Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
zaritisinebrute wrote:je li ovo i dalje drvlje i kamenje na cijene i opet kao razlog se spominje da je nezdravo ...
za ovo nezdravo se nadam da vam upadne u post eto onako cisto da se ima neki argument (iako isti ne pije vodu jer je pola nase nacionalne kuhinje "nezdravo" ako cemo gledati sta je zdravo a sta ne)
a sto se cijene tice ... hajde posto ste toliko svi uspaljeni radi cijena .. bas me zanima po vama koje bi cijene bile prihvatljivije ... 0,5 KM za hamburger ... 2 KM za big mack ... ????
zivo me zanima ...
ja razumijem da postoji pozitivna i negativna kritika/misljenje ili sta god ... ali pocinjati sa nekom socijalnom pricom eto kod nas plata tolika eto kod nas imaju ovi ili oni ... sta oni misle ko su blablabla je meni fascinantno
Drago mi je sto tebe ne zanima socijalni aspekt
Uzdravlje
hoces iskreno ?
ne zanima me ako se on odnosi samo kada je u pitanju mc i boze sacuvaj njihove cijene ...
ako cemo tako onda hajmo poceti od cijena na pijaci (koja je mnogo bitnija nego cijena u mc-u) od kojih mi ne bude dobro svaki put kada odem nesto da kupim ...
Lud i ponosan wrote:Ja sam skontao da se iz konteksta vadi kome sta odgovara i da prica svako svoju pricu...
No, evo par stvari:
1. Nemam nista protiv otvaranja McD-a u Sarajevu, to se i prije trebalo desiti. Ko voli nek' izvoli, konkurencija je dobrodosla. Dosta je para potroseno i apsolutno da nemam nista protiv investiranja.
2. Broj zaposlenih je za svaku pohvalu, samo se nadam da su uslovi za rad i plate makar pristojne. Ali, ne moze biti gore nego kod domaceg privatnika. Sretan sam sto je neko skinut sa biroa.
3. Ekstaza opšta i navaljivanje kao da gole trebe poslužuju i kao da je sve za Dž mi je apsolutno neshvatljivo i ta slika mi se nimalo ne dopada. Kao je u pitanju atomska hrana koja produzuje zivot za 50 godina i kao da je posebno ukusna. Nije.
4. Da je u pitanju junk hrana - jeste, kao sto je junk fast food bilo koji, nebitno koji je vlasnik u pitanju.
5. Da je preskupo - itekako da jeste. Da prodaju muda pod bubrege - apsolutno.
6. Da smo preko McD-a usli u Evropu i da smo postali dio "civilizovanog" svijeta - smijesno da smjesnije ne moze biti. Doduse, kad bolje razmislim, ta konstrukcija i nacin razmisljanja je zalostan.
7. Da cu nekad otici, jednom u 3 mjeseca, da, hocu, zasto da ne. Imaju odredjenu ponudu koja je interesantna i svakako vrijedi probati.
8. Da otvara predsjednik drzave jedan takav objekat - tuga golema.
9. Ako je McD simbol mladeži i novog doba - porazno i jadno.
10. Ljudi rade vrhunski marketing i to je najpozitivnije u cijeloj prici. Jednostavno, skidam kapu na globalnim rezultatima, a i kod nas ce da rade vrhunski. A i zasto ne bi?
žena sa broja 6 wrote:
OK preskupo, OK nezdravo, ...
Niko nije rek'o da se ne smije govoriti o tome, ....
Pa sta je problem?
Samo se iznose cinjenice.
Ima i tema o Office Food-u, o "Zelji", "Mrkvi" ne vidim zasto da postedimo McD, kao da je nesto bolji?
Opusti se malo. Kritikovati se mora
Ti si, izgleda, ovdje izvuk'o iz koneksta samo ono što je tebi odgovaralo, ali, hajde, nema veze.
Znam da se mora kritikovati, ali nekad u tome ne treba pretjerivati.
Je l' ti to nikad nećeš svratiti u McD?
Naravno da hocu. Ipak je to "moj" McD u mojoj drzavi. Samo ne mogu podnijeti navedene lopovluke.
A i McD hranu ne volim, tako da ce to zavrsiti na informativnim posjetama (kafa, kesica pomfrita)
Cisto da vidim kako su uredili unutra.
Lud i ponosan wrote:Ja sam skontao da se iz konteksta vadi kome sta odgovara i da prica svako svoju pricu...
No, evo par stvari:
1. Nemam nista protiv otvaranja McD-a u Sarajevu, to se i prije trebalo desiti. Ko voli nek' izvoli, konkurencija je dobrodosla. Dosta je para potroseno i apsolutno da nemam nista protiv investiranja.
2. Broj zaposlenih je za svaku pohvalu, samo se nadam da su uslovi za rad i plate makar pristojne. Ali, ne moze biti gore nego kod domaceg privatnika. Sretan sam sto je neko skinut sa biroa.
3. Ekstaza opšta i navaljivanje kao da gole trebe poslužuju i kao da je sve za Dž mi je apsolutno neshvatljivo i ta slika mi se nimalo ne dopada. Kao je u pitanju atomska hrana koja produzuje zivot za 50 godina i kao da je posebno ukusna. Nije.
4. Da je u pitanju junk hrana - jeste, kao sto je junk fast food bilo koji, nebitno koji je vlasnik u pitanju.
6. Da smo preko McD-a usli u Evropu i da smo postali dio "civilizovanog" svijeta - smijesno da smjesnije ne moze biti. Doduse, kad bolje razmislim, ta konstrukcija i nacin razmisljanja je zalostan.
7. Da cu nekad otici, jednom u 3 mjeseca, da, hocu, zasto da ne. Imaju odredjenu ponudu koja je interesantna i svakako vrijedi probati.
10. Ljudi rade vrhunski marketing i to je najpozitivnije u cijeloj prici. Jednostavno, skidam kapu na globalnim rezultatima, a i kod nas ce da rade vrhunski. A i zasto ne bi?
Toliko...
sa svim tackama se slazem osim tacke br.5 ...
mene samo zanima ... evo i dalje kakve ste cijene ocekivali ... neka mi neko da primjer ... ovako mi se sve cini kao floskula koju svi ponavljaju eto cisto tako radi reda a niko da da primjer koje cijene su prihvatljive ...
a tek da ne pocnem sa sta znaci uporediti "prodavati muda pod bubrege" sa cijenama u mc-u ... nadam se da je to bilo u zaru pisanja
Izvini, Mcdonalds nije luksuz, i nigdje ne bi trebao da bude, pa tako ni kod nas. Neću uopšte ulaziti u raspravu oko bilo čega, samo ću reći da Mcdonalds definitivno ne treba smatrati luksuzom nego nečim uobičajenim. Manje više je fast food kao i svi drugi.
GAU8 wrote:
Naravno da hocu. Ipak je to "moj" McD u mojoj drzavi. Samo ne mogu podnijeti navedene lopovluke.
A i McD hranu ne volim, tako da ce to zavrsiti na informativnim posjetama (kafa, kesica pomfrita)
Cisto da vidim kako su uredili unutra.
kafa je bas skupa a i ruzna je da Bog sacuva..kolace hocu da probam izgledaju mi skroz primamljivo
Uopste nije tolika guzva kao syo neki pokusavaju predstaviti, na red se dodje za 2-3 minute, mjesto se takodjer moze naci tako pricati sad o nekim redovima u titovoj je suplja. Da McD radi odlicno to je cinjenica, kao i to da je ovo nama falilo.
Meni se cak u becu u MCu nedaleko od stephansdoma desilo da cekam poprilicno da dodjem na red (doduse nisu sve kase radile).
U ovom meku ce uvijek biti guzva jer takva mu je lokacija, isto kao sto je u vatri tesko naci mjesto, ili u metropolisu tako ce biti i u McD, a slozicete se ni u navedena dva objekta ne sluze nekei preparati koji produzavaju zivot, niti su cijene pristupacne, a i nezdravo je piti kafu sokove, kolace, sladolede i sl.
zaritisinebrute wrote:
mene samo zanima ... evo i dalje kakve ste cijene ocekivali ... neka mi neko da primjer ... ovako mi se sve cini kao floskula koju svi ponavljaju eto cisto tako radi reda a niko da da primjer koje cijene su prihvatljive ...
a tek da ne pocnem sa sta znaci uporediti "prodavati muda pod bubrege" sa cijenama u mc-u ... nadam se da je to bilo u zaru pisanja
Evo da ti odgovorim...
Ako vodis promotivnu kampanju o "pristupacnim cijenama prilagođenim domaćem tržištu", onda cijene moraju biti niže u odnosu na zemlje sa većim standardom.
Kod nas to nije slucaj.
I tu se sva prica zavrsava.
No, evo par stvari:
Toliko...
Dakle ti hoces reci da su cijene prilagodjene standardu u ovoj nasoj zemlji Bosni?
Predpostavljam da mislis tako, e onda te molim procitaj post koji je jedna forumas postao... Evo da ti pomognem da ne trazis...
Cijene u Austriji su slijedece:
Hamburger 1 EUR = 1.95 KM
Chickenburger 1 EUR = 1.95 KM
Cheesburger 1 EUR = 1.95 KM
Pomfrit 1 EUR = 1.95 KM
Prosjecna plata u Austriji 1320 EUR netto mjesecno = 2581 KM
Cijene u BiH su slijedece:
Hamburger 1.02 EUR = 2 KM
Chickenburger 1.02 EUR = 2 KM
Cheesburger 1.02 EUR = 2 KM
Pomfrit 1.02 EUR = 2 KM
Prosjecna plata u BiH negdje oko 750 KM netto mjesecno = cirka 383 EUR
Ako je ovo prilagodjavanje bosanskim cjenama, onda su likovi u BiH McD ili matematicki nepismeni, ili su teske varalice i lazovi, bar sto se cijena tice
Svi navedeni produkti gore su dakle za dva centa, tj. cetiri pfeninga jeftiniji.
Dakle Austrija vs Bosna i Hercegovina... E sad ako je nas standard kao u Austriji onda cu priznati da su cijene PRILAGODJENJE nasem standardu, e pitanje za tebe je, da li su ti standardi i priblizno isti?
A koje su cijene i artikli prilagodjeni nasem standardu od poznatih brendova? Nas je standard tako nizak, da jedino da dzaba dijele, onda bi se prilagodili. I to ne mislim na McD sada, nego na sve brendove.
zaritisinebrute wrote:
Evo da ti odgovorim...
Ako vodis promotivnu kampanju o "pristupacnim cijenama prilagođenim domaćem tržištu", onda cijene moraju biti niže u odnosu na zemlje sa većim standardom.
Kod nas to nije slucaj.
I tu se sva prica zavrsava.
ne zavrsava se ...
primjer mi daj koje su to cijene prihvatljive ... znaci primjer ... 1KM za big mack ? 2 KM ?
GOLFER wrote:
zaritisinebrute wrote:
No, evo par stvari:
Toliko...
Dakle ti hoces reci da su cijene prilagodjene standardu u ovoj nasoj zemlji Bosni?
Predpostavljam da mislis tako, e onda te molim procitaj post koji je jedna forumas postao... Evo da ti pomognem da ne trazis...
Cijene u Austriji su slijedece:
Hamburger 1 EUR = 1.95 KM
Chickenburger 1 EUR = 1.95 KM
Cheesburger 1 EUR = 1.95 KM
Pomfrit 1 EUR = 1.95 KM
Prosjecna plata u Austriji 1320 EUR netto mjesecno = 2581 KM
Cijene u BiH su slijedece:
Hamburger 1.02 EUR = 2 KM
Chickenburger 1.02 EUR = 2 KM
Cheesburger 1.02 EUR = 2 KM
Pomfrit 1.02 EUR = 2 KM
Prosjecna plata u BiH negdje oko 750 KM netto mjesecno = cirka 383 EUR
Ako je ovo prilagodjavanje bosanskim cjenama, onda su likovi u BiH McD ili matematicki nepismeni, ili su teske varalice i lazovi, bar sto se cijena tice
Svi navedeni produkti gore su dakle za dva centa, tj. cetiri pfeninga jeftiniji.
Dakle Austrija vs Bosna i Hercegovina... E sad ako je nas standard kao u Austriji onda cu priznati da su cijene PRILAGODJENJE nasem standardu, e pitanje za tebe je, da li su ti standardi i priblizno isti?
i opet ... bez parola i ostalog ... daj mi primjer sta ti mislis koje bi cijene bile prihvatljive ... bez uporedjivanja u prazno ... primjer kolega forumas primjer
le piaf wrote:A koje su cijene i artikli prilagodjeni nasem standardu od poznatih brendova? Nas je standard tako nizak, da jedino da dzaba dijele, onda bi se prilagodili. I to ne mislim na McD sada, nego na sve brendove.
eh da hoce ostale kolege forumasi misliti malo o tome ... ispade kao da je sve prihvatljivo osim cijana u mc-u
a to sto cijene na pijaci rastu svaki dan ... to je izgleda sasvim ok i po NASEM STANDARDU
Jedno samo pitanje:koliko kosta desetka u cijelu i da li vrijedi toliko???
Nisam ni za ni protiv MCD..Dobro je da su dosli radi veceg izbora i nista vise.Cijene manje vise slicne i ostalim na nasem trzistu....Bezveze palamudite
evo ja cu odgovoriti sto se tice cijena mada me to uopste ne zanima doduse nisam ni bio tako da nisam vidio ni velicinu hamburgera u mcd sarajevo
prvo da naglasim ako stave cijenu i od 10 maraka za hamburger nek stavljaju tvoje je hoces li otici ili ne
a sad o cijenama
kako pricaju koliki je obicni hamburger po meni bi trebao biti marka taj big mac mozda 3-3.5
ovdje neki ne shvataju sta se zeli reci pod kritikom
nije kritika upucena samo mcd nego i nama
zalosno je da nam jedan mcd bude nesto sto nam je vrh
nesto sto nam je luksuz
nesto za cim jako zalimo sto nisu ovdje bili prije
nesto sto nas kao sada cini razvijenijim
to je zalosno
Bio sam prosle sedmice u McD u Splitu, koji je otprilike 3x manji nego ovaj u Sarajevu. NIsam još posjetio ovaj u Sarajevu, ni ne planiram u skorije vrijeme zbog ovih guzvi..
U McD u Splitu jedan Cheeseburger je oko 7 kuna, sto je nesto manje od 2 marke, dakle malo jeftinije nego u BiH. Ja sam uzeo 4 cheeseburgera i kostalo me 20 kuna, jer navodno imas popust kada uzimas vecu kolicinu. Tako sam dobio jedan bukvalno dzaba. Moj jaran je uzeo 2 cheeza i nisu ga kostali 14 kuna vec 12.5. Postoji li ovo kod nas???
Mali pomfrit je 6 kuna, veliki 9 kuna, a pola litra kole, ce vas kostati isto 9 kuna.
Inace, u McD jedino valja cheeseburger, mcflury i onaj milkshake, big mac je prodavanje muda pod bubrege.
Da su stavili Hambas 1.5, BigMac 3.5, Meni 6-7KM ne bih ni "A" rekao.
Jer to im je bio reklamni slogan. "PRILAGODICEMO CIJENE NASEM TRZISTU"
Ali oni su samo prepisali cijene koje su u Austriji / Njemackoj / Italiji. Jebote nisam ni znao da nam je tako mocan standard a sve se nema.
Ali ne smeta meni ni ova cijena. Samo me onda nemoj praviti idiotom. Nekome to ne smeta (da ga prave budalom). Meni smeta.
Lud i ponosan wrote:Ja raja odoh da pojedem sad 1/2 kg "zdravog" bureka, pa se vi pusite
Cijena - 4,5 km.
I opet se izvrcu stvari, ja ne znam jeste li vi ludi, ili se pravite da jeste?
Evo da citiram sam sebe:
Ako vodis promotivnu kampanju o "pristupacnim cijenama prilagođenim domaćem tržištu", onda cijene moraju biti niže u odnosu na zemlje sa većim standardom. Ili ne seri sa ovom pricom.
Dakle, sve je jasno. To da li je MENI, tebi, Hasi, Muji,... skupo ILI nije skupo - druga tema.
kulturo vidi me
i jos jedna stvar mene uposte ne zanima koji im je slogan bio ... nekako sam se naucio da ne vjerujem kojekakvim sloganima, parolama i "ma kad ti ja kazem .. mame mi" kampanjama ... ali eto izgleda da sam lud ...
GAU8 wrote:Neki navaljuju, evo recimo moje misljenje.
Da su stavili Hambas 1.5, BigMac 3.5, Meni 6-7KM ne bih ni "A" rekao.
Jer to im je bio reklamni slogan. "PRILAGODICEMO CIJENE NASEM TRZISTU"
Ali oni su samo prepisali cijene koje su u Austriji / Njemackoj / Italiji. Jebote nisam ni znao da nam je tako mocan standard a sve se nema.
Ali ne smeta meni ni ova cijena. Samo me onda nemoj praviti idiotom. Nekome to ne smeta (da ga prave budalom). Meni smeta.
ok sasvim prihvatljivo a sad dodaj 1KM za ime brenda i eto ti cijene koju sada imamo (0,50 KM gore dole)
Sta se pravite ludi, pa ljudi iz McD su pricali kako ce cijene biti PRILAGODJENE standardu u BiH... nisam to ja izmislio... A ove cijene to NISU i to je sustina, i ne dozvoljavam da me neko pravi budalom i uvjerava me kako je bijel zid ustvari CRN...
Poredjenje sa Austrijom nije nikakvo pisanje u prazno, nego cisti dokaz kako ljudi iz McD lazu i prave narod BUDALAMA, da istina je da je sitasituacja i u drugim robama ista, pa npr, na obucu ovi nasi negdje uzimaju marzu preko 300% itd al sada pricam o McD-u... Sori ali ja ne zelim da budem ovca i da padam na suplji kako je veca cijena hamburgra u Sarajevu nego u ustriji ustvari CIJENA PRILAGODJENA STANDARDU... Ako neko vjeruje u tu pricu, onda Bogami dragog taj ima velikih problema sa logikom...
Isao sam u McD i otici cu opet, ali necu supljirat kako je nesto naj naj naj kada nije... Svaka normalna osoba koja ode u McD i naruci hamburger koji plati haman 5 KM ce se smijat sam sebi sto to kupuje...
Svaki biznis ima svoju politiku cijena, i strucni ljudi to odredjuju, ne mogu ja sada reci koja bi cijena bila uredu, ali ovo sada moze bar za 0,5 KM nize... a onaj meni 7.80 KM... mogao bi vrlo lahko 0.8 KM nize...