SDA-All about

Post Reply
prljavi Hare
Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi

#551 Re: SDA-All about

Post by prljavi Hare »

novi.dan.nova.nafaka wrote:
prljavi Hare wrote:
homar wrote:Dok je god ovakvih slijepaca i ostali će hodati po mraku. Ja ti želim da ti se ostvari ona ratna kletva: Da Bog da te HVO branio i SDA hranio.
Ironija buraz,ovakav način pisanja zove ironija. :roll:
:lol: :lol: :lol:
Budi Bog s nama - organizujte te svoje redove, i napadnite ko' jedan, nemojte da vas ovakvi likovi kompromituju... :razz:
Kažem ja Zlatku sinoć na sastanku da ne možemo ovako neorganizovano i stihijski udarati na stranku takvog
renomea kakva je SDA ali on kaže da radim ono za šta smo plaćeni i još vizionarski doda:"Iz haosa će se
roditi uređen sistem!" :oops:
cindrlimindrli

#552 Re: SDA-All about

Post by cindrlimindrli »

prljavi Hare wrote:Kažem ja Zlatku sinoć na sastanku da ne možemo ovako neorganizovano i stihijski udarati na stranku takvog
renomea kakva je SDA ali on kaže da radim ono za šta smo plaćeni i još vizionarski doda:"Iz haosa će se
roditi uređen sistem!"
Opet vrijedjate ljude i podmecete...
Bando crvena!!! :D
jon_jovi

#553 Re: SDA-All about

Post by jon_jovi »

Šupci i oni i vi
prljavi Hare

#554 Re: SDA-All about

Post by prljavi Hare »

jon_jovi wrote:Šupci i oni i vi
Ironija bolan,ironija i pomalo sarkazma.Kakav crni Zlatko?! :?
Vas dobar dio što postate ko' da ste iz Donje Bukovice! :D
novi.dan.nova.nafaka

#555 Re: SDA-All about

Post by novi.dan.nova.nafaka »

prljavi Hare wrote:
:-) :-) :-)
Kad vidim ko je sve protiv SDA odmah mi je lakše... :lol: :lol: :lol:
prljavi Hare

#556 Re: SDA-All about

Post by prljavi Hare »

prljavi Hare wrote:
:-) :-) :-)
Kad vidim ko je sve protiv SDA odmah mi je lakše... :lol: :lol: :lol:

Znam.SDA puno polaže na moralnost,akademci posebno. :D
jon_jovi

#557 Re: SDA-All about

Post by jon_jovi »

Da SDA nije ušla u koaliciju sa SDP čini mi se da bi svi tamo pocrkali. I šta je sad? Sada bi razvod? I babo kada udaje kčer po treći put i tri puta pravi svadbu i tri puta daje miraz prokuha kada se kčer vrati po četvrti put.
Nema im selameta bez Zlatka, sada se ne može sa Zlatkom, pa šta hoće koji kurac?
Jel hoće da kažu da su toliki političkidiletanti da ne mogu prozreti jednog Lagumdžiju?
Šta sa SDP-om? Ništa, isto kao i do sada. Šuplje govno, blizanci SDA.
prljavi Hare

#558 Re: SDA-All about

Post by prljavi Hare »

jon_jovi wrote:Da SDA nije ušla u koaliciju sa SDP čini mi se da bi svi tamo pocrkali. I šta je sad? Sada bi razvod? I babo kada udaje kčer po treći put i tri puta pravi svadbu i tri puta daje miraz prokuha kada se kčer vrati po četvrti put.
Nema im selameta bez Zlatka, sada se ne može sa Zlatkom, pa šta hoće koji kurac?
Jel hoće da kažu da su toliki političkidiletanti da ne mogu prozreti jednog Lagumdžiju?
Šta sa SDP-om? Ništa, isto kao i do sada. Šuplje govno, blizanci SDA.

Tačno,ali su u SDA puno više moralni jer su vjernici. :lol: :lol: :lol:
jon_jovi

#559 Re: SDA-All about

Post by jon_jovi »

Nadalje, šta će više toj SDA dinastija Izetbegović? Na kongresu SDA od prije četri godine struja Izetbegovića je do nogu potučena i delegati su fino hem lijepo Sulji Tihiću dali mandat i odrješene ruke da tu klapu odstrani iz SDA. Umjesto toga Tihić pametuje i kandidira Izetbegovića mlađeg na najvišu funkciju gdje se ovaj na jedvite jade, izbornom krađom probija. Sada stranka dobija nož u leđa od Izetbegovića po ko zna koji put.
Taj je Bakir Izetbegović organizirao bar pedeset političkih ubistava. 80% su to bili ljudi iz SDA.
Kako su u HDZ-u odstranili Tuđmanove još prije dvanaest godina?
novi.dan.nova.nafaka

#560 Re: SDA-All about

jon_jovi wrote:Nadalje, šta će više toj SDA dinastija Izetbegović? Na kongresu SDA od prije četri godine struja Izetbegovića je do nogu potučena i delegati su fino hem lijepo Sulji Tihiću dali mandat i odrješene ruke da tu klapu odstrani iz SDA. Umjesto toga Tihić pametuje i kandidira Izetbegovića mlađeg na najvišu funkciju gdje se ovaj na jedvite jade, izbornom krađom probija. Sada stranka dobija nož u leđa od Izetbegovića po ko zna koji put.
Taj je Bakir Izetbegović organizirao bar pedeset političkih ubistava. 80% su to bili ljudi iz SDA.
Kako su u HDZ-u odstranili Tuđmanove još prije dvanaest godina?
:shock: :shock: :shock:
Meni je tebe baš žao. Ne znam šta su ti uradili, ali stvarno...
jon_jovi

#561 Re: SDA-All about

Post by jon_jovi »

Hoćeš da kažeš da nije? Mrtvih glava koliko hoćeš a niko nije ubijao, baš čudno?
novi.dan.nova.nafaka

#562 Re: SDA-All about

prljavi Hare wrote:Znam.SDA puno polaže na moralnost,akademci posebno. :D
Evo nešto malo za raju pod stolom... :)
Posejdon

#563 Re: SDA-All about

Post by Posejdon »

Šepić zagovara aktivan odnos prema ženama!
novi.dan.nova.nafaka

#564 Re: SDA-All about

Posejdon wrote:Šepić zagovara aktivan odnos prema ženama!
8-)
Zašto imam osjećaj da vi cijenjeni kolega forumašu imate pokvarenu maštu ?
edit: jako lijepo od vas što ste pogledali šta je budućnost SDA...
prljavi Hare

#565 Re: SDA-All about

Post by prljavi Hare »

8-)

Image :oops:
Innovation

#566 Re: SDA-All about

Post by Innovation »

Zivi bili, pa vidjeli koga ovo ceka. :)
prljavi Hare

#567 Re: SDA-All about

Post by prljavi Hare »

Innovation wrote:Zivi bili, pa vidjeli koga ovo ceka. :)
Ma ja sam se samo šalio,gdje bi neko takve bogobojazne ljude hapsio? :lol: :lol: :lol:
hzsa22

#568 Re: SDA-All about

Post by hzsa22 »

Senad Sepic je jedan od najboljih kadrova SDA. Ono sto on radi sa mladima i uvezivanjesa stranim partnerima je za svaku pohvalu. :thumbup:
desni

#569 Re: SDA-All about

Post by desni »

prljavi Hare wrote:
8-)

Image :oops:[/q
Tu će biti novi dan nova :dance: buahahahaha.
Innovation

#570 Re: SDA-All about

Post by Innovation »

Posto Vam je lokacija ispod Majevice, onda ste sigurno "slucajni putnik" u prolazu. Takvih ima jako puno u ovim prostorima ciju sliku komentarisete. :)
novi.dan.nova.nafaka

#571 Re: SDA-All about

Innovation wrote:Posto Vam je lokacija ispod Majevice, onda ste sigurno "slucajni putnik" u prolazu. Takvih ima jako puno u ovim prostorima ciju sliku komentarisete. :)
Ama ko' "crveni" tuzlaci - oni imaju svog Jasu koji im bazene gradi. Profil političara koji im treba i odgovara... :oops:
jon_jovi

#572 Re: SDA-All about

Post by jon_jovi »

Faruk Balijagić za "Avaz" (II): Bakir Izetbegović vodio je operaciju uništavanja dokaza o zločinima

Balijagić iznosi šokantna saznanja do kojih je došao kroz slučaj "Herenda"

Autor Admir MUSLIMOVIĆ | Objavljeno 13.10.2011. u 06:18

Balijagić: Garaplija mi je rekao da je bio pod ingerencijom Muje Kaloše

Tuzlanski advokat Faruk Balijagić, branilac svjedoka pokajnika iz slučaja mafijaške grupe Zijada Zike Turkovića, u drugom nastavku intervjua za "Dnevni avaz" iznosi svoja skandalozna saznanja o dešavanjima tokom i nakon agresije na BiH, u koja je uključen najviši politički vrh, kao i dio i sada aktivnih bošnjačkih političara.

Balijagić svoja saznanja temelji na predmetu pokušaja ubistva Nedžada Herende, za šta su osuđeni Edin Garaplija i još dvije osobe, svi bivši članovi Agencije za istraživanje i dokumentaciju (AID). Tuzlanski advokat oborio je presudu protiv Garaplije.

Tajno praćenje

Vi ste se bavili i predmetom "Herenda", u kojem su bili optuženi pripadnici bivše Agencije za istraživanje i dokumentaciju. No, iz tog vremena ima mnogo nerazjašnjenih slučajeva, koji nikada nisu dobili sudski epilog. Kakva su Vaša saznanja?

- Da. Nakon što je ova grupa tajnih policajaca provela pet godina u KPZ-u Zenica, majka Edina Garaplije zatražila je od mene da joj branim sina. Morao sam joj reći da je na osnovu dokumentacije koju mi je donijela, to bilo ravno pokušaju da se oživi mrtvac iz groba. No, nakon afere "Agrokomerc", gdje sam bio branilac prvooptuženog Fikreta Abdića, ovo je za mene bio novi izazov. Posjetio sam Garapliju u Zenici i pet dana nakon ove posjete bio sam u šoku, strahu i beznađu. Garaplija je u svojoj priči bio precizan.

Rekao mi je da je bio šef Centra za tajno praćenje i prisluškivanje tajne političke policije AID i da je bio jedan od 50 najelitnijih tajnih policajaca, koji je bio zadužen za ostvarivanje pobjeda SDA na izborima. Nakon što je preuzet, formalno-pravno mu je Kemal Ademović ostao šef, ali je bio pod ingerencijom Mustafe Hafizovića zvanog Mujo Kaloša i direktno "oca i sina", ističući da se radi o Aliji i Bakiru Izetbegoviću.

Pismena naredba

Na šta konkretno mislite, o kakvim je aktivnostima riječ?

- Operacijom "Orao", kako će to kasnije utvrditi predstavnici UN-a, predvođeni Južnoafrikancem Karlom Keningom (Coening), rukovodio je Bakir Izetbegović uz stalnu konsultaciju sa svojim ocem Alijom. Naime, pismena naredba o operaciji "Orao" i dan-danas se nalazi u Međunarodnom krivičnom sudu za bivšu Jugoslaviju u Hagu. Sadržavala je uništenje posljednjih dokaza zločina i terorizma počinjenog prema svim građanima Sarajeva od terorističke skupine "Ševe", čiji članovi i dan-danas žive i u BiH i izvan nje.

Skupina "Ševe" bila je namijenjena za teroriziranje muslimana, Srba i Hrvata koji nisu bili po ukusu bošnjačkih vladajućih političara. "Ševe" su čak snajperisale i ubijale pripadnike Armije RBiH, pa je Deveta brdska brigada mislila da ih ubijaju ljudi iz Desete brdske brigade i obrnuto. Upucali su i čuvenog Ismeta Bajramovića Ćelu, samo da ne bi smetao Bakiru Alispahiću oko tržišta drogom. Sjećam se iz Garaplijinog kazivanja da su najbolji snajperisti u "Ševama" bili Slobodanka Šakić i njen brat, koji su bili prvaci Jugoslavije u streljaštvu. Kompletnu logistiku "Ševama" pružalo je tadašnje Ministarstvo policije RBiH.

Bio sam izložen napadima

Kako ste Vi, zapravo, došli do takvih saznanja i otkuda je dolazila ta politička podrška koju spominjete?

- Kada sam pokrenuo postupak za poništenje pravosnažne presude Vrhovnog suda Federacije BiH Garapliji pred Domom za ljudska prava za BiH, potražio sam Miodraga Pajića, sudiju tog doma, kojeg sam poznavao kao školskog druga iz Brčkog.

Dom za ljudska prava za BiH, naime, sudio je u sastavu od dvanaest sudija. Dvojica su bila iz Karadžićevog SDS-a, dvojica iz HDZ-a Mate Bobana, a dvojica iz Alijine SDA. Ostali su bili stranci. Bilo je vrlo interesantno da sam nakon podnošenja zahtjeva za poništenje presude Edinu Garapliji, bio izložen stalnim napadima aktuelne vlasti i praćenju od tajne policije. Jedne noći po povratku s puta, po ko zna koji put uništena mi je tabla advokatske kancelarije. Pozvao sam lično Aliju Izetbegovića, javio mi se Mirza Hajrić, rekao mi da Alija ne može sa mnom razgovarati, jer ima goste.

Rekao sam mu da mi prestane više uništavati oznaku advokatske kancelarije. Dobio sam odgovor od Hajrića da je zaprepašten da optužujem Aliju za takve stvari, ali poslije ovoga više nikada nisam imao ovakvih problema.

(Posljednji nastavak intervjua otkriva koliko je bilo "Ševa", šta se dešavalo u "Pivari" i kako je Garaplija oslobođen)
Skijaš

#573 Re: SDA-All about

Post by Skijaš »

SDA : nije u redu formirati državnu vlast bez HDZ-a i mi u tom nećemo učestvovati
HDZ : kadrove SDA treba tako napenaliti iz vlasti da se zaustave eventualno tamo negdje oko Buenos Airesa

:-D
prljavi Hare

#574 Re: SDA-All about

Post by prljavi Hare »

Innovation wrote:Posto Vam je lokacija ispod Majevice, onda ste sigurno "slucajni putnik" u prolazu. Takvih ima jako puno u ovim prostorima ciju sliku komentarisete. :)
Ama ko' "crveni" tuzlaci - oni imaju svog Jasu koji im bazene gradi. Profil političara koji im treba i odgovara... :oops:

Koliko vidim vi biste ona mjesta koja ne glasaju shodno vašim željama najradije zapalili,što će reći da i
vas akademce drže na istom kursu na kojem počiva i stara garda SDA hajduka.Razumijem ja to,svaki izbori
donose sve manje glasova što SDA poštenjačine udaljava sve više od sehare a tu su najosjetljiviji. :D

Image
Vođa i dirigent odbrane BiH,sve sa najboljim haverom u pozadini! :oops:
seln

#575 Re: SDA-All about

Post by seln »

A vokri vam je sto niste Tuzlu poklopili....

Kako ide himna SDA Tuzla?

Ko gubi, ko gubi, ko gubiiii (pjeva se nazalno)
Post Reply