I onda doš'o Valter,...

Locked
Boom71

#551 Re: I onda doš'o Valter,...

Post by Boom71 »

Pravo mi smjesno&bezveze skakati na SDP,a juce dosli na vlast.OK neka kritika i primjedba,ali sad nesto lajati na sva zvona...

Meni je,sad za sad,dovoljno sto su pokazali da u ovoj nasoj drzavi postoji solidna snaga kojoj nije najbitnije vjera i nacija i te stvari.

Za kritiku i odbacivanje Zlatka i ovih oko njega ce biti prilike i vremena.Ako bude fula,naravno.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#552 Re: I onda doš'o Valter,...

Post by KatarinaKosaca »

Boom71 wrote:Pravo mi smjesno&bezveze skakati na SDP,a juce dosli na vlast..
10 mjeseci nije = juče.

Otiđi ti na posao i poslije 10 mjeseci reci da si došao "juče" da se ne treba analizirati tvoj rad, pozivaj se na sve objektivne okolnosti, zločestog šefa i kolege i otići ćeš svojoj kući.
Boom71

#553 Re: I onda doš'o Valter,...

Post by Boom71 »

KatarinaKosaca wrote:
10 mjeseci nije = juče.

Otiđi ti na posao i poslije 10 mjeseci reci da si došao "juče" da se ne treba analizirati tvoj rad, pozivaj se na sve objektivne okolnosti, zločestog šefa i kolege i otići ćeš svojoj kući.
ok,rekao sam primjedbe i slicno nije problem.ali neko ko je zatekao haos u kuci,katastrofu u svim sferama,nije zasluzio masovne kritike.znas dobro sta sam mislio reci!

nisam SDP-ovac,ali sam blizak toj ideji.ne simpatisem Lagumdziju,ali ne vidim nekoga slicnog koji mu moze parirati,na zalost.

kada vidim ove ostale vece stranke i njihov dosadasnji ne rad....
Adriatic

#554 Re: I onda doš'o Valter,...

Post by Adriatic »

KatarinaKosaca wrote:
10 mjeseci nije = juče.

Tvoja iracionalna mržnja je beskrajna.
KatarinaKosaca

#555 Re: I onda doš'o Valter,...

Post by KatarinaKosaca »

Boom71 wrote:ok,rekao sam primjedbe i slicno nije problem.ali neko ko je zatekao haos u kuci,katastrofu u svim sferama,nije zasluzio masovne kritike.znas dobro sta sam mislio reci!.
Taj je neko znao u kakvoj je kući i šta zatiče. nije pao sa neba i rekao (mašući nekom crvenom knjižicom koja je naglo nestala) da će sve riješiti.

Boom71 wrote:kada vidim ove ostale vece stranke i njihov dosadasnji ne rad....
Njihov nerad je kažnjen na izborima. Nisu oni sad vadiona.
Optimus Prime

#556 Re: I onda doš'o Valter,...

Post by Optimus Prime »

Samo naprijed!
Novi studij
Među lažnim invalidima ima dosta javnih ličnosti i poznatih imena iz politike

Federalni ministar za pitanja branitelja Zukan Helez rekao je za Dnevni list kako će u idućih desetak dana javnost upoznati s imenima "krupnih riba" koji su dugi niz godina uživali vojne invalidnine, a do takvog statusa došli su na sumnjiv način.

S najvećim problemima i otporima suočavam se među ljudima koji su godinama radili u ovom ministarstvu, ali neću odstupiti niti jednog milimetra. Među lažnim invalidima ima dosta javnih ličnosti i poznatih imena iz politike. U lancu koji se bavio ovim poslom uvezani su gotovo svi, od predstavnika braniteljskih udruga, preko ratnih zapovjednika, do ljudi iz političkih stranaka koje su bile na vlasti, rekao je Helez koji nije želio otkrivati imena.

Međutim, prema informacijama Dnevnog lista koje su dobili od izvora bliskog ovom ministarstvu, revizija će prvo obuhvatiti upravo "krupne ribe". Među njima su, tvrdi ovaj izvor, bivši federalni ministar za pitanja branitelja Zahid Crnkić, kao i gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić. Suprug bivše predsjednice Federacije BiH i jedne od visokih dužnosnica HDZ-a BiH Borjane Krišto, dr. Branko Krišto, također se nalazi među onima koji će morati na reviziju, jer se i za njega sumnja da je ostvario mirovinu na osnovi krivotvorene dokumentacije, navodi Dnevni list.

Ministar Helez ističe kako je u posljednje vrijeme izvrgnut ogromnim pritiscima koji za cilj imaju spriječiti ga u nakani obračunati se s lažnim invalidima.

Prema Helezovim riječima, ti pritisci idu i iz Saveza RVI-ja, koji mu deklarativno daju potporu, ali, kad se klupko počne odmotavati i sumnjivi slučajevi dovedu i do Saveza RVI-ja, tu nastaju komplikacije.
http://www.bljesak.info/web/article.asp ... aa1c12c7ae
Boom71

#557 Re: I onda doš'o Valter,...

Post by Boom71 »

KatarinaKosaca wrote:
Boom71 wrote:ok,rekao sam primjedbe i slicno nije problem.ali neko ko je zatekao haos u kuci,katastrofu u svim sferama,nije zasluzio masovne kritike.znas dobro sta sam mislio reci!.
Taj je neko znao u kakvoj je kući i šta zatiče. nije pao sa neba i rekao (mašući nekom crvenom knjižicom koja je naglo nestala) da će sve riješiti.

Evo neka si u pravu.Koju bi ti stranku izdvojila jer bi bolje radila posao? Ko je trenutno bolji ? Realno.
Optimus Prime

#558 Re: I onda doš'o Valter,...

Post by Optimus Prime »

Boom71 wrote:
KatarinaKosaca wrote:

Evo neka si u pravu.Koju bi ti stranku izdvojila jer bi bolje radila posao? Ko je trenutno bolji ? Realno.
Katarina ne odgovara na takva pitanja!
Ona je ovdje samo da blati lik i djelo Zlatka Lagumdije!
KatarinaKosaca

#559 Re: I onda doš'o Valter,...

Post by KatarinaKosaca »

Boom71 wrote:Evo neka si u pravu.Koju bi ti stranku izdvojila jer bi bolje radila posao? Ko je trenutno bolji ? Realno.
Pitanje je demagoško i odvući će nas od teme. Nije bitno šta ja mislim i koga ja vidim, nego šta radio naj ko je rekao da će raditi. Gdje je crvena knjižica i zaštita socijalno ugorženih? U poskupljenju struje? Gdje je borba u programu i cilju, a ne oko fotelja? U 10 mjeseci nadmudrivanja oko fotelja i promjenama kadrova kao prioritetu? I onda se to ne smije reći, jer si iracionalni mrzitelj. Ili se smije kritizirati, ali malkice, ne puno. Ma, smiješno, zaista....
Optimus Prime

#560 Re: I onda doš'o Valter,...

Post by Optimus Prime »

KatarinaKosaca wrote:
Boom71 wrote:Evo neka si u pravu.Koju bi ti stranku izdvojila jer bi bolje radila posao? Ko je trenutno bolji ? Realno.
Pitanje je demagoško i odvući će nas od teme. Nije bitno šta ja mislim i koga ja vidim, nego šta radio naj ko je rekao da će raditi. Gdje je crvena knjižica i zaštita socijalno ugorženih? U poskupljenju struje? Gdje je borba u programu i cilju, a ne oko fotelja? U 10 mjeseci nadmudrivanja oko fotelja i promjenama kadrova kao prioritetu? I onda se to ne smije reći, jer si iracionalni mrzitelj. Ili se smije kritizirati, ali malkice, ne puno. Ma, smiješno, zaista....
Pitanje nije demagosko, nego vrlo prakticno.

Postoji li neka politicka opcija u zemlji koja je u stanju da probleme rijesi brze i efikasnije od SDP-a to jest platforme?
Savjetuj nas, molim te.

AKo ne mozes da odgovoris na ovo pitanje zamolio bih te da prestanes da trollas!
KatarinaKosaca

#561 Re: I onda doš'o Valter,...

Post by KatarinaKosaca »

Optimus Prime wrote:Postoji li neka politicka opcija u zemlji koja je u stanju da probleme rijesi brze i efikasnije od SDP-a to jest platforme?
Savjetuj nas, molim te.

AKo ne mozes da odgovoris na ovo pitanje zamolio bih te da prestanes da trollas!
Zašto ti meni ne odgovoriš na pitanje koje sam postavila? Gdje je crvena knjižica? Gdje je 10 mpolitika za 10 mjeseci? Gdje je "brzina i efikasnost"? ti trolaš, a ne ja.
stochar

#562 Re: I onda doš'o Valter,...

Post by stochar »

Hrvatska prema novom zvanicnom popisu ima 4.290.612 stanovnika, i imaju 320.000 nezaposlenih, ulaze u EU 1. jula 2013., i mediji jebu Vladu gdje god stignu.

mi ne znamo koliko nas ima, prema CIA FactBook oko 4.600.000 (Hrvatska prema CIA-i ima 4.460.000, fulili su o oko 200.000), imamo 530.000 nezaposlenih i jos malo cemo ovim tempom imati dvostruko vise nego Hrvatska. nemama formiranu vlast 10 mjeseci od izbora, socijaldemokrati od kojih smo svi puno ocekivali koalirali su s nacionalistima koji su nas opljackali nakon rata, o EU niko ni ne govori, poskupljuje nam struja, za strujom ce (kao i 2006. kad smo preko ovog foruma organizovali proteste protiv poskupljenja) poskupjeti i sve ostalo, i ja sad treba da likujem jer je Lagumdzija isp'o lijep na slici?

de ljudi, sta vam je? nisam mogao vjerovati da cu ono sto trunim zadnjih godina na ovom forumu, morati da trunim i nakon dolaska SDP-a: Vlast nije privatna kompanija, Vlast je komoanija u vlasnistvu gradjana koji je placaju, aizabrani zvanicnici su zaposlenici Servisa koji treba da nam obezbijedi bolje uslove za zivot jer - MI IH PLACAMO!!!!!!

sad ce mi reci: pa postoji li bolja politicka opcija? evo recimo da ne postoji. je li ja sad treba da prihvatim da su ovi isti k'o i oni koji su nas pljackali proteklih 20 godina?!?!?! kao, nema bolje, ali bar me sad NASI pljackaju, i smijem reci javno da sam agnostik. bog te, koja Zona sumraka, iste sam diskusije vodio 2006. za zaludjenicima lepog Hareta, sulje i ostalih megatrona...
MMM1977

#563 Re: I onda doš'o Valter,...

Post by MMM1977 »

KatarinaKosaca wrote:
Optimus Prime wrote:Postoji li neka politicka opcija u zemlji koja je u stanju da probleme rijesi brze i efikasnije od SDP-a to jest platforme?
Savjetuj nas, molim te.

Zašto ti meni ne odgovoriš na pitanje koje sam postavila? Gdje je crvena knjižica? Gdje je 10 mpolitika za 10 mjeseci? Gdje je "brzina i efikasnost"? ti trolaš, a ne ja.
Pitaj 'adeze gdje je 7 od 10 mjeseci njihovog naprđivanja oko preuzimanja svih "hrvatskih" ministarstava. Vlada postoji nešto oko 100 dana i to je period u kome se mogu mjeriti efekti.
quasar

#564 Re: I onda doš'o Valter,...

Post by quasar »

KatarinaKosaca wrote:
Savjetuj nas, molim te.

Ti majke mi isto ko da je SDP sam na vlasti pa im ne ide...
Hajd malo realno sagledaj stvari.
I za struju: znalo se odavno da mora poskupiti, bivsa vlast prebacila lopticu nakon izbora, a onda se ova gomba sa tim od jos od novembra. Informisi se.
Optimus Prime

#565 Re: I onda doš'o Valter,...

Post by Optimus Prime »

KatarinaKosaca wrote:
Savjetuj nas, molim te.

Ja nisam tvrdio da je SDP brz i efektivan u rijesavanju nagomilanih problema, nego da je trenutno najbrzi i najefektivniji.

Dakle, ponavljam jos jednom:
Koja politicka opcija je po tvom misljenju trenutno kompetentnija od SDP?
Prosvijetli nas molim te!

p.s. Koliko ja znam prije 10 mjeseci su bili izbori. Vlada je pocela sa radom znatno kasnije
KatarinaKosaca

#566 Re: I onda doš'o Valter,...

Post by KatarinaKosaca »

Optimus Prime wrote:Ja nisam tvrdio da je SDP brz i efektivan u rijesavanju nagomilanih problema, nego da je trenutno najbrzi i najefektivniji.

Bilo ko ko ne bi penzionere ojadio. Bilo ko ko bi napravio bar 10 novih radnih mjesta, a da naravno nisu na grbači naših poreza.
Optimus Prime wrote: Dakle, ponavljam jos jednom:
Gdje je crvena knjižica i briga o socijalno ugroženim? Ili samo ti i maš privilegiju da postavljaš pitanja i na njih ti se mora odgovoriti, a ti hladno preskočiš moje pitanje.
Komrad

#567 Re: I onda doš'o Valter,...

Post by Komrad »

KatarinaKosaca wrote:
10 mjeseci nije = juče.

10 mjeseci????
Optimus Prime

#568 Re: I onda doš'o Valter,...

Post by Optimus Prime »

KatarinaKosaca wrote:
Optimus Prime wrote:Ja nisam tvrdio da je SDP brz i efektivan u rijesavanju nagomilanih problema, nego da je trenutno najbrzi i najefektivniji.

Bilo ko ko ne bi penzionere ojadio. Bilo ko ko bi napravio bar 10 novih radnih mjesta, a da naravno nisu na grbači naših poreza.
Optimus Prime wrote: Dakle, ponavljam jos jednom: Gdje je crvena knjižica i briga o socijalno ugroženim? Ili samo ti i maš privilegiju da postavljaš pitanja i na njih ti se mora odgovoriti, a ti hladno preskočiš moje pitanje.
Znace ne postoji trenutno niko kompetentniji od SDP-a, sa obzirom da su te imaginarne politicke opcije o kojima govoris, ono sto im ime govori " nepostojece".

Hvala na indirektnom odgovoru i na savjetu da forumasi i dalje nastave podrzavati SDP i njihovog slavnog preCjednika, Dr. Zlatka Lagumdziju. :D
Last edited by Optimus Prime on 29/06/2011 13:36, edited 1 time in total.
Komrad

#569 Re: I onda doš'o Valter,...

Post by Komrad »

Optimus Prime wrote: Ja nisam tvrdio da je SDP brz i efektivan u rijesavanju nagomilanih problema, nego da je trenutno najbrzi i najefektivniji.

p.s. Koliko ja znam prije 10 mjeseci su bili izbori. Vlada je pocela sa radom znatno kasnije
Dzaba ulazis u dijalog :) Kome je SDP smetao kao opozicija, jos vise smeta dok je vlast :)
KatarinaKosaca

#570 Re: I onda doš'o Valter,...

Post by KatarinaKosaca »

Optimus Prime wrote:Znace ne postoji trenutno niko kompetentniji od SDP-a, sa obzirom da su te imaginarne politicke opcije o kojima govoris, ono sto im ime govori " nepostojece".

Hvala na indirektnom odgovoru i na savjetu da forumasi i dalje nastave podrzavati SDP.
Svakako, posebno ako od toga imaju kakvog hajra. :)
stochar

#571 Re: I onda doš'o Valter,...

Post by stochar »

stochar wrote:Hrvatska prema novom zvanicnom popisu ima 4.290.612 stanovnika, i imaju 320.000 nezaposlenih, ulaze u EU 1. jula 2013., i mediji jebu Vladu gdje god stignu.

mi ne znamo koliko nas ima, prema CIA FactBook oko 4.600.000 (Hrvatska prema CIA-i ima 4.460.000, fulili su o oko 200.000), imamo 530.000 nezaposlenih i jos malo cemo ovim tempom imati dvostruko vise nego Hrvatska. nemama formiranu vlast 10 mjeseci od izbora, socijaldemokrati od kojih smo svi puno ocekivali koalirali su s nacionalistima koji su nas opljackali nakon rata, o EU niko ni ne govori, poskupljuje nam struja, za strujom ce (kao i 2006. kad smo preko ovog foruma organizovali proteste protiv poskupljenja) poskupjeti i sve ostalo, i ja sad treba da likujem jer je Lagumdzija isp'o lijep na slici?

de ljudi, sta vam je? nisam mogao vjerovati da cu ono sto trunim zadnjih godina na ovom forumu, morati da trunim i nakon dolaska SDP-a: Vlast nije privatna kompanija, Vlast je komoanija u vlasnistvu gradjana koji je placaju, aizabrani zvanicnici su zaposlenici Servisa koji treba da nam obezbijedi bolje uslove za zivot jer - MI IH PLACAMO!!!!!!

sad ce mi reci: pa postoji li bolja politicka opcija? evo recimo da ne postoji. je li ja sad treba da prihvatim da su ovi isti k'o i oni koji su nas pljackali proteklih 20 godina?!?!?! kao, nema bolje, ali bar me sad NASI pljackaju, i smijem reci javno da sam agnostik. bog te, koja Zona sumraka, iste sam diskusije vodio 2006. za zaludjenicima lepog Hareta, sulje i ostalih megatrona...
KatarinaKosaca

#572 Re: I onda doš'o Valter,...

Post by KatarinaKosaca »

Komrad wrote:Dzaba ulazis u dijalog :) Kome je SDP smetao kao opozicija, jos vise smeta dok je vlast :)
Vjeruj mi da mi je bilo drago ne što je SDP (jer ko loše radi opoziciju još gore će raditi vlast), došao na vlast, ali što je došlo do promjene vlasti. Ja živim u ovoj zemlji i nikako ne mogu biti mazohista da joj želim zlo. Ali, ovdje se mene proziva (ja tebe ili ovog optimusa nikad nisam), a ne ono što sam napisala. Daklen, hoće li ko šta reći za struju? Ili ne? Tabu tema.
Optimus Prime

#573 Re: I onda doš'o Valter,...

Post by Optimus Prime »

KatarinaKosaca wrote:
Komrad wrote:Dzaba ulazis u dijalog :) Kome je SDP smetao kao opozicija, jos vise smeta dok je vlast :)
Vjeruj mi da mi je bilo drago ne što je SDP (jer ko loše radi opoziciju još gore će raditi vlast), došao na vlast, ali što je došlo do promjene vlasti.
Ma daj!
KatarinaKosaca

#574 Re: I onda doš'o Valter,...

Post by KatarinaKosaca »

Optimus Prime wrote:
KatarinaKosaca wrote:
Vjeruj mi da mi je bilo drago ne što je SDP (jer ko loše radi opoziciju još gore će raditi vlast), došao na vlast, ali što je došlo do promjene vlasti.
Ma daj!
Nisam ti, bolan ja bitna. Ali, račun za struju jeste! Trolanje na kvadrat. :D
nosara

#575 Re: I onda doš'o Valter,...

Post by nosara »

stochar wrote:
stochar wrote:Hrvatska prema novom zvanicnom popisu ima 4.290.612 stanovnika, i imaju 320.000 nezaposlenih, ulaze u EU 1. jula 2013., i mediji jebu Vladu gdje god stignu.

Glupavo je poredit njemacko cedo sa rasturenom BiH, cak i uz cinjenicu da je hrvatska zaduzena tacno pet puta vise od nas, po najcrnjim kalkulacijama...

SDP je usrao sa vjeronaukom... Ostalo je, manje-vise ocekivano...
Locked