole ne zauzima mjesto,nemoj si sikiratiema_ wrote:Situacija je skoro pa identična slijedećoj:
- bandini
#575 Re: Građani BiH smetaju na hrvatskim plažama - VOl. 2
ema_ wrote:Situacija je skoro pa identična slijedećoj:
e svaka cast stvarno
konacno neko normalan
to isto kao ovdje po kaficima kad se skupi 5 ljudi 3 naruce kafu, dvoje onako sjede i zauzimaju sto 2 sata
pa ko bi to tolerisao