Nekako s proljeća wrote:damir234 wrote:Lijepo vas molim za informaciju o tunelu ispod piste.
Interesira me gdje je bio ulaz koji se koristio za redovni promet sa Dobrinjske strane.
Da li je to bila kuca i podrum porodice Sloboda ili se ulazilo kroz garazu u naselju Butmir?
Na slikama se vidi i jedan ulaz u tunel koji je ukopan u zemlju i podbocen gredama. Gdje se nalazi taj ulaz i koju je svrhu imao.
Unaprijed hvala
@damir234, prije ćeš doći do traženih informacija ako uložiš bar malo napora . Do Dobrinje danas možeš stići na dosta načina a tražene informacije možeš dobiti na licu mjesta. A i bolje ćeš razumjeti i ljude i područje koje te zanima. Bilo bi mi drago da se pod ovim ili drugim nikom javiš ponovno i podijeliš sa nama informacije do kojih budeš došao kao i impresije o samoj Dobrinji. Jer, meni lično je malo neshvatljivo da nekom kao ti danas, u miru i slobodi, nešto takvo teško pada. Po znanje se i u Kinu ide ako treba...pozz
Uploaded with
ImageShack.us
@nekako s proljeca Bojim se da ne razumiješ da se ipak nalazimo u savremenom informacijskom društvu. Nadam se da si čuo za Internet. Internet je jedna velika baza podataka koja svakdnevno povećava za vise milijardi stranica.Danas ljudi sjede u Bangladešu, a završcvaju fakultete u Bostonu , sjede u Kalkuti, a rade u New Yorku.
Internet je i ovaj forum , ali ne za dijeljenje lekcija nego za razmjenu informacija izmedju dobronamjernih ljudi koji daju i traže informacije. Zamisli sta bi se desilo, gdje bi ova planeta dospjela, kada bi ljudi govorili kao ti i na pitanje za informaciju odgovarali kao ti.
Ono sto ti tražiš od mene je da dodjem sa karbit lampom na čelu i tražim informacije po Dobrinji. Ne bi me iznenadilo da si još rekao da osedlam konja , naoštrim koplja i krenem da tražim informaciju. Tako bi samo potvrdio da ne kontaš u kojem vremenu živiš.
.